![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57924
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yeni İstanbul'dan Eskisine
Masalların yedi başlı devi Gerçek imiş meğer, Yedi başında yedi can Kalbi Marmara ki içinde Masmavi kan. Diş diş açılmış hisarlar Göğe doğru Ulumakta koca dev sessiz. Bir şehzâde cenk etti devle Tıpkı masallardaki gibi Kuvvetli,cesûr,zeki ve eşsiz. Beş yüz yılla beş canı öldü devin Daha geride var iki can Canını dişine tak Ölmemeğe bak. Yeni İstanbul'dan sesleniyorum sana Uyan,eski İstanbul uyan... Alper Kürük
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yeni Yıla Girerken Muhasebe
Zaman akıp gidiyor onu böleriz yıl yıl Geçip gidenler ile ömür gidiyor asıl... Gidenler niye dönmez ki buna ermez akıl? Gelenin gitmek için bizimle ahti mi var? Gidiş olduktan sonra geliş ne işe yarar? Yaşanan günler midir elimizde kalan kâr? İnsan insan oldukça bunlara akıl yorsa Sorular sorulmadan o kendine bir sorsa... Neye yarar sorular cevap bulunmuyorsa? Alper Kürük
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yer Değiştirme
Sen benim yerimde olsaydın Ben senin, Adım gibi biliyorum Benden öpücük isterdin, Al derdim ben de sana... Ne olur sen de öyle deyiversen Gençlik bu,arzu bu Anlasana... Alper Kürük
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yeşillik
Koyunlar yayılırdı rahat Göz alabildiğine uzanan Yemyeşil otlakta. Karınları açtı Tek istekleri otlamaktı. İstedikleri olmuştu da Hazzı içindeydiler tokluğun. Sen de beni düşün Ben de açım ama Doyamıyorum bir türlü Senle geçen aşkıma İçime oturmuş yokluğun. Gözlerin otlak gibi pürüzsüz yeşil Aşk,şaha kalkmış ata döndürdü beni Bırak salınayım Yeşilliklerinde Yılkı atı gibi başıboş... Köstek vurma arzularıma Köstek vurma ayaklarıma... Aşkı gözlerden içmek Gözlerde boğulmak ne hoş... Alper Kürük
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yeter Ki İste...
Tutunacak dal iste İşte sana Allah'ın, Elen elen kal üstte Yerlerde kalmaz âhın. Sevgiden doğar sevgi Sevgi ile büyür can, Sende herşeyi sev ki Aydınlık olsun dünyan. Almadan önce iste Sonra uzat elini, Sabırlı ve âheste Öde aşk bedelini. Vermeden var mı alan Pekâlâ biliyorsun? Verdi,sonra aldı can Emir O'ndan diyorsun. İnsanı karşılıksız Sevmesini bir dene, Sevgilerde katıksız Olacaksın bir tane. Küçüğe sığar büyük Dersem beni kınama, Benim kalbim çok küçük Allah'ım sığdı ama... Çok,hem büyük günahım Büyüğün büyüğü var, Sığınırım Allah'ım Affın neleri kapsar... Alper Kürük
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yılbaşı
Bağdaş kurmuş oturmuş Postuna bir ihtiyar Tesbihçi olsa gerek. Önünde günlerden hep bir boy Tanecikler var Bir kısmını severek Dizmiş bir uzun ipliğe. Bunca geçen senedir Yanında çırağım ama Benzemem hiç ustama. Sıralardı bir bir Günleri taneler gibi, Sıra gelince üç yüz altmış beşincisine O zaman ustam El atardı gedik başı incisine. Avucunda yeni taneler belirir Bir yeni inciye doğru Taneler geçerken elinden Ustamın eli de ötekinden Uzaklaşır gün gün.. İşte ustamın yaptığı iş hep bu Benim gördüğüm... Alper Kürük
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yıldızlar
Karanlık *******i sevmezdim küçükken Yıldızlı ******* dostumdu benim, Bir şeyler arardım *******de ben Yıldızları teker teker gözlerdim. Her insanın bir yıldızı varmış Aradım yıldızımı bulurum ümidiyle, İnsanlar yıldızlara sıkı sıkı bağlıymış Bir yıldız aktığında Bir insan da batarmış... Bin korku duyardım yıldız aktığı akşam Ümitsizliğe kapılırdım birden Karmakarışık olurdu rüyam. O gün,bu gün hep yıldızımı ararım Belki de her gün gözlerimin önünde, Ne çare ki ben görmeden akacak O akınca vücudum da kalkacak... Alper Kürük
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yine 10 Kasım
Sana ne yazsam ki ben Toprağın kadar yazılanın var... Şu küçücük kuş, Şu dağ,şu taş, Şu Türk,şu beşer, Kemâl'im,Ata'm,Mustafa'm diye ağlar. 10 Kasım ah 10 Kasım... İnan Ata'm bu ağaç Yazın yeşil yapraklıydı. 10 Kasımı duydu da bir kez Yapraklarını döktü senin için. Sakarya böyle bulanık akmazdı O şerefli 22 gününden Bugüne gelinceyedek. İnan Ata'm duydu bir kere Bir kere daha duydu 10 Kasımı Eğilmez başlılar düşük başla ağlarken. Uykusuzluk değil gözümüzü yaşartan Tek göz olmuş Millet,tek göz olmuş ağlıyor Vatan. Hıçkırıklar sarmış koca dünyayı Bir Koca Türk ki âlemi içten içten ağlatan Sensin,sensin,sensin yine Ata'm. Ah yine o 10 Kasım Biz bir kere daha öldük Sen bir kere daha dirildin tüm heybetinle, Ruh ruh parçalandın Ve girdin benliğimize bu ölüm günümüzde İki ruhlu oluverdik hepimiz Ruhumuzun biri:TÜRK Biri:KEMAL ATATÜRK. Ata'm ya rüyalarımda gördüm seni Ya Koca Tepedeki resminde seyrettim seni. Koca Tepedeki o resminde Anlıyorum,seni göremiyeceklerin kaderini düşündüğünü... Onlar da seni düşünürler Ata'm Yalnız 10 Kasımda değil Her akıla gelişte.... Seni koynunda ısıtan toprak Allah'ına ne şükürler ederdir toprak olduğuna Ve üstünde yürüyen Türk'ün Allah'a şükrederiz yüzü ak Ölümsüzlerin uykusu gibi... 10 Kasım ah 10 Kasım Neden dolandın dilime Tutuştu dilim,ağzım. Hıçkırıksız çıksa avazım Bağır bağır bağırırım, Kemâl'im,Mustafa'm,Ata'm... Sen yat uykularımın tümü senin Yalnız,toprağından toprağıma Bir zerrecik maya katam... Alper Kürük
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yine Yaz Başladı
Bülbül için gül neyse benim için sen osun Bülbül mutlu olmadı,bırak şu gönlüm olsun. Mutsuzluğu terennüm ediyorken şarkılar İnsanlar şarkılardan neden teselli arar? Sevgi denizlerinde boğulmadan yüzelim Hıdırellez gününde biz kırlarda gezelim. Aşkı yaratan Tanrı acıyı yaratmamış İnsanlar kendileri tatlıya acı katmış. Akıl,aşkı emreder perişanlığı değil Eğilmek istiyorsan aşkın önünde eğil. Paraya,pula tapma tapacaksan aşka tap Aşkın yaratıcısı,aşkın kendisidir Rab. Hâlâ aşk arıyorsan çıkmaz yola girersin Sana olanlar olmuş,müstehakını versin... Alper Kürük
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yitik
Umutlarla donattığım gök Dertlerle yitiklere karıştı Ağlasam doldururum boşlukları Yarı beline dek ıslak karanlıklarla. Bir ağaç olmak isterdim Karanlıktan aydınlığa boy atan, Bir ömür isterdim Önce yeşil,sonra sarı yaprak yaprak, Bir gök isterdim Kâlpte dualar gibi çaklı Isı ve ışık Ve bir rüzgâr isterdim Başımda ılık. İstediklerimin hepsi de var Bulmak mı istemiyorum nedir? Oysaki istediklerime paydaş olmuş insanlar Bir başımı kaldırıverip Şöyle bakıversem Aradığımı bulurum gökçe gözlerde Hem de kendimi... Öyleyse yitiğim Işıl ışıl göğüm değil Gökçe gözlüm. Bir murat diye çırpınan gönlüm Şimdi yeşil gözlerde Şimdi yeşil gözlerde... Alper Kürük
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|