![]() |
![]() |
#41 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57910
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Birde Uzaklardaki Sen
Yalnızlığın garip hüznü Fırtına habercisi Kara bulutlar kadar acımasızdı Çöktü üzerime Yalnızlığım ve ben Birde uzaklardaki sen Kopacak fırtınayı Sessiz sakin bekliyorum Sen uzak diyarlarda Başka, başka gönüllerde sefa sürerken Ben çaresiz bir başıma Yalnızlığın dehlizlerinde Kayboldum, korkuyorum Arkama bakıyorum Zifir karanlıklarda Cirit atan zebaniler arsız Kulaklarımda kahkahaları Sol yanımda koca bir delik Yürüyorum yalnız Kirpiklerime salıncak kurup Uyuklayan yarasanın Kanatları perde gözlerime Yüreğim haykırıyor sessiz, dilim lal El yordamıyla ilerliyorum Düşe kalka tökezleyerek İleriye uzaklara bakıyorum Ufukta görünen hiçlikte Kara bulutlar var İnatla beyaz giymeyen Korkuyorum gelecekten, özlüyorum seni Beyaz lekesiz güne düşüp Yaşamak sil baştan tek dileğim Dört nala koşuyor gece ve gün Yakalamak ne mümkün Hayallerimde at koşturan Çaresizliğime tek arkadaş Yalnızlığım ve ben Birde uzaklardaki sen
![]() |
#42 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Cüzdanımdaki Gül
Yıllar önce bilmem kaç yıl oldu İlk buluşmamızda adettir ya Bir gül verecektin kadife yapraklı Yoldan geçmekte olan çiçekçi kızın Manalı bakışlarında seçtiğin gülü alırken Bir rüzgar savurdu eteklerini çiçekçi güzelinin Basmadan güllü şalvarı ortada Satış yapma sevinciyle Sakızını patlatarak uzaklaştı el sallayarak Mutluluk perisi bağdaş kurdu gamzeme Yok olunca İlk heyecanın utangaç pembesi İliştirdin kırmızı gülü kulağımın arkasına Küçük masum bir buse de yanağıma Yüreğimde yüzlerce değil binlerce kuş Kanat çırptı tebessümlü Unuttum konuşmayı teşekkür ederken Heyecanın doruklarında Dolaştı elim ayağım kördüğüm Hatırlıyorum gözlerim nemli Saklarım itinayla şimdi Sayfaları arasında not defterimin Kurumuş, sararmış olsa da Benim için ilk günkü kadar Kırmızı,mis kokmakta o gül Sen kokmakta hala Aşk kokmakta Elimdeyken cüzdanım Hatırlarım,sızlar yüreğim Canlanır küllenen anılar bir bir Gözlerin gözlerimde Hisseder dokunuşunu tenim Kapılıp tatlı heyecan dalgasına Temas eder alev alır yüreğim Titrer, yaralı serçe telaşında bedenim Son bulur yokluğunda hikaye Hazır bekleyen iki damla yaş Yol almaz yanaklarıma,isteksiz Asılı kaldı göz bebeklerimde Arsız cambaz anılarımda salınır Ve güne başlarım Aksak titrek dalarım içine Arkadaşım palyaço eşliğinde
![]() |
#43 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çanakkale Geçilemedi Duysun Düşmanlar
Üç koldan geliyordu düşman Karadan, denizden,havadan Dönmüştü gözü İngiliz’in,Fransız’ın Var güçlerine yardımcı köle Anzak’lar Komuta da Alman paşaların elinde Tek amaç parçalayıp,ezmek Türk’ü yok etmek Bilmezler ki şanlı, güçlü Mehmet Canı pahasına korur bu yurdu Çanakkale açmış koynunu Hazır siperler bekliyor yiğidi Taarruz değildi amaç Vatan için, hürriyet için Emrediyordu ölmeyi Yürekten gelen emir Şehadet şerbeti içilecekti, Fedaydı canları bu millete Öyle bir sevdaydı ki Vatan sevgisi Ana kucağından, baba ocağından Üstündü tatlı yavukludan Evladını doğurmak ister miydi Hiçbir ana esaret altında Ölmeye gitti cepheye onurlu Mehmet Bile bile gönüllü, boynu kıldan inceydi Teslim edilmemeliydi sancak Dönmek yok canı fedaydı Vatan’a Bu vatan her şeye bedeldi Kavuşsa canı Rab’be, ne çıkardı uğruna Hür olmalıydı Türk, ne İngiliz ne de Fransız Ayakları altına almamalıydı Ulaşamamalıydı düşman kötü emeline Nasılsa geldikleri gibi binlerce Topları, tüfekleri sayısız mermileri Soğuk bir günde ansızın Utançla gideceklerdi boyunları bükük Bir elin parmakları kadar azalarak Savaşın korkunç yüzü gece başka, gündüz bambaşkaydı Çınlarken kulaklarda ezan sesleri Tozu dumana katan mermiler yağıyordu Cephanesi kısıtlı Mehmet’çik siper ediyordu göğsünü Teslim etmiyordu sancağı Şehadet şerbeti içen candaşı,kardeşi Koyup toprağın bağrına Ananın koynuna bırakır gibi tebessümle Devam ediyordu tekbir sesleri eşliğinde Heder oluyor gecenin ayazında yorgun, aç bedenleri Merhem oluyor iman gücü, sarılıyor bir bir yaralar İlgilenirken kendi canıyla düşmanın da sarıyordu yarasını Paylaşıyordu neyi varsa elinde, yüreğinde Yazılıyor mektuplar gururlu anaya, gözü yaşlı yavukluya Düşman cephesinde; Arkalarına bakmadan Kaçarken bile haince planlar yapıldı Tek suçları topraklarını korumak olan Mehmet’ciği Doldurup hangarlara ateşe verirken Canlı kalmasın emri yankılanıyordu Türk cephesindeyse; Tarihin en acı en kanlı savaşı En mert savaşı, vatan sevgisi Vatana kurban olmaya giden Mehmet’çiğin kınalı başıyla İman gücüyle yazıldı Çanakkale geçilmez Gelibolu tekbir sesleriyle inledi Çınladı Allah Allah nidalarıyla Çanakkale’yi geçilmez kılan tarih Yazıldı işte böyle Conkbayır’ında her bir taş dile gelse Tüm dünyaya anlatır şanlı destanı Kanla sulanan, doksan yıldır yeşeren çimenler Ağıt yakar şehitlere Gelibolu’da şahittir ağaçlar, akan dereler vahşete Kuşlar şakır şehit yakınlarına, onurlu gazilere Her estiğinde rüzgar söyler Mehmet’in türküsünü Bu vatan bizimdi ve bizim kalmalıydı Atalarımızdan, şehadet şerbeti içen, içmeyen Mehmet’cikten emanet Söz veriyoruz ilelebet bizim kalacak Canımız pahasına, malımız pahasına Uğratmayacağız düşmanı Allah’ın izniyle Türkiye hep payidar kalacak 18/03/2005
![]() |
#44 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çiçek Bahçesi Yüreğim
ÇİÇEK BAHÇESİDİR YÜREĞİM Ben bir papatyayım; Sevdalıların fallarına bakarım.Hiç çıkmaz”sevmiyor” yoktur kitabımda. Hep sevgi adına çarpar, sevda şiirleri yazar yüreğim. Ben leylak yada sümbülüm; Öldürmeden sevgiyle beslerim içimdeki çocuğu. Bazen ip atlar, bazen de kırılır oyuncağım bulutlardan toprağa yağarım. Ben bir gelinciğim; Gençlik aşısıdır güneş bana. Her gün etrafa neşe saçan bir melekle doğar yeniden. Sevdalılar hüzünlerini bırakır tek bir damla yaş ile bende. En kuytu karanlıklara gömer kederlerini alır götürür içimdeki çocuk çantasına doldurup. Ben bir mor menekşeyim; Hassas ve narin duygularım çarçabuk kırılır kolum kanadım düşer iki yanıma. Kardan borandan boynum bükülür, ölürüm ben. Ben bir beyaz karanfilim; Sımsıcak dostum insanlara.Barış dolu ve insandır yüreğim. Beyaz güvercin olurum gönülden gönül’ e barış yüklü, sevda yüklü, türkü yüklü Ben bir kırmızı gülüm; Aşk ateşiyle yanar bu koca gönlüm. Hasretimdendir rengim. Aşk ve sevda tomurcuklarıyla doludur her bir dalım..Sevgiliye aşk, doğaya aşk ve yaradan’ a aşk. Aşksız boş bir çuvala benzerim. Kaldırıp atılası. Ben bir siyah laleyim; Asildir, yıllanmıştır yüreğim. Otuz beşi Geçmiştir yaşım paylaşırım hislerimi tarih sayfalarında. Anılarda yaşar giderim. Bu saatten sonra tecrübelidir artık acıda bedenim. Ben bir orkideyim; Pahalıdır onurum, para geçerli akçe değildir. Karşılıksız olsa bile sevgidir ücreti. Gönül defterimde açılır bir sayfa, sevgi veren her kişiye büyük harflerle. Bana bir adım yaklaşana gönül kapım açık koşarım. Sırtını dönenleriyse yaratandan ötürü yürekten severim gizli, gizli Ben bir manolyayım; Zariftir hislerim. Su yüzünde süzülür hiç fark etmez kim diye Kucak açar alırım içime. Sindiririm doya, doya evrendeki her varlığı mabedime alırım Canıma candan çok başka ne gerek.Soframda aş bulur her mert kişi. Namertlere Sadece kırılır, talan olur gönül bağım Ben bir kaktüsüm; Çok dayanıklıdır darbelere bedenim. Hiç haksızlığa gelemem Hoyrat bir rüzgar eser o an savurur saçlarımı.Dikenlerim dilimdedir.Durmaz haykırırım. Ben bir ayçiçeğiyim; Güne bakar gözlerim, hasrettir tek özlemim. Umuttur güneş bekleşir dururum. Dışımda değil içimdedir yalnızlığım. Ben bir sarmaşığım; Sarılırım hayata sıkı sıkı.. Nadiren de olsa uğrar AŞK bana. Hüsranla da bitse her biri sevenlerden alır tüm gücünü bedenim. Her şeye rağmen güler yüzüm. Ben bir alelade kır çiçeğiyim; Rengarenk kelebekler uçuşur başımda, biraz hercai koşarım yıldızlara. Güneşe uzanırım var gücümle elim yanar sıcağından gizlenirim kuytulara. Titrer üşürüm ayazından yorgan olurum toprağa. Aslında ben bir çiçek bahçesinde sadece ayrık otuyum; Yeşil olmaktır dileğim. Söküp atarlar acımadan duygularımı. Yılmam gün ışığını hissetmek uğruna damarlarımda. İki kaya arasında nal ile mıh misali, yada çorak bir ırmağın kenarında başımı uzatırım. Yer kabuğunu aralayarak. açarım çiçeksiz..Sularsanız eğer yüreğinizle damla, damla esirgemezseniz sevginizi bir yudum. Yeşil kalır çiçek gönlüm. Aslında bu kadar megaloman değilimdir ama birinin arkasından öyle hissetmişim
![]() |
#45 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dip Not
ilişikte olan Hüzün savaşından yara almış Gazi yüreğimi Ellerine emanet ediyorum Şefkatine muhtaç, merhemi yüreğin Eğer geç kalınmışsa Cevap vermiyorsa tedaviye Son arzusuysa yanında ölmek Kızıl şerbetini dudaklarından içir Aşkın zehri dindirsin ıstırabını Bırak soluğu nihayete ersin Yanında şehit olsa ne çıkar
![]() |
#46 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Duydunuz mu
göz göz olmuş yüreğim benim için çıkmış yola dörtnala yaklaşan beyaz atlı aydınlanmış hanemin en ücra köşesi kederle tasa itilmiş bir kenara sızlanıp dursunlar bundan sonra çalacakmış sürgülü kapımı mavi kanatlı melek oysa ardına kadar açık olmalıymış kamaşacakmış gözleri dostun,düşmanın telvelerin üzerine ay mı doğmuş,güneş mi benli Naciye’nin yalancısıyım
![]() |
#47 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dün ile yarın ve gün
Dün; Gece yumdu gözünü Asılma kirpiklerine Silkelen, kendine gel Ellerinle göm Açık mezara Kalmasın arkada Umutlarını al Sakla cebine Yarın; Henüz cenin Hayat rahminde Çok uzak Işık vermez Muamma Vereceği de Vurma gem Tutkularına Bugün; kalma Ölüm ile cenin İkileminde Kucakla, sev Aşık ol, Olsa da kelebek kadar kısa Ömrün El ver Sarıl sıkı sıkı Yakala al avuçlarına Yabancılık çekme Duygularınla birlikte Gir içine hayatın Şiir ol Düş güne Yaşa anı
![]() |
#48 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünden Affettim
Dönecek mutlaka,dönecek bir gün Dönüp de af dileyecek bin pişman Kapanacak ayaklarıma Sıralayacak bin türlü mazeret Ağlamaklı, annesinden özür dileyen çocuk edasıyla Üzgün ve masum Biliyorum Gereksiz hepsi aslında Dönmesi yeter Kapım açık Bekliyorum Gittiği günden beri Gözlerim yollarda. Dayadığında başını göğsüme Sadece özlemini Tek sözcük çıkmadan dudağından İfade etse gözleri Tebessümlerinde kaybolsa yalnızlığım Çözülse buzu sıcağında Çarpsa yeniden yüreğim Tende bulsa can Yükselse bulutlara tin Savunması gerekmez Aksa içime yüreği dolsam onunla Biliyorum elimi tuttuğu anda Yüreğime işleyecek sıcaklığı Sımsıcak bir duygu kaplayacak Saracak bedenim alev topu Şaha kalkacak sevdam Kızıl bir kısrak olup Koşacağız nefes nefes Olduğumuzda sarmaş dolaş Göz göze sevişeceğiz Karanlık,acı günde gitti Bayram olacak geldiği gün Yakışmaz bayramlara küslük Barışır dargınlar Akide şekeri tadı damakta Bir gün dönecek mutlaka Çölde özlediğim serap Biliyorum Mutlaka dönecek Dönüp de geldiğinde Affettim dünden Gerek yok af dilemesine
![]() |
#49 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşlerimdesin
Gözlerinin sıcağında Bir kar tanesi gibi eriyip Yağmur damlası gibi Yüreğinin derinlerine Akmayı, Akarken çağlamayı Çağlarken gülmeyi Gülerken yaşamayı Seninle ve yalnız seninle yaşlanmayı Çocuk kalıp sonsuz mavide Saklambaç oynamayı İstiyor kelebek kalbim En büyük düşüm Buseler kondurmak dudaklarına Ödülümdür gül kokulu tebessümlerin Ruhumun derinlerine nakışlısın Envai çeşit ipek ibrişimle Dokunamıyorum Yoksun Yoksun yanımda Söyle kiminlesin
![]() |
#50 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Elimde Kibrit
Buram buram anı kokan Mutlu günlerin yansıması Dolu, dopdolu yaşadığımız Anılarımızın resimlerini Serdim yere teker teker. Elimde kibrit tam ortasına Bağdaş kurdum Denize karşı bir bankta, başım göğsünde Martılara el salladığımız an sağımda Tavşan kanı çayımızı yudumlarken İçime doldu sokak simidinin kokusu solumdan İlk tartıştığımız gün ki titrek sesin arkamdan seslendi Doğum günümde aldığın minik ayıcık Dizlerimin dibinde yüzüme bakıyor kederli Canlanan anılar Sızlattı gönül telimi İğnelendi bedenim Yüreğim oldu kan revan Kibriti çakar çakmaz Titrek alev kızıllığında Başa sarıldı günler Gözlerimin önünden Geçiverdi film şeridi Verdiğin o gonca gülün dikenini Söküp attım göğsümden ateşin kucağına Sıcaklığını hala hissettiğim ellerin Avuçlarımdan kaydı, çıra oldu ateşi mayaladı İçtim soğuk su kristal kadehten Düğümlendi yudumlarım boğazımda Tutuştu dilsiz resimler Anılarla birlikte her şeyi Acıyı, ıstırabı,kederi Yokluğunu silercesine Sessiz büklüm büklüm kıvrandı her biri Alevlerin koynunda kor oldu kayboldu ben gibi Bir fırtına koptu Yangın yerinin isli külleri Çıkmamacasına savruldu İz oldu yüreğime katran karası
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|