![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() *Sen Ve Ben
Sen sevdandan vazgeçersin Ben senden vazgeçebilmem Sen yokluğu yâr seçersin Ben ki körüm, seçebilmem. Sen sözün kızıl halısı Ben gönlün yaban çalısı Sen küskün, sen sevdalısı Ben bu suyu içebilmem Sen arsız, huzursuz hayat Ben de akıl, fikir bayat Sen de karışık fikriyat Ben isterim göçebilmem Sen isyanların kralı Ben ipekten bayrak alı Sen zirvelerin kartalı Ben serçeyle uçabilmem Sen arayı açarsın da Beni koyup uçarsın da Sen kendinden kaçarsın da Ben ki, senden kaçabilmem. Sen zamansın, sen bir ansın Beni bırak, bana yansın Sen ki, nurdan özge, cansın Ben erdemi saçabilmem Sen gözlerimin uykusu Ben gözlerde bir damla su Sen ki sırrın okyanusu Ben uğraşır açabilmem
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() *Sevgiliden Sevgiliye…
Aradığın bensem sendeyim elbet Ben seni atmadım, gel sen de atma Hayalin başında tutarım nöbet Hayalime sarıl yorganla yatma Günlerin güzeli seninle olsun Ne işin var senin on dört şubatla Bağrında gül açsın, karanfil dolsun Gözün gül mü olur, üstünden atla Çocuk büyümez mi, insan düşmez mi? Sevginin göğsünde uyurken düşte Tabibin kötüsü çıban deşmez mi? Her taraf uyanık baksana işte Bir türlü bitmiyor bendeki sancı Kızılca kıyamet koptu kopuyor Bugün benim değil, bana yabancı Baharlar tuvalsiz resim yapıyor. Çatlayan başımı göğsüne yasla Gül kokun duygumu okşayadursun Öpmenle okşaman kandırmaz asla Yüreğim yeter ki sinende vursun. Arzu ikliminde terlere batma Hayal aynasına bakılıyım ben. Beni el alemle tartma, bir tutma Otuz yıl evvele takılıyım ben.
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Siz Düşünmeyin! ! !
Sen sakın düşünme, kafanı yorma Köşeyi tutanlar düşünüyorlar. Başını sıkı tut, belaya vurma Kuşlukta ötenler düşünüyorlar. Dilinde şahbazlık, zihninde tersi Günbegün dövülür gönlümün örsü İnsansız meydanlar, sahteci kürsü Bol nutuk atanlar düşünüyorlar. Hâl-i ortasından tutup kemirip Sonra “tırman diyor, emniyetli ip” Devlet kasasını yeyip, semirip Tül döşek yatanlar düşünüyorlar. Kürsüde kaypağın attığı takla Gücün yetiyorsa atığı pakla Artık yüz gülmüyor al ile akla Eriyip bitenler düşünüyorlar. Birisi sevdasız, gündelik aşkta Birisi el ovar, divanda, meşkte Birisi ahırda, birisi köşkte An be an batanlar düşünüyorlar. Sendeki itibar onun itinde Dede Efendi’de koşan atında Millet nazarında, vatan sathında Tüm gücü yetenler düşünüyorlar. Dağda tükettiğin ömüre yazık Amirin verdiği emire yazık Malum, tezek yaksın, kömüre yazık Bacası tütenler düşünüyorlar. Cihanı tutuyor feryadım, ünüm Dünden daha beter bugünkü günüm Dalga dalavere ve dönüm dönüm Vatanı satanlar düşünüyorlar.
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Size Bıraktım
Topalı haberci, körü kılavuz Tutanlar gözü de size bıraktım. Lağım tortusuyla dolu bir havuz Batanlar tuzu da size bıraktım. Niyeti pakılar, sevdası kirler Ameli bozuklar, yüzü mücbirler Mukavva adamlar, karton şairler Atanlar yazı da size bıraktım. Bulmuşsun geceyi uyu ha uyu Çiçeklere dökme aman bu suyu Hakikatten uzak süfli arzuyu Satanlar izi de size bıraktım. Dediğim sanadır, sanadır, alın Yere gelmiyorsa arlanmaz alın Baykuş özentili, nasırı kalın Kotanlar düzü de size bıraktım. Devenin tafrası, atın sidiği Gözüne sokmalı gergefi, iği Nefse cilve katan her çirkefliği Yutanlar sözü de size bıraktım. Maymun iştahına zikri ayanlar Şu kış uykusundan uyanmayanlar Hakikat adına dayanmayanlar Bitenler közü de size bıraktım. Dili meymenetsiz, cebinde cukka Altında yumurta biri bin okka Zilletteki nefis yüzünden Hakka Çatanlar sazı da size bıraktım Okka okka, batman batman sözleri Tükürsen de kızarmaz ki yüzleri Atlas karşısında kaputbezleri Ketenler yüzü de size bıraktım. İkiyüzlülük yap, baş salla oh de Vefayı bırakıp sırt dönüp ahde Mucuğu, gülüşü, öpüşü sahte Tütenler nazı da size bıraktım Tıngırtıya kaşık ile koşanı Tanımam mı burnundadır nişanı Etrafımda işte her perişanı Katanlar azı da size bıraktım. Biliniyor aslen gönül eyleri Görmüş müdür şarkımızda köyleri! Kolhoz paşaları, şerik beyleri Ötenler cazı da size bıraktım. Murat, olmak ise malum basında Çokları feryatta, yokun yasında Fındık zadelerin gam tarlasında Yatanlar sizi de size bıraktım. Aradığım sade hakka uyanı Sağduyuya telsim tarafı, yanı Elinin tersiyle şöhreti şanı İtenler özü de size bıraktım
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Size Havale Ediyorum...
Gerçek keremine susamış aslı Hareket debdebe ileri, geri Asalet müzelik şairde yaslı Isırgan güzeli, kaktüsün eri Baktıkça dövülür hislerin örsü Arından terledi önünde kürsü “Yepyeni bir ekol” reşidin tersi Bu yeni sirkatler onun eseri Anladım, asalet bir ile başlar Bir’siz kişilikler sıfırda kışlar Gönlün aynasıdır, gözdeki yaşlar Özünde cücelik, sözünde iri! Kahırlı aşk ile bir gülü sunan Olamaz mecnunun Leyla’sı inan Söz gönülden dile sıçradığı an Gönülden ziyade gözlerde yeri Kalkanı kaldırdım usulca yerden Ardından fareler sıçradı birden Mavileri sordum gözleri körden Kalbini karartmış gözünün feri Mukaddes kervandan kalınca arda Hecesi, sözcüğü, dizesi darda Dimağlara hitap, güzellik orda Aslı Kazanova, sureti peri! Çile ektim, keder bitti bağımda Bülbül baktım, karga öttü bağımda Kına yaktım, duman tüttü bağım Bu “yarpuz güzeli” olduktan beri Hırsın pençesinde çıldırmış akıl Akıl ki; darası üç aklaşmış kıl Ne bir gönle düşer, ne bilir okul “Yepyeni bir ekol” onun şiiri! ! ! Gurur sarayında ahmaklar yaşar Övünce; şımarır, kabarır, şişer Dostluk meclisinden aşağı düşer Sevgi, saygı ölü, sohbeti diri
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Size Sesleniyorum!
Karanlığı kazanlar Size sesleniyorum! Göğe yazı yazanlar İze sesleniyorum! . Nefsine baş eğende Cahil arif öğende Kuşkulu gönül bende Öze sesleniyorum! . Zekasını pişiren Bu gönle aşk düşüren Ve sabrımı taşıran Kıza sesleniyorum! . Cemiyetin belası Gözleri kör olası Ve şöhret budalası Poza sesleniyorum! . Anasından doğmayan Lükse boyun eğmeyen Aynalara sığmayan Yüze sesleniyorum! . Sevdası yıkar beni İrade yıkar beni Yanarım, yakar beni Köze sesleniyorum! . Hamiyetin işinden Hakikatin peşinden Haysiyetin düşünden Yaza sesleniyorum! Gönülleri kandıran Zemheriyi andıran Aşığı usandıran Naza sesleniyorum! . Odaktaki sahipsiz Budaktaki sahipsiz Dudaktaki sahipsiz Söze sesleniyorum! . Zan’a kızan gönüller Bazen azan gönüller Cümle ozan gönüller Bize sesleniyorum! .
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Sohbet (İrticalen)
Z.Yapar Kaleli: Kimse yok mu hanenizde? Evinize geldim dostum! Ağlarım, sizin nenize Ordasınız bildim dostum! Derûnî: Efkâr vardır hanemizde, Hoş sefâ geldiniz abim… Dert yer etmiş sinemizde Em varsa veriniz abim… Z.Yapar Kaleli: Terk ettiniz, gelmediniz, Ne haldeyim bilmediniz. Akar yaşım, silmediniz Gönlünüzde öldüm dostum! Derûnî: Terk edene gel denilmez Derdin atına binilmez Ki bir zalimdir, yenilmez Yandı ciğerimiz abim… Z.Yapar Kaleli: Yönümü döndüm rızaya Komut verdim her azaya İşi bırakmam kazaya Geçmişimi sildim dostum! Derûnî: Rızaya dönmek ne zordur Dönüş yolları hep kordur Garip Derûnî, bir surdur Sallanır kalemiz abim Z.Yapar Kaleli: Ben demeden duydu gençler Gözlerimi oydu gençler Yarı yolda koydu gençler Bu halime güldüm dostum! Derûnî: Duyanlara genç denilmez, Duyan ihtiyardır, ölmez! Çıkmazlarda Gül derilmez Derildik kendimiz abim! ! !
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Soldurma...
Bence yaptığından utanan kişi Ne beni çağırsın, ne kendi gelsin! Aşkın ne zamanı, ne de var yaşı Ne bana bil desin, ne kendi bilsin! Yeter ki; üzülme benim yüzümden Gerisi mi? Boş ver, aldırma sakın. Alınma nazımdan, küsme sözümden Zemheri gülünü soldurma sakın. İki el bağrımda çaresiz iken, Dal gibi tutmalı, tutulmalıydın... Yüreğim kuruyup çoraklaşırken, Yar gibi sarmalı, sarılmalıydın... Bugün olmasa da yarın, ilerde Darılsan da canın sağ olsun senin. Kar bahara küsmüş zemherilerde Sinen ki; gül açan bağ olsun senin. Geç gördüm gerçeği kusura bakma Bir elimde kalem, seni yazarım Beni yakıyorsun kendini yakma! Güzelliği aklım almaz, bozarım! Artık Kaleli’nin dağları kardır Her mevsim başında duman eksilmez Tepesi sevdadır, eteği yârdır Bilin ki dilinden aman eksilmez
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Sürgün..
Ben ki uslanmaz el ben kızarmaz yüz Ben ki girginlerin en girginiyim! Ben ki geçmez akçe, ben dinlenmez söz Ben ki dargınların en dargınıyım. Ben ki ölümlere eğilmeyen baş Ben ki ağustosta kurumayan yaş Ben ki haksızlığa çatılmayan kaş Ben ki gerginlerin en gerginiyim. Ben ki kof kavağın gevrek dalıyım Ben ki saf sanılan şeker balıyım Ben ki garipliğin garip halıyım Ben ki durgunların en durgunuyum. Ben ki her yarışta bitmeyen etap Ben ki minberlerde dinlenmez hitap Ben ki tozlu rafta okunmaz kitap Ben ki kırgınların en kırgınıyım. Ben ki gözlerimde tüter Tur dağı Ben ki kör şeytanın kader ortağı Ben ki atıkların atık artığı Ben ki yorgunların en yorgunuyum. Ben ki bir tek gönle sinmez muhabbet Ben ki gerçeğin ta kendisi elbet Ben ki şer başında tutarım nöbet Ben ki vurgunların en vurgunuyum Ben ki yarı masal, yarı gerçeğim Ben ki haram lokma ve içeceğim Ben ki zemheride açan çiçeğim Ben ki argınların en argınıyım Ben ki kalem ile yazılmaz yazı Ben ki yazılınca bozulmaz yazı Ben ki gönüllere kazılmaz yazı Ben ki sürgünlerin en sürgünüyüm.
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şair Ve Şiir…
Sözcük yığınına şiir denilmez Şiirin kaide, kuralı vardır Her göz bunu görmez, her akıl bilmez Sözün işvelisi, meralı vardır Lisan her kişinin görgüsü elbet Şiir gönüllerin sergisi elbet Yetenek Allah’ın vergisi elbet Burada sağ kadar yaralı vardır Bazısı pervasız sırıtır kırtık Bazısı gömleksiz, yakası yırtık Ne demek istedin, demeyin artık Şiirler içinde saralı vardır. Güzelliği sere serpe olan var Balaları henüz körpe bulan var Hamasette riya, sözde yalan var Şairlerde bahtı karalı vardır Herkes araştırsın, kafayı yorsun Bu ülke hep ozan, demeyin dursun Bırakın yürekler şiirle vursun Ne huzur, ne rahat, paralı vardır Zorlamayla güzel olur mu bir iş? Geliş hak değilse hüsrandır gidiş Alçak gönüllülük bunu hak ediş Batmanlı, Göynüklü, Zaralı vardır
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|