![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57950
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Biz Nasıl Ölürüz Birtanem
______Eğer Ben senden önce ______Ölürsem ______Eğer Sen benden önce ______Ölürsen Söyle bir tanem Nasıl yaşarız? ______Var mısın? Beraber ölmeye ______Ama Günü gelince… Ve Söylenmemiş sözlerle... 23.08.2005 - Adana Olgun Ekinci
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Biz Vatan Hainimiyiz..? ! ?
Biz ikimiz... Dünya üzerindeki her hangi bir ülkenin Vatansız iki deli sevdalısıyız... Sevinçlerinizi, neşelerinizi, kahkahalarınızı, Size, sizlere dair olan tüm güzelliklerinizi Saygımız, sevdamızla selamlıyoruz… Ne bir yudum su Ne bir dilim ekmek istemiyoruz sizden Vatansız sevdamızın üzerine Sınırsız, çıkarsız,beklentisiz seven Yüreklerimizi giydirdik... Ceplerimizde ne bir pul, ne bir para Sevda yüklü banknotlarımız dolu tomarlarca İsteyene deste deste sevda sunarız Suskunuz, çaresiziz suçlamalarınızda Sevdik ___Seviyoruz ______Seveceğiz Dünya dönüp, nehirler aktık ça, Denizler köpürüp, martılar uçtuk ça, Yağmurlar yağıp, kardelenler karları deldik çe, Çiçekler açıp, kuşlar öttük çe, Ağaçlar meyvelerini Toprak ekinlerini verdik çe Yeryüzü aşkımızı, sevdamızı kabul edip Saygı gösterene dek... Sevdik ___Seviyoruz ______Seveceğiz Recm etseniz ya da Fermansız sehpalara çekseniz Bir duvar dibinde dizseniz kurşunlara Giyotine vursanız Sevdik ___Seviyoruz ______Seveceğiz Biz vatan haini miyiz? 9.8.2005 - Adana Olgun Ekinci
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bu Nasıl İş Anne?
Bir kadın, bir anne Çağdaş, laik Bir kadın, bir melek İnançlı, örtüsüz Bir oğlan, haylaz, deli Bir oğlan, serseri Deli mavi Çağdaş, melek kadının Bir deli mavi oğlu Sıkışınca derman ister Daralınca dua ister annesinden Anne oruç tutar hastayken dahi Oğlan yer içer günün her vakti Sıkışıp, bunalıp, daralınca Anne bana dua et' der vallahi Bu nasıl iş anne? Duaların hep gerçekleşiyor… 12.11.2004 - Adana Olgun Ekinci
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bugün Doğum Günüm Anne…
İlmek ilmek günahlar çoğalttım onca yıl Geri dönüşüm, af dileyişim yok asla Affet benim güzel annem, Aykırıysa da senin inancına benim diyalektiğim Serçe ötüşlü, kelebek kanatlı kaçışlar yüklüyorum bu gece Affet, ulaşamayacağın son doğum günüme Tek kutlayan melek yüreğinle.. Bilirsin, reddettim hep dayatma günleri Birkaç güne yüz yılın sürprizi denk düşecek Senin, kardeşlerimin, akrabalarım ve bu tanıdık alemin Yılbaşı ile kurban çığlıklarının örtüştüğü Dünyadaki ilk ve tek, Türkiyede ki birleşme günü kutlanacak… Sokaklarda; duygusuz, sorumsuz kan akıtanlar Gecesinde Noelini kutlayacak, sözüm ona yeni yeni yıl(mış) ….. Hangi yılbaşı bizi yeniledi anne? Kırmızı don uğur getirir diye Sosyete barlarında gece yirmi dörtte Kıçlarında asgari ücrete denk düşen donları Dün tanıdıkları aşklarının, ya da Mutsuz evliliklerini yok sayıp, yenilendiklerini sayarak eskimişliklerinde Kulaklarına fısıldayacak don renkli kadınlar.. Adı aşk ya! ! .. Kırmızı ya! ! .. Ve ''Aşkım altımda ne renk don var biliyor musun? '' Ve sen yıllarca, kıçındaki yırtık donu onarır, diker, giyerken yeniden Hangi yılın başı sonrası yenilendik Utanma anne utanma…. Bu ülke, bu insanlar ve hiçbirimiz utanmadık Sen de utanma anne… En güzel yıllarında, gençliğinin Akşam, yakışıklı, dağ gibi heybetli kocanın Eve gelişini, komşuların görmesin diye Pencerenin ardına gizlenerek nasıl beklediysen Şimdi bekle anne beni bekle…. Bugün benim doğum günüm anne Ağlamak, üzülmek çare değil.. Geceden, diğer geceye uzanır hani günler O yıl, diğer yıla uzanan ******* yarattı(k) anne Sokakta çocuklar, böbrek sancısıyla kıvranırken gecede Kentlerin soğukluğunda yuvalarında ısınırken insanlar İki kentin bileşkesinde, iki yürekti tek yürek olan O yıl…O yılbaşı…Çok soğuktu… Üşüyordu çocuklar.. Ve Diyarbakırlı yetim Uğur kıvranırken gecede, böbrek yetmezliğinden Adana'nın mütevazi ve ücra otel odasında Siktir ederken biz, bazı yerel kanal ve medyayı Kan içiciler prim ve reyting peşindeydi, o gece ve her gece.. Yanağımı sıktıran anne elin, Deli oğlum dediğin anaç dilin, Nerdeler anne? Nerde dizlerin, şımarıkça yattığım? Bu gece uzun ve çok soğuk olacak, Ve ben yine küçüleceğim çocuk kimliğimle.. Büyüyemezken.. Tükenmeden, son kez ve büyümeden yanağımı okşa, Deli oğlum de.. Ellerinin anne sıcağını özledim.. Yoksa çok geç olacak… Bütün ********lik, onursuzluklara inat Bu gece şarap içeceğim anne.. Karanlıklara, Adam satmalara, Dostluklarına ince ayar yapanlara inat.. Şişenin dibindeki son yudum karışırken boğazıma.. Sen yine yatsı namazında, bana dua ediyor olacaksın, biliyorum Bağışla anne, üzülme, ağlama, utanma, Bugün ve bu gece, Günahlarıma ses çıkarma, dualar etme Bana ait olsun bu gece, Günahlarım sonsuz, sınırsız olsun bu gece.. Bugün benim doğum günüm anne… Kış'ları çıtır çıtır yanan sobamızı, Yerli malı yiyecekler kullandığımız yılları, Çorba paylaştığımız komşuları, Eskiyemeyen Sümerbank marka ayakkabılarımı, Mantar kapaklı gazozlar içtiğimiz yazlık sinemaları, Dizlerimi kanatan misketlerimle gülümsemelerimi, Masumiyet belgesi siyah-beyaz resimlerimizi, Ablamların ip atlamalarını, Mahalleli erkeklerin onlarını izlemesini ve İzleyenlere ettiğim küfürleri, Sek sek oyunlarının arasına karıştığım kızları ve Ve beni kovalamalarını Özledim… Çok özledim… Bugün benim doğum günüm anne, Çocukluğuma, özlemlerime, yitirdiklerime dönüyorum, Affet anne… Ben hiç b-ü-y-ü-y-e-m-e-d-i-m… Affet anne… Ben hiç u-s-la-n-m-a-d-ı-m-… 25.12.2006 - Adana Olgun Ekinci
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bütün Paramı Sattım
Gelecek garantim yok artık Kanat çırpan kuşlar kadar hafif Dalgalarla vals yapan Martılar kadar özgürüm artık Tüm paramı sattım Önce yarısını, sonra hepsini Beni taşıyan arabam yeter Eğer olursam bir gün Emekli maaşım yeter Olmasada ne gam Hani derler ya… Kim açlıktan öldü bu ülkede! Bir tas çorba Bir dilim ekmek Bir avuç dolusu süs biberi Datça, Cunda, Turunç farketmez Sadece SEN OL YETER… 27.01.2005 - Adana Olgun Ekinci
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Cenaze Arabası Sürücüsü
Çocukluğumda İtfaiye şoförü olmak isterdim En çok, Siren sesleri çığlığında Yol veren araçlar Keyiflendiriyor, özendiriyordu yollar açıldığında Çocuk yüreğimi… Şimdilerde en çok Cenaze arabası sürücüsü olmak istiyorum Soğuk, kalpsiz, kaskatı Düşünce yetilerini yitirmiş Kurşun işlemez bir adam oldum Duymuyor, algılamıyor, suskunum Cenaze arabası sürücüsüyüm… 2 Nisan 2005 - Adana Olgun Ekinci
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
CİNDY SHEEHAN - DÜNYA ANNESi
Görsel medyanın tüm kapitalist kanallarında Gözyaşlarını direnişinle birleştirip, dimdik ve sarsılmaz Teksas çöllerine çığ yangınları, ateş topları Düşüren yüreğinle izledim seni... Sabaha nöbetçi oldum yine ve yeniden Çok eskilere uzanan anılarımla… Mumlu, şarkılı işgal protestolarında çoğalırken Ardındaki sessiz kalabalıklar, omuz verirken sana Ülkemdeki her bir anne düştü usuma, usulca… Cesetleri yakışıklı olsun diye doğurmadılar Rahimlerine düşerken oğulları… Hiçbiri… Sen ki feryatlarınla acını toplumsallaştırıp Irak'tan öte Genel savaş karşıtlığına dönüştürürken Seni izleyen ülkemdeki binlerce anne Cindy Sheehan oldu, oğulları asker olan Onlar sen oldu, Sen Cumartesi annesi oldun yıllar önceye Bizden oldun… Direniş'i direnişimiz Onur'u onurumuzdur Yeryüzündeki kirli savaşlara direnen Her bir annenin onurlu yüreği… 30.08.2005 - Adana Bush'un kabusu ABD Başkanı Bush'a tek başına meydan okuyan acılı anne Cindy Sheehan eylemlerini sürdürüyor. Bush'un çiftliğinin önüne kamp kuran Sheehan, Irak'ta ölen oğlu Casey'i unutt urmamaya kararlı. Cindy Sheehan tek başına ABD Başkanı'na meydan okudu ve kazandı. O artık Bush'un gözünde Usame Bin Ladin... Olgun Ekinci
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çiçek Hırsızı! …Aranıyor! ! !
Ah anne ah! ! Çalınan çiçek Güzel ve bakımlı büyür diyerek Yeni yeşillendirilen bulvarın En güzel çiçek En taze fidanlarının, Kanına girdim sayende. Dalında sevmek varken Kökleriye kucakladığım Onlarca çiçek oldu bahçemde. Ama peşimde Zabıtalarca aranan Çiçek hırsızı payesi var şimdi Suçlu; söylemler değil Eylemde bulunanlardır, değil mi? 23.1.2007 - Adana Olgun Ekinci
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dalgalarım Ol Benim
Dalgalarım ol benim Kıyılarıma vur köpük köpük Dalgalarım ol gün batımında Ağır ve usulca yanaş kıyılarıma Rengarenk çakıl taşları olayım Vur köpüklerini renklerime gün ışırken Gök kuşağı gibi yansısayım Üzerimde oynayan çocuklara Sıra sıra, kayalıklar olayım Dalgaların doruklarıma uzansın Yağmurlar, şelaleler gibi dökülsün üzerimden Köpüklerinde ıslanayım Uçsuz bucaksız kumsal olayım Çarşaf çarşaf seril üzerime Yaban çalıları olayım Köpüklerin süt gibi işlesin köklerime Dalgalarım ol benim Kıyılarıma vur sabahın alacasında Önce dingin, sonra sert ve çoğalarak Köpük köpük, dalga dalga vur kıyılarıma Sersemleyip sarhoş olayım dalgalarınla Sabah gün ağarırken Dinmiş dalgaların üzerin de Çakıl taşlarında, kayalıklar da, Uçsuz bucaksız kumsallar da Yarı baygın bulsunlar beni Dalgalarım ol benim Önce sessizce vur kıyılarıma Ve dinle beni Sevdalarımı, özlemlerimi fısıldayayım sana Dalgalarım ol benim DALGALARIM OL BENİM HAZİRAN 2004 - ADANA Olgun Ekinci
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Delikanlım
Ekinsu'ya En büyük özlemim ne biliyor musun Delikanlım? Seninle aynı halı sahada futbol oynamak Ben aynı takımda kaleci Sen golleri sıralayan forvet Ya da tersi olsun bazen ne dersin? Rakip takımın forveti iken sen Ben karşında panterleşen kaleci Her kurtarışımın ardından Hırs ve öfkeyle tekmeler atıyorsun bana Hakeme çaktırmadan… Ben sadece gülümsüyorum tekmelerine İşte hayat bu değil mi Delikanlım? Bazen sevinç, mutluluk başarılardan Bazen hüzün yapamadıklarımızdan Ve hep kaçırdıklarımızdan... Az kaldı be delikanlım Seninle çok yakında maçlarımızı Maç sonrası kritiklerimizi Bir melek yüreklinin yanında Güle oynaya yapacağız... Temmuz - 2005 - Adana Olgun Ekinci
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|