![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57922
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Nasıl mıyım?
Nasıl mıyım? Rüzgarsız havada deniz nasılsa Öyle durgun, Bir sazın kopan teli nasılsa Öyle sessiz, Pimi çekilmiş bomba nasılsa Öyle patlamaya hazır, Şimdi dağılsam dört bir yana Toplayıp suya koyar mısın çiçeklerimi Şimdi bütün kavgalardan uzak, Seni bekliyorum Hiçbir zaman gelmeyeceğini bile bile Sessizliğin çığ gibi büyüdüğü yalnızlıkta Kayıp afişlerinde Kara kalemle çizilmiş Tedirgin bir çocuk yüzüyüm Karakola bırakılacak tek bir resmim bile yok Yok adımı soran Hastane morglarında. Bu sokakların çocukları kayboldukları için aranmıyorlar artık Aranmadıkları için kayboluyorlar. Güneş yılını çoktan geçtik Bir ay bile yetiyor unutmaya Sevgiler zaman aşımından kalkıyor eskimiş dosyalara. Nasıl mıyım? Şiirleri yakılan bir şair nasılsa Öyle çaresiz. Çiçeksiz bir bozkır nasılsa Öyle çıplak Üşüyorum, Isınmak için bir tek şiirim var yanımda Ellerin olsaydı belki ellerimde Tutabilseydim ömrüme tutunur gibi ayaz yemiş *******imde Şiir yakıp ısınmazdım belki de... 2004 Düzenleme-2005 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Nasıldır Düşündün mü Hiç?
Nasıldır düşündün mü hiç Mızrak ucunda yaşamak Her kıpırdanışında Etine işleyen tarifsiz bir acıyla uyanmak Ve ne hisseder insan Kalleş bir kurşun delip geçtiğinde yüreğinin duvarını İşte böyle yaşanıyor ne zamandır buralarda Adı yaşamaksa sadece nefes almanın Nasıldır düşündün mü hiç Hiçbir yere gitmediğin halde Her anını sürgün gibi yaşamak Sürgün gibi yaşlanmak kısacık ömrünü Şiir yazmaktan başka ne gelir elimden Yaşamaktan ötesini beceremem Aşık olmaktan ötesini Bir hayat boyu beni beklemesini isteyemem hiç kimseden Umut bile terk etmişken ışıklı şehirleri... 2003 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne Geçti Ömrümden İlk Çıplaklığımdan Bu Yana
Söyle ayrılık mısın bana Durup durup kendini hatırlatan, Kavuşmak mısın Hiç olmadık anlarda çıkıp gelen Söyle Ne geçti ömrümden İlk çırılçıplaklığımdan bu yana Söyle hiç çığlık çığlığa bağırdığın oldu mu Dayanılmaz bir acıyla Daha da kötüsü Sustun mu hiç acı çekmene rağmen Oyuncağın alındı mı hiç elinden Bugün doğum günüm Yirmi iki yıl Kırk dört mevsim geçti İlk çıplaklığımdan bu yana Bugün sessizliğin Bütün mumlarını Bir nefeste söndürdüm Anladım ki Sönen bir mumdur biten günlerimiz Ve gelecek Düşleyebilmek Yeniden yanabileceğini yüreğimizde bu ateşin Bugün doğum günüm Yaşanmamış günlerimin ilk günü yani Gülümsemek borçtur bugün yüreğime... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne Kadar Kaçarsan Kaç
Ne kadar kaçarsan kaç Gelir bulur seni kayıp zamanların rüzgarı Sen kavga mevsiminin çocuğusun En gerçek türküyü yazmaktır senin işin Nereye saklanırsan saklan Gelir bulur seni bu deli fırtına Korkak da olsan Kahraman da İçine çekilirsin sebepsiz kavgaların Sebepsiz ölümler boy gösterir kapında Koskoca bir hiçliğin ortasında Masum bir çocuk gibi dolanıp durursun Silahlar tutuştururlar eline Oysa her insan en çok kendi kavgasının kahramanıdır En çok korkutan da Hiç kere hiçliğin ortasında düşüp kalmaktır. Nerede olursan ol Kapılır seninde yüreğin O deli gibi akan ırmağın sularına Aşk çağını feda edersin belki yurduna… 2004 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne Mutlu Bize Üstat
Ne mutlu bize üstat Ne mutlu ki Daha büyüğüz acılarımızdan Böyle yenmeyi öğrenmiştik yenilmeyi Böyle sevmeyi öğrenmiştik Bizi sevmeyenleri bile Ne mutlu bize dostum Ne mutlu ki Daha güçlüyüz düşmanlarımızdan Çünkü yaşamak ve yaşatmaktır kavgamız Kirletmek için değil ellerimizi Kan ve barut kokusu için değil En önemlisi kendimiz için değil Hepimiz için Ne mutlu bize Omuz omuza dövüşebildik Yenilsek de teslim olmadık hiçbir zaman Titremedi hiçbir zaman dizlerimiz zulmün karşısında Yaşamayı borç bildik kendimize Ölümle inatlaşırcasına… |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne Olur Ağlama İnsan Kalan Yanım
Ne olur ağlama insan kalan yanım Tek beyaz nokta olsan da Sonsuz siyahın ortasında, Her gün biraz daha çökse de Hayatın ağır yükü omuzlarına... Ne olur ağlama insan kalan yanım Üç kuruşa muhtaç edilmiş olsa da ellerinin emeği Uykusuz ve umutsuz bırakılsan da Ve kaşıkla verdikleri Kepçesiyle geri alınsa da senden... Ne olur ağlama insan kalan yanım Silen çıkar bir gün mutlaka *******imizi kızıla boyayan göz yaşlarını. Sevmeyi öğrenir eksik bırakılmış yüreğim Ve öğrenir yeniden gülmeyi İnsan kalan yanım... 2003 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne Olur Diren Kalemim
“sonra biz büyüdük büyüdükçe yüreğimizi küçülttük” (Tayfun Talipoğlu) Hayatın sırrına varmış çocuklardık biz. Gözlerimiz beş yaşındaydı ama yüreğimizde yüzlerce yılın yaşanmışlığı. Yeryüzünde kaç bebeğin çığlığı toprakla boğulduysa, kaç ana soğuk bir taşla sarmışsa bağrını, kaç köy yakılıp yıkılmışsa, kaç insan yalın yapıldak dökülmüşse yollara biz görmüştük sadece. Yağmurun sesine ıslanırdık sımsıcak yuvamızda. Dünyanın öbür ucunda kırılan bir gül dalıyla kırılırdık. Ah be çocuk ne zaman unuttu gözlerimiz hüzünle gülümsemeyi. En son ne zaman ağladık bir türküye sabaha kadar. Ne zaman unuttu elimizdeki kalem mürekkepten gözyaşlarını dökmeyi sayfalara... Düşlerimiz de farklıydı oysa öncelerde. Hürriyet caddesinde özgürce oynayan çocuklar vardı. Devrim sokağında yorgun akşamüstleri güleç yüzlü işçiler dönerlerdi evlerine. Düşlerimiz de farklıydı oysa öncelerde. Ne dağlar bizim olsun isterdik, ne denizler. Sahte de olsa anlık bir gülümsemeydi bütün beklediğimiz. Şimdi hergün biraz daha kuruyor gözpınarlarım ve hergün biraz daha kuruyor yüreğimde aşka adanmış karanfil. Ellerimi uzattığım yer uçurum oluyor sanki. Umudu anlatan şiirler yazmak istiyorum yine, içinde ölümlerin ve ayrılıkların olmadığı. Pırıl pırıl bir bahar sabahı, yiten dostların gülümseyişlerini. Sonra bir yıldırım gibi düşsün istiyorum yüreğime yarin o parıldayan gözleri... Ne olur diren kalemim Vakit geç değil daha... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne Olur İsyansız Bırakma Gecemi
Ne olur isyansız bırakma gecemi Aşksız bırakma Bir ağaç gibi öylece durmak istemiyorum Bir şeyler söyle bana Kanım Kızılırmak gibi coşsun damarlarımda Şiirsiz bırakma gecemi Aşksız bırakma Sıcak bir ekmek gibi gel Demini yeni almış bir çay gibi Geleceğini kovalayan çocuklar gibi Ekim’e hazırlanan ordular gibi gel -Bir- mayıs sabahı Kızılay’a yürüyen Mavi tulumlu işçi gibi gel Kendi ilmeğini boynuna cesaretle takar gibi Kıpkızıl bir güneşe bakar gibi Yeter ki isyansız bırakma gecemi Şiirsizliğim olma benim Aşksızlığım olma... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne Şiir Biter, Ne Aşk
O aşk ki Sonucunu düşünmeden bağlanmak bir imkansıza, Görmezden gelmek eksik olanı Ya da sevmek en az kendin kadar Hiç bir zaman olmayanı Ne aşk biterdi yazdıkça Ne de şiir biterdi Bu dünyada aşk oldukça O aşk ki Bağlanmaktı bir hiçe Yalan da olsa bilincine çizdiğin o resim Aradığın o bakış Çok uzaklarda kaldı şimdi Bir sabah daha uyanışına anlam katan O alev kırmızısı çiçek Açmayacak belki bir daha Kim çözer şimdi sımsıkı bağlanmış ellerimi Kim soğutur yangınlar arasında kalmış yüreğimi Kuşansam da artık bütün cesaretimi Faydasız artık Seni seviyorum demek bile Seni seviyorum Hem de hiçbir şey beklemeden diyebilmek Yani en basitinden sevilmeyi bile beklemeden Yeşil bahçelere sevdalanmış bir kuş gibi O aşk ki Hiç düşünmemek Nerede ve nasıl son bulacağını İnanmak bir gün gerçek olacağına O en güzel düşün Ne aşk biter yazdıkça Ne şiir biter dünyada aşk oldukça... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne Zaman
Ne zaman parçalanıp ufalansa kalbim Yüzüne tükürmek geliyor içimden Tüm insanların Silmek geliyor içimden tüm sevdiklerimin Adreslerini, Bu ben değilim bir başkası Bıraksalar duvarları yumruklarıyla parçalayacak olan Öfkeyle bakan tüm sevdiklerinin yüzlerine, Ben parçalayıp dağıtmışım kalbimi Daha çok severler diye Tüm sevdiklerime, Onlar süpürüp atmışlar çöpe Belki artık başka bir şehir uslandırır beni Başka zamanlarda başka sevgiler belki Oralarda da parçalarlar mı sevgileri Savururlar mı bir kalbi Var mıdır böyle bir şehir Var mıdır böyle bir zaman Gerçekten sevmek var mıdır? ... 2 Kasım 2002 23: 00 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|