![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57922
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sadece Sevebilmek Seni
Öyle bir meret ki Şu zaman denilen Mutlu günlerim kadar hızlı Ve kederli günlerim kadar yavaş. Günler taştan duvar Gece demir bir parmaklık Tırnaklarımla kazırım takvim yapraklarını Kana bulanır ellerim Ağustos sıcağının yakıcılığında Ellerine değer sonra ansızın Kirpiklerinden süzülen yaşları silerim geceleyin Sen farkına bile varmazsın bunun Müebbet muhabbete mahkum bir şairim ben Zamanın karanlık zindanında Bir gün yanında olacağımı düşünmek bile Çıldırtır inancımı gelecek nice güzel günlere... Günler demir bir kapı Kol demirleri iner her gece bütün kapılarıma Bağıra bağıra yazarım Konuşurken sustuğum tüm cümleleri. Bir kağıt, Bir kalem Ve düşünebilmek seni. Şairsem yeter bana Sadece sevebilmek seni... Yeşiltepe / ŞIRNAK Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Saf Yüreğim
Saf yüreğim Kaldıramıyorsun artık şu yalancı dünyanın yükünü Ağır geliyor sana Bu kemirici kurtlar arasında Bir elma kadar saf ve temiz olmak, Şuranda bir sızı içten kemirmekteyse seni Dostun sıcacık gülücüğü yerine Hançerini göstermişse sana Kederden gebermekteysen Ve yine de inadına gülebiliyorsan İnsanlara dostça, Bu yaşadığımız dünya senin değil demektir Tertemiz yüreğin daha ne kadar kaldırır bu yükü Ve sen bu yürekle iflah olmazsın kardeşim... 28 Haziran 2002 00: 02 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sahip Çık Ne Olursun Yaralı Ruhuma
Sahip çıkmak istiyorum O yaralı ruhuna Gel bul beni Sürgün yüreğimin uzaklığında. Bizim için yazılmış bu kader baksana Eksik kalmış neyimiz varsa Birleşip tamamlanır diye birbirimizde Uçurumun kıyısında yürüyene Yaşadığı her an armağanıdır hayatın Eğilip tutmak istiyorum ellerinden Koparcasına ağrısa da bileklerim, Hediye etmek istiyorum sana Eksik kalmış hayatını. Bu kader bizim için yazılmış inan bana Sahip çık ne olursun şu yaralı ruhuma… 02.01.2005 Şırnak |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sahipsizliğimin Ellerinden Tut
Görüş günlerinde Adı hiç okunmayan Bir mahkum çaresizliğinde geçiyor günlerim Hani saçları bir kez okşanmadan Kaybolan çocukluklar gibi. Ne olursun sahipsizliğimin ellerinden tut Akşamları babasının iş dönüşlerini bekleyen Beş yaşında bir çocuğun kederiyle sar beni kollarına... 2005 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sahte Bir Sevişmenin Gölgesi
Sahte bir sevişmenin gölgesi Yüzüne vuran anlamsızlık, Satılık keyiflerin arka bahçesi O çok sevdiğin şehirler Çembere alınmış kalbin Yalnızlığın kuşatılmış dört bir yandan Ve elinde kanlı bıçağıyla iyice yaklaşmış zaman Yalancı bütün aynalar Aynalarda sevişen yüzün bütün sevdiklerinden yabancı Bütün sevgiler peşin fiyatına Sonsuz taksitle satılmakta can pazarında Kanını satar olmuş fakirliğin Ve satar olmuş kansızlığın en yakın dostlarını Sahte bir sevişmenin karanlığı Yüzüne vuran anlamsızlık Böyle küskün durma ne olur Benim bastırılmış çocuk bilincim Bir tek sen kaldın Böyle başı dik Bir tek sensin yolun sonuna dek Ayakta kalabilecek olan... Ne olur sen de bırakıp gitme beni ey kalbim İsyankar şiirim benim... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sakla O Kusursuz Yüreği
Sakla o kusursuz yüreği Kırmayan ama kırılan Vurmayan ama vurulan Sevilmesede sevdiği için en ufak bir pişmanlık duymayan Ve ne kadar aydınlık olursa olsun Bir gün koyu bir kahverenginin serinliğinde yitecek olan Kilitli sandıklarda saklanan en temiz sevda O en güzel kırmızının kalp çarpıntısı En güzel heyecanı ilk sevişmelerin Sen; Zihninin en güzel düşlerini Yarasıyla birlikte saklayan Sen; O kocaman yüreğin sahibi Kahve fallarında bile yoksun Yoksun üç vaktin herhangi birinde Ne yalan içindeki gerçeksin artık Ne de gerçek içindeki yalan Hiçbir kalın camın ardında yok Işığı gözbebeklerine yansıyan yüreğin Kimi zaman korkak Ve çocuk gibi ağlamaklı her türküde Dönmedim hiçbirinize sırtımı Göremiyor olsam da yüzlerinizi, Duyamıyor olsamda seslerinizi... Sakla o kocaman yüreği Kırılsanda kırmak değil kavga Vurmak değil vurulsan da Sevmektir dost, Sevmektir Sevmeseler de... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sana Ağlamayı Yasaklayamazlar
Sana ağlamayı yasaklayamazlar Susturamazlar sesini Yasak bir türkü olsan da. Hiçbir karanlık zaptedemez aydınlığı Onun karanlığı aydınlattığı kadar, Sana sevmeyi yasaklayamazlar En zorudur çünkü yüreğe zincir vurmak, Düşünüp ******* boyu Beyninin duvarlarına Yüreğinin mürekkebiyle şiirler yazmak, Sonra fısıldamak usulca Küçük, narin kulağına sevgilinin Dedim ya Sevmeyi yasaklayamazlar sana Hangi zindana sığar ki yürek, Bendini aşmışsa O coşkun sular gibi çağlayan heyecan Önünde durabilecek hiçbir şey yoktur artık. Duvarlar sallanmaya başlar Toprak kudurur Ve inançlı, çalışkan ellerinle Koskoca bir dünya yeniden kurulur... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sana Söz Veriyorum
Sana söz veriyorum Kıyamete kalmayacak yenilmişliğim Şiirce yaşamak Seninle başlayacak sabahlar kadar güzel Sensizliğin ülkesine sürgün etme ne olur beni Baharı çalınmış çocukların hatırına Ne olur bir karşı devrim gibi Yıkıp gitme masum düşlerimi Sana söz veriyorum Kıyamete kalmayacak mağlubiyetim Alnımdan akan kanın ılıklığı kadar gerçek Hürriyet için sıkılan kurşun kadar namuslu Soframdaki ekmek ve tuz kadar haktır sözüm... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sana Veda Etmeyeceğim
Birkaç damla gözyaşımı akıttım toprağına Sana Veda etmeyeceğim Yok saysalar da Yanımdaydın çünkü hep sen Sana veda etmeyeceğim Yanımdasın benim Odamda Boyası çatlamış duvarlarımdaki sararmış resim Okurken ağladığım kitabımdaki Son kahraman Şiirimde mürekkep Ve kavgamda yüreksin Adını her andığımda çarpmaya başlayan Sana veda etmeyeceğim En güzel yerindeydin sen Susturulmuş bir mayıs gecesinin Hüznün coştuğu sokaklarda, Serinliğinde Hapishane avlularının yetim kalmış yalnızlığının, Sana veda etmeyeceğim Sahipsiz bırakılmış devrimlerimdesin sen benim Aşklarımda Şarkılarımda Ve umutla beklediğim günlerimde Sen benim yarınımdasın... Sana veda etmeyeceğim Bilmeseler de Bakışın hala duruyor meydanlarımda... 6 Mayıs 2003 01:05 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sanma Bir Düş Olduğumu
Biraz eksik Biraz fazla bir çocuğum ben Bilmem mesela bütün çiçek adlarını Islıkla çalamam çok sevdiğim bir melodiyi Yüzünü hiç görmediğim Kaç kadın ağladı mısralarımda Kaç kişinin ellerinden tuttum farkında olmadan Uçurumun kenarında. Biraz eksik Biraz fazla bir çocuğum ben Hiç kimsenin Hiçbir şeyi olmayan... Kederli *******inize katık yaptığınız Sibemol’den okunmuş sızılı bir türküyüm. Sanma bir düş olduğumu Dokunduğunda bütün sihrini kaybedecek Ölüm kadar yakınım sana Ve hayat kadar gerçek... 2006 |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|