![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bu Şehri Vururlar
bu şehri vururlar, öldürürler her gece törensiz gömerler nehrin sularına baykuşlar döner yasına martılar ağlar başucunda onlar duyar acısını bir de ben yalnızlığın kıskacında bu şehrin meydanlarda her gece ay düşünce nehre bir kaç Uzakdoğu'lu ya da Afrika'lı kadın et pazarındadır /yaşama uğruna... damardan zehirlenen bir kaç genç çoktan boğulmuş olur yalnızlıklarında sevda yanan türküler yazılmaz bu şehirde ayışığı bile unuturken altın saçlı Lorelei'ı yıldızlar bir bir dökülürken nehre dayayıp umut merdivenlerini güneşe nakış nakış sevda işler gökyüzüne bir kadın oynaşmayı bilmez bu şehirde sokak kedileri ne horoz sesi, ne köpek uluması duyulur tan atışında geceden kirlenen aşkları süpürürken çöpçüler, ilk sevinendir serçeler sonra gemiler düşer suyun akışına güverteye bir selam bırakır yüreğinden salar uzaklara o sürgün kadın... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bu Şiir Sana
gülüşüme yüzün düşmüş aynalarda suretin saklı gidersen, kırılır sırça kristal kopar kolları sarmaşıkların ay sürgün, yıldızlar pul olur gök boşalır, kuşlar ölür bu deli gönül viran olur vatansız kalırım gidersen bu şiir sana şair gidersen, mabetler yakılır tapınaklar kilit vurur kapılarına sığmaz olurum kitaplara bu ilk kaçışım canhıraş alıcı kuşlar düştü izime bu ilk yağmur deli sağanak gökler yarılır, bulutlar yırtılır yaklaşan selin ayak sesleri gökgürlemeleri yıldırımlar düşer gidersen bu şiir sana damlalar imge döküyor halka halka nakışlanmış su yüzünde nehir gidersen, bentler yıkılır bu şehrin damarlarından kan çekilir kurtlar sofrasına düşer serçeler bahara erişemem gidersen bu şiir sana şebnem süzüyor kirpiklerim bu ilk deniz, ilk fırtına buralardan geçmemiş yolun im’lerini süremem dikenler tutmaz ayak izlerimi ilk çiçek çöl gülü yüzüm sakla, sende kalsın kimseler bilmesin gizlerimi rüsva olurum gidersen bu şiir sana ufuklar karaya dönmüş ilk gün sökümünü beklerim çok uzaklarda bir şair mısra diziyor bozkırdan kanayan geceme şavkı vurur gülüşlerinin durup dururken bu asi yüzüme şimdi bu hüzün niye düşmüş? Öksüz kalır ağlarım gidersen bu şiir sana şair öpüşündeki çiğdemler ben'im bu ilk gülüşüm /otuziki diş ben sevdim çok ya sen sevilmedin mi bu kovgu, bu sürgün seni benden, aşkı yüreğimden söküp alabilir mi gidersen? ... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bulanık Düşler
bulanık düşler gibi akıp geçtin içimin uçurumlarından öfkenin kıyısında büyüttüğüm bir elma fidanı umudun ırmaklarında uyuttuğum arzular eli kanlı kahpelikler içinde bulduğum sen ne desem, nasıl anlatsam bilemem insana göre midir hep gitmeler anlatabilir mi yıllar yaşadıklarımızı bilir mi hasrtetin şaha kalkan öfkesini özyurdunda yurtsuz kalmaları sürgünü, mahpusu, ölümü gömenlerin öyküsünü savaşmak neyse de ölüm tacirlerine karşı ölümün en kahpesini bilir mi yıllar? ... iki parmak arası elinde yanan sigaranın dumanı ben olsam diyorum ooff... bir sigara içimlik bakamadığım yüzün ve yüzünde bir ince çizgi hüzün şimdi olsa diyorum bir kadeh şarabım ve içsem acıyı... zehiri içsem al götür beni en ıssız yerine steplerin bir akça kavak gibi çak köklerimi toprağa sonra bütün renklerin en yeşilini dallarıma taşı rüzgarın alaca tayı ol, okşa yapraklarımı gör o zaman nasıl direnirim kara kışına zemherinin... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bulutlar Ağlamayın
benim babam öldü gökyüzü bulutlar ağlamayın ıslanmasın düştüğü yerdeki çiğdem benim babam öldü kuşlar ağlamayın öyle dedi annem ağlama menekşe çiçeği kan değmesin yapraklarına benim babam öldü bir kalem de sen kır tarih önünde utanmasın güneş yarına benim babam öldü erik ağacı yüzyıllardır aşıkmış özgürlüğe ben dört yaşındayım uzanamaz ellerim dallarındaki eriğe babama vermiştin hani geçen gün bensiz yiyememiş börtü böcek, tüm canlılar önce yavrusunu beslermiş benim babam öldü erik ağacı sen ağlama benim babam öldü ayışığı gömemediler türküsünü sarsın, kucaklasın diye çocukları bana bıraktı onu benim babam öldü ak papatya adımı umut koymuş yarına gülümse sen gülümse çocuklara... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bütün Işıkları Yak
ölüm yakarken aksini kendi aynasında sen kabına sığmayan bir yürek taşıdın avuçlarında tekin değildi... fırtına borandı Aralık delikanlı bir ay doğardı geçtiğin şehirlere silip süpürürdü yapışıp kirlenmiş ne varsa sana göre değildi terkedişler gittiğin gün doğurmuştun aşkı ilkel çağlardan kalma vahşi düşler yalayıp geçerdi alnın şakını rüzgar okşardı ellerini göğüs kafesinde bir çılgın tay dörtnala koşardın derin soluklarla içine çekerdin gökyüzünü deniz olurdun hırçın mı hırçın eski bir efsane gibi aşıp çağları gelmiştin şimdi beklenen günün damla damla suretini döküyor toprağa yağmur hangi Tanrı’nın günahı bu kan bu çığlık hangi arlanmaz İblis’in suçu geçmişini savurmuş ihtiyar dünya eflatun sayfalarda puslu tarih sunmuş soframıza artıklarını analar acı büyütüyor rahminde kan içinde, nar içinde yanıyor cenin türküler yakıyor susuz, ölü bir embriyon kurmadığı hayallerinde söylesin dinlesin diye yarının çocukları son yağmurları bekliyor toprak sunmak için bereketini sofralara son ışıklarını biriktiriyor güneş ve “büyük insanlık” son taşlarını örüyor sabrın bütün ışıkları yak! ... patladı patlayacak pimi çekilmiş umut patladı patlayacak artık kabına sığmayan yürek... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bütün Karadeniz Kayıklarına Binmiş...
bütün Karadeniz geliyor üstüme bir köpük gibi gel gidelim diyor adeta şiir yazmaya başlamadın daha kalemi kağıdı unutmuşum parmağımı gezdirdim mavisinde kükredi köpük köpük bir horon tepindi kıyıda bir yel esti depreşerek sahil boyu gel dedi bir ses kekemeliğim tuttu beni gözlerini ovarken ellerim güneş kamaştı yeryüzünün aynasında biliyorum sen hep üşürsün uzakların bu hırçın kıyısında bu duru yeşilde hayır sırtımı dönmeyeceğım bir daha çünkü artık yeni bir ismim var ve gırtlağı sıkılmış bu köPage Rankingülerde yep yeni bir ses... Yaşar Doğan 29.07.2005 Samsun Not: Şair tatildedir şiiri bana oradan emanet edildi... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Büyüme Çocuk
ağla çocuğum ağla şeker için yeni bir çift pabuç için bir oyuncak için geleceğe dair umut ettiğin her şey için şimdiden ağla büyüyünce ağlayamazsın çünkü... Bleib klein weine mein Kind für ein Bonbon ein Paar neue Schuhe für ein Spielzeug weine wegen all dem schon heute und weine für all das was du dir in der Zukunft erhoffst denn wenn du erwachsen bist wirst du nicht mehr weinen können Yazan ve çeviren Meral Vurgun Çeviri düzeltme Alexandra Schulz Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cevahir Yaralı
kurşun değdi sol yanıma cevahir yaralı yaslamadım başımı yaslayamadım gürgen yeşili dağlara sevdasını sol göğsümde kızıl bir karanfil gibi taşırım açamadım kır çiçeklerince yaylalarında ülkemin nehir olup çağlayamadım deniz olup coşamadım vurgun yedim sol yanımdan cevahir yaralı... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çağla Zamanı
kar yağıyordu durmadan bütün mevsimler kış bütün aylar Eylül’dü o masal dağının her yamacından nehirler akıyordu vadilere seni arıyordum düş uçurumlarında birbirine benzeyen insanların granit yüzlerinde küflenmiş limon gibi çürümüştü gözleri iğreti gülüşler iliştirilmiş dudaklarıyla ingizisyonlardan gelmiş gibiydiler aşka benzer bir isyan yoktu bakışlarında insanı eksilten de, artıran da aşktır sevdi mi insan ateşin cehennemi sevdiği gibi sevmeli diyorduk onu da değiştirdi değişim yasasının bilmem kaçıncı ama en yalancı maddesi söyle şimdi neresindeyiz zamanın ıtır ürperirdi tenimizde reyhan kokuları titrerdik bir zaman ne nanemolla olmuş şimdi yürek selam vereni borçlu sayıyor artık içi kurtlu elma gibiyiz bütün manavlar armut dolu oysa şimdi zaman çağla zamanı şimdi sorgula tenini tenimde bin yıllık fosil gibiyim alev edip saçlarımı salmışım omuzlarıma boynumda zinciriyle küllenmiş tutkuların geceyi tutuşturup gelmişim sabahlarımı sorma suda balık gibi iyot kokuyor dudaklarım uzat ellerini ellerime yüzüne bakmaya kıyamadığım bakıp bakıp doyamadığım gülümse bana iklimsiz bulutlardan her tan atışında sana kendimi doğuracağım... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çavreş
çavreş! karlı dağlar kış boran illeti ihanetin ölüm pusuda derindir bilirim yaran vurup sayfaları çıkarken kutsal kitaplardan ant içtik asi gelincik kızıllığında çavreş! çatışmada kıyasıya bilinenle bilinmeyen bilim ve bilgisizlik akışı önde gider tarihin kuru dalda yaprak bastığımız toprak damarlarımızdan verdik suyunu tohum toprağı yarar yaprak yeşerir gün geceye döner sonu kıpkızıl şafak gecenin çavreş! omuzuma yasla başını biliriz biz bu dağların kurdunu kuşunu matem yasak! unutup ekmeğini aşını bir anamız döker ardımızdan göz yaşını seçme kitaplardan seçme sözler arasından çekip aldım bir kucak karanfil taktım saçlarına kan kırmızı rengi çavreş! varoşlar tekin değil kanımız gül tadında dağlara doğru yolumuz bilinir! nerden gelir nereye gider soyumuz isyanın çocukarıdır adımız direnişin kızı direnişin oğluyuz el açmadık namerde boyun eğmedik onur taşıdık omuzlarımızda yüzyıllardan ayak izlerini yiğitligin çavreş! sol göğsümüzde sevdamız alnımızda yara izleri bizden öncekilerin yarınlara selam ettik bu dağlar bizim bu halay bu zeybek bu horon bizim emek bizim söz bizim baştan başa bu memleket bizim çavreş! bu namus bizim... çavreş, Kürtçe karagözlü Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|