![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57906
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İhtiyar balıkçı
İhtiyar balıkçı ağını attı, Umutla çekti de balık çıkmadı. Morali bozuldu 'Ya sabır! ' dedi, Yine de canını fazla sıkmadı. Uzandı yekeye, çıktı avına, Köpüklü dalgalar vız geldi ona, Kayık beşik oldu, deniz bir ana, Şefkatle salladı, onu yıkmadı. Ya şarabı vardı ya da rakısı, Bir türkü tutturdu gece yarısı, Sabırla bekledi evde karısı, Deniz ondan bıktı, o hiç bıkmadı. Karada huzursuz, denizde hürdü, Kırk yıllık sevdası hep böyle sürdü, Akdeniz'i gördü, Ege'yi gördü, Gemlik Körfezi'ni hiç unutmadı. 10 Ağustos 1999 Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İki elti
İki elti atışır, İğne gibi batışır. Kaynana karışmasın, Ortalık zor yatışır. Biri subay karısı, Biri çoban karısı. Kavgayla, gürültüyle, Geçer ömrün yarısı. Biri mısır ekemez, Biri sökük dikemez. Bir evde iki elti, Birbirini çekemez. Biri tepeden bakar, Biri sobayı yakar. Bin defa öğüt versen, Kaynanayı kim takar? Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İlham perisi
Kelime ararken, hece sayarken, Sonunda oldum bir şiir delisi. Ne kadar düşünsem sensiz olmuyor, Naz etme, gel artık ilham perisi. Hayal âleminde gezemiyorum, Gönül denizinde yüzemiyorum, Alt alta mısralar dizemiyorum, Naz etme, gel artık ilham perisi. Geceyle, gündüzü karıştıralım, Fikirle, duyguyu yarıştıralım, Kâğıtla, kalemi barıştıralım, Naz etme, gel artık ilham perisi. Hasretin yakmasın, ateşin yaksın, Aklımda, fikrimde şimşekler çaksın, Canlansın duygular kâğıda aksın, Naz etme, gel artık ilham perisi. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İlk mektup
İlk mektubu yazdım, pulladım anne, Merak etme diye yolladım anne. Arayıp sorana selâm ederim, Sözümü selâmla bağladım anne. Gurbete çıkalı bir hafta oldu, Saatler ay oldu, günler yıl oldu, Her satırbaşında gözlerim doldu, Mektubu yazarken ağladım anne. Yabancı geliyor bana buralar, Gözümde tütüyor bizim oralar, Hasretin ateşi beni yaralar, Yanıktır yüreğim dağladım anne. Özledim sılamın mor dağlarını, Bağı, bahçesini, ovalarını, Söyledim memleket havalarını, Çavlan gibi coştum çağladım anne. 30 Temmuz 1971 Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İlkbahar gelince
Isınır havalar, uyanır toprak, Kırlar çiçeklenir, dağlar renklenir. Serçeler neşeli, bülbüller şakrak, Bahçeler renklenir, bağlar renklenir. Tabiatta neşe, sevinç izlenir, Lâlelere balarısı gizlenir. Tüm bayırlar çiçeklerle süslenir, Çayırlar renklenir, kırlar renklenir. Buz gibi su olur eriyen karlar, Yeniden yeşile bürünür dağlar. Gelin gibi görünür şimdi yaylalar, Fidanlar renklenir, dallar renklenir. Tüm çiçekler cennet kurar renklerden, Müjdeler verilir kelebeklerden. Umutlar, özlemler coşar yeniden, Hayaller renklenir, düşler renklenir. Masmavi gökyüzü, yemyeşil ova, Ne güzeldir kendi hâlinde doğa. Gezilir kırlarda, gidilir dağa, İlkbahar gelince her yer renklenir. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İncitir beni
Sitemli sözlerin bal gibi gelir, O suskun dillerin incitir beni. Sesini duymazsam yüreğim erir, Sedasız hâllerin incitir beni. İnsanı yaşatan sevgiymiş meğer, Güzel olan her şey sevgiye değer. Gördüğün düşlerde ben yoksam eğer; Masum hayallerin incitir beni. Aşk nurdan var oldu, nefret de kirden, Arınmak gerekir kinden, kibirden. Ne senden vazgeçtim, ne de şiirden, Şiirsiz günlerin incitir beni. Susturmak zor şu gönlümün sazını, Çok söyledim, bilemedim azını. Bugün göremedim yeni yazını, Yazmayan ellerin incitir beni. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnsanlar ve savaş
İnsanlar aç gözlüydü, Kinleri ve hırsları vardı. Birbirlerine darıldılar, Silâha sarıldılar. Ok attılar, Mızrak savurdular, Kılıç salladılar. Vurdular, Vuruldular. Kimi zafer kazandık dedi, Kimi kahramanca savaştık dedi. Geride hep kan, ölüm ve gözyaşı kaldı. Çünkü; onları doğuranlar ağladı. Şimdi devir değişti; Aç gözlü kabile şeflerinin yerini, Aç gözlü devlet başkanları aldı. Yönettikleri ülkelerin gençlerini bile bile ölüme gönderdiler. Kılıçların yerini tanklar, toplar ve makineli tüfekler, Mızrakların yerini füzeler, Okların yerini de uçaklardan atılan bombalar aldı. İnsanlar yine savaşıyorlar, Yakıyorlar, Yıkıyorlar, Vuruyorlar, Vuruluyorlar. Zafer de kazansalar, Kaybeden hep insanlar oluyor. Geride kan, ölüm ve gözyaşı kalıyor. Onları doğuranlar yine ağlıyor. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnsanlık için
Yarına umutla bakabilmeli, Bir ışık olmalı aydınlık için. Yakıp yıkmamalı, yapabilmeli, Bir şeyler yapmalı insanlık için. Dost bakışlı gözler düşman olmasın, Çiçek tutsun eller, silâh tutmasın. Sofralar ekmeksiz, aşsız kalmasın, İş, ekmek, özgürlük insanlık için. Bitsin bu anlamsız silâh yarışı, Kalıcı olmalı dünya barışı. Bir çare bulmalı açlığa karşı, Savaşlar durmalı insanlık için. Ne olursa olsun milletin, dinin, Olmasın yürekte nefretin, kinin. Bir payı olmalı aşkın, sevginin, Sevmek ve sevilmek insanlık için. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İp
Borca ağ gerdim Birisi ip istedi İpe un serdim. Kuyu var dipsiz İnmek için ip lâzım Suyu sahipsiz. İnsan var ipsiz İnsan var yakışıklı İnsan var tipsiz. Ah be mubarek! İpte adım atmak zor Maharet gerek. Sağlam ip bağla Yürümek istiyorsan Dengeyi sağla. Ele mi kandın? Bir ipte iki cambaz Oynar mı sandın? Çok söylenirsin Fikrine ip bağlarlar Sansürlenirsin. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İsmail'in işleri
Karıştırdı faturayla, fişleri, Kabus oldu garibimin düşleri. Veresiye vere vere bozuldu, Düzelir mi İsmail'in işleri? Sermayeye cepten para katıyor, Peşin alıp, veresiye satıyor, İflâs etmiş bakkal gibi yatıyor, Düzelir mi İsmail'in işleri? Ta İznik'ten alıp gelmiş peyniri, Beş kiloluk kalıp gibi her biri, Peşin almak istemiyor müşteri, Düzelir mi İsmail'in işleri? Piyasaya akıl, fikir ermiyor, Alışveriş istikrarlı sürmüyor, Veresiye alan para vermiyor, Düzelir mi İsmail'in işleri? Borçlulara garip garip bakıyor, Kefil olsak, başımıza kakıyor, Her sitemi barut gibi yakıyor, Düzelir mi İsmail'in işleri? Zeki der ki: Hesap kitap şaşıyor, Borç defteri yüz sayfayı aşıyor, Peynirleri boşuna mı taşıyor? Düzelir mi İsmail'in işleri? Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 3 (0 üye ve 3 misafir) | |
|
|