![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57906
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Rabia'ya ağıt
Ötsün şer baykuşları, Göğe ersin başları. Allah'ım bu ne acı? Çatlar sabır taşları. Kazak örmüş hediye, Bıkmadım giye giye. 'Rabia! ' diye diye, Dökerim gözyaşları. Bugün hava bulanır, Kara toprak sulanır. Ta gönlüme dolanır, Rabia'nın saçları. Mektubum yollanırdı, Allanıp pullanırdı. Ne güzel sallanırdı, Top zülfünün uçları. Coşardım geldiğinde, Gülerdim güldüğünde. Hep gözümün önünde, Yârin son bakışları. Bu aşk anlatılır mı? Uykusuz yatılır mı? Bir daha çatılır mı? Rabia'nın kaşları. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Rabia
Tutuşurdum gözlerine bakarken, Gelin gibi süzülürdün Rabia. Çok ağladım sana ağıt yakarken, Bir görseydin üzülürdün Rabia. Seni ansam, ağlamaya başlarım, Gizlesem de durmaz ki gözyaşlarım. Düşünürken ağardı hep saçlarım, Sır olsaydın çözülürdün Rabia. Kokunu alırdım gonca güllerden, Sesini duyardım saf bülbüllerden. Güzelliğin hiç düşmezdi dillerden, Bir bakışta sezilirdin Rabia. Çiçeklerin arasında koşardın, Bir şairi ağlatmayı başardın. Doktor olsam, belki bugün yaşardın, Nikâhıma yazılırdın Rabia. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Reis
Birisine kefil oldun, Aklın göğe erdi Reis! Borç geçikti, rezil oldun, Herkes seni yerdi Reis! Alan haklı, veren haklı, Kuş aklı mı kefil aklı? Alamamış alacaklı, İcraya mı verdi Reis? Çıksan da denek taşına, İcra bakmaz gözyaşına. Bela aldın kel başına, Sen sardın bu derdi Reis! Protesto tez ulaştı, Aklın şaştı, fikrin şaştı, Düşünürken uykun kaçtı, Bu dert seni gerdi Reis! Memleketin sinekleri, Bulur sağmal inekleri. El getirdi senetleri, Önüne mi serdi Reis? Ta ezelden başlasan da, Onu, bunu suçlasan da, Alnını avuçlasan da, İcra seni gördü Reis! Yüzsüzleri hor görsen de, Yüzlerine tükürsen de, Hapırsan da, köpürsen de, Bu borç sana girdi Reis! Zeki der ki: Borçlu kimdi? Borç üstüne faiz bindi. Kara kara düşün şimdi, Kefillerin merdi Reis! Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sabırsız
Annenin karnında dokuz ay kaldın, On gün daha duramadın sabırsız. Çocuk değil, adam olmak istedin, Hayal bile kuramadın sabırsız. On yaşında düştün ekmek peşine, Sabahın köründe gittin işine. Kim bilir ki, neler girdi düşüne? Pek de hayra yoramadın sabırsız. Adın; Aydın, Kaya mıydı soyadın? Ağlar şimdi mahallende her kadın. Ağıt yaktı anan, bacın, avradın, Bir teselli veremedin sabırsız. Veda edemedin son gidişinde, Gözü yaşlı insanlar var peşinde. Seni çok severdi güzel eşin de, Doya doya saramadın sabırsız. Cenazende imam bile ağladı, Tekbir alıp, ellerini bağladı. Bir acı ki; Yürekleri dağladı, Ah bir kalkıp göremedin sabırsız. Zeki der ki: Elin kahrını çektin, Her yere koşturdun, her işe yettin. Acele ederken, ecele gittin, Kırk yaşına varamadın sabırsız. 7 Mayıs 2001 Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sağlam getir
İşin varsa, hemen bitir, Paran varsa, biraz yetir. Bir emanet verilirse; Sağlam alıp, sağlam getir. Bir gönülde yer bulana, Aşkolsun doğru olana. Sığınma yalan dolana, Emaneti sağlam getir. Bahaneler saya saya, Hiç dert yanma bedavaya. Eller bakmaz fırtınaya, Sen gemiyi sağlam getir. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sağmal inek
Birine güvendim, dersimi aldım, Vaatler koskoca bir dağdı hocam! Sözünde durmadı, şaşırıp kaldım, Güvendiğim dağa kar yağdı hocam! Bahane yaratan üstün yetenek, Ivırdı kıvırdı ta bugüne dek. O bir üçkâğıtçı, ben sağmal inek, Usul böyle dedi, o sağdı hocam! Kabahat büyüktü, özür şahane, Sabrede sabrede oldum divane. O bahane yok mu! Ah o bahane! Ayağa dolanan bir bağdı hocam! Zeki Çalar der ki: Kör şansım varken, Hayale kapıldım güze girerken. İşimiz yarına bitecek derken, İki yüz kırk defa gün ağdı hocam! Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Saka kuşu
Her bayırın yokuşuyum, Gerçeğin dokunuşuyum. Ne gücüm var ne de boyum, Küçük bir saka kuşuyum. Düşlerim bölük bölüktür, Uykum hafif, çilem yüktür, Benim sevdam çok büyüktür, Küçük bir saka kuşuyum. Yaylalar benim eşiğim, Ağaç dalları beşiğim, Otlar, yapraklar döşeğim, Küçük bir saka kuşuyum. Rüzgâra karşı öterim, Hem yanarım, hem tüterim, Sızlansam ne kaybederim? Küçük bir saka kuşuyum. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sakaroğlan
Bisikletle hava atar, Süremez ki Sakaroğlan. Yol üstüne taş koysalar, Göremez ki Sakaroğlan. Ne lâledir, ne sümbüldür, En sevdiği çiçek güldür. Yere düşer paldır küldür, Kalkamaz ki Sakaroğlan. Gönül bir kuş, aşk muamma, Her güzelden medet umma. İçin için yanar, amma, Tütemez ki Sakaroğlan. Çok sevinir suyu bulsa, Boşalamaz içi dolsa. Gül dalında bülbül olsa, Ötemez ki Sakaroğlan. Yâr aşkına türkü çağır, Kimse duymaz, herkes sağır. Hasreti var, yükü ağır, Çekemez ki Sakaroğlan. Ne yalan bilir, ne hile, Saflığından çeker çile. Doğru dürüst boyun bile, Bükemez ki Sakaroğlan. Bakar öyle alık alık, Ter akıtır oluk oluk. Gömlek yırtık, pantol yoluk, Dikemez ki Sakaroğlan. Kırıp döker su tasını, Üzer garip anasını. Gizli tutar sevdasını, Diyemez ki Sakaroğlan. Aşk döndürür saf başını, Gören güler telâşını. İçe atar gözyaşını, Dökemez ki Sakaroğlan. Keser tutsa, ele vurur, Canı yanar, inler durur. Yarasını büyük bulur, Saramaz ki Sakaroğlan. Aklına bir güzel takar, Çevresine dalgın bakar. Kaderine türkü yakar, Gülemez ki Sakaroğlan. Taşa uzatsa elini, Doğrultamaz ki belini. Eğri tutar mendilini, Düremez ki Sakaroğlan. Zeki der ki: Yeter gayrı, Kendisine var mı hayrı? Bir kız sevmiş, kalmış ayrı, Duramaz ki Sakaroğlan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sakın
Elâ gözlerini sevdiğim dilber, Etliye, sütlüye dokunma, sakın. Hamarat derler de nazar ederler, Hacıya, hocaya okunma, sakın. Ben senin sevdanla yanıp tüterim, Sarılırken bile hasret çekerim. Çok kıskanç biriyim, isyan ederim, Sağına, soluna bakınma, sakın. Gamzeli gülüşler, o göz süzüşler, Cennete götürür gördüğüm düşler. Ellerim dursa da, gönlüm suç işler, Cilveli tavırlar takınma, sakın. Ömrümüz geçse de çileli yoldan, Sevgimiz üstündür paradan, puldan. Her şey Hak'tan, ama, sabretmek kuldan, Kaderden, kısmetten yakınma, sakın. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sansürcübaşı
Şeytan diyor at şu taşı, Yar kafayı, patlat kaşı. Şiirime engel olmuş, Şu bizim sansürcübaşı. Erotizmden dert yanıyor, Hangi fikre dayanıyor? Aşk deyince seks sanıyor, Şu bizim sansürcübaşı. Tek başına bir heyettir, Kaş çatması ciddiyettir, Yasakçı bir zihniyettir, Şu bizim sansürcübaşı. Sakıncalı sözcük tutmaz, Ben unutsam, o unutmaz. Dört gözlüdür, hiç kül yutmaz, Şu bizim sansürcübaşı. 26 Ocak 2007 Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|