![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57904
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kaybolanlar
Dalgın bir su…uyur… Çelik ray, ışık kılıçları uzatır Gece…servilerin gölgesini kaybeder Ayrılığı koşar ölümcül arabasına saatler… Getirir,dalgalarını ayaklarına serer bir deniz Bir sihirbaz tüm sevdiklerinizi kaybeder… Ve…tekrar bulabilir mi dersiniz… Trenler ayrılık yükleri taşır Şehirler eskir, sarsıntısından Sensiz bir ay, eski sevdaları aydınlatır Sevda yangınlarına ocak Küllerine, mangal olur her yürek… Bütün aşkların kırılır Ortalık dağ gibi hurdalıktır Eski aşklardan…ürkerek Tekrar sevebilir mi dersiniz… Göçmen kuşlarla giden Bir falezde…geçmişi Deniz ve güneşe seren… Kurşuni göklerine bu şehrin Zehirleyen yağmurlarına… Ve…bir yüreğin kırıklarını yerlerden toplamaya… Geri dönebilir mi dersiniz… |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kendi Oklarıyla Vuruldu Eros
Ayrılığın kuytulara tuzak kurduğu zaman, Gelme sakın, atılmış pusular hayli yaman, Alevin oynaştığı, yalımlanmış akşamdan, Rüzgarın dolaştığı, küller kalmıştır çoktan. Şarkıların hep kaderden bahsettiği... dudağın, Beyaz bir çizgi olup döküldüğü....bir dağın Issız vadilerinde, tükenilen...yatağın, Soğumaya yüz tutan terine katlandığın. Sen söyle! Rüyaların çıktığı sahi midir? Ya da, olacakları bilebilir mi, insan? Aşk, kör kuyulara düşerek,ertelenir. Hasretin oklarıyla vurulmuş olduğundan. Kendi oklarıyla vuruldu Eros... Aşığın halinden anladı Eros. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kırıyorlar Bütün Umutlarımı
Beni,kör bir testereyle kesiyorlar... *******i... Boğazıma kanlı urgan vuruyorlar. Serçe parmak kalınlığında umutlarımı, Bütün umutlarımı kırıyorlar... Bütün umutlarımı kırıyorlar. Sevdaya dair,senin geleceğine dair... Masum sevgimi kurşunluyorlar. Güpegündüz... Yüreğimi boydan boya arşınlıyorlar... Yüreğimi boydan boya arşınlıyorlar. Kesiyorlar bütün yollarımı... Tıkıyorlar bütün damarlarımı... İsa gibi... Çarmıha geriyorlar kollarımı... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kırk Bir Mısralık Şiir
Rüzgar sarsar,yedi tepesini kentin Yedi kültürünü oynatır yerinden. Dökülür, *******; lale formlu kadehlerden Çağların tanıklığıyla sarhoş yürekten Sinesinde binlerce eser barındıran kentimizi Yıkamakta.. Kullanarak tuzlu mavi bir denizi Bizanslıdan almışız bir çok şehit vererek Çağları kapayıp da, yeni çağa ererek. Çalkantılı olaylar dalgalanırken suda Kız kulesi denizin ortasında, uykuda... Bir tarafta sultanlar, bir tarafta Maria Karşılar bir tepede güzelim Ayasofya. Bin bir direk,Yerebatan Sarayı,sarnıçları Çınlatır gökyüzünü çılgın kırlangıçları… Kubbeleriyle Sinan anıtlaşır ufukta Gök kubbeyi taşırlar,minarelere bakta... Alın size muhteşem bir başka eski yapı Köşkleri, bahçeleri, haremleri...Topkapı. Süleymaniye,Haliç, Altınboynuz ve surlar... Gözlerimin önünden geçer sanki asırlar. Sandalları süzülüp değerek yalılara Gümüş izler çizerek mehtap vakti sulara. Bir inci gerdanlıkla yarışır sanki surlar Denizden esen yeli,karşılayan hisarlar. Sardunyalarla süslü cumbalı,eski evler Kaldırımlarda yürür,bitirim külhanbeyler Sanki hala eskiyi,barındırır bir yanı Çağdaşlığı kovalar gün boyu, öbür yanı. Arnavut kaldırımda sesi çınlar faytonun Martılar çığlık çığlık, sonsuzluklara uçun! Balıkçılar ağıyla çeker sanki,tarihi Sanırsın bir köşeden çıkacak Beberuhi. Hezarfen, büyük martı, uçarak Galata’dan İlk defa seyrederek İstanbul’u,havadan. Özgürlüğünü vermez,ama başını verir... KöPage Rankingü, iki yakayı bir araya getirir. Ata yumdu gözünü bir sabah İstanbul’da, Yasını buluyoruz,genç ihtiyar her kulda... Ne mutlu ki,Türklerin,Türkiye’nin tacısın Sana göz koyanlara,ulu Tanrı’m acısın. İstanbul, güzel şehir...Kırk bir kere maşallah! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kırkikindiler
Kırkikindiler yağardı…toprağım çöl… mevsimsiz açardım, yediverene… kaptırırdım gönlümü, henüz toydum… kanayan bir yara gibi bıçaklanmaya hazır sığırcık kuşları gibi… gülüverene… ansızın, sağanak… ansızın,sitem gölgem, ağırlaşır tortusunda, zamanın… bir, derin uçurumda biter; istem… mutlu günler yaşamak isterdim… amanın! Korkuyu, büyütürdüm…ölüverene… Plastik *******i yoğuran hüzün Kendini katıyor; hamuruna… Natamam yıldız kesiyorum, kek kalıplarından… Ya eksilirse hüzün…korkum, ondan… Korkum,hüznü diliverene… Kendimi dinliyorum bir şarkıda Bir şiirde okuyorum,yazıyorum… Nefretle tamamlıyorum eksik dizeleri… Kendimi sana, gönderiyorum Ansızın kapıma, geliverene… |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kırlarda Çıplak Defne
(Apollon ile Defne’ye dair mitoloji) Bir düşünse aklına gelecek Kuşkusuz gökyüzünün maviliği... Bir dokunsa..ah,bir dokunsa... Yediveren açacak güller. Rüzgarı bir işitse Çıplak göğüslerini örtecek. Nereden bilsindi ki,imrenirken çiçeklere Allı pullu bir defneye dönüşecek... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kısa Mesaj
Gel... Gittiğin Fermuardan... Vurdu... Saati Sensizliğin... Eyvah... Hasret, Müebbet... Kelam, Selam, Vesaire... Not: Gelebilme ihtimalinin yüzdesi, kaç? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kışla Gelen
Nerden çıktı şimdi bu yağmur… Islanacak şimdi, hayallerim Eriyecek kuru tuz yüküm… Hasretini …yeşertecek. Can suyu… Daha alamadım sobama, duman… Yel dağıttı aldıklarımı… Kış kıyamet yakın Kar gibi yağacak hüzün Beyaz kanı… Kuşlardan yoksun bir gökyüzü geçecek Gri aldatmacalarla… Umutlarımı yem edip akvaryuma Sensiz şarkılarla üşüyeceğim Donarken uyurmuş insan Seni beyaz ve buzdan…bekleyeceğim… Zirveden çığ gibi Kopacak hasretin Hasretin zirvede…ne gam… Son arzumda… söz verdi: Çevreme saçılarak, Adını yazacaklar… kardelenleri… Ağlama iki gözüm Bahar bensiz dayanacak kapına Ardına dek,kapını… Aç e mi… Hüzün girmesin sakın Anahtar deliğinden… |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kıyı Kasabasının Düşündüğü Akşam
Gün koyuldu...tortulaştı deniz Yosunlara bulandı martı beyazlığı... Balıkçılar,denizi bağladılar tekneye... akşamüstü. Düştü sokaklara yalınayak çocuk sürüleri, Kuyruğuna bir maşrapa bağlanmış, Tekir bir kedinin ardı sıra... Geçtikçe sokakları uyandırıyordu sesi... Yalılar, parmaklıklarıyla dikildiler...önlerine. Kıyıya dek indiler,görmediler meltemi... Kara gözlerinde uyandı *******... Işıklar doluştu kıyıya...yansıdı, kolye gibi. Sular... boyandı sarıya,kırmızıya... İki tane ay vardı:Bir gökte,bir denizde... İki tane çocuk vardı:Bir karada,bir suda... Işıklar yüzlerceydi:Bir karada,bir suda... Kıvrılıp genişlediler,eğrilip büküldüler İncelip kalınlaştılar... Yıldızlar söndü sonra...düşüp, denize... Balıkların cam gözlerine yansıdı, akşam... Balıkçıların,nasırlı ellerine,yüzlerine...indi,akşam, Yumuşatarak, sert konturlarını...yumuşatarak hayatın izlerini... En azından... karanlıkta,daha genç göründüler... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Koltuk Sevdası
O kadar rahat mı o koltuk bilmem Kazara oturan bir daha kalkmaz Belki de, kalkmayı ister de, her dem Yapışkan misali, koltuk bırakmaz Lüks bir lokantadan ucuz yemekli, Seçil de bir dönem,kıyak emekli… İşçi ve memurdan çok ödenekli… Döşek gibi rahat, yayları batmaz Her türden rast gider işin, yokuşsuz Yine de tamahkar, ay biter borçsuz… Hasta kuyruğunda kalmaz uykusuz, Lojmanları vardır saray aratmaz Zamda cömert olur maaşta cimri Hizmet yarışında olur birinci(!) Oy verirsen değme gitsin sevinci… Kim der vatandaşa hiç çalım atmaz Unutulur hemen,bütün vaatler… Seçimden seçime dinlenir dertler Kurtulur sülale, bayramda fertler Esnaf mutlu olsa dükkan kapatmaz İki yaka gelmez,küstür yan yana Evde ekmek bekler çocuk ve ana Kahve girmez oldu bizim fincana Yoksa… memur grev diye,dayatmaz |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|