![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57904
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Maskeler roller kostümler II
-Roller- Her insan bir dünyadır... Her dünya, tek perdelik bir oyun... Her insan kendi oyununda baş aktör... Tüm oyunları izleyen... Alkışlayan...Tanrı! Yazar istediği gibi senaryoları... İplerimiz elinde... Suflörümüz de, O... Dekoru bile O, düşünür... Tanrı, sever sanatı... Bazan karışır oyunlar... Romeo ve Jülyet olur... Tek seyirci; okur, bildiğini... Gördüğünü, izler... Tutar eleştirisini... Bakkal hesabını... ‘’Altın Portakal’’ verecekse:Cennet Başparmağı aşağıyı işaret ederse:Felaket! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Maskeler Roller Kostümler III
-Kostümler- Adem ile Havva’ya yeterdi bir incir yaprağı Örtmek için utancını... Zamanla değişti moda... ‘’Ye kürküm ye’’devri... Doğru buyurmuş Hoca Nasrettin. Giysiler alır kişiliğini. İtibar: kürke... Geçti,bir lokma bir hırka edebiyatı... Yoktu, benim kürküm... Soyundum,tenimden... Madem ki,soyundum şairliğe... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mavi Sakal ve Çizmeli Kedi
En kötü yürekli bir masal kahramanıydı bence Bir kaşık suda boğasım gelir. Ne eziyetler eder kadınlarına… Kırk odayı dar getirir. Türlü işkenceler mucidi, Nefesi ölüm kokan katil Mavi sakallarını tek tek ve tel tel Cımbızla,yolasım,gelir. Kırk anahtarla dolaşır Her bir anahtar,tek kapıyı açar… Ağır kapılarda paslı menteşeler… Odalardan,ayaklarına giz bulaşır… Korkuyla tökezler, Köstekler ayakları…kapıları tutar,ölüm… Körpe yüreğimde,acıma… Öfkeden bağırasım gelir… Bir küçük kral olup Cellatları çağırasım gelir Mavi Sakal’ın kanı da,mavi miydi… Merak eder…giderirdim merakımı… Ürpertiler içinde,kırk defa Üstüme çekerdim yorganımı… ******* seyrimedir… Çizmeli Kedi…sen de, Nasıl yediysen o koca devi… Yiyiversen …Mavi Sakal’ı da. Seni çok severim bilirsin. Allah herkese cin fikirli Senin gibi…bir kedi, ihsan etsin… |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mavi Söyleşi
Adını bilmediğim...türlü; balık sürüleri... İstridye,mercan ve inci tarlaları... Göz alabildiğine; bu mavilik... Kaç teknenin mezarıdır... kimbilir... Gözüm sende açılmıştır...ey, deniz! Her sabah gün doğmadan atılmışım kollarına...ekmek için... Bir kilo balık versen; şükür...demişim, Kaç zamanın nazarıdır...kimbilir... ‘’Bir yudum suyun eksilse; yanar içim.’’ Gözlerimde tütersin...bir gün görmesem... Sabahları iple çekerim,karanlıktan sıyrılmanı... Su katılmamış mavini görmek için... Kaç şafağın üzeridir...kimbilir... Sularında... pusu kurar ağlarım... Gözleri mavi olmasa sever miydim o kızı... Bağrından çıkardım da...nice deniz yıldızı... Eski pabuç...yeni olsa,giyerdim... Kaç yolcunun güzergahı...kimbilir... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Merak Ediyorum da
Sert eser,bu mevsim burada rüzgar Kırar ağaçları,dalları... filan. Sürükler, kahverengi gri bulutları, Kuş yuvalarını...katar... Gözleri gök sevgilimin,ağlar pınarları... Kuşlar için... Bir tufan yaşatır burda bu mevsim. Öyle ki,boğar balıkları... Deniz ıslandıkça,aşık uslandıkça Döver,sicim gibi yanakları... Yağmur gözlü sevgilim ağlar: Balıklar için... Bir yangın olur,bu yerler bu mevsimde... Bir kerbela mı desem... Bir cehennem mi, bilmem! Dilleri bir karış açık- nefes vermez-sürüngene. Yılanıydı,çiyanıydı... bilumum berekete... Ateş gözlü sevgilim. Ağlar, börtü böceğe de... Merak ediyorum da: Neden bana acımaz? Ben ona yanıyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mevsimler Hazan Diyor
Kimin yanından geçse,ayrılık...yaman... diyor! Bir daha sevmek mi,tövbeler... aman...diyor.! Gönül yeşil umutta...azıcık dayan... diyor... Dayanacak hal mi var... a, benim iki gözüm! ... Bundan öte yol mu var...mevsimler, hazan... diyor... Talan bu gönül talan...bu bağ...bu bahçe talan... Söylediğin her iki sözün birisi yalan... Bir zehir zemberektir hasret. gönle boşalan... Mecnun çöllere vursa., Ferhat dağları delse... Bundan öte yol mu var...mevsimler hazan...diyor... Gönül dağım bir volkan olup tütüyor, desem Gülşenimde kan gibi... hicran bitiyor, desem... Kirpiğinin hançeri yarıp... batıyor, desem... Zaman da çare değil; döndüm son dönemeci... Bundan öte yol mu var...mevsimler hazan...diyor... Ayrılık bir dağ gibi gittikçe yükleniyor Çınar gibi... gövdemi içten içe oyuyor Hayat, mavi göğümü; hep siyaha boyuyor Ömrüm, yapraklar gibi... dökülüyor... avcuna... Bundan öte yol mu var...mevsimler hazan... diyor... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Miras
Savrulan bir yaşamdan ne kaldı ellerinde: Unuttuğun; bir mevsim… Hatırla, efendisi! Kan kırmızı pişmanlık, ölümün güllerinde Katmer katmer, açıyor; vuslatın ta kendisi… Kazancın elbet ölüm, hayatla bir kumarda Bedenin bu koşuyu, hilesiz kazanır da… Doruklardan koparak çığ gibi gelen karla Hayattan miras kalan, bir ölüm belirtisi… |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mucize
Mucize: sensiz yaşamam... Kollarımda sen olmadan... Saçlarının büyülü karanlığı, Ellerinin yorgun beyazlığı... Bütün çizgilerini, unutmadan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Muhasebeci
Bir özel şirketin muhasebecisiydi O kadar aceleydi ki, işi… Farkına bile varmadı kimseye çarptığının, Bir bayanın ayağına bastığının, Bir şoförden küfür yediğinin… O kadar aceleydi ki, işi… Gözlüğünün altında hala uyku mahmurluğunda gözleri… Bütün saatlerin gözü onda… Patronu sinirinden ters yakıyor olmalıdır sigarasını… Daha şimdiden,yiyeceği zılgıt için, Gülümsemektedirler, arkadaşları… Koltuğunun altında sımsıkı tutuyor evrak çantasını, Bir çocuğun, şekerini saklayışı gibi, Komşu çocuğundan… |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mutluluğu Dizelerine Sindiremeyen Şiir Yada Hüznün Gölgesinde Büyüyen
Umulmadık /bir zaman gece yıldız dökünür Uluorta /haykırır rüzgarın gür nefesi Ultra/ ışıklar büyür saman yolu dağılır Uzaklarda/ bir yaşlı geçmişi mırıldanır Unutulan/ bir şarkı maziyi hatırlatır Ulu /çınarlar bile bükülürler zamanla Uçan /kuşlar külçe bir kanat taşır Usanmaz /dalgaların kıyılara seferi Uydurma /da olamaz, görünüyor zaferi Uslanmaz/ deli gönül,yanlış sevdalar yeri… Uçurum/ düşer bana paylaşımda şansım yok Usturamda /küf tutmaz kanım, delice yine Utangaç /mutluluğun görmedim hiç yüzünü Uykulara/ bıraktım kabus dolu rüyayı Uyumadım /yataklar dikendi bedenime… Ulaştığım/ancak hasret, bu büyük aşktan sonra Umut /kuruyan bir dal, solan bir çiçek yada Uzun /sevişmelere hazırlanıyor hüzün Uzanır/ gölgeleri perişan bir gündüzün Uçarı/ bir rüzgarın örselediği yüzün… Uluyunca /bir çakal tedirgin bir zamanda Ukala/ bir özlemdin birikerek bir anda Uçsuz /bucaksız oldun,umarsız yaşadığım Uçtuğu/ gözlenir de zamanın koşar adım Ufkumda /doğan güne bir hicran ısmarladım…. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|