![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57904
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Seyran Ettim Erenlerin Demini
Seyran ettim erenlerin demini Kudret kandilini yanarken gördüm Burak olup içtim ab-ı hayattan Hazret Peygamber'i kanarken gördüm Günde bin kez Hakk'a şükür ederken Erenler katarın Veysel yederken Musa Hakk'ın dıdarına giderken Hızır müşkülünü anarken gördüm Halil Kabe yaptı insan gelmeğe Şüphesiz günahlar kabul olmağa İsmail uğruna kurban kılmağa Bir melek bir koyun yederken gördüm Nerden düşman gelir ise duyardı Dost uğruna can-ü başı koyardı Her gün Hamza aşikare gezerdi Ali'yi Düldül'e binerken gördüm Vefası yok imiş şunda fenanın Hisabı yok imiş mülke konanın Yavrusun aldırmış garip ananın Parlayı parlayı yanarken gördüm Pir Sultan'ım eydür şunda gelmişler Dizilmişler duasını almışlar Bir birinin eteğini tutmuşlar Müşkülün mürşide tınarken gördüm Pir Sultan Abdal |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Seyyah Olup Şu Alemi Gezerim
Seyyah olup şu alemi gezerim Bir dost bulamadım gün akşam oldu Kendi efkarımca okur yazarım Bir dost bulamadım gün akşam oldu İki elim kalkmaz oldu dizimden Bilmem amelimden bilmem özümden Akıttim kanlı yaş iki gözümden Bir dost bulamadım gün akşam oldu Yine boralandı dağların başı Akıttım gözümden kan ile yaşı Emaneti alır ol veren kişi Bir dost bulamadım gün akşam oldu Bozuk şu cihanın pergeli bozuk Yazıktır şu geçen ömre yazık Tükendi daneler kalmadı azık Bir dost bulamadım gün akşam oldu Pir Sultan'ım eydür ummana dalam Gidenler gelmedi bir haber alam Abdal oldum çullar giydim bir zaman Bir dost bulamadım gün akşam oldu Pir Sultan Abdal |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sordum Sarı Çiğdeme
Sordum sarı çiğdeme -Sen nerede kışlarsın -Ne sorarsın hey derviş Yer altında kışlarım Sordum sarı çiğdeme -Yer altında ne yersin -Ne sorarsın hey derviş Kudret lokması yerim Sordum sarı çiğdeme -Senin benzin ne sarı -Ne sorarsın hey derviş Hak korkusun çekerim Sordum sarı çiğdeme -Anan baban var mıdır -Ne sorarsın hey derviş Anam yer babam yağmur Sordum sarı çiğdeme Asacığı elinde Hak kelamı dilinde Çiğdemde dervişlik var Pir Sultan'ım erlerle Yüzü dolu nurlarla Ak sakallı pirlerle Çiğdemde dervişlik var Pir Sultan Abdal |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sultan Suyu
Sultan suyu gibi çağlayıp akma Durulur gam yeme divane gönül Er başında duman, dağ başında kış Erilir gam yeme divane gönül Bizden selam söylen dosta gidene Yuf yalancıya da lanet nüdana Bunca düşman ardımızdan yeltene Yorulur gam yeme divane gönül Şah-ı Merdan önümüzde klavuz Yıkılır mı Hakk’ın yaptığı havuz Üç günlük dünyada, her yahşi yavuz Dirilir gam yeme divane gönül Pir Sultan Abdal’ım, sırdan sırada Bu iş böyle Oldu, kalsın burada Cümlemizin yeltendiği murada Erilir gam yeme divane gönül Pir Sultan Abdal |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sunam
Sabahtan cemalin seyran eyledim Gönüller perişan elinden sunam Nice bekleyeyim gurbet illerde Hiç bilir yok mudur halinden sunam Tıyg-ı gamzelerin müşk ü bü kokmaz Yar ala gözlerin hışım ile bakmaz Cemalin görene cennet gerekmez Güneş midir doğdu yüzünlen sunam Kemahlar giyinip zünhar bağlanmaz Eser seher yeli teli ırganmaz Sen gidelden deli gönül eğlenmez Bir bergüzar versen telinden sunam Sen seher yelisin gider gelmezsin Gelirsen de bana baki kalmazsın Seni uçuranlar murad almasın Seni kim uçurdu gölünden sunam Pir Sultan Abdal der cemalin güzel Aradım bulamadım bir haber yazar Şimdi senin ismin cenneti gezer Kalma bizim için yolundan sunam Pir Sultan Abdal |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sürüye Saydılar Bizi
Uyur idik uyardılar Diriye saydılar bizi Koyun olduk, ses anladık Sürüye saydılar bizi Sürülüp kasabaya gittik Kanarada mekan tuttuk Didar defterine yettik Ölüye saydılar bizi Halimizi hal eyledik Yolumuzu yol eyledik Her çiçekten bal eyledik Arıya saydılar bizi Aşk defterine yazıldık Pir divanına dizildik Bal olduk, şerbet ezildik Doluya saydılar bizi PİR SULTAN'ım Haydar şunda Çok keramet var insanda O cihanda, bu cihanda Ali'ye saydılar bizi Pir Sultan Abdal |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şah'a Giderim
Karşıdan görünen ne güzel yayla Bir dem süremedim giderim böyle Ala gözlü Pirim sen himmet eyle Ben de bu yayladan Şah'a giderim Eğer göğerüben bostan olursam Şu halkın diline destan olursam Kara toprak senden üstün olursam Ben de bu yayladan Şah'a giderim Bir bölük turnaya sökün dediler Yürekteki derdi dökün dediler Yayladan ötesi yakın dediler Ben de bu yayladan Şah'a giderim Alınmış abdestim aldırırlarsa Kılınmış namazım kıldırırlarsa Sizde Şah diyeni öldürürlerse Ben de bu yayladan ŞAH'A giderim Pir Sultan Abdalım dünya durulmaz Gitti giden ömür geri dönülmez Gözlerimde Şah yolundan ayrılmaz Ben de bu yayladan Şah'a giderim Pir Sultan Abdal |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şah-ı Merdan Kullarıyız
Şah-ı Merdan kullarıyız Mevla'dan gayri değiliz Kanaat ile yürürüz İlla tokuz, aç değiliz Evliya gönlümüz aldı Kalbimiz nur ile doldu Gözlerimiz cemal gördü Cennete muhtaç değiliz Evvel biziz ahir biziz Heman leyl-ü nehar biziz Gül açılmış bahar biziz Biz yaz olduk kış değiliz Yüzlerden kırklara erdik Tarikat ehlini bulduk Yedilerden haber sorduk Üçlerdeniz, hiç değiliz Pir Sultan'ım göçün göçün Sızdık eridik Hak içün Dünyayı terk etmek içün Altun olduk tunç değiliz Pir Sultan Abdal |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şimdi Bizim Aramıza
Şimdi bizim aramıza Yola boyun veren gelsin Şeriatı tarikatı Hakikatı bilen gelsin Kişi halden anlayınca Hakikatı dinleyince Üstüne yol uğrayınca Ayrılmayıp duran gelsin Talib olunca bir talib İşini Mevla'ya salıp İzzet ile selam verip Gönüllere giren gelsin Koyup dünya davasını Hakk'a verip sevdasını Doğrulayup öz nefsini Şeytanı öldüren gelsin Pir Sultan'ım çelebiye Eyvallahım var veliye Muhiddin'e hal diliyle Yolum sırrın soran gelsin Pir Sultan Abdal |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şu Kanlı Zalımın Ettiği İşler
Şu kanlı zalımın ettiği işler Garip bülbül gibi zaralar beni Yağmur gibi yağar başıma taşlar İlle dostun bir fiskesi yaralar beni Dar günümde dost düşmanım belli olur Bir derdim varsa şimdi elli oldu Ecel fermanı boynuma takıldı Gerek asa gerek vuralar beni Pir Sultan Abdalım can göğe almaz Haktan emr'olmazsa rahmet yağmaz Şu ellerin taşı bana hiç değmez İlle dostun bir tek gülü yaralar beni Pir Sultan Abdal |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|