![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57904
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yad Avcılar Urdu Telli Turnamı
Dün mü burda idin bugün mü geldin Ötme garip bülbül bağrımı deldin Eşimden ayrıldım ben burda kaldım Yad avcılar urdu telli turnamı Aşk eseri düştü kaynadım çoştum Yüksekten uçarken alçağa düştüm Eşimden ayrıldım ben burda şaştım Yad avcılar urdu telli turnamı Gitme turnam gitme dağlar dumandır Bizi derde salan ikrar imandır Eşinden ayrıldın halin yamandır Yad avcılar urdu telli turnamı Turnam ne gezersin dağlar salında Hak Muhammet Ali virddir dilinde Musahibim kaldı Kenan ilinde Yad avcılar urdu telli turnamı Pir Sultan Abdal'ım bile mi olur Vadeye sala yok akıbet gelir Herkesin gönlünü kendisi bilir Yad avcılar urdu telli turnamı Pir Sultan Abdal |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yalan Dünya Sana Bel Mi Bağlanır
Yalan dünya sana bel mi bağlanır Hani benim önüm sıra gelenler Ölüm var derlerdi ben inanmazdım Duya duydum essah imiş yalanlar Yaratmıştır insan ile hayvanı İnsanda emanet koydu bu canı Üçyüz altmış altı peygamber Bizi kor mu ya onları alanlar Şöyle bir günahkar kul türemişim Bilemem ben feleğe n'eylemişim Feleğin burcunu çok aramışım Bel mi bağlar şu dünyayı görenler Pir Sultan Abdal'ım gezerek gelir Elinde defteri yazarak gelir Sıra dolanarak bize dek gelir Ölmez imiş bizim için ölenler Pir Sultan Abdal |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yanımızda İki Melekler Gezer
Yanımızda iki melekler gezer Bin hayır biri şerrimiz yazar Kahbe felek bizi aldatır üzer Nerede seyreder andan haber ver Cümlemizin başı Allah'tan ferman İsmail Peygambere indi bir kurban Bir ot biter bütün dertlere derman Ol ot nerde biter andan haber ver Sabahtan gün doğar gün dile doğar Dal boynun eğdikçe rahmetler yağar Bin bir gün içinde bir yıldız doğar Yıldız nerde doğar andan haber ver Musa Peygamber de atına bindi Can cesetten çıktı nerede durdu Peygamber uğrunda bir delil yandı Delil nerde yanar andan haber ver Pir Sultan Abdal'ım geldik de gittik Gelirken giderken ne kazanç ettik Yükünü yükletip kül olduk bittik Yurdunda ne kalır andan haber ver Pir Sultan Abdal |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yanlış Fetva İle Yola Gidilmez
Yanlış fetva ile yola gidilmez Arif isen bu manadan fark eyle Eğri hacet ile metah dokunmaz Üstat isen endazeni derk eyle Maşuk olan aşıkına düş gelir Aşıkın başına olmaz iş gelir Her dem böyle kalmaz bir gün kış gelir Yapı yap da üzerini berk eyle Kulak ver de dinle arşta horoza Belki erişesin ilm-i arıza Kunduru buğdayı ekme harıza Çiftçi isen var tarlanı herk eyle Şu dünya bulandı hiç durulmuyor Arif olmayınca fark olunmuyor Kürekle tarlaya su verilmiyor Muhabbet bendinden kaldır hark eyle Pir Sultan Abdal'ım ihlas yar olsa Mecnun da gözlüyor Leyla gelirse Bir cananın meyli sende yok ise Ahir fayda etmez anı terk eyle Pir Sultan Abdal |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yel Esti Mi Aşka Gelir Sallanır
Yel esti mi aşka gelir sallanır Mart ayında yeşillenir ağaçlar Kıpkırmızı donlar giyer allanır Hu dost çağırır allanır ağaçlar Çiçek açar domur domur dal verir Kimi uzar birbirine el verir Kimi meyve verir kimi gül verir Kuşlar üstünde dillenir ağaçlar Yaz baharda bahçe ile bağ ile Kaba çamın gürlemesi dal ile Koç yiğidin eğlencesi yar ile Muhabbet eder eğlenir ağaçlar Pir Sultan Abdal'ım Hatayi Şah'ım Adam için ne haketmiş Allah'ım Güz gelince salar yaprağın dalın Vakti geldi mi sulanır ağaçlar Pir Sultan Abdal |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yine Dosttan Haber Geldi
Yine dosttan haber geldi Dalgalandı taştı gönül Yar elinden kevser geldi Derya gibi çoştu gönül Kılavuzum Şah-ı Merdan Çevresi dopdolu nurdan Şunda bir hercayi dosttan Neylersin, vazgeçti gönül Sır Ali'deki sır idi Seyr edeni sever idi Ben kulu da kemter idi Pir aşkına düştü gönül Açıldı bahçenin gülü Öter içinde bülbülü Dost elinden dolu dolu Sarhoş oldu içti gönül Pir Sultan'ım bir gün göçer Er olan ikrarın güder Ceset bunda seyran eder Çün Hakk'a ulaştı gönül Pir Sultan Abdal |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yine Kısmetimiz Kaldırdı Bizi
Yine kısmetimiz kaldırdı bizi Ne yaman uzağa düştü yolumuz İneyim gideyim Şam'dan aşağı Nerde kaldı ana ata ilimiz Kan olur garibin gözü yaşından Haber almaz yareninden eşinden Ağular da sızar canım aşından Belki pire malum ola halimiz Urum'un dağları İşçil ovası Issız kalmaz yavru şahin yuvası Urum'dan da Şam'a erler duası Erler olsun kanadımız kolumuz Pir Sultan Abdal'ım uzak yollardan Helal olduk yücelerden bellerden Bir zamanlar biz de gurbet illerden Ne yaman gurbeti söyler dilimiz Pir Sultan Abdal |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yine Tamam Oldu Senenin Başı
Yine tamam oldu senenin başı Aktıkça akıyor gözümün yaşı Mümin olanlara veriyor cüşu Münkir Yezit kıymetini bilmedi İnşallah Yezid'in nesli kırılır Mümin olan Hak cemine derilir Bir orucun bin bir hacca yazılır Oruç tutan ebed mahrum olmadı Peygamberin vasisini kodular Adına da Mervan adın dediler On iki imamı bir bir yediler Mazlumların ahı yerde kalmadı Hasan'la Hüseyin Ali'nin oğlu Yezid'in elinden ciğeri dağlı Mümin olan Şah'a ikrarla bağlı İkrarı bend olan yoldan dönmedi Ne dilersen Hak'tan dile dileği Muhammet Ali'nin yanar çırağı Pir Sultan'ın Mevla ile durağı Pire ikrar veren geri dönmedi Pir Sultan Abdal |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yine Yeşillendi Dağlar
Yine yeşillendi dağlar Kararıp kocamaz bağlar Her nereye varsam ağlar Felek, senden gülen kimdir Ateşim yanıp pişmeden Ruh girip bu ten koşmadan Ana rahmine düşmeden Bu dünyaya gelen kimdir Yiğit ister yaranlığa Baykuş konar viranlığa On sekiz yıl karanlığa Hızır ile duran kimdir Pir Sultan'ım der varalım Anda günahlar görelim Azrail'den bir soralım Kendi canın alan kimdir Pir Sultan Abdal |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yiyemezsin Demedim Mi
Güzel aşk cevrimizi Çekemezsin demedim mi Bu bir rıza lokmasıdır Yiyemezsin demedim mi Yemeyenler kalır naçar Gözlerinden kanlar saçar Bu bir demdir gelir geçer Duyamazsın demedim mi Bak şu aşkın haline Ne gelse söyler diline Can ü başı Hak yoluna Koyamazsın demedim mi Aşıklar harabat olur Hak yanında hürmet bulur Muhabbet baldan tatl'olur Doyamazsın demedim mi Girelim Ali serine Çıkalım meydan yerine Küfrümüz iman yerine Sayamazsın demedim mi Pir Sultan'ım der Şah'ımız Hakk'a ulaşır rahımız On'ki imam katarımız Uyamazsın demedim mi Pir Sultan Abdal |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|