![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57950
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Değmen keyfime...
anamın eli, köyümün sofrası bir bahçeye benzer yemek tablası yere çöküp de kurdum mu bağdaşı aramam çatalı, değmen keyfime buram buram kokar yağlı bazlama gel de derinden derine koklama tepsilerle yığsalar da soframa daha yok mu derim, değmen keyfime ayranı doldurunca bardaklara bayram havası gelir gırtlaklara aşıma salladığım kaşıklara dur demeyi bilmem, değmen keyfime bir yumurtalı dürümün başında yer sofrasındaki bulgur aşında vurdum mu kuru soğanın başına köyümün havasında değmen keyfime
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Deli gönül...
Bir gölgeydin sen umudun peşinden koşan. Bir yediverendin, açtıkça açan. Kurudun şimdi bir dal misali Suyunu topraktan da alsan Kırılmışsın artık, bir kalem gibi... Şiirler yakmak yerine, türküler yakardım sana. Hep yanımda sen vardın seninle koşardım sevdalarıma. Benimle büyüdün, içimdeki dünyamda Benimle beslendin, benim kanımla Benimle koştun yazıma kışıma Şimdi, düşman oldun da çıktın karşıma... Böyle mi olmalıydı deli gönül Dillerini çıban kalbini maraz mı sarmalıydı. Sana uçan umutlara kurşun mu sıkmalıydı? Adını koyamadığım o sevdaya yıllar bir bir mızrak attı. El uzattı sana dostların sense, onları taşladın... Neyin vardır deli gönül veremin de çaresi var. Unutma, dün dündür önünde yarının var. Ak karaya zıt, gündüzse geceye dost düşmana, ateşse suya zıt sense, bana zıtsın be deli gönül. Ben soba olacağım, sen bir kömür yakacağım seni bir ömür. Adını koyamadığım o sevdanı da ateşinle yak, yanında götür... Kalemimdin, tükendin şimdi yazmaz oldun, yazamaz oldun. Bitirdin mürekkebini, kağıtlara akmaz oldun. Böyle mi olmalıydı deli gönül sinemi saran çıban mı olmalıydın, yaşadığın bu bedene kurşun mu sıkmalıydın. Gözüm toprağa baktığında sen nereye kaçacaksın? Unutma ki deli gönül, sen de benim bir parçamsın. Toprak bağrına bastığında sen de geleceksin kefenimle sen de çürüyeceksin benimle... Uslanmadın deli gönül uslanmadın Her duyduğun hışırtıyı bir türkü sandın Gittin peşinden, şeytanlara aldandın Kaç kere öldün, daha da akıllanmadın. Demir şekil tutar da, bir sen tutamazsın Adını koyamadığım o sevdada ne bulursun Allah aşkına? Yıllar bir bir geçse de Vallahi, bu kafayla sen adam olamazsın!
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Demir Kapı...
Demir kapı vurulmuş halkların mutluluğuna, Maden ocağından sızan gaz kadar mutluluk henüz yerine oturmamışken Yaşamın faizi konmuş babalarca her şey onların olmuşken... Yolun son noktasında, Umutlara vurmuşlar demir kapıyı. Ne sağından, ne solundan geçmek var çare yok, demir kapıyı yıkmaktan başka. Anahtarı kör kuyuda kör kuyu çakalların midesinde elini soksan, yarısı kalır ağızlarında bu kör kuyunun karanlığında. Tek çare, demirin karşısında demirden insan olmak demir kapıları bir bir yıkarak umutların önünü açmak! ..
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Denedim mi
Tepelerden düşüp yere Bir yerini kıracaksın Her yerinde yara bere Büklüm büklüm olacaksın Bir kez olsun beni dinle Demedim mi, demedim mi Sözlerime bir bak hele Beni dinle demedim mi Kartal kafese konurmu Çakallardan dost olur mu Kalbe zincir vurulur mu Beni dinle demedim mi Demedim mi, demedim mi Bunları ben demedim mi İyi düşün tart kendini Doğruyu hiç görmedin mi Peynirle suya girilmez Bu gemi denizde yüzmez Bu düzen seninle gitmez Beni dinle demedim mi
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Deniz gözlüm
Ben ırmağım sen denizsin Sana akar ah şu gönlüm Sevdam davam her şeyimsin Gerçeğimsin deniz gözlüm Bak yanımda olmasan da Kollarına sarmasan da Sen varsın ya hep yanımda Bilmez misin deniz gözlüm Yağmur olup yağmadım mı Güneş olup açmadım mı Kalem olup yazmadım mı Gözmez misin deniz gözlüm Yakamozlar parlıyorken Dalgalar göz kırpıyorken Sımsıcacık kucağına Çekmez misin deniz gözlüm Sende benim özüm sözüm Bende sorun sende çözüm Açsam şu kanatlarımı Binmez misin deniz gözlüm Bir seni bir hayalini Andığımda her heceni Benim gibi resimleri Öpmez misin deniz gözlüm Yusuf Ziya doldu yine Bindi sevda trenine Son durağı olmuş sende Bekler misin deniz gözlüm
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Derdi babam...
Yatarak bol bol kazanan Bir tavuk var derdi babam Karnı tok gözü doymayan Çok lavuk var derdi babam Bakıyorken kör gözleri Vur eline al ekmeği Tatlı sözle çal emeği Çok salak var derdi babam Kimin varsa üç kuruşu Yağlarıyla kurar turşu Çıkarcıdır eşi dostu Çok yalak var derdi babam Veresiye vere vere Paraları sere sere İflasını dike dike Çok batak var derdi babam Palavraya cep açanı Suçlulara kol tutanı Para altına yatanı Çok çanak var derdi babam Vergisini kaçıranı Kaçıranı kayıranı Pastalardan pay kapanı Çok tabak var derdi babam
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dertler erkek bile tanımıyormuş..
Acılarla gecenin harmanlandığı, Yaşamla mahşerin her gün yaşandığı Dikenli bir çitle çevrilmişsin Helede, yorgun ve yalnızsan akşamları. Bir çeyrek sigara içimi hayallersin Ay yine başının üstünde doğmuştur Hıçkırırsın, korkarsın sessizlikten İçine derin bir hüzün dolmuştur. Özlemdir, kindir senin yüreğini yakan ağlarsın kah karanlığa, kah yıldızlara Yaşadıkların derstir, gözünde canlanan her demde anarsın, bunlar yediğin kurşun da olsa... Dünyanın buz gibi duvarları Yıkılacak gibi üzerine gelir Dününden hayalleri engelleyen çitler bir bir önüne gerilir. Anımsarsın meydanlardaki insan selini kolkola girip yürüdüğün yürekleri anımsarsın bu gün gelince gidenleri üç kuruşa bizi değişenleri... Ne yüreğini paylaştığın o insanlar Ne de bizleri yarı yolda bırakanlar yoktur, bir zamanlar dost bildiğin silahlar Yoktur yanında, kucak açtığın o dostlar... Boğazında düğümlenir bütün kelimeler konuşamazsın, diyemezsin kelimeler acı Kahredersin, bitmez mi bu ******* Bitmez mi bu hüznün ağlayan nakaratı.. Asmalı balkonların gizinde bakıştığın Ulu çınarların dibinde elele dolaştığın Adı neyse, o kadın var ya uğruna yüreğini yaktığın. Karanlığı sinsice üzerine gönderen seni senden eden o kadını düşünürsün. İnsan satan dostlarını, düzenin çarkını onunla karıştırırsın hüzün çorbanı... Bir yağmur, bir delice fırtına öyle esmeli ki derinden derine. Almalı seni de bizzat yanına götürmeli çekmeli ta içine. Ne seni yıkan sahte dostluğa ne de bu düzenin bir çizgisine adı neyse, o kadınların ihanet raksına inadına inat, kaybetmeli seni gözyaşlarının içinde... Hani biz erkekler hiç ağlamazdık hani ayaktaydık, erkektik sözde hiç bir şeyden, hiç bir dertten yılmazdık hep dem vururduk o kelimelerle. Demek ki bizler de ağlıyormuşuz Bizim de gözlerimiz akıyormuş. Gururla kendimizi kandırmışız Dertler, erkek bile tanımıyormuş! ..
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Devrim var hey dostum asi gönlümde
Barikatlar koydum duvar setinde Devrim var hey dostum asi gönlümde Başkaldırıların nirengisinde Devrim var hey dostum asi gönlümde Kaşlarım çatılmış tüfek misali Gözlerim çakılmış ağaçlar gibi Aşka mücadele gönül derbisi Devrim var hey dostum asi gönlümde Uçan kuşlardan hep haber yollarım Dağlara taşlara bayrak sallarım Barışın yoluna adım atarım Devrim var hey dostum asi gönlümde Ucu keskin bıçak göğsümü çizse Yıldıramaz beni önüme geçse Ölümler gösterip birini seçse Devrim var hey dostum asi gönlümde Denizler tutulup asılsa bile Üzerine suçlar atılsa bile Ölmeden vücudum yakılsa bile Devrim var hey dostum asi gönlümde
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Diyemezsin...
İnsanı doğuran da, doğurtturan da sensin el verip zincir vuran da, zinciri kıran da Boğazında yağlı urganı hisseden, ipi çeken de kalemi kıran da sensin.. Sensin ey insanoğlu! Kah yüreğimde, kah pusuda yatan canıma can koyan, kin kusan da sensin. Bir gün yanacaksın, bu gün olmasa da iyi bak ateşlere alıştır kendini günlerin avucunun içinden kaçtığında bulamayacaksın dünlerini. Görmez gözlerinde, yarının hangi köşede sıkışmışsın bu günün zevkine kısalan zaman seni de, beni de çeker diyemezsin 'bir gün daha ver' diye...
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Diyerem…
Ak beyazdan ayrılsa da Renklerini ben sevirem Öteleyen olsa bile İnadına şah diyerem Başım üstü dost dediğin Yoluna ser post dediğin Kalpten geçer yol bildiğin Doğruluğa çık diyerem Allah’ı kalpte bilirem O’nu beynimde görürem Doğru isen hah diyerem Sapar isen vah diyerem Aynaya bak ne görürsen Ne okursan sen gözünden Çizgileri görmez isen İyicene bak diyerem Ben yoluma hak demişem İnsanları çok sevmişem Önüme barış sürmüşem Ateşini yak diyerem Toy balada dem olur mu Soğuk sudan yem olur mu Üreğimin sönse mumu Çakmağını çak diyerem Ne edersem ben edirem Ölsem de ben gömülerem Körolmasın gözün emi Yusuf Ziya bak diyerem
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|