04-28-2010, 02:08 AM | #251 |
Forum Kalfası
Kayit Tarihi: Aug 2005
Mesajlari: 7,071
Teşekkür Etme: 5 Teşekkür Edilme: 16 Teşekkür Aldığı Konusu: 15
Üye No: 4
Rep Puanı : 67186
Rep Derecesi :
|
Yemen Bizim Neyimize
Yemen Bizim Neyimize? Sıvan Düştü Evimize Bak Yavrular Yetim Kaldı Güvenmeyin Beyinize Basma Fistan Kirlenirse Başta Lecek Düglenirse Ya Kimlere Baba Desin Yetim Yavrum Dillenirse Günden Yanı Soldu M'ola Yerden Yanı Uludu M'ola Yiğidimin Ala Gözün Karıncalar Oydu M'ola Söz : Anonim Müzik : İsmail Özden |
04-28-2010, 02:08 AM | #252 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Yemen Türküsü
Havada bulut yok, bu ne dumandır?! Mahlede ölü yok, bu ne şivandır?! Ana ben ölmedim bu ne figandır?! Eli yemendir, gülü çemendir! Giden gelmiyor, acep nedendir?! Kışlanın ardında,üç ağaç incir; Kolumda kelepçek, boynumla zincir! Zincirin yerleri ne yaman sancır! Aynı nakarat Kışlanın ardında, sıra söğütler; Zabitler oturmuş, asker öğütler. Yemen'e gidecek bu koç yiğitler Aynı nakarat Kışlanın ardında, redif sesi var; Bakın çantasına acep nesi var? Bir çüt kondurası, bir al fesi var! Aynı nakarat Kışlanın ardını, duman bağladı. Analar, babalar kara bağladı! Yemen'e gidene herkes ağladı! Aynı nakarat Kışlanın ardında yüzüyor kazlar; Ayağım ağrıyor, yüreğim sızlar! Yemen'e gidene ağlıyor kızlar! Aynı nakarat Kışlanın ardında, bir kırık testi; Askerin üstüne Sam yeli esti! Gelinlik tazeler umudu kesti! Eli yemendir, gülü çimendir Giden gelmiyor, acep nedendir? |
04-28-2010, 02:08 AM | #253 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Yenice Yolları
Yenice Yolları Bükülür Gider, Zülüf Ak Gerdana Dökülür Gider. Yiğidin Sevdiği Güzel Olursa, Ömrü Arkasından Sökülür Gider. Kırmızı Gül Olsan Har Olamazsın, Azrail Olsan Can Alamazsın. Dünyayı Kalbura Koysan Elesen, Sen De Benim Gibi Yar Bulamazsın. |
04-28-2010, 02:09 AM | #254 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Yeşil Ayna Takındın Mı Beline
Yeşil Ayna Takındın Mı Beline, Gelin Kurban Olam Tatlı Diline Anam Diline. Sen Düşürdün Beni Âlem Diline, Kendi Melül Melül Gözü Yaşlı Da Yar Sen Sefa Geldin, Benim İle Mercimeği Daşlı Da Yar Sen Sefa Geldin. Çarşıdan Aldırdım Yeşil Aynayı, Boşa Çiğnemişim Yalan Dünyayı Anam Dünyayı Ne İstanbul Koydun Ne De Konya’yı Kendime Münasip Yar Bulamadım Sen Sefa Geldin. |
04-28-2010, 02:09 AM | #255 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Yeşil Başlı Gövel Ördek
Yeşil Başlı Gövel Ördek Uçar Gider Göle Karşı Eğricesin Tel Tel Etmiş Döker Gider Yare Karşı Telli Turnam Sökün Gelir İnci Mercan Yükün Gelir Elvan Elvan Kokun Gelir Yar Oturmuş Yele Karşı Şahinim Var Bazlarım Var Tel Alışkın Sazlarım Var Yare Gizli Sözlerim Var Diyemiyom Ele Karşı Hani Karac'oglan Hani Veren Alır Tatlı Canı Yakışmazsa Öldür Beni Yeşil Bağla Ala Karşı Karacaoğlan |
04-28-2010, 02:09 AM | #256 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Yeşil Başlı Telli Durnam
Yeşil başlı telli durnam Şimdi bizim elden uçtu Aklımı başımdan aldı Gitti başka göle düştü Bir yar sevdim içerimden Kan damlıyor gözlerimden Nazlı yar gitti elimden O da gurbet ele düştü Yöre : Şanlıurfa Söz - Müzik : Bedirhan Kırmızı |
04-28-2010, 02:09 AM | #257 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Yeşil Ördek
Yeşil Ördek Gibi Daldım Göllere, Sen Düşürdün Beni Dilden Dillere. Başım Alıp Gidem Gurbet Ellere, Ne Sen Beni Unut, Ne De Ben Seni Sevdiğim Cemal'im Güneşim,Ayım Seni Seven Aşık Çekmez Mi Ahı, Getir El Basayım Kelâmullah’ı, Ne Sen Beni Unut, Ne De Ben Seni. Gel Seninle Bir Ah Duman Kuralım, Bağlanalım Bir Karara Varalım. Verdiğimiz Sözde Hemen Duralım, Ne Sen Beni Unut, Ne De Ben Seni. |
04-28-2010, 02:09 AM | #258 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Yetişmiyor Sana Sesim
Yetişmiyor sana sesim Bekliyorum gelmiyorsun Yıllar geçti mevsim mevsim Bekliyorum gelmiyorsun Dağlar yüce beller uzun Günler aylar yıllar uzun Bu kadar mı yollar uzun Bekliyorum gelmiyorsun |
04-28-2010, 02:09 AM | #259 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Yıldız
Bir yıldız doğdu, nur ile Alemi yaktı nar ile Küsülüyem ben yar ile Niye doğdun sarı yıldız, mavi yıldız Aman, aman evler yıkan yıldız Nakarat Evler yıkan, beller büken Kanım döken, kervan kıran Dön, dön yare doğru dön Yine bugün yaralandım İndim etrafı dolandım Tatlı canımdan usandım Dön, dön yare doğru dön Sana kervan kiran derler Bana dertli Kerem derler Yare ikrar veren derler Niye doğdun sarı yıldız, mavi yıldız Aman, aman evler yıkan yıldız Nakarat Evler yıkan, beller büken Kanım döken, kervan kıran Dön, dön yare doğru dön Yine bugün yaralandım İndim etrafı dolandım Tatlı canımdan usandım Dön, dön yare doğru dön Kaynak : Ali Ekber Çiçek |
Bu Konudaki Online üyeler: 3 (Üye Sayisi : 0 Ziyaretçi Sayisi : 3) | |
|
|