05-30-2009, 10:59 AM | #91 |
Aşmış Üye
Kayit Tarihi: Aug 2007
Mesajlari: 281,268
Teşekkür Etme: 98 Teşekkür Edilme: 355 Teşekkür Aldığı Konusu: 320
Üye No: 44033
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
|
O Hüda’dır
Ne gülersin söyle dostum // Zaten derdim katmer, katmer Zannetme ki hep gülersin // Ağlamakta Hüda’dan dır Zulüm etmez kullarına // Döner devran bir gün gelir Kendi verir kendi alır // O Hüda’dır kendi bilir Kim kalmış ki hep bir karar // Dar gelir bazen dünyalar Hakça yaşansa sevdalar // Ulaşır Hakka nidalar Zulüm etmez kullarına // Döner devran bir gün gelir Kendi verir kendi alır // O Hüda’dır kendi bilir Şeref’ime düşsün yeter // Vardır beterden de beter Yeter ki yazandan gelsin // Böyle yazmış bizim kader Zulüm etmez kullarına // Döner devran bir gün gelir Kendi verir kendi alır // O Hüda’dır kendi bilir…
05-30-2009, 11:00 AM | #92 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ömür Gider Ömürden
Dost istiyor gönül dost olsun gönülden Bulamazsa ömür gider ömürden Kemirgen bir derde düştüm kemirgen Kemirdikçe ömür gider ömürden Ne söylesem ne anlatsam boşuna Lüzumsuz işlerin düştü bazen peşine Karışmadım ben feleğin işine Oda kement attı bazen demirden Medet umdu uçan kuştan buluttan Farkı yoktur bazen od’tan baruttan Bazen güler bazen olur somurtkan Şaşırır bazen de ağlar sinirden Ben bu gönül ile nasıl edeyim Bıraksa yakamı çekip gideyim Sanki hak etmişte bunca dileği Sığınacak kanat ister Emir’den Şeref’im boşuna yorma kendini Sırtlanma sırtına dünya derdini Umutsuzluk sanki Haktan vergimi Çıkar gelir ahirinde dost'sa bir yerden
05-30-2009, 11:00 AM | #93 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Özgür Sevgimle
Sınama sevgimi, sınama benim Çalamazlar benden size sevgimi Yanar, tutuşur, kavrulur, her yanım Alamazlar benden size sevgimi Ben dostumu sevgim ile beslerim Ezerim nefreti cazgır sevgimle Görmesem de arar bulur hislerim Kucaklarım dünya yı, özgür sevgimle
05-30-2009, 11:00 AM | #94 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Püryan Oldu
Püryan oldu ciğer yine // Peşin sıra döne, döne Her sözüne kana, kana // Vah zavallım vefasızım Ben zannettim derde derman // Külümü savurdun harman Hala dersin dilen aman // Ah zavallım vefasızım Hiç gülmesin bana gülen // Abat olsun ah’dım alan İşin gücün yalan, dolan // Vah zavallım vefasızım Hala sözdür sözüm benim // Sahte güler yüzün senin Doğrulmaz mı özün senin // Ah zavallım vefasızım Şeref’im der görmez misin // Eşi dostu sormaz mısın Ahde vefa bilmez misin // Vah zavallım vefasızım Yandığıma yanmıyorum // Sen gülsen de gülmüyorum Bekleme hiç gelmiyorum // Ah zavallım vefasızım
05-30-2009, 11:00 AM | #95 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sabır
Sabır nedir bilmeden Erdirmeden koruğu Hep zemine çakıldım Gözetlerken doruğu
05-30-2009, 11:00 AM | #96 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sabrı Selamet Bilip
Gülerim ağlayacakken Hikmeti ilahi deyip Susarım söyleyecekken Sabrı selamet bilip
05-30-2009, 11:01 AM | #97 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sana Eğilmeyen Başı Neylerim
Yolu neylerim, yolu neylerim Sana getirmeyen yolu neylerim Dili neylerim, dili neylerim Seni söylemeyen dili neylerim Şefaat Yaresulallah Lailahe illallah Pulu neylerim, pulu neylerim Yoluna harcanmayan pulu neylerim Kulu neylerim, kulu neylerim Seni tanımayan kulu neylerim Şefaat Yaresulallah Lailahe illallah Eli neylerim, eli neylerim Sana açilmayan eli neylerim Gülü neylerim, gülü neylerim Sana kokulmayan gülü neylerim Şefaat Yaresulallah Lailahe illallah İşi neylerim, işi neylerim Rızan olmadıysa işi neylerim Aşı neylerim, aşı neylerim Rızan için yenmeyen aşı neylerirm Şefaat Yaresulallah Lailahe illallah Düşü neylerim, düşü neylerim Seni görmediğim düşü neylerim Başı neylerim, başı neylerim Sana eğilmeyen başı neylerim Şefaat Yaresulallah Lailahe illallah
05-30-2009, 11:01 AM | #98 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sarı Sazıma
Küstürdüm sırdaşım dostum sazımı Kırıldı telleri sustu dilleri Ancak o bilirdi bendeki halleri Kıskandırır idi bazen gülleri Şakıdıkça bülbül gibi dilleri Çıkar idik bazen gönül dağına Girer idik oradan dostun bağına Çekilirdik aşkın barınağına Dağ taş kulak kesip bizi dinlerdi İnim’ inim inledikçe telleri Şunu bunu bilmem ben ayıp ettim Hevayı hevesimi alıp seni terk ettim Ara sıra başka dostluklar güttüm Kadir kıymet bilmek var iken ser de Denedim arada bir başka yolları Şeref’im barışmak zor gelir artık Perdeleri sökük püskülü pörsük Kollayamadım onu zaten sapı da kırık Helal olsun sazım hakkım var ise Sende helal et hakkını gönlün olursa Üzülme ayrı düştük diyerek Dosta malum olur dostun halleri
05-30-2009, 11:01 AM | #99 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sor Beni, Beni
Aradım da bulamadım demişsin Vefasız, hayırsız yar seni, seni Adım, adım izlerimi taşıyan Cefakar yollara sor beni, beni Ne iş tuttu ne yapıyor demişsin Haklısın tanımak zor beni. Beni Ab’ı hayat olamadım bil derim Serdiğin dillere sor beni, beni Sanma ki bahtiyar abat oldun sen Bilesin bu dert te yer seni, seni Neler çektim neler gördüm hayatta Kahır’man yıllara sor beni, beni Hoşuna gitti mi söyle vefasız Güldürmedi felek gör beni, beni Hala anlamadın çözemedinse Sırdaşım kullara sor beni, beni Şeref’im tükendim, bittim ben gayrı Yakıp kavuruyor har beni, beni Hala arıyorsan geç kalma derim Yetişte sallara sar beni, beni
05-30-2009, 11:01 AM | #100 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Soran Oldumu?
Yok mu giden gören, bir haber versin Kalktı mı başından duman sivrinin? Kalenin bağrına güneş doğdu mu? Katrancı kalesi mağrurlandı mı? Var mı adım, adım gezip dolaşan Pirenli boğazı, Dama deresi Dümbüldek dikmeli kaya önünden Aztepe çiğdemle gururlandımı? Tünelin başından çıkıp yaylaya Birazcık eğleşip bakıp çevreye Bir oh çekip şükreyleyip Hüda ya Turgut un başında molalandımı? Bu bayramda geçti cansız canansız Dermansız bu yara hem de amansız O olur bensizde ben olmam onsuz Çaltı da bizleri soran oldumu? Kucaklaşıp bayramlaşıp sarılıp Hal hatır edipte sorup sorulup Olmayanların listesi görülüp Şeref te sıraya sıralandımı?
|