![]() |
|
|
#91 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57960
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bilinç
Bilinç; Ayaklarını Tahta kurularının kemirdiği Çürük bir idam sehpasıdır artık Bu ansızın yok oluş, Son sözünü Odanın duvarına astığın Siyah beyaz bir resim gibi Asıyorsa Gecenin o karanlık, O kendini bilmez boşluğuna Çoktan aydınlatmaya başlamışsındır Etrafında kararan gökyüzünü Düşünebildiğinden bile fazla yapabileceklerin Göğsünde taşımanın sancısı Kendinden bile büyük bir yüreği Budur işte farklı kılan seni Son sigaradan Ayakları çürümüş sehpadan İşi sadece öldürmek olan o cellattan Budur işte seni farklı kılan... Budur işte seni ağlatan Yanı başında yitirmemiş olsan da hiçbir dostunu Karanlık bir zindanda bırakmamış olsan da ciğerini Sen, kavga mevsiminin sessiz çocuğu Bu yükü taşımak zor olsa gerek Anlamak yaşanan zulmü ve esareti Ve anlatamamak hiçbir şeyi, hiç kimseye Tek başına savaşmak Var olduğunu sanan yokların ordusuyla Budur işte Ölürcesine sevip de Sevilmemene sebep Sevgisiz koskoca bir ömür tüketmektense Aşkla ve kavgayla Bir çeyreği yeter demiştin bize hayatın Çok geç anladın ki Hiçbir yaşama sığmıyor o sevmek denilen Sevgisiz bırakılsan da Sevmek hiçbir ömre sığmıyor... Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#92 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Biliyorum Bu Kaçış Artık Beni Kurtarmayacak
Biliyorum Kurtarmayacak beni Bu dört duvar Bu inziva, Kaçmak Uzaklaştıkça daha da koynuna düşmekti korkularımızın Kaçmak daha da korkmaktı kederimizden Kaçamadık... Bu yenilgi benim değil İnsanlık yenildi aslında Yenildi dünya Ve biz yenildik Dağları istemedim veya denizleri sizden Sonsuzluk içinde bir an istedim sadece Bir ömür değil istediğim Yeter ki duyun sesimi bir defa Sonra gideceğim sesimi duyamayacağınız uzaklara Dinle ki sussun sesim! Susmak istiyorum artık Dinleyin beni... Konuşmak başka şeylerden Dağlardan, denizlerden Umuttan, hürriyetten İnsanlığın kurtuluşundan mesela Beş dakika istedim sizden Ömrünüzü değil! ... Beni böyle yıldıran Ve böylesine çıldırtan Güzel yaşayamamak değildi Paylaşmasıydı hak etmeyenin Payıma düşen sevinçleri Buydu isyanım geceye... Bunun için kurşun gibi geceye savurduğum dizeler Yasak dizeler saklıyorum beynimde Menzil dışında uçuyor kuşlarım Kurşun işlemez artık bilincime Biliyorum artık Yırtsam gecenin siyahını Gündüzün haberi bile olmayacak Bu kaçış Bu inziva beni artık kurtarmayacak... 9 Mart 2003 16: 22 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#93 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bilmezdim
Bilmezdim önceleri Karadeniz’in Marmara’yla Kan kardeşi olduğunu, Kağıdın kaleme olan Delice aşkını, Kollarını göğe uzanır gibi açarak Sarıldığın dostunun Elinin ayasında sakladığı bıçağın keskinliğini Bilmezdim Engereğin ağu dilinin bile Acıtamayacağını insanlar kadar... 2005 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#94 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bilmezsiniz
Bilmezsiniz ki Ayak üstü şiirler yazdığımı şu köşe başında Bilmezsiniz Hangi şarkılarda ağladığımı sabahlara kadar Hangi kızın gözyaşında kaybolduğumu geceleyin Bilmezsiniz kaç kez seviştiğimi Dokuz altı yalnızlığında Ve ne hayaller kurduğumu kurtuluşa dair Söylediğim türküleri Hasreti ve hürriyeti anlatan Ve hiç bilmezsiniz ama hiç Ne kadar sevdiğimi hepinizi... Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#95 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bin Çocuk Kuracak Geleceği
Bir tek ses Bin yeni şiir demek Bin çocuk cehennem yürekli Ölseler de savaşırlar tarihin acımasızlığıyla Bin çocuk mısra döker *******i. Cesaret silah tutmak değil Cesaret tutabilmek sevdiğinin ellerini Suskun *******de. Bin çocuk aşık olur güneşe her sabah Bin çocuk yitip gider güneş battığında. Biz ki günün her rengine ayrı ayrı adımızı yazmışız. Korkmamışız hiç kurttan, kuştan, karanlıktan. Silah tutmuşuz dağlarda Ama tutamamışız bir yarin elini kaygısızca Dizlerimiz titrememiş hiçbir zaman Sevdiğimizin karşısında titrediği kadar. Bir tek ses Bin yeni şiir demek Bin çocuk cehennem yürekli Bin çocuk kuracak geleceği… 01.02.2005 Şırnak Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#96 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Borandı Sanırım
Bir borandı sanırım Kanarken kayıp bir güvercinin Kanadında umut. Öyle günler vardır Ne kadar bağırsanız da Ulaşmaz sesiniz Hiçbir zamana ve mekana Kaldırımlar Kör, sağır ve dilsizdir Öyle günlerden birinde Girdiler koluna Ete kemiğe bürünmüş zebanileri karanlığın... İncecik dal gibi bir oğlandı “Fidanlara isim konmaz” derdi eski bir dostum. Bir öğle vaktiydi kaybedildiğinde Kaldırımlar Kör, sağır ve dilsizdi. İncecik dal gibi bir oğlandı Fikri deryalar kadar uzak Bedeni kayıp umutlar gibi tutsak. Vakit bir akşamüstüdür şimdi Gürültüler geliyor uzaklardan İş çıkışında memurlar durakta Belki bir kadın yorgun argın Semt pazarından evine dönüyor Akşam ne pişireceğinin telaşında. Ve konulduğu kafeste Kanayan güvercin Dinlemektedir bütün bu sesleri Duymasa bile hissetmektedir yüreğinde Aş pişmeyen ocakların kederli *******ini. Gittikçe azalıyor Pencereden sızan ışık Diline bir türkü dolanıyor güvercinin Umutlu güzel günleri anlatan “Unutma halkının önünde Halk için savaşanlar yürür” Halkları onlar için çektikleri acıları anlamasa da... Her Cumartesi kaybedilir bedenim benim Hiçbir Cumartesi bulunmaz ama Her Cumartesi kayıp bir güvercin havalanır Hiçbir Cumartesi dönmez yaralı yurduna... Bir borandı sanırım Kanarken kayıp güvercinimin kanadında umut. Dünya; Kör, sağır, dilsizdi Bükerken boynunu İsimsiz bir fidan Bütün yeşilleri çalınmış bahçelerde. Her Cumartesi kaybedilirim ben Hiçbir Cumartesi bulunmam ama......................! Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#97 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Dize Daha Dökebilmek İçin Hayatın Kalıbına
Bir dize daha dökebilmek için hayatın kalıbına Göğsünü avuçları arasına alıp kanatıncaya dek sıkar şair Çok sevdiğin bir türkü dillenip Göğe uzatır mağrur başını Ve deniz küser sahipsiz çocuklarına Kalbim duracak gibi olur Her gece yatağıma uzandığım anda İstanbul kendine küser Kadersizliğine küfreder sürgün yürekleri kenar mahallelerin Ekmeğin buğusuyla karınlar doyurulur Bir dize daha yazabilmek için Trol atıp beyninin derinliklerine Sabahlara kadar bekler şair Yine de çalan olmaz kapısını. Rengarenk ışıklar yanar kirletilmiş evlerinde Vapurlar dinlenmeye çekilir iskelelerde Şehir derin derin uyur Bense şarkılar söylerim en berbat sesimle Seni çağırırım Uğruna savaştığım her şeyi atıp bir kenara... |
|
|
|
|
|
#98 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Düşü Vurulurken Gördüm
Bir düşü vurulurken gördüm ben Çığlık çığlığa Onun için çıplak gözle bakamam hiçbir kırmızıya. Duydum insan olmanın sancısını Göğsüm parçalanmış bir kaya parçasıydı Kızgın güneşin altında. Bir düşü vurulurken gördüm ben Dili tutulmuştu toprağın Ve acı çoğaldı günden güne içimizde Aktıkça büyüdü dere yataklarında Onun için kan kırmızı akması bütün nehirlerimin. En büyük feryat oldu gecenin sessizliği Sustukça ağladım Ağladıkça sustu gece. Bir düşü vurulurken gördüm ben Öylece düşüp kaldı olduğu yere Sıcaktı daha elleri Gözyaşı kurumamıştı göğsünde. Öptüm gözlerindeki pırıltıyı Kendi küçük ama Yüreği yüz yaşında bir çocuğun. Titredi yüreğim titreyen elleriyle birlikte. Bir düşü vurulurken gördüm ben Onun için bakamam hiçbir kırmızıya… 25.02.2005 Şırnak |
|
|
|
|
|
#99 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Elin Parmakları Kadar Kaldık
Bir elin parmakları kadar kaldık Gözümüzün içine bakıp anlayacak derdimizi Yanmamış birkaç kibrit çöpü tutuşmayı bekleyen Nemli sobalarda Şehrin betonları arasında Solmadan kalan birkaç gül dalıydık Bir elin parmakları gibiydik Kangren akşamlarda bitti hikayemiz Haylaz bir çocuğun ayakları altında Ezildi yapraklarımız... Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#100 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Gün Biterse Heyecanım
Bir gün biterse bu heyecanım Şiir yazmak gelmezse içimden bir daha Sen yine de bırakma ellerimi Ve kırılırsa çelikten direnci yüreğimin Sen diren yine de ikimizin yerine. Haykır kısıldığı zaman sesim Bütün sustuklarımı bağırarak söyle meydanlarca Yazdığım şiirleri sen oku Esmer yürekli yoldaşlarıma Benim yerime yürü Birlikte geçtiğimiz bütün yolları Gençliğimizi bıraktığımız o kaldırımları Sen şiirlerimin solgun yüzlü çiçeği Sen benim yürekli sevdam Eksik olmasın yüzünden Yüreğinin ışıltısı Gün gelir vurulursa aşk alnının ortasından Ne olur yine sev beni... |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|