![]() |
|
|
#91 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57963
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kırmızı çizgiler
Kırmızı çizgiler hayra açılan kapıdadır İffet sahipsiz kaldı iffetsizlik tapudadır Zeynal Yaman
|
|
|
|
#92 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kıyarlar Hâyâlime
Zaman kızıla boyadı beyaz kefenimi Güvercinler atom taşıyor bağrında Bomba alevlerinde yandı sulhun seneti Dağların eteklerinde kan ırmakları Hâkim tepelerde karanlıklar Bir çığ gibi düşüyor feryatların üstüne Boğuluyor havasızlıktan her şey Don tutuyor sineler Yalnız ceylanların gözlerinde hüzün yaşları Uçuyor kardan beyaz bulutlara Ve çırpınıyor bir kelebek yaşamak için Ölüm yağsa da ümitlere Zamana baş kaldırmış bir arı Sokuyor ölüm pahasına Korkudan bir gelincik başını sokuyor kumlara Binbir özlem duyarak yarınlara Loş ışıklar altında toplanmış Haccac'ın çocukları Kızıl zemine bakarak kadeh kaldırıyorlar Nefretten çatlıyor toprağın dudakları Kanağlıyor güller bahçemde Dudaklarım toprağın dudaklarında Gözlerim ufuklarda Bir hâyal görüyorum bir hâyâl Anlatsam kıyarlar hâyâlime 1990 Zeynal Yaman
|
|
|
|
#93 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kime ne Yaptım
Ben bir müslümanım Arzı yüklenmişim sırtıma Sırat Köprüsü'nden geçiyorum 'Kıldan ince kılıçtan keskin' derler ya Ben ne sancılar çekiyorum Ben müslümanım Bütün beşerin yükü omuzlarımda Yol alıyorum sonsuza Dilim Allahuekber dedikçe Sanki bir başka âleme dalıyorum Ben müslümanım Yüreğim sevgi dolu Merhametten çatlıyor dudaklarım Kimse kalmasın diyorum inkâr cehenneminde Herkes ersin imanın lezzetine Yol alsın mâverâya Sönsün sinelerdeki cehennem ateşi Güller açsın gönüllerde Ben müslümanım Yirminci asırda yaşıyorum Başı acılarla doluydu bu asrın Sonu da acı Yine de nefret etmiyorum kimseden Füzelerim sevgiden yapılmış Atıyorum taş bağırlara Güller açsın diye dikenliklerde Ben müslümanım Allah'a kul olmuşum Muhammed'e ümmet Ne büyük bir şereftir bu bilir misiniz? Paylaşmak isterim herkesle Sizler hâlâ durur musunuz? Ben müslümanım Kime ne yaptım şu cihan bağında Taş atana gül atmaktan gayrı... 1997-Bursa Zeynal Yaman
|
|
|
|
#94 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kirlilik
Havayı benim kirletmediğim açık Yıllar oldu sıgarayı bırakalı... Zeynal Yaman
|
|
|
|
#95 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Koca Dünya
Neler gördü neler şu koca dünya Ne Firavunlar ne Neronlar geldi gitti... Kimi altını oydu dünyamızın Kimi de ortasını deldi gitti... Zeynal Yaman
|
|
|
|
#96 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Köpek Salyaları Akarken Hanemize
Ben Bosnalıyım Parça parça olmuş bağrım Yaralıyım... Bomba alevlerinde kaybettim Evlad-ı ıyâlimi! Şimdi tek başına tunçtan bir nefer Heykel kesildim zalimlerin karşısında Direniyorum! Ben Bosnalıyım Öz eşkimden suladım öz toprağımı Kan akıyor pınarlarımdan İliklerime kadar işlemiş acı Soğukta üşümüşüm ne olur? Ben Bosnalıyım Eşimi yitirdim bir seher vakti Anamı-babamı yakmışlar diri diri! Topyekûn çıldırmış insanlık Ben çıldırmışım ne olur? Bakın şu Sinanî camiye O da benim gibi öksüz! Başımızı isteyenler koparmışlar başını Tevhidi haykıran minarenin... Allahuekber diyeni yok Ezanlar susmuş artık Ben susmuşum ne olur? Ben Bosnalıyım Her yanım harap Viraneye döndü gülzarım Baykuşlar geldi geleli Bülbüller terk etti bahçemi! Kan soluyor hava Her yanda leş kargaları Konuyor asrın çürümüş vicdanına... Köpek salyaları akarken hanemize Yağmurda ıslanmışım ne olur? Ben Bosnalıyım Bağladılar ellerimi ambargoyla Kolum-kanadım kırık! Irzını kaybetmiş insanlık Üç-beş mâsumun ırzına geçmişler ne olur? Çok şey olur, çook... 1994 Zeynal Yaman
|
|
|
|
#97 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kralsal alan
Şu zaman yokuşunda yürürken Kuyulara düşmek de varmış kaderde Tutunmak varmış ipine kervanların Kurtulduk derken Köle diye satılmak varmış kölelere Diyar diyar gezmek varmış Sonra bir sarayda bulmak varmış kendini İlk kez bir kral bir kraliçe görmek varmış Tanışmak varmış sarayın şehvetiyle Ateşinde yanmamak için ihtirasların Yüzümüzü çevirip kaçmak varmış saraylardan Kim bilir belki de bundandır Gömleğimizin arkadan yırtık oluşu Çiğnemiştik bir kez Kraliçenin emrini Dur emrine aldırmadan yürümüştük Sırt çevirmiştik günahlara Öyleyse yanmalıydık Firavun’un ateşinde Ya da çürümeliydik zindanlarda Biz yanmalıydık ki temizlensin kralların namusu Biz çürümeliydik ki krallar hayat bulsun Mahkemeler kurulmalıydı Şahitler dinlenmeliydi Her şey kitabına uygun olmalıydı Nasıl olsa krallar yargılanamazdı Biz yargılanmalıydık onların suçları için Zaten mahkemeler de neye yarar ki? Kralların olmayan namusunu korumaktan gayrı… Belki de en iyisi kuyuda kalmak İpine tutunmamak kervanların Ya da köle olarak kalmak bir yabanda Bir mankurt olarak tamamlamak hayatı Ya da bizim zannettiğimiz bir diyarda Ve asla bizim olmayan bir yerde Parya olarak yaşamak bir kenarda Ve asla çıkmamak kralsal bir alana Nefessizim, havasızım Birazcık olsun hava almalıyım diyorsanız eğer İşte o zaman hazır olmanız gerek Gömleğinizin önden yırtılışına… Zeynal Yaman
|
|
|
|
#98 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kutlu Olsun
Sırtımızda asırların günahı var Bize düştü tufanı zamanın Toprağa karşı nankördük zaten Göklere bakmaya da yüzümüz yok Bir deninin ayağı başımızda Secde ediyor Allah'a secde etmeyen başımız Firavunlar gibi yaşıyorduk hep Nebiler toprağında Nemrut gibi göklere ok atıyorduk Kraldık ya taçsız, tahtsız Gökler tacımız olmalıydı Unutulmazı unutmuştuk bir kez Küfürle yarışır olmuştuk Sevabın düşmanıydık artık Ve gaflet uykumuzdu, tembellik döşeğimiz Üşüyorduk Karanlıklar sardıkça sardı bizi Yorganımız *******di Gün oldu canımız yandı Işık aradık, yoktu Yüzümüzü döndük batıya Heyhat güneş batıyordu Göktaşları yağmasaydı gecemize Uyanacağımız yoktu ışığa Bir ışık vardı ya hani Hep doğudan doğardı Hatırlamıştık Şimdi öze dönmenin arefesindeyiz dostlar Yarınlar bayramdır Kutlu olsun! Zeynal Yaman
|
|
|
|
#99 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Leyla
Ey perişan gönlümün iştiyakı Leyla! Sen benim ana sütü kadar helalimsin Ey elif boylu, hilal kaşlı,gözi ela Sen benim gözlerimden akan melalimsin! Zeynal Yaman
|
|
|
|
#100 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mâniler 1
İyi gitti kem kaldı Ağlanacak nem kaldı Uçtu gitti deryalar Temremizde nem kaldı Çağa göre ad oldu Mehmet bize yad oldu Kışlamızı yaktılar Ecnebiler şâd oldu Kök inceldi tel oldu Küfür aktı sel oldu Yıkıldı iman seti Ana-kardeş el oldu Vatan sevmek şer oldu Haramiler er oldu Asker vuran hainler Sırtımızda ter oldu Töre kalktı toz oldu Baba-evlat yoz oldu Moskof'un çocuğuna .... düzen koz oldu Zeynel sözü söz bilir Esareti köz bilir Hain düşman patlasın Bu vatanı göz bilir Çatalca,1990 Zeynal Yaman
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|