![]() |
![]() |
#91 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57910
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hazan Bahçesi
uzunca bir yol var önümde damarına basılmış, köşeye sıkışmış bir köpek gibiyim. içinden hep kendini yiyen yaşadığı yerde yaşamasını öğrenemeyen aslında ne olduğunu bilmeyen.. bir hüzün bahçesindeyim güller içinde ve dikenler üstünde kapısı hep kırık geç kalmış bir öğrenci hayata ısmarlama tenefüslerle alışmaya çalışan ısmarlama tenefüslerle yol alan uzunca bir yolun mimarı toprak kokulu bir köyün seyir defteri gitmek için can atan fukara.. uzunca bir yol var önümde yolu uzun bir hayat yine de hazan bahçesindeyim canım.. Ünal Çağabey
![]() |
#92 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Herşey Bugünün
Ey üstü zifir karanlıkla kapanmış cellat Açta gözlerini haline bak Sen mendebur bir rüyanın son hücresi Çürümüş meyvenin en son tanesi Düşünü gördüğün dünyaya dur ve bak Ah dediğin yerde olmaz her şey pak Sakın ellerini gizleme zira onlar şahittir Gözlerin en görmez yerde birer ahittir Utanma sıkılma sakın sen istedin bunu Ar damarını sen yok ettin zebunu Eğer şimdi dolaşıyorsan yüzü yerde Git de arkana bak arkadaşın namerde Toprağın gölgesini hisset şimdi ruhunda Ebedi ölüm var artık senin yurdunda Ey zifirin en zifiri sen karanlığın kalbisin Nafile artık her şey bitti son günün sahibisin Kutlu olsun artık erişti sana doğum günün Birleşti ebed ile ezel, bugün her şey bugünün.. Ünal Çağabey Ünal Çağabey
![]() |
#93 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İçimdeyken Hasretin Bırak Bana Herşeyi
nerden estiyse samyeli buldu beni kuzeyimden en dar yerimden boğazımın kadim uygarlıkları barındırırken sularında yüzme bilmeyen hayvanlar zincirliyken kapımın kilidi hani hiç gezmediğim Sarıyer sahili işte hüznün doğduğu an konstantinapolis’in, istanbul’un, sembol’un yani zamanın en güzel kadınının ellerindeyim zifirinin kör bucağında.. çevirdiyse kendini poyraza sam ve oğlu zal savaşa tutuşmuşken savaşa torunu rüstem’in bilekleriyle boğazımın ne tenha köşesi kurumakta ve midem boş bir çuval gibi istanbul’a, sembol’a, konstantinapolis’e ince bir rüzgar eşliğinde uğultusunu sunmakta… ey görmeyen gözlerimin aşık olduğu şehir kadınım,bedenimin zifiri derinliği eğer saklıyorsan içindekini bana ellerimde atilla’nın kılıcından da keskin ellerimde sırat köprüsünden de ince ellerimde bakışın göremediği var bir ölüm çizgisi rüzgar dinince rüstem söylerken şarkısını fatih dört nala şah mat derken ey İstanbul ey sembol ey konstantinin polisi sus ve kulak ver bana bırak bana ellerini, kadınımın sevincini bırak bana sam’ımı bırak poyrazımı, kuzeyimi. bırak, bak ben ölüyorum.. Ünal Çağabey Ünal Çağabey
![]() |
#94 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İğne İle İp
iğneydi etrafında dönen gecenin lambası gibi sığ bir delikanlı edasıyla fakir bir fukara.. iğneydi etrafında dönen cehalet devrini yeni kapatmışken ucu dokunaklı şiirlerin yankısı duyulurken uzaktan ayrılığın acısı etrafında dönen oydu işte fikri bazda birliktelik ve aşkın yüce laneti.. işte oydu etrafında dönen gevşekliğinden eser yoktu bu gece sevgilisiyle konuşuyordu sessizce işte dönüyordu habersizce etrafında bir ipin dönüyordu ipince... ah işte oydu etrafında dönen gece... Ünal Çağabey
![]() |
#95 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İğnenin Gecesi
Seyirli bir gece de oynadı yerinden Kıyısından bir yemeninin,ucundan Sarılmışken ipliğine,sarılıyken sevgilisine Bir sandıktan çıkıverdi yeni gelinin. İnce oyasında gül renginde kalmıştı Hani üstüne düşen gözyaşlarıyla ıslanmıştı Bir halay başında damata takı takmıştı Gelinin al duvağında parlayan iğne. Herhal kıyılar ve köşeler hep ona kalmıştı Her zaman her yerde o ağlamıştı Elini tuttuğu sevgilisine sırtını yaslamıştı Gelinin al duvağında parlayan iğne. Bir sandıktan çıkıverirsin yada bir al duvaktan Yok bilirim yakışır sana öpmek her yanaktan Kapısındaki gelinin gerdek gecesinde olmaktan Mutlu olursun gecenin sahibi iğne. Ünal Çağabey
![]() |
#96 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İsimsiz Kahraman
ruhumun derinliklerine nam salmış akıbetsiz bir kahraman getireceğim sana. cennet ırmaklarının kenarında dolaşacağım seninle, asumanda bir melek olacağım ve pers diyarında bir daryus. geçitsiz geçitlerimde bir dinamit patlayacak, yüreğim yerinden oynayacak bir akşam vakti ve ben kardeşlik türküsü çığıracağım,ben bir sevda türküsü tutturacağım. inmelisin merdivenden ruhumun dipsiz kuyularına. seni oraya sakladım. bilirmisin kimsenin bulmaması, benden başka kimsenin görmemesi için. inmelisin merdivenden aşağı, kimseye tutunmadan,öylece inmelisin karanlıktaki mercan gözlerinle ve seni sakladığım yeri bulmalısın. oraya girmelisin,orayı görmelisinki sana yaktığım türkülerin büyüklüğünü anlayabilesin diye. ruhumunderinliklerine nam salmış akıbetsiz bir kahraman getireceğim sana. yolu olmayan, susuz bir köy çocuğu... muş ovasının yalancı maviliğini kara trenlerle yarıştıracağım,gözlerinin mercan maviliğine bir gülücük olacağım. anılarına bir damla gözyaşı hediye edeceğim, sana akıbetsiz bir kahraman getireceğim. ismi olmayan milliyetinden farklı bir milliyetçi, belki de rüyalardaki bir buğulu cam, bir kış gününün üşümesi... sana ömrümün yarısını,bıraktığın anıların hepsini getireceğim sana akıbetsiz bir kahraman getireceğim... Ünal Çağabey
![]() |
#97 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstanbul
İstanbul gibi adım yalnız Karaborsada satılmış biletlerim Çarpık kentleşmiş yüreğim İçinde korlar,alevler Kız kulesi gibi dünyadan bihaber, darmadağın, tükenmiş Adına şiirler yazılmış Cinayetler işlenmiş adına... Ömrüm ayaklar altında Kavuşmaz, Böyle gider bilirim Sığmaz içim içime Dalgalıdır rüyalarım İstanbul sokakları gibi İstanbul İstanbul olalı İstanbul gibi. Feryat eder beyoğlunda Bir akşam vakti Sabahında meyhaneler sokağında Boğaziçinde,büyükadanda Beraberce cengaverler savaşır yüreğimde Ve kül oldu kalbim bir balat yangınında... Küt sesiyle irkildi kalbimin Cihangir,Maltepe,Kadıköy Yedek parçalarla götürülmüş hayat Kavimlerden beri hep dağınık hep perişan Sokakları sanki ruhumun dar aralıkları.. Sultanahmette,Süleymaniye de ölümün en güzel rüzgarı. Sevdim seni ömrümün başkenti Ruhum bedenimden ayrıldı bir kadıköy yangınında Ve şimdi ulaşmak vaktidir sana... Oy isyanların başkenti Esirdir ruhum sokakların arasında. Ünal Çağabey
![]() |
#98 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İsyan
Kaybettim anahtarımı gönlümün Bilmemki ne yapsam Bulmak adına bir çaba bir hareket Yüreğimin ovasında kilitli kaldım Bilmemki nereye gitsem Başımı hangi taşa vursam Bilmemki... Yangında yerle yeksan oldu şahmurat suyu Bir sokak arasında birkaç çapulcuyla Ve hiç sormazlar nice açmış gülleri Hiç sormazlar bir ananın yüreğini Yerle bir evimin,gönlümün,sessizliğimin bahçesi Bir sokak arasında Bir sapanlaydı galiba... Umulmaz kafeslerden kuş çıkarırdık Bir keklik avında, göl kıyısında ve bilirmisin bedirhan murat suyu taştı taşacak peh sultan süleyman zafer gelir sana at üstünde ve alır başını fedaisiyle bir sabbah... Kaybettim anahtarımı aklımın Bir sokak ortasında hayatın İnce tüllerle yapılmış oyası Şakayla karışık birazda gerçekti galiba Kaybettim anahtarını aklımın Bir isyan arasında Bir başkent sokağında. Ve şimdi heryer karanlık Her yer sessiz,sensiz Kayboldu ruhumun duvarları Kilitli kaldım yüreğimin ovasında. Cansız,bedensiz kaybettim yüreğimi kaybettim bedenimi Bir isyan sırasında İki başkent arasında Bir sapanlaydı galiba... Ünal Çağabey
![]() |
#99 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İzinsiz
Sevgilinin dudağına açılır kapı Açılır ki bir geceden zifirinin Aşktan,şehvetten bir iniltinin Sev beni bu akşam sev ki yıldızlar kaysın Sakın bükme boynunu,mahzun bakma öylece Bir gece ve bir gündüz, ölüm ve yaşam Ben kimim,benim adım ne Yıldızlar sever beni sende öylece sev Beni sev ne olur bir gece vakti Karanlıkta,gözün hiçbir şey görmediği Hiçbir şeye dokunmadığı anda Ben kimim ve neredeyim uzaklarda Sadece bir yalancı,bir bedevi çöllerde Gemiler bensiz kalkar hep Kervanlar benden izin almazlar… 09/12/2006 Ünal Çağabey
![]() |
#100 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaf Dağına Yolculuk
Orada bir masal var kaf dağının arkasında Zirasında fazlaca bir çekingenlik Başı ağrıyan bir anne gibidir ve taziyelerini sunan bir akbaba misali.. Var orada birşeyler biliyorum Bir adam yürüyor tepeye doğru Silahlı ve yıllardan beri eli kanlı Durmadan yürüyor ve durmadan sürüklüyor herkesi peşinden.. Bir ses geliyor sonra kuytudan ve düşüyor adam yer öylece Düşüyor tarihten beri hep baba hep abi hep kardeş olmuş ve aynı zamanda istemese de hep eli kanlı adam. Ve vuruldu kardeşliğe bir tokat Ansızın,çepçevere sardı her yanı karanlık Korku koşarak geldi Yüreklere dal budak saldı Girdi içeri cam ve çerçeveden girdi hazin bir sonbahar vakti Bir ses yükseldi yanan lambadan Bir haykırış bir hengame Usul usul akan nehirlerin savaşı Dağdaki koyunun çoban sesi... Bir ses yükseldi, sinirlendi alev, kükredi aşk, tozu dumana kattı tabiat Akıllılar akıllarını yitirdi ve bir ses yükseldi durmadan.. Orada bir masal var kaf dağının arkasında Biraz çekingenlik biraz baş ağrısı ve ikiyüzlülük, sonra tanıdığını tanımayan bir ses var orada birşeyler biliyorum bir adam ölüyor bak Kardeşlik,barış ölüyor, aşk ölüyor var birşeyler biliyorum Ben kaf dağını görüyorum.. Ünal Çağabey
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|