![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12108
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gönlümün Gülü
Sen’i seven her ruh uludur ya Resûlallâh! Gönlü-gözü onun doludur ya Resûlallâh! Cemâlin pertevinden zerre şevk alan billâh, Kapının ayrılmaz kuludur ya Resûlallâh! Beklemez bir başka iltifât Sana erenler, Semtin iltifat buğuludur ya Resûlallâh! Gönül gözleriyle bir kere seni görenler, Onlar ruhların bir koludur ya Resûlallâh! Uçuşur ikliminde altın kanatlı kuşlar, İklimin kuşların yoludur ya Resûlallâh! Cennet yamaçları gibidir orda ufuklar, Cemâlin bu ufkun tülüdür ya Resûlallâh! Sana ermek imanlı gönüllerin rüyâsı, Seni bilmeyenler ölüdür ya Resûlallâh! Vuslatın, bu garip kıtmîrin her dem hülyâsı, Bu benim gönlümün gülüdür ya Resûlallâh! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gönül
Aşk oduna yanmasını Bilemedin behey gönül O deryaya dalmasını Bilemedin behey gönül Kalem alıp yazmasını Diyar diyar gezmesini Aşk sazını çalmasını Bilemedin behey gönül 'Ben' deryasını dolaştın Hep masivaya bulaştın Sevgi varken hep dolaştın Sevemedin behey gönül Azgın seller gibi coştun Hırsla yorulmadın koştun Gönül erlerinden kaçtın Göremedin behey gönül Güzelle gönül eyledin Boşa türküler söyledin Hiç nasihat dinlemedin Eremedin behey gönül Ne utanmaz arlanmazsın Bu gidişle karlanmazsın İNCE gibi zorlanmazsin Ölemedin behey gönül |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönül Eğlenmez
Ne gündüzde, ne gece de, Gönül eğlenmez, eğlenmez. Ne sözlerde, ne hece de, Gönül eğlenmez, eğlenmez. Mecnun gibi çöl de gezsem, Usanıp da candan bezsem, Tükenmez inciler dizsem, Gönül eğlenmez, eğlenmez. Seller gibi çağlasam da, Tüm gözlerden ağlasam da, Her gönülü bağlasam da, Gönül eğlenmez, eğlenmez. Gönül konar konar göçer, Her pınardan bir su içer, Yedi deryalardan geçer, Gönül eğlenmez, eğlenmez. Bilmem ki bana ne oldu, Herkes aradığın buldu. İNCE gönlüm yar de kaldı, Gönül eğlenmez, eğlenmez |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönül Yarası
Şu gönlümün yaraları, Dinmek bilmiyor, bilmiyor. Şimdi giydim karaları, Allar gülmüyor, gülmüyor. Kanayan gönül yarası, Dinmek bilmiyor, bilmiyor. Uzaktır yollar arası, Sunam gelmiyor, gelmiyor. Gönül ağlayıp coşuyor, Dinmek bilmiyor, bilmiyor. İNCE de hakka koşuyor, Durmak bilmiyor, bilmiyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönüller Tahtın
Rahmetle doğup zahmetle içiçe büyüdün İnâyet oldun bize, inâyettin Ezelden Bir uğraktı dünyâ gelip "öte"ye yürüdün Işık verdin âleme, ışık aldılar Sen’den. Kapkaranlıkdı cihânlar Sen gelmeden evvel Çehrenden akan nûrdan aydınlandı dört bucak İçlere saldığın irfan dünyâlara bedel Uyandık sâyende ve insanlık uyanacak! Kurtuluş sabahı asrında, kurtulduk tekmîl Takılıp yolda kalanlara yazıklar oldu Bir hamlede ettin zulmeti ışığa tebdîl Silindi kasvetler her taraf nûrlarla doldu. Otağın bitevî yeryüzü, gönüller tahtın Bir sultanlık kurmuştun Süleymân’dan ileri Melekleri gıptaya salan zümrütten bahtın Sana tebessüm ediyordu ilk günden beri Feyzinle gül bahçesi olan düşkünler bağı Şimdi dağınık zülüflerin gibi târ u mâr Toprak nemrut bitiriyor, çağ firavun çağı Küfür ve ilhatla esiyor esince rüzgâr. Teşrîfinle altın renge boyanmıştı gökler Şimdi simsiyah çehresiyle âdeta zar zar... Yollar garip, yolcular düşer kalkar emekler Ve dudaklarının suyuna susamış bahar Bak kıyamet ışığı var aynalarda bugün İblis keyfinde; cehenneme körük çekiyor Bu üstüste kasvetten göz nemli, gönül üzgün Kalk bunlara bir "Dur" de, deki zaman geçiyor. Tanyeri ağaralı bir hayli zaman oldu Yolunu bekleyenlerin canları dudakta Henüz Sen gelmeden ışığın ruhlara doldu Bir ümit dolu intizarla gözler ufukda... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Göremem
Varolan gözümle göremedim ki, Gönül gözü nasıl görsün Ali Baş, Belki de niyetim diyemedim ki, Tanrı dileklerin versin Ali Baş. Aşk ardından gide gide yoruldum, Aşka maya oldum öyle dürüldüm. Kovuldum da aşk evinden sürüldüm, İster yerden yere sersin Ali Baş.. *******e gözüm yaşı kalmadı, On sekiz bin alem derman olmadı. Kimi kaçamadı, kimi bulmadı, Buna nasıl cevap versin Ali Baş. Yare yaklaşmadım ayrı değilim. Ondan başkasına olmadı meylim. Çağırdım adını hep leylim leylim, İstersin önüne sersin Ali Baş. Çileleri katık ettim, aş ettim, Yar dedim yanarak yolundan gittim. Ne eridim, ne tükendim, ne bittim, Ne tür yemeklerden yersin Ali Baş... Kah gül olur bülbüllerde şakırım, Kah gevherim, aslında bir bakırım. Aslına bakarsan ben tamtakırım, Dilerim ki halık versin Ali Baş... Mecnun gibi ben çöllerde gezmedim, Ummanlara dalıp yalnız yüzmedim. Dolu içemedim, bade ezmedim, Belli bu sevdada pirsin Ali Baş... İNCE kuru lafla gemi yürümez, Cevherler hep saftır asla erimez. Onu gören gözler bil ki ferimez, Hallerin iyidir sürsün Ali Baş... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözlerimde Kan
İçimde ızdırâp, gözümde damla damla kan Sultânım el amân! Ey rûhumu saran gizli dertlere nigehbân, Lutfeyle el amân! Hakkım diyemem ama, affıma ferman yok mu? Cürmüm öyle çok mu...? Boynu tasmalı bir kulum kapında her zaman, Rûhum Sana kurban...! Bir kere nazar kılmaz mısın ciğerim kebâp? Yıllardır bu azâp... Sen ehl-i keremsin, sun ihsân üstüne ihsân! Ey derdime dermân! Tabîbim, derde dermânımsın... perîşan hâlim..! Kalmadı mecâlim... Bırakma ne olur, âteş-i hasrette nâlân! Gözlerim çağlayan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözyaşlarım
Göz yaşlarım damla damla Senin için akmadı mı? Aşk yolunda yoldaşlarım Beni tek bırakmadı mı İlah gibi taptım sana Sevdan ile yana yana Meydan okudum cihana Yoksa sesim çıkmadı mı Sevdayın kölesi oldum Aşkın girdabına daldım Ar namusu göle saldım Leylam dönüp bakmadı mı Gönlüme sevgi doldurdum Dert kervanımı kaldırdım Durmadan çile doldurdum Birtek sana çıkmadı mı Kerem gibi yana yana Bu Gönül varır aşkına İnce köz serdim meydana Bu aşk seni yakmadı mı |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözün Aydın
Gözün aydın muradın al, Bak sevginle bitiyorum. Şu dünyada bir tek sen kal İşte ben de gidiyorum. Genişlesin yerim yurdun, Kırdın,acımadın vurdun. Sırrımı hep ele verdin, Didik didik didiyorum. Hep böyle olurum sanma, Yalandır dünya aldanma. Dilerim ki sen hiç yanma, Hak’dan bunu istiyorum. Güzelde vefa arama, Elin değdirme yarama, İNCE razıyım sırama, Ben sırayı bekliyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hakimim
Konuşak diyorsun sayın hakimim, hangi derdi nasıl söyleyim bilmem. beni ne sandın sen ben bir ademim ne yapıpda nasıl edeyim bilmem.. Bu aşka düşeli yanar ağlarım, everestden yüce gönül dağlarım nehirlerden şaşkın göz pınarlarım bu seli ben nasıl keseyim bilmem.. Gam yükünü kervanlara yükledim, *******i gündüzüme ekledim. gelir diye yar yolların bekledim, o güzeli nasıl söyleyim bilmem.. Aşkın tandırına attım kendimi, kavurdu kul etti şu bedenimi, İnce bir ok deldi geçti sinemi, yara dosttan geldi nasıl söyleyim |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kaan İnce | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 17 | 04-04-2009 09:53 AM |
İnce Saz Öykünmeleri | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-05-2008 09:40 AM |
İnce Belli | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-05-2008 09:40 AM |
İnce Taksim | mystical_waynak | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-13-2007 02:47 PM |
İnce Lorİ | F@sTaLaFisT@ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-09-2007 10:44 AM |