![]() |
|
|
#1011 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57937
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ay ******* sakladığım her şeyi
O saf ışığıyla kaplayan ******* Yaşadığım yaşattığım acıları bilen sırdaşım Niçin gelmez oldunuz Niçin acılarıma ilaç olmuyorsunuz Niçin beni yalnız bıraktınız dostsuz ve sessiz bir şekilde Beni mahkum ettiniz sabahları olmayan gündüzlere Hep gündüz hayatım gündüze mahkum İçeride günleri sayarken patikalarda yolun karanlığında Yol alıyordum belimde silah palaskamda sarjörler Önümde denizin yüzündeki parıltılı Yakamozlarla seslenişiyle gelecek günlerin hayalini kurarak Yol alıyordum ve sabah oluyordu Memleketime baktığım yönden güneş doğuyordu Memleketim benden ıraktı ıraktaydı yalnızlığım acılarım Ayaklarımın altından akıp giden Denizin serin sularıyla Anımsıyordum orda olanları Bir gün daha bitti diye çeltik atıyordum Biten günün hayatımdan koca bir günü alıp Beni sona bir adım yaklaştırdığını bilmeden Cebimde taşıdığım ajandadaki takvime Çeltik atıyordum Günler zor geçiyordu Ellerimizde nasır kollarımızda yara bere Cebimizde birkaç lokma ekmek taşıyorduk Kaslarımızda günün yorgunluğu varken Kalbimizdeki sevgilerin ve bizi bekleyenlerin hasretleri Dayanacak güç veriyordu Şimdi ise dışarıdayım Günler hızlı geçiyor Artık takvime çeltik atmıyorum Burada güç verecek ne bir sevgi ne de bekleyenlerin verdiği güç var Yorgunum yoruldum ******* İnsanlara sözlere yapılanlara Tahammül edemiyorum Bu hayatın her yerde her zaman aynı olduğu Gerçeğiyle yine kenara çekilmiş durup İzliyorum sıkıla sıkıla bunala bunala Zamana ve gündüzlere mahkumum Dost ******* karanlığınızla beni örtün Kimse beni görmesin Kimse sesimi duymasın Kimse yakmasın kalbimi Kimse zulüm etmesin Kimse beni inciltmesin Kimse beni kırmasın Kimse üzerimden rant sağlamasın Kimse beni öldürmesin kahırdan sıkıntıdan Dost ******* karanlık ışıklarınızla beni örtün. Dostum deyip maske takanlara nispet edercesine Beni örtün *******. 16.03.2007
|
|
|
|
#1012 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Mevsimler sen kokarken
Ay, geceye sürgün biliyorum. Zemheri artığı umutlarımla Geceye inat yürüyorum. Gözlerini arıyorum, Karanlıkların düştüğü kaldırımlarda.. Cehennem yangınlarından Kirpiklerine firar ediyorum. Ateşini söndüremezsem hasretinin, Korkma canım, Ateşlere gözlerini verdim diye... Sen; saçlarını bırak rüzgara, Küllerimden saçlarına gülleri işlemeden Ölümü dudaklarından öpmeyeceğim. Takvimler, yaprağından acıyı elerken Yıldızlar, karanlığa küskün biliyorum. Alnıma, kavgalarını alıp Cellâtlığına soyunuyorum Geçmiş yıllarının.. Suskunluğunu almayın kurşunların. Yârimi yaralamadan, Gözbebeklerinden öpeyim ölümün... Menzil, bir kez ıskalarsa da göğsümü Ben serileyim elvedası toprağa... Şafakları sökerken karanlıklardan Her sabah sana gülümsüyorum. Şimdi gülümseme zamanı ey yar. Dünden miras kalsa da acıların, Hep güllerle anılacak ömrün. Aydınlığa çevir yüzünü, Meleklerin kirpiklerine yazılacak Bahar kokan naif gülüşün.
|
|
|
|
#1013 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Her gece karanlık odamı aydınlatan,
O mutlu günlerimi bana hatırlatan, Sana olan bu sevdayı, gölüme yazan, *******imde yalnız, ay ışığım olsan.
|
|
|
|
#1014 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ben uzaklardan beklerdim,
Sayarak günlerimi. Bu gece penceremden düşen ay ışığında, Birden yanıbaşımda buldum Bir ağaç gibi çiçeklenmiş Anladım almış yürümüş Sarmış bu sevda içimi II Gece yarısı elbiselerim, Ayakkabılarım üstüne Düşen ay ışığı, İnsan böyle mi olur Sevdaya tutuldu mu? Bütün eski kitapları okudum, Yaşlanmış güzellere sordum, Mutluluk bu mu? Ama bu sarışın Ötekine hiç benzemiyor. Ah, daha yeni yeni anladım O küçük elleri, gülen gözleriyle Beni bu kadar seviyor... Kalmadı başka korkum Düşünmeden eline bıraktım kendimi Bütün dostlarım söylüyor Bu sefer mutlaka tutuldum III O yanından döndüğüm, gece yarıları Güler, konuşurdum, kendi kendime Tutmasam, kucaklayabilirdim ağaçları. Kimbilir, gelen geçen Görünce ne derdi halime. Sizin de, seviştiğiniz, kardeşler Mevsim bahara rastlarsa Benim canım açılmak isterdi Mutlaka bir başkasına Öperdim evde ilk karşıma çıkanı. Uzakta, şimdi çok uzakta... O nar tanesinden taze Kuştüyünden hafif ******* Kalbim ümit içinde yüzer Dünyam yıkanır ay ışıklarıyla...
|
|
|
|
#1015 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aynı gökyüzünde ay da var güneşte,
Ay ışığı yok derler,ay güneş ışığını yansıtır, Sen ay ben geceysem benim güneşim sensin... İnsan bazen hiç göremediği şeyleri merak eder, Ben ne güneşi ne ışığını gördüm, Ama görmekte istemiyorum,yansıttığın kadar güzel değilse... O ışık sensin benim için, Gecemdeki yıldızları görmemi sağlayan karanlık yalnızlığıma, Çare bulan ışık sensin. Sen benim ayışığım,sen benim güneşimsin... Ay ışığım neredesin?...
|
|
|
|
#1016 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yine mi ağlayacaksın, yine mi bağıracaksın
Senin olduğumu bildiğin halde yine mi susacaksın Tamam ağla o zaman utanma Ayın ışığında yaş taneciklerini parlat Sen benimleyken bile yaptığın gibi Beni yine ay ışığıyla aldat Neden her günün sonunda ay çıkınca Gündüz solmaya başlayınca,ay ışıgını bana tercih ediyorsun Neydi seni ona çeken neydi beni sana unutturan Seni seviyorum derken bile seni ağlatan Biliyorum artık sen bana aşık değilsin Hiç bir zaman olmadığın gibi bana ait değilsin Sen başkasısın o çok sevdiğim bebek değilsin Gittiğimde bile beni özlemeyeceksin... GİTTİN, şimdi anladım seni o gece çekip alan şeyi Sen ayın o mükemmel ışığının perisi Ayın seni almasından korkuyordun değil mi Benden ayrılacaksın diye hergece ağlıyordun öyle mi.. Bende sana ispatlayacağım sevgimi,ama üzülme Her gece o aynı camın kenarında,bekleyeceğim seni ölsem de Bekleyeceğim seni o ay ışığı istese de istemese de... Ay ışığına bağıracağım hergece,herşeyi, Seni hala sevdiğimi bile bile..
|
|
|
|
#1017 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yılların yorgunu kerpiç evin tahta kapısı
İnleyerek açtı ağzını. Genç adam mırıldanarak koyulmuştu yola Islık çalan rüzgar bile O’nu fazla etkilemiyordu. Sabit bakışlar, dik omuzlar Onun boyun eğmeyeceğini gösterir gibiydi Rüzgarla dans eden ağaçlar O’na Sevgiliye ne kadar hasret kaldığını hatırlattı. Başladı ay ışığında umutsuzlukla türküsüne. Nağmeler gökyüzünde çınlayıp ararken eşlerini O’da arıyordu hasretini İstemeye istemeye, Belki diyordu belki de..
|
|
|
|
#1018 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Maviye
Maviye çalar gözlerin, Yangın mavisine Rüzgarda asi, Körsem, Senden gayrısına yoksam, Bozuksam, Can benim, düş benim, Ellere nesi? Hadi gel, Ay karanlık... İtten aç, Yılandan çıplak, Vurgun ve bela Gelip durmuşsam kapına Var mı ki doymazlığım? İlle de ille Sevmelerim, Sevmelerim gibisi? Oturmuş yazıcılar Fermanım yazar N'olur gel, Ay karanlık... Dört yanım puşt zulası, Dost yüzlü, Dost gülücüklü Cıgaramdan yanar. Alnım öperler, Suskun, hayın, çıyansı. Dört yanım puşt zulası, Dönerim dönerim çıkmaz. En leylim gecede ölesim tutmuş, Etme gel, Ay karanlık...
|
|
|
|
#1019 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ay bakıyor ürkek - ürkek
Ben bakamam keyfim kaçık Ay gülüyor yüzü güleç Ben gülemem hasret çatık ! . . Ay büsbütün şaha kalkmış Ben düşmüşüm belim kırık Ay yüzüme surat asmış Ben asamam bağrım yanık ! . . Ay sevdamın yarım ismi Ben diyemem sevdam vardır Ay sevdamı hiç bilir mi ? Ben yorgunum gönlüm dardır ! . . Ay yüzüme gülme benim Ben gülemem derin - derin Ay gönlüme sorma sevgim Ben ne Ferhat ne Kerem'im ! . .
|
|
|
|
#1020 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ayı yalnızlığında
Yıldızlar kollar *******i Ay akşam olduğunda Yıldızlar saklar heceleri Mahallede gezinirim Kalbim balkondan sarkar İcabında bezenirim Sevgilim bana bakar Ay sevgimle tutulur Uzanırım yaz damında Kışlık sebze kurutulur Dolanırım yar damında.
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 15 (0 üye ve 15 misafir) | |
|
|