![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57905
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ağlar Dağlar
Serendib dağından yağmur eksilmez Ud kokusu üzerinden silinmez Uzaklardan tepeleri seçilir, Etrafından kızıl yakut, elmas derilir. Bilirmisin Tur Dağı'nın taşından Böğürtlen sureti çıkar her parçalanışından, Kaf Dağı'nın aslı yoktur bilinmez, Yeşil zebercandan, hayal, görünmez. Nuh gemisi Cudi Dağı'na oturmuştur, Demavend Dağı yıldızlara başvurur, Tepesinde kış yaz kar eksilmez durur. Bisütun Dağı kara taşlı bir dağdır, Üzerinde türlü türlü heykeli vardır. Keşiş Dağı Bursa'nın tepesidir, Nehirleri alabalık üretir. Uludağ'dır buranın bir diğer adı Unutulmaz her mevsim oranın tadı |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dalda Bir Serçe
Dalda bir serçe Öterse, Cik cik, Bir yağmur yağarsa incecik, Toprak tüttürse dumanını, Yapraklar toplanıp, fırıldak olsa, Gün solsa, gece olsa Dalda bir serçe ve gece Serçe mutlu, Yağmur ince ince, Gece ve serçe Sabaha kadar karanlık gece, Dudaklarımda şu hece Hayat bir bilmece. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Darbuka Çek
Yedi kedi beraber olup ne dedi.. Kuralım bir şirket, Yapalım indiregandi... Sakal sağ cep, sakal sol cep. İndir. İndir çek, indir salla. Evladım ortaya bir indir çek. İmza çek, indir. Sakal sağ cep, sakal sol cep, indir. Birağz da iştahını dindir. Akşam ev dönüşü yoksa iki cebinde banknot Hanımdan alamazsın tam not Banknot çek, Bir film senaryosu on milyar çek, Oh yoruldum bir ay uğraştım Sinamalara seyirci çek. Bu siyasette bitti, seçim çek, Düm dümü çek çek düm çek, Darbuka çek, Bittim mahvoldum öldüm, Tabut çek, kabirhizmet çek, Ölüyü gömdük, Hocam bir yasin çek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Datça'da Armağan
Datça'da ufak bir zeytinliğimiz vardı, Tanju Abi oraya tek odalı bir ev yaptı. Su sayacını, elektrik sayacını taktı. Tatilimi orada yapacaktım, Hava alıp, denize dalacaktım. Bahçemizde badem, zeytin, incir, Keçiboynuzu ağacı vardı, Üstelik denize de çok yakın sayılırdı. Oradaki kahvaltım bahçe meyveleri ile açarım, Sabahın erken saatinde bahçeye dalarım. Daha sonra süt ve balla kahvaltı yaparım, Mehmet Abi ile dağlara tepelere çıkarım. Öğleden sonra deniz ve güneş, Akşam Datça'nın kalabalık yanını gezeriz, Lokantadan kurufasulye yemek en büyük zevkimiz, Lokantacımız Ankara konservatuarından Karı koca ve çocukları, Datça'da olanlara her gün armağandır Allah'tan Kazancını sağlar sahilde inci boncuk, kitap satan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Datça
Deniz hoş, rüzgar devamlı, serin, Ağaçlar altında ne güzel çimenlerin. Tahtadan yapılmış tek oda evin, Çekiyorsun oksijeni derin derin Ah Datça, devamlı kalbimdedir yerin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Datça *******i
Al al olmuş lacivertlikler, Bir ikindi vakti Datça'da Geçen bir sürat motoruyla birlikte Kaybolan yıllarımı unuttum işte Daldım ud namelerinin peşine Günle gece kavga ettiler önümde, Her günkü gibi bir gün daha terk etti beni. Lacivert akşamlarda Kızıl ufuklarda İnce ince bir ud sesi, kayboldu ufukta, Ve bir taş plak pikapta, Alişimin kaşları kara... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Datça Kitaplığı
Datça'ya birisi bir kitaplık kurdu, Bütün kitaplarını oraya koydu. Datça'da artık kitap arkadaşlığı başladı Bu işe insanlar alışacaktı. Bir gazete insanı reklamlarına kadar okusanız üç saat oyalar, Bir kitaplıkta istediğiniz her tür kitap var. Kitap okuyanlar sokakta birbirini selamlar. Sizin de kitabınız fazla varsa gönderin oraya, Üzerine yazınatça Kaymakamlığı'na. Katkınız olsun kitap arkadaşlığına. Bitti, vazifemi yaptım, Ben de bu yapıya bir şiirle bir harç kattım. Uykum geldi az sonra Gittim yattım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Datça Sensiz
Datça yolları tenha, sessiz, Bir ömür geçti sensiz bensiz, Sen uzaklarda beni özledin Ben se seni hayalimde izledim. Bir ikindi vakti Datça'da Kekik kokulu dağ yolunda Keçiboynuzu ağaçları arasında, Sahili gezdim seninle Ve sensiz.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Datça Yeşili
Dalındaki badem, Yeni oluşan keçiboynuzu, kekik ve adaçayı veya zeytin ağacının zeytinli yaprakları; Bunların hepsi bana hatırlatır Ege'nin incisi Datça'yı. Erken gelen bahar, düğünlü asker uğurlamalar, çökertmeli türküler, bitmeyen rüzgar; Bunların hepsi bana hatırlatır Ege'nin incisi Datça'yı. Kekik kokulu tepeleri, domates tarlaları, çam balı; Bunların hepsi bana hatırlatır Datça'yı. Ege'nin incisi, Bodrum'un karşısı ve de sahile akan çarşısı; Bunlar bana hatırlatır Datça'yı. Ve hepsinden en önemlisi; Gözlerinin susuz kalmış yosun rengi, veya bir başka değişle Datça yeşili, unutturur bana bir an orayı. Ama asla unutamam ben yıldızlı koyu lacivert *******ini, sırt üstü yatıp, gökyüzüne baka kalıp, uyumak isterim açıkta öylece... Yaşarım o zaman Datça'yı. Nasıl mı? Yaşarım delice. Yıldızların içinde, lacivert bir ılık gece ve dudaklarımda şu hece; Sazlar çalınır Çamlıca'nın bahçelerinde. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Datça Yıldızı
Yıldızlar karanlık ortamlarda ortaya çıkar Aydınlıktan utanır onlar Datça'nın merkeze uzak bir yerinde Etrafında birkaç evin bulunduğu iskelesinde Seyrettim yıldızları bir yaz gecesinde. İskeleye sırtüstü yattım, hava serin ve ılıktı. Rüzgar ortama alışıktı Yıldızlar parlıyor, gökyüzü ışık ışıktı. Siyah bir sahan, içinde parlayan yıldızlar, İskele dar, hayatsa up uzundu, Ömrümün geri kalan kısmı Datça'da Huzur buldu. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|