![]() |
![]() |
#101 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Küçüktü Ellerim Kadar Düşlerim
En sade anlatımıydın günlerimin, Bir o kadar da ışıltılı duruşu düşlerin. Kocaman ellerin vardı dokunuşunu sevdiğim, Onların içinde küçük kalırdı ellerim. Derin alınmış nefes gibiydin, Onca yorgunluğa sade bir mola. Ben varlığına anlamlar yükledim Sen anlamları fikirlere çevirdin. Gittin... Gittiğin gibi geri geldi dertlerim... Sen büyürsek eziliriz dedin Oysa küçüktü ellerim kadar düşlerim... ~Ti'ci için uğurlama Kasım, 2006 Gülay Yıldız |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Let Yourself To Be Mine
I feel this is the end of the time even I know, it can be the last day of my life Darling and darling to be center of attention; that is the aim of your life be mine, be mine and be center of my life... this is the aim of my presence... begining of December, 2004 Gülay Yıldız Gülay Yıldız |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Masalsı Umut
Bir kuş var, yüreğimde saklı Bir bacağı öyle bir dala bağlı Acımasız düğümler atmışlar Uçmak isterse kırılabilir bacağı Umudum'muş adı! Umudumu bağlamışlar o dala... Kopması için azim lazımmış Ama öncelikle yürek Bir körün eline vermişler baltayı 'Vur' demişler 'biz üç deyince' Korkmuşum, ya kuşumun bacağına gelirse Yine de dur diyememişim, değil mi bu bir risk Riskin sonunda özgürlüğü var kuşumun Ya da ölümü tüm umudumun. Ve bağırmışlar hep bir ağızdan 'Bir' dediklerinde korkmuşum yine 'İki' dediklerinde yalvarır olmuş gözlerim 'Üç' de yalvarışlarım birer damla olmuş Kapanmış gözlerim... Ve o kör adam ipi kesmiş bilinçsizce İlk önce sevinmişim, umudum ölmedi diye Ama serbest kalınca uçup gitmiş Keşke, keşke kanadından tutsaydınız Gitmeseydi, benim olsaydı umudum, benim kalsaydı Düşün demişler bu muydu isteğin? En iyisi oldu deyivermişim Neye yarardı kanadı kırık kuş Bir yanı gitmiş umut... Uçtu ki bekleyen kuşlarıma sıra gelebilmiş, Değil mi ya, Umutlar hiç bitmezmiş.... (15.02.98) Gülay Yıldız |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mayın * 1 *
***'Bilmezken acıların yakan yanlarını Ellerimle döşedim mayınları geleceğime' Hatalar harmanında dövülen Acı bir çocuk çığlığıydım. _________henüz yeşerdi, Sessizce sürülen çukurlara Yerleştirdiğim mayınlarım Ne bilirdim, Azrail orağıyla biçileceklerini... Tüm anılarım birer çakmak taşı şimdi, Hain bir düvenle gezinmekte günümde! Hasat zamanı bile değil oysa Miniğim; Acılarım yeni doğan tınısı! İlk mayın gürültüsünde erittiğim Bir savaşçının miğferi... Gözyaşlarımı buharlaştıran, Kızgın demir sıcaklığı yüreğim ***'Mayınlar Döşedim Geleceğime' isimli şiirimden alıntıdır. Aralık,2005 Gülay Yıldız |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mayınlar Döşedim Geleceğime
Bilmezken acıların yakan yanlarını Ellerimle döşedim mayınları geleceğime Sen, döndürdün günümü gecemi Durdurduğunda hatırlamıyordum yerlerini Geleceğim yaklaşıyor, mayınlar bekliyor Gözlerimi bağlayın, yüreğimle yürüyeceğim Ellerimle havanı hissedip Kendim ödeyeceğim hatamı, sevabımı Ya parçalar mayın günümü Ya affeder canımın vurdumduymazlıklarını Sensin ya orda duran sevda Adımlayacağım hayatı, gözüm artık kara Gülay Yıldız |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Melekden Bir Gece
Soylu meleklerdir huzurlu uykuyu veren En güzel perisi olup rüyana gelen Benim en soylum sende kalsın bu gece Dalsın uykuna, dipsiz rüyanda iz olsun sana Sen günaydın için açarken gözlerini Minik bir buse olup konsun göz kapağına 18/11/2003 21:55 Gülay Yıldız |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Melek Fısıltısı
Yer kabuklarını sıyırdığım bir düşte, Fısıltı söylemlerinde gecenin, Düşümün meleği eğildi. ve 'duy' dedi -hırsız... Bir çocuk o daha Oyunları var oynayacak Büyür elbet ancak Önce oyunları oynanacak... yüreğimin titremesi hayra mı alâmet yoksa düş meleğimin sessizliğine mi? Denizmişim.. 'O' ise gölet; Hoyrat dalgalarımın içinde Balıklara yuva olacak kadar merhametli ben' e Erişme derdinde sancılı bir durgunluktan ibaret… yazık ki yazık... Bilseydim; Fırtınayı keser, dağları dizerdim göz ufkuma. Ardında kalışını umursamadan Açılırdım diğer yakama... Bilseydim; Yol açmazdım nehirlerle varlığına. Tek başına sislenmeni izler, Bırakırdım bir bulutla baş başa... Gecemin düş meleği... Derin bir uykuya daldı, uyanmayacak Fısıltıları birer fırtına şimdi kalbimde Şiddeti; Fırtına diye bildiklerimi unutturacak... Denizsem, akıntıma alıp götürebilirim acılarımı... Onca biriktirdiğim gözyaşı bile olsa Sürükleyebilirim tüm anılarımı. Ne fırtınalara göz yumar benliğim! Düşümden ve meleğimden sonra, O fırtınaları ancak Gemilerimi batırmak için izlerim! 2007 Gülay Yıldız |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Merhaba
Acının diğer yüzüyse mutluluk Gözlerin ışığın diğer yanındaysa Gündüze çevir içindeki *******i Sonsuzluğa bırak hapsolan kelimeleri Sensizlikten yanan bir umut dünyasına En sevdiğin çiçekleri sun ve aç kapıları Oysa gelmeyen beklenen olmak sıkıcı derdi baykuş O hep *******in bekleneni ama gündüze hasret Sal içindeki baykuşu *******e dönsün ama sen! Sen gündüzlerin yakan aydınlığında Açamamış sevgini tomurcuklandır 'Merhaba' de hayata gün ışığında Gülay Yıldız |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mızrağımda Sevgin
Canımın kıyısına serdim bakışlarını Yüreğim öyle dingin, ruhum öyle sakin Ve Kamçısı celladımın tenimin üzerinde Nefesim öyle durgun, gözlerim öyle yenik Devamı yok / artık / kırdım döngünü; Öyle ki; Bilirim gideceğin yol cehennem üzeri! Kaç bakışını kaçırdınsa o kadar farkettim Sevdan benden asi, yüreğin benden gri Senden gelenleri astım mızrağıma Mızrağım elimde, elim havada Saplandığı yürekte kal, orda yaşa aşkını, Göğe dağılan ömrüme yanarım ben Sevdam bir bulutun içinde yağmur oldu Yine de sana yağdı... Gülay Yıldız |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Minik Ölüm
Geçmişine gömdüğün bir iki satır Ne nefes bilebildin; Ne bir saç teli kalabildi elinde... Sanala aşk yakışmazmış... Kanıtladın ölümünle... Gülay Yıldız |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|