![]() |
![]() |
#101 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Nafile
bu gün yordum sözcükleri kanaatimde en zayıf anlarımda düşündüğünüz gibi, bakışlarınız nafile. çatladı efkarından çelik yüklü bileğim sarmaş dolaş dilleriniz yanılgıya inat, atışlarınız nafile. uzak düşmüş yorgunluktan yüreğim. duvarları yamalı, bir ecnebi kanaatinizde, alkışlarınız nafile. meyvesini besleyen ağaç olmak istedim mevsimlere inat içlenirken köklerinde, kanaatiniz nafile...
![]() |
#102 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ne yazar
hortumcular kapatmış ufkumuzu ellerimize su bile dökemez esir almışlar gece uykumuzu canavarın beli böyle bükülmez. kirli elleri yüreklerden atın rahatına kavuşsun şafaklar bu sevdayı artık elden bırakın şenlensin gönlümüzdeki sokaklar. vicdanın esiri olmuşlar deriz, duymuşlar inleyen, halkın sesini asil kan damarımızda isteriz kim çekerse çeksin ceremesini. İstanbul’da asırlardır her gece zengin, küpeli züppeler yol alır yoksullara inat, yine eğlence şampanya ile sinirler boşalır. Afrika’yı var mı bilmeyen dostlar ağaçlar tepesinde medeniyet arar, sizin gözünüzde kargalar ağlar cebiniz zengin olsa, ne yazar?
![]() |
#103 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Neden Zorluyorum ki...
kırgınım değerli dostlar, kırgınım vefayı günlük sömürenlere aciz kalırken kelimeler kime, ne söyleyebilirsin ki cevabı eğer yoksa üstünde! insanoğludur benim acılarım yıllar önce vurmuşum sokaklara ceddimi yokluğumu sizden mi öğrenecektim ve yüreklerde çalkalanan en acı söylentimi. diğer canlılardan acizane farkımı ilk okulda öğrendim, iki satır yazının mısralarımda değersiz çarkını yalnız ben mi yoksa beğendim! ... neden zorluyorum ki dünyayı bıraktım, hülyalar dökülsün başka kalemlerin altından, öğrendiğim budur... belki şu sayfalar bensiz bir başka olur!
![]() |
#104 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nostalji - 1
göbek bağı kesilmiş hani ..............başka topraklarda memleket bildiğin, yıllarca! kafan karışır ya bazen dolaşırsın, sahte gerçekler peşinde, inkar yolunu seçersin kolayca ve öyle kabul edersin kendince günlerini harcarsın bilinçsizce, elde ettiklerin yetmezmiş gibi yeni sayfalar açarsın inadına! ilk gözlerini açtığın cihanda, özlediğin baba ocağında, yalınayak dolaştığın ovalarda, tozlu sokaklarda, hayatın ilklerini .........tattığın mekanlarda, kendi varlığını itersin elinin tersiyle hani, yokmuş gibi. gönül sayfalarını ..........umarsızca kapatırsın! karışır ya memleket sevgisi umutları süsleyen, huzurlara sarılırsın!
![]() |
#105 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nostalji - 2
su serpersin hani .................zavallı yüreğine unutmak istersin ve yeniden başlamak! hayatın temellerini ............bir daha atarsın başka sevdalar üzerine, dağ tepe dolaşır, çorak toprağın bile ...........peşine düşersin seçtiğin düzen uğruna hırsına kurban, ve kaderin... kaderin cilvesini okşarsın! başkası olursun hani sen değilsin! ama sen olmak istersin başkaların gözünde köprüler kurarsın ........uçurumlar vadisine tek yol üzerine, tek yol ve geçişler, serbest! yeni sahilleri dolaşır, yumruklar atarsın .........paslanmış göğsüne acımasızca, dağları aşar, ..........çığlıklar saçarsın melek olursun, melek... kendi süslü bedeninde.
![]() |
#106 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nostalji - 3
havan değişir ya hani mevsimler karışır, yeniden yoğrulmuş hamurun yaşadığın topraklarda memleket bildiğin .............beş - on yılda, en parlak yıldız gizlediğin senindir gökyüzünde çok özlediğin. gündüzler *******e karışır, rüyaların hep oralarda, kravatın iğnesi göğüs merkezinde kendi ayarında ..........benliğinden uzak, mecburiyetten zenginleşmiş kibarlığın ötesinde kelime hazinesi, yapay imajın sahte görüntüsü elbiselerinde, dış görünüşünde gölge gibi peşinde. belki gurur veya vicdan kalıntıları, belki de tarifsiz özlem dilinin ucunda tam dilinin ucunda, gizli.
![]() |
#107 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nostalji - 4
yürekleri dağlayan keşke hasret olsa, eski dostlara atılan bir gönül köprüsü, taşlanmış yüreğinde ..................memleket kokusu, avuçlarının içinde unutulmuş yıllara meydan okuyan toprak kırıntısı olsa hasretini gideren! her taşın altından çocukluğun çıksa, her sokakta anılar uyansa, ağaçların gölgesinde kırılmış aynalar, yollarını kapatsa, memleketi hatırlatsa! göbek bağı kesilmiş ...........işte bu topraklarda, bir gurbet, bir de memleket bildiğin yıllarca. bir gün yok olur .............ayaklarının altından dolaştığın yollar, sahiller uzak! yürekleri dağlayan keşke hasret olsa... her taşın altından çocukluğun çıksa, memleketi hatırlatsa! .. arkana baktığında izlerinin üzerinde kurmak istediğin köprüler uyansa, sen, uyumadan önce!
![]() |
#108 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Not...
bayılıyorum izlemekten çekip giden gençliğimizi, ağlamak geçiyorken içimden ne iyi, ne de kötü belki... alışıyorum! bir o kadar senli, benli. neydi o masallar, beni hep üzen, o ufak tefek güneş, her an yakıp giden, sonra yeniden doğan...neydi o ateş yüreğimde, kıvılcımlarla donatılan!
![]() |
#109 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() O İlkbahar
zincire vurulan ufuklarda yırtarken yaşam ...........sahte güzelliğini, ölümsüz şarkılar vardı yaşanacak dehşete inat, bitimsiz, akıp giden. bir tarih sızıyordu azınlık yüreğimizden. sanki doğuştan biliyorduk kaç adım bahar, kaç adım ölüm olduğunu, iliklerimize kadar işleyen o tarihin dayanılmaz soğukluğunu. her mevsimin güzelliği bizde en güzeldi, Mayıs’ta o ilkbahar ...........başka bir bedeldi... başka bir bedel! cesur değildik belki ancak daha az korkak vazgeçmek mi, asla yoktu yolumuz bildik... azınlığın gerçek yüzünü o rejimde öğrendik! ö ürperti işte düştü yüreğimize tırmanırken tarihin yokuşunu, gözlerimize çekilen ..............demir perdeler bir ömre bedeldi, bir ömre bedel! arkamıza baktığımızda Mayıs gerçeğinden gelen .................ne bıraktığımız izler ne de, alın terimizle beslenen toprak görünür, her Mayıs’ta o ilkbahar ecdadınla övünür!
![]() |
#110 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Onurun Gölgesinde - 1
Bir fincan kahvenin hatırı yetim kaldı Hocam, yüreğinde. yalnızlığın gözde acısı – bildiğim, dört duvar arasında. Bitmeyen *******de karardı dünyan, ısrarla aldığın uzun mesafeler gözünde, günlerdir yalan. Bir elinde tartı, diğerinde – hesap makinesi. Zamanda yolculuğun mutlu kalıntıları yalnızlığınla birlikte. Saçlarında aklar, akıp giden suların derinliklerinde... Vicdan muhasebesi. Gözlerini kapattığında, gönlünün yarısı bir eş - sanat harikası yaralı yüreğini dağlayan, ne kadar çok özlediğini anlatan, yalnızlığın ifadesi onurun gölgesinde. Yüzünde hala korkuların izleri, kırışıklıklarında gizlenen umut zincirleri... Biliyorum Hocam, ay ışığında sabahladığını, ziyalardan uzak, yakamozlar yabancı. şehir sokaklarında dolaştığın kaldırımlar bomboş. Derin acılarından uzak...derdinden sarhoş. Boğazında düğümlenen anlamsız kelimeler, yalnızlığın şarkıları dilinin ucunda. Acizliğin denizinde acımasız dalgalarda dümeni kırık yarısı geminin...sular altında. yalnız sen bir de ufukta uzun *******, kaderin onurlu savaşına daldığında. Kaçamazsın Hocam! Kuşanır duyguların silahını hep sen kazanırsın – bildiğim, yeniden doğarsın! Büyüttüğün çiçekler, filiz atmış Hocam, birlikte diktiğiniz merhumun eşliğinde. Güneşin doğuşunu birlikte seyrettiğiniz hayalleri süsleyen hayat ağacın altında, yıldızları saydığınız *******i, karanlık gökyüzünde...yeni umutlar taşlanmış sanki acılı yüreğinde...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|