![]() |
|
|
#101 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57933
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Oğlum Asker Oldu Bakın Komşular
Oğlum asker oldu bakın komşular Bizi korumak için gidiyor şimdi Yüreğim bir kuş uçacak sanki Oğlum asker oldu bakın komşular Git yavrum git yüreğim yansın Sende bizim gibi şehit evladısın Ben onu bunca yıl bu vatanda büyüttüm Yavrum asker oldu bakın komşular Gidiyorsun yavrum belki geri dönmezsin O asker tugayında garip türkü söylersin Kafire boyun eğme bu hakkıma girersin Yiğidim asker oldu bakın komşular Tam yirmi sene oldu hep gözümün önünde Tığ gibi delikanlı yolluyorum sizlere Utanma yavrucuğum aç kaldığında söyle Yetimim asker oldu bakın komşular Orada kızarlarsa sende onlara kızma Benim gibi kaç ana yolladı bu amaçta Yüreğim alevlendi tıkandım bu yamaçta Evladım asker oldu bakın komşular Elim başımda her gün gözyaşları dökerim Yavrum unuttu sanma seni hayal ederim Keşke gücüm yetseydi koşar sana gelirim Bu vatan hepimizin nasıl sitem ederim Cıvanım asker oldu bakın komşular Oğlum askerlik bitince eğlenme koş hemen gel Yüreğimin yarası ancak seninle biter Gözyaşımda resmini görürde gönlüm tüter Her adımımda seni hep seni hayal eder Mehmet cik asker oldu bakın komşular Uğur çakmak Uğur Çakmak
|
|
|
|
#102 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Rahman Yarattı
Ben ki biçareyim kapına geldim şimdi Merhamet eylemezsen bu nasıl eyvah şimdi… Kapında iki büklüm gelip sana yalvarsam Neye yarar dünyada ahret gibi anmasam… Bu koskoca divanda ben de yer bulamasam ‘eyvah’ der tüm vücudum aşkına yanamazsam… elinden amelimi şeytandan çalamazsam vallahi ziyandayım başka sevda tutarsam… bunca günah bunca şer dururlarken omzumda Allah diyen dillere kurban olsun bu canda… İslam için savaşıp girerlerken cennete Hangi şefaat yeter Allah rahmet etmese… Hesap amelle değil rahmetin ile olsun Eğer senden geçersem yerim cehennem olsun… Göz yaşlarım dizildi mısralara gizlendi Geldi o kafir şeytan yüreğime gizlendi… Bulsam da sorsam ona irs seni kim yarattı Saptırsa da alemi derki rahman yarattı… Uğur Çakmak
|
|
|
|
#103 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ruhum İstemese De
Ben gezerim, gezerim Yolum biter mi bilmem Bu kalbimden silmeye Zaman yeterse silmem Gel bana gel güzelim Kederleri silelim Sen bana gel ben sana Mutlu olup gidelim Ayrı kalmak ne demek Birleşsin ellerimiz Sensizken titrer gönlüm Soğuktan diyemeyiz Yüreğimin kalkanı Gözlerinle delindi Gönlün bir günlük değil Ömür boyu benimdi Yıkıldım sen gidince Sanki bağrım tüterdi Ben bunu istemedim Kadir mevlam istedi Olsun deyip gidemem Senden ayrı edemem Yıkılan bu kalbimle Başkasını sevemem Uçurumdan düşsem de Parçalanıp ölsem de Çürüyen cesedime Göz yaşların düşse de Seveceğim kabirde Ruhum istemese de Uğur Çakmak
|
|
|
|
#104 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sana Bakarken Kayboluyorum
Sana bakarken kayboluyorum Dalıyorum maziye habersiz Ne oldu dediğinde ayılıyorum bir an Anlatamıyorum sana seni çok sevdiğimi Yıllarımız bir bütün olsada Yıllardır ellerin ellerimde geziyoruz bu sokaklarda Bazen rahatça bazen utana sıkıla Bazen yerde gördüğün bir papatyayı kopartıp bana verirdin Sanki gönlümde seninle yeşeren lalezarı bilmezdin Bir çocuk gibi azacıkta olsa şımarıklık hissetmeyi arzuladığında Hemen yerine getirirdin Bir parkta sadeliği ölümsüzleştirmeyi istedin Ve sarıldın bana Oturduğumuz banketten bir tebessüm yolladık Ve maziye karışmasın kaybolmasın diye sakladık Orta okulun silgi kokan teneffüslerinde O kısa zamanı paylaşırdık Ayrılık zili çaldığında yarın deyip vedalaştık Her eve döndüğümde geldiğini haber veren telefonum elimde Daha epey zaman geçti demeye dilim varmazdı Özlüyorduk seviyorduk Şiirlerimi söylüyordum sana Sen dinliyordun Sende o kağıtta yazılanlara dalıp gidiyordun Benim gözlerine dalıp gittiğim gibi Sevgililer günü geldiğinde Evvel ki senenin hatıraları gerçekleşirdi Sanki maziyi yaşardık yine yine aynı hediyeler sayılır yine aynı dilekler söylenirdi ve giderdin çok ısrar ederdin seni sevdiğimi söylememi ama ben söyleyemezdim hani bu maçoluk var ya körfezin eksoz kokan sokakların da gezerken suni teneffüsüm olurdun oksijenim yetmezken bin parçaya bölerdik mutluluğu sonra birileri daha mutlu olsun diye uğraşırdık bizi kıskananlara inat el ele tutuşurduk bazen bir çay bahçesi bazen sahil kenarı bazen bir piknik gibi hepsi masal sayıldı sana en güzel gülleri getirdiğimde anladım beni çok sevdiğini o gün ne kadarda güzeldi bir anaç ruhu gibi sanki ruhun değişti anlatmayla tükenmez benim bu yazmam bitmez sen daha dalma diye yarıda kesiyorum. Tamam şiir bitti hala dinliyor musun? Uğur çakmak Uğur Çakmak
|
|
|
|
#105 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sana Bakmaya Bile Kıyamıyorken
Bu akşam seni arıyor gözlerim Sana haykırıyor gel diye yüreğim Sana tutsak kaldı gönlüm dileğim Sana bakmaya bile kıyamıyorken Dudaklarım burkulur ağlamak ister Yumruğum duvarlardan hakkını ister Yüreğim aleve düşmanlık besler Sana bakmaya bile kıyamıyorken Asırlık sevdalar yok oldu gitti canımdan ruhumu kopardın çektin sen ne vicdansızsın beni tükettin yokluklar içinde kaldı yüreğim zamansız kaçarken aşkın saati unutmak kolay mı unut sen hadi her zaman hazırdır kalbimde yerin gelmesen bile gönlümdesin hep… Uğur Çakmak
|
|
|
|
#106 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sana Bıraktım Mevlam
Arkamdan konuşup gıybet edeni Çukurum kazıp yüzüme güleni Koskoca dünyada bir kez seveni Bulamadım sana bıraktım mevlam Her aklıma gelip bağrımda tüter Bunu bilip hala, geri gelmezler Aldılar yüreğimi geri vermezler Hırsızları sana bıraktım mevlam Hasret çekip hasretle bakarlar kimileri Hasret çektiğini bilir o çektireni Çoğu kimseden duydum sözlerin hançer dedi Hançer yaralarını sana bıraktım mevlam Ümit kurbanlarını, hasret rüzgarlarını Şu anda yüreğinde acı barındıranı Göz yaşımı, kanımı, ruhum ile canımı Acımı,kahırımı sana bıraktım mevlam.. Uğur Çakmak
|
|
|
|
#107 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Selamullah Salatullah
selamullah selatullah sanadir ya nebi allah sil gözlerimde ki yaşı ya resul allah dilimdesin hece hece hasret kokar her nefeste şeref eyle bu rezile ya resul allah haktan gelen elcimizsin aşikların aşkı sensin bu akşamda gelmezmisin ya resul allah binler selavat getirdim hasta düştü bu yetimin son nefeste gel gayri gel ya resul allah Uğur Çakmak
|
|
|
|
#108 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sen Allahtan Korkmazmısın
Neyin peşindesin söyle Büyü yaparsın her dilde Bozarsın sen yuvaları Yetimler çoğalır her dem Cennetten nasibin yoktur Şeytan senin ile dosttur Orda kaçacak yer yoktur Sen Allah tan korkmaz mısın? Yuvaları dağıtırsın Gözyaşı akıttırırsın Ahire tini satarsın Sen Allah tan korkmaz mısın? Şu an şu Dakka her yerde Bazen sokak bazen evde Nifak sokarsın her yere Sen Allah tan korkmaz mısın? Uğur Çakmak
|
|
|
|
#109 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sen Bana Bakma
Ben seni sevdiğimi söylediğimden beri Sanki daha da coştu yüreğinin her yeri Sen ne vicdansızsın be bitirdin artık beni Dağ taş duydu ama sanki duymadın beni Şu yalan dünya uğruna kırdın ya bu kalbimi Kalbime ne taşlar indi kırılmazdı ebedi Ama sen ne yaptıysan yıktın gülen halimi Yüreğinde kurudu gönlümün gül demeti Deryalara benzerken bu gönlümün ümidi Mutlu musun enkaza döndürdün bu bedeni Gözlerimde bu yaşım sendendir hak talebi Sadece sen ağlattın ağlamazdı ebedi Ne kadar gücüm varsa harcadım bu uğurda Artık yetmiyor gücüm sade senin yolunda artık koşamıyorum bu sevdanın yolunda güvendiğim dağlarım engel oldu sonunda senden ayrı geçe cek günlerime acırdım sensiz nefes alan bu bedenime kızardım sen değilmişsin meğer ben kendime yanardım mahşer günü saklanıp ben hakkımı ararım payına düşen aldı bu laflardan sonunda bir parça kin düştü mü bu eserin sonunda istediğimde buydu amacım bu galiba aslında hepsi yalan mutlu ol bana bakma uğur çakmak Uğur Çakmak
|
|
|
|
#110 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sen Tefekkürün Güneşi
Bismillah dedim başladım Zikir ettim doyamadım Hak deyu nura bulandım Birden ferahladı canım... Ben kimim! namaz kılmayım Ben kimim! asi olayım Sana nasıl kin duyayım Ben kimim! oruç tutmayım... Ağladım gözlerim şişti Elimden tespihim düştü Benim yüreğim dikişli Bu da nasıl bir gidişti Sen tefekkürün güneşi... Anlaşılmaz mı sözlerim Her harf de dolar gözlerim Adın hakkın veremedim Allah aşkı diyemedim.... Uğur Çakmak
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|