![]() |
![]() |
#101 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57905
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kaf Dağı
düşmüşüm bir muammaya. tam bir yol buldum derken, biliyorum, senden gitmek için daha çok erken. boşvermişim ne varsa, yok saymışım senden başka. biliyorum, ölmek için çok erken daha. vakit gelmez diyor uçurumun kenarındakiler. öyle kolay ölünmez diyorlar sevince. biliyorum, ölünmez sen benden gitmedikçe. ölümün ötesindekileri gördüm dün. bir kaç leyla, onların sayısından bir kaç fazla da mecnun. ömür bitmiş, arayış bitmemiş. yazık ki hazan mevsimi daha bitmezmiş. cennette yaprak dökümü olduktan sonra, bu tarafta yürek ölümü aslında azmış. şimdi söyle ellerinde yandığım. gözlerine bir ömür deyip, kendimden korktuğum ******* gözlerine sığındığım. bu yetimlik acısı da ne? yoksa benden sığınağımı mı kaçırdın? hiç ışık yok,gittiğim yollar hep karanlık. yoksa, daha doğmadan, güneşi gecede mi yaktın? söyle varlığımın tek sebebi, yoksa bu masalı yok sayıp, beni kaf dağının ardında mı bıraktın? Ali Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kaldım Musalla Üzeri
bir bahçe bilirim hiç girmediğim. kokusu gelir gülün musalla taşından. ardından bir ses işitilir. kıyamet mi desem, yoksa kıyameti hazırlayan, sur üflenmesi mi desem. yoksa bir yağmur damlası mı gülün üstüne düşen. yasak bahçenin yasak gülü, söyle şu yağmura da değmesin yaprağına. sor bakalım teninin sahibine, senin için uzanmış mı musalla taşına? giymiş mi kefeni allarla? itiraf etmiş mi buluta ihaneti? isyan edeceği tutmuş mu bir ölüm vakti? ve ölmeyip te, kalmış mı bir musalla üzeri? Ali Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kapanan bir defterde geçmekte adın
kapanan bir defterde geçmekte adın; sayfaları simsiyah yazılmış arada bir sayfa başaları kırmızıyla oyalanmış. her sayfası baştan aşağı üç hece, kapanan,bir defterde. ilk ve son sayfasında, çilingirleri işinden eden,açılması imkansız bir kilit. ve kopması imkansız, dünyaları askıda bırakan bir zincir etrafında; sarmaşıkların arsızca sarılışı gibi bedene, her tarafında... Ali Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kapat Gözlerini Düşün
Ömründe dikili bir ağacın mı var, Söyle, Ölsen ardından kimler ağıt yakar? Kim gönlünü karakışlara satar? İyiysen eğer, Ardından yalnız bulutlar ağlar... Kapat gözlerini, Hadi düşün. Bu ateş bundan böyle yalnız seni yakar... İstersen dene bak... Öl! Herkesten önce seni kendi bedenin satar. Ve...... Bil............ Toprak altında beden önce mora çalar, Sonra siyaha, Sonra da bir daha bulunmamak üzere yokluğa... 11.12.06 pazartesi Ali Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() kefen giyiyordun Her gece
İçimde damlaya damlaya göl oluyordun, Ben boğulmuyordum. Bir damla gözyaşım fazlaydı sana, Bu yüzdendir yatağına sığmıyordun. Taşıyordun çığlık çığlığa, Başka başka yollara, Başka başka sevdalara, Dalga dalga,her çırpıntıda büyüyordun. Önce deniz,okyanus sonra, Gözyaşım hariç,sen damlaya damlaya hepten su olunca, Su bulunmayınca son nefeste dudak ıslatacak, İllede bir yol buluyordun sen coşacak. Ama yine de boğmuyordun beni, Nefes alışlarım seni içerken bile ahenkliydi. Bir kış gecesi,üstüne yağan kar taneleri, Gelinlik olup üstünde kalmıyordu da ebedi. Güneş giderken her gün kendi yoluna, Aynaya bakıyormuşsun gibi aksin, Hep matem oluyordu rengin, Gelinliğin... Ve böylece içimde, Soyunup sen gizlice, Gelinlik değil, Kefen giyiyordun her gece... Ali Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kelebeğin Ömrü
Uçsan bile ölünceye dek, Ey kelebek, Bir ömür sende bir gündür. Yarın herkes der ki, Bu yalnızca dündür. Öyleyse ne diye beklersin ki, Halinden anlamayan vefasız çiçeği? Ne diye konarsın üstüne, Ömrünün yetmeyeceğini bile bile? Sakın aklından bile geçirme, O benim yaşımı bilir diye. Ben ölünce, O da solar hiç deme. Yoksa üzülürsün, O yaşamaya devam ederken, Bir de bakmışsın ki, Sen çoktan ölmüşsün. 18/05/05 Çarşamba |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kıramıyorum
Gezdim dün gece zindan zindan. Ben benden uzak, Ben bana tuzak. Ne çok prangalar eskitmişim haberim olmadan, Gerideki kanlarım anlattı bana sayısını. Geriye dönüp izledim de izleri, Meğer sende dolaşmışım arzı. Ellerime bir yürek koyan da senmişsin, Ayaklarıma prangalar vuran da. Hiç kurtuluş yok biliyorum, Ve ben sanki bunu gözlerinde yaşıyorum. Bir kapatıyorsun gözlerini, Her yer karanlık, Ben boğuluyorum. Bir açıyorsun bir ömür dediğim gözlerini, İçinde tutsak bir ben görüyorum. Bir şeye benziyorsun sen, Tarifi imkansız... Ne bileyim daha önce görülmemiş, Duyulmamış, Dokunulmamış. Kan gibi sıcak, Hüzün gibi soğuk, Deryalar gibi kimsesiz, Özlemek,özlenmek gibi de anlamlı. Ve özleniyorsun sen, Dibsiz bucaksız zindanlarda ayaklar prangalı. Ellerim güneşi okşamış ama, Yanmaya hala yabancı. Senin kadar olmuyor yine de cehennem, Beceremiyor yakmayı. Ve beceremiyorum ben, Prangaları kırıp atmayı... 24 haziran 04 perşembe 02:15 Ali Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kİm? Nerede?
böyle olmamalıydı. gözlerim, gözyaşlarıyla vurulmamalıydı. üzerime düşecekse ille de nem, ben değil, gökkubbe ağlamalıydı. sevmemeliydi beni kimse, sevmemeliydim kimseyi bende. ama olmuyormuş işte... yaratıldığın andan itibaren, kaderine biri ilmik ilmik dokunuyormuş. günü gelince de, gecen gündüzün belirsiz oluyormuş. ne yapsan nafile. nereye kaçsan, nereye. ille de sen, ille de. bundan böyle ne ben varım bende, ne de sen kendi teninde. Ali Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kime Ne Diyem Ben
onca sene geçmiş hiç haberim olmadan. umutlar yetiştirdiğimi sanmışım, ben aslında öksüz bir sevdayı aldatmışım. yanıbaşında avazım çıktı kadar bağırmışım da, çığlıklarımın sessizliği vurduğunu sanmışım bir kurşunla. yanıbaşımda sen dururken onca zaman(ki bir an) gözlerinde kendimi görmememin tuhaflığını hiç anlamamışım inan. şimdi, ellerine dokunamayacağım kadar uzağındayken, ellerin üşüyor diye kışa ve hatta sonbahara ne diyem ben? Ali Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kimin umrunda gelsen
Yol almış gemiler görünmez olunca limanda, Denizin ortasında gemileri yaksan da kimin umrunda. Kimin umrunda ölsen, Tutunsan da gelsen fırtınada parçalanmış bir gemi parçasına. 18.12.06 pazartesi Ali Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|