![]() |
|
|
#101 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57950
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Neden
Neden Halkalanan Sulara, Eğilen Yeşil Dallar, Çifte Kumrular Gibi, Bir Sırrı Mı Fısıldar. O Yumuşak Ellerinle, Topladığın Çiçekler, Bu Karanlık Sularda,Belki Yıkanmak İster. İşte Sabah Oluyor, Gök Kalbine Elerken, Bir Işık Ayrıldı,Yıldızlar Küme”Sinden. Bulutlar Sessiz Sessiz, Ağlıyorken Hüzünden, Senin Şarkın Döküldü, Rüzgarların Sesinden. Neden Erken Dağıttı, Ecel Sırma Saçını, Ve Seninle Süsledi, Bu Dağın Yamacını. Kalk Artık Saçlarımız, Yıldızlarla Öpüşsün, Akşamın Damla Damla, Yok Olduğu Bu Yerde. Seni Her An Anarken, İnan İçim Yanıyor, Senin Sevdiğin Gölde, Serçeler Yıkanıyor. Dermanım Kalmamış,Halime Gülmek İçin, Bir Bahane Aradım, Bu Sabah Ölmek İçin. Nuri Gökhan Sonsel |
|
|
|
|
|
#102 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Neden Güzel Olmasın?
- NEDEN GÜZEL OLMASIN- Hani biz sevdalıydık, nerde verilen sözler, Peki neden ağladı...neden ıslak bu gözler. Kalbimizde aşk varken, silinmesin bu izler, Hayat sevgiyle güzel...neden güzel olmasın? Aşk bir roman oyun değil, hayatın kendisidir, Güzel tatlı bir fısıltı, belki aşkın sesidir. Seni sevmek birtanem, yaşama sevincimdir, Bu sevinç kalbimizde...neden güzel olmasın? Sen benim hayallerim, sen benim tek sevdiğim, Sen benim güneşimsin, yıldızlara erdiğim. Sen benim gonca gülüm, hayatımı verdiğim, Hayat seninle güzel...neden güzel olmasın? Sen benim gönül kuşum, bir tek gülizarımsın, Sen karanlık gecemin, parlayan mehtabısın. Sen benim birtanemsin, aşkımın feryadısın, Sevmek seninle güzel...neden güzel olmasın? Sen ağlama birtanem, yalvarırım ne olur, İçimdeki bu sevdam, sanma bir gün yok olur. Ben ölürsem birtanem, belki bu aşk son bulur, Aşkla yaşamak varken...neden güzel olmasın? Nuri Gökhan Sonsel |
|
|
|
|
|
#103 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Nerden Bileceksin -2-
-NEREDEN BİLECEKSİN- 2 Sevmek nedir aşk nedir,bilir misin sen? Sevmeyi sevilmeyi denemedin ki. Ya...gözyaşının, buruk tuzlu tadını, Sen hiç ağlamadın ki, sen nerden bileceksin? Hiç yıldızlarla konuştun mu her gece, Hiç isyan ettin mi, sonsuz karanlıklara? Hiç delice rüzgarlar, esmi mi üzerinden, Sen hiç boşlukta kalmadın ki, nereden bileceksin? Hiç bulutlarla dolaştın mı, çıktın mı gökyüzüne, Hiç yağmur yağdı mı, çıplak ayaklarına? Hiç buğulu düşler gördün mü, ıslak kaldırımlarda, Sen hiç yaşamadın ki, nereden bileceksin? Hiç korkuların oldu mu, alaca karanlıktan, Hiç kendi kendine, konuştuğun oldu mu? Hiç ellerin üşüdü mü, ağustos sıcağında, Sen hiç ben olmadın ki,nereden bileceksin? Hiç sitemin oldu mu, geçmiş hatıralara, Hiç derdini yazdın mı, buruşmuş yapraklara? Hiç baktın mı ben gibi, kurumuş topraklara? Sen yaşarken ölmeyi...bilemezsin ki... Nuri Gökhan Sonsel |
|
|
|
|
|
#104 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Nerede
Nerede Nerede Yeşilken, Altın Gibi Sararan, Zümrüt Gibi Parlayan, O Güzelim Yapraklar. Nerede Çiçek Bahçelerim, Tomurcuk Güllerim. Şırıl Şırıl Akan, Pınarlarım Şelalelerim. Özlerim Seninle Yüzdüğüm,Hayal Denizlerimi, Kumruların Öpüşüp Seviştiği, Çınar Yok Olmuş. Gönlüm Gibi Kırılmış Kalemim, Titriyor Elim, Yalnızım, Dümensiz Yelkensiz, Tekne Gibiyim. Ruhumda Binbir Keder, Gönlümde Elem, Esmeyecek Mi Artık, İçimde Meltem. Ne Bir Ülkem, Ne Bir Beldem, Olamaz Benim, Uçsuz Bucaksız Çöllerde,Serap Gibiyim. Nerede Kızıllaşan, Zindanlaşan Akşam, O Güzel Buram Buram, Renkli Çehreler. Maziye Mi Karıştı, Yoksa Ben Mi Bilemem, Güneş Kadar Parlak,O Eski Hatıralar. Güneş Bir Gün Doğacak, Yeşerecek Yapraklar, Yine Mutlu İnsanlar, Hep Yeniden Doğacak. Artık Belim Bükülmüş, Kar Yağarken Saçıma, Ben Kaybettiğim Alemi, Yeniden Bulacağım. Bulut Bulut Olacak, O Eski Hatıralar, Küme Küme Dönecek, Yine Göçmen Kuşları. Altın Işıklardan,Tabiatın Ördüğü Taç, Tutam Tutam, Demet Demet, Başkasının Olacak. Nuri Gökhan Sonsel |
|
|
|
|
|
#105 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Nereden Bileceksin!
-İSTİYORUM- Güzellikler içinde, sevgi dolu bir dünya, Yıldızlarla süslenmiş, ******* istiyorum. Gözyaşları olmasın, yazdığım şiirlerde, Yalnız gönül titreten, heceler istiyorum. Hıçkırıklar olmasın, şarkının nağmesinde, Sevgi dolu sözlerle, bir beste istiyorum. Kuşlar ötsün bahçemde, kelebekler dolaşsın, Aşkı ifade eden, bir deste gül istiyorum. Şiir yazmak istesem, sana ben bütün gece, Sevdamı anlatacak, güzel söz istiyorum. Bulamazsam birtanem, üşürse bu yüreğim, Kalbimi ısıtacak...yeşil göz istiyorum. Benim gibi aşk ile, ömür boyu yanacak, Yıllar boyu kalacak, bir sevgi istiyorum. Yalnız benimle gülüp, benimle ağlayacak, Anla artık birtanem...ben seni istiyorum. Not: Bestekar Yalçın ŞENTÜRK tarafından Kürdilihicazkar makamında bestelenmiştir. -SEN NERDEN BİLECEKSİN- Aşka gönül vermeyi, karşılıksız sevmeyi, Aşk uğruna ölmeyi,sen nerden bileceksin? Gözyaşında hüzünü, sevdanın iç yüzünü, Güzel bir aşk sözünü,sen nerden bileceksin? Yalnızlığın adını, gözyaşının tadını, Sevdiğim o kadını, sen nerden bileceksin? Aşkta gönül zengini, yüreğimin dengini, Onun o göz rengini,sen nerden bileceksin? İnce parmaklarını, gamze yanaklarını, O gül dudaklarını,sen nerden bileceksin? O boyunu – posunu,saçının kokusunu, Teninin dokusunu,sen nerden bileceksin? Senelerce hülyamı,benim sessiz dünyamı, Her geceki rüyamı,sen nerden bileceksin? Onun bir bakışını, kalbimin atışını, Kırık sabır taşını,sen nerden bileceksin? Bilmiyorsan ismini,görmelisin resmini, Bu duygulu hissimi,sen nerden bileceksin? Sevdim işte birini,aşk bağlamış dilimi, Seni çok sevdiğimi,sen nerden bileceksin? Not: Sen Benim Hüzün Bulutlarımsın isimli Kitabımdan ve 2004 Yılında Fikir ve Sanat Adamları Derneğinin onur ödülünü kazanmıştır. -NEREDEN BİLECEKSİN- 2 Sevmek nedir aşk nedir,bilir misin sen? Sevmeyi sevilmeyi denemedin ki. Ya...gözyaşının, buruk tuzlu tadını, Sen hiç ağlamadın ki, sen nerden bileceksin? Hiç yıldızlarla konuştun mu her gece, Hiç isyan ettin mi, sonsuz karanlıklara? Hiç delice rüzgarlar, esmi mi üzerinden, Sen hiç boşlukta kalmadın ki, nereden bileceksin? Hiç bulutlarla dolaştın mı, çıktın mı gökyüzüne, Hiç yağmur yağdı mı, çıplak ayaklarına? Hiç buğulu düşler gördün mü, ıslak kaldırımlarda, Sen hiç yaşamadın ki, nereden bileceksin? Hiç korkuların oldu mu, alaca karanlıktan, Hiç kendi kendine, konuştuğun oldu mu? Hiç ellerin üşüdü mü, ağustos sıcağında, Sen hiç ben olmadın ki,nereden bileceksin? Hiç sitemin oldu mu, geçmiş hatıralara, Hiç derdini yazdın mı, buruşmuş yapraklara? Hiç baktın mı ben gibi, kurumuş topraklara? Sen yaşarken ölmeyi...bilemezsin ki... Not: Sen Benim Hüzün Bulutlarımsın isimli Kitabımdan. Nuri Gökhan Sonsel |
|
|
|
|
|
#106 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
O Hala Gülüyordu
O Hala Gülüyordu Ufak Tefek Bir Kadındı, Ateş Böceği Gibi, Kabuğunda Kurumuş, Yok Olmuş Bitmiş Sanki. Yağışlı Bir Havanın, Kurşuni Rengi Vardı, Öyle Perişandı Ki…O’na Her Renk Uyardı.. Güzel Günler Görmüştü,Kürklerle Bürünmüştü, Nice Zengin Erkekler, Uğrunda Dövüşmüştü. Bütün Halkın Gözdesi, Meşhur Bir Yıldız İdi, Çok Güzel Bir Kadındı, Sanki Afrodit Gibi. Seneler Merhametsiz, Yıllar O’nu Tüketti, Sahte Olan Dostları, Birer Birer Terk Etti. O Koca Bir Sanatcıydı, İsmi Hala Dillerde, Kapısında Beklenirdi, Orkideyle Güllerle. Ne Bir Evi Kalmıştı, Nede Bir Tek Mücevher, Kuru Bir Lokmaya, Muhtaç Kaldı Bu Cevher. Her Şeyin Bir Sonu Var, Yaşanmış Biliyordu, Gözyaşları Kurumuş … O Hala Gülüyordu. Gözleri Elmas Gibi , Alaylıydı Dudaklar, Yüzündeki Çizgiler, Binlerce Sırrı Saklar. Çok İyi Biliyordu, Sokaklarda Ölecek, Kimse Sahip Çıkmayınca…Belediye Gömecek. Bütün Ömrü Boyunca, Mutluluğu Oynamış, Ama Bir Tek Dakika , Hiç De Mutlu Olmamış. Rengi Kaçmış Kurumuş, Can Verip Ölüyordu, O Büyük Sanatcıydı … O Hala Gülüyordu… Cahide Sonku’nun Anısına Nuri Gökhan Sonsel |
|
|
|
|
|
#107 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
O Benim Olsun
O Benim Olsun Dün Akşam Bakarken, Penceresinden, Kalbimi Götürdü, Komşunun Kızı. Beynimden Sanki, Bir Damar Koptu, Yayıldı İçime, Derin Bir Sızı. Başımı Kaldırdım, Baktım Göklere, Yıldız Elele Ve Demet Demet, Çok Garip, Bir Duyguya Kapıldım, Aşk Denilen Bu Duygu, Yalancı Cennet. Sanki Bir Melodi, O Güzel Sesi, Bahardan Bir Parçaydı, Sıcak Nefesi. Gözleri Yeşil Yeşil, Birer Zeytin Tanesi, Kimselerle Paylaşamam… O Benim Olsun. Saçları Kahverengi, Bir İpek Gibi, Dudakları Küçücük, Mercimek Gibi. Uzatırken Sanki … Öpecek Gibi, Kimselerle Paylaşamam…O Benim Olsun. Yüzünde Gülücük, Tatlı Bir Mana, Minicik Ellerini, Uzattı Bana. Aşkı İçerken, Biz Kana Kana, Kimselerle Paylaşamam….O Benim Olsun. Nuri Gökhan Sonsel |
|
|
|
|
|
#108 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
O Gece
Benim gibi üşümüş, sarı yapraklar düşmüş, Ellerim ceplerimde, bir parktayım bu akşam. Yıllar gibi erimiş, üstü yer yer delinmiş, Düğmeleri dökülmüş, bir ceket var üstümde. Üstünde karlar kaplı, madeni siyah saplı, İçinde çöpler saklı, bir bidon var ilerde. Karnımda bir gurultu, içimde bir burultu, Beynimde bir uğultu...yiyecek arıyorum. Gözlerim kararıyor, yatacak yer arıyor, Bekçiler bağırıyor, korkuyor kaçıyorum. Aakşamdaki loşluktan, kafamdaki boşluktan, İçimdeki açlıktan, nefret...edemiyorum. Yürüyorum zorlukla, bu ıslak caddelerde, İhtiyar bir dilenci, bana avuç açıyor. Onun da benim gibi, dudakları kurumuş, Kirli yağlı saçları... omuzuna dökülmüş. Çaresizim yalnızım, kimsesizim dertliyim, Sanki dünyada değil, bilinmez bir yerdeyim. Usul usul çökmekte... belki erimekteyim, Ama hala tertemiz...tertemiz bu yüreğim. Gece...o simsiyah, bitmek bilmeyen gece, Yağmur...gözlerimden akarcasına, sinsi sinsi. Toprak... çimenle karışık, kirli bir çamur, Rüzgar...fısıltılarla konuşan, yeni bir dost, Ölüm... belki de bilinmeyen, hayatın başlangıcı. Ve ben şimdi belki de, o anı yaşıyorum. Gece...gece.... gece... Nuri Gökhan Sonsel |
|
|
|
|
|
#109 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Oğlum
-OĞLUM- Karşıma otur oğlum,bir defa dinle beni, Nasıl tanıdın geldin, sen bu büyük alemi. Leylekler mi getirdi, sanki dünyaya seni, Annenin çabasıyla,hayata geldin oğlum. Tam dokuz ay yaşadın, sen annenin karnında, Annelerin canı var, evlatların kanında. Küçücük bir acıyı, çeksen hemen anında, Annenin canı yanar, kıvranır senle oğlum. Sanki bir güneş gibi, doğdun bizim haneye, Sığamazdın ne masal... nede bir efsaneye. Hastalansan götürür, telaşla hastaneye, Tüm anneler kanatsız , birer melektir oğlum. Kaç gece uyumadan, bilsen erdi şafağa, Ne kadar çok sıkılsa, çıkamazdı sokağa. Şu yumuşak tertemiz, o sımsıcak yatağa, Annelerden başkası, kimse yatırmaz oğlum. Ömür biter girersem, bir gün kara toprağa, Annene merhamet et, sakın düşürme dara. Anneler mukaddestir, asla değişme yara, O annenin kalbini , kırma – kırdırma oğlum. Ne kadar kızgın olsan, üzme tek gün ananı, Hep sizleri düşünür, sizle geçer her anı. Geçim derdi bunaltır, başlar sabır zamanı, O sabrını sakın ha, sakın...yitirme oğlum. Nuri Gökhan Sonsel |
|
|
|
|
|
#110 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Oh Olsun
Duyamazsınız, çıldıran düşüncelerin, Boğazıma düğümlenen, çığlıklarını. Gecenin ortasında, sereserpe dolaşan, Yeryüzüne yankılanan, yıldızların sesini... Kuruyan yapraklarla, kavuşur ayrılıklar, Hasret hasret kokar, renkli sevdalar. Mutluluk geri gelmez...gelen acıdır, Hüzün yosunlarında, oturup ağlarsınız... Yıldırımlar öfkemdir, şimşek sesim, Yuva yapan karıncanın, nefesini duyarım. Yürürken, mavi okyanuslarda, Işıkla karanlığın dansını.... Yağmurun gözyaşını görürüm... Asi rüzgarlara, kafa tutarım, Ay ışığını yüreğimde, gizli gizli saklarım. Martılarla dalgaların sesini, iletirim güneşe, Acılarla sevinci, avucumda toplarım... Ağlayan *******, karşı kıyıya düşer, Bulut yangınları başlar, düşlerin kucağında. Sıyrılırım yaşamdan, yükselir gökyüzüne, Kayan yıldızlar gibi, söner...söner yanarım... Ben kara sevdaların, vazgeçilmez şairi, Ay ışığında oturup, şiirler yazacağım. Sonra... tomarıyla, yüreğime doldurup, Sigaramla birlikte, hepsini yakacağım... İntikamım yücedir.... oh olsun, Deliyim...zır deliyim ben işte... Nuri Gökhan Sonsel |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|