![]() |
![]() |
#101 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Kefenden Başka Nen Var Üstünde?
Tabutun önünde kılındı namaz, Son buldu bu dünyan,mezar ilk durak. Bir zaman ne idin şimdi ne oldun, Bir kefenden başka nen var üstünde? Hep servet peşinde çokca koşardın, İbadetler için hepsi boş derdin, İçip,içip kendin sarhoş ederdin, Bir kefenden başka nen var üstünde? Anmadın Mevlanı bir kez yürekten, Dünyada bu kadar nimet vermişken, Düşün Hakka hesabını verirken, Bir kefenden başka nen var üstünde? Sarhoştun şöhretin adı altında, Bunca günahların kat,kat sırtında, Hayvanı hislerle hayat sürdünde, Bir kefenden başka nen var üstünde? Ne arzuladınsa oldu muradın, Şeytan dürtükledi sen ona kandın, Tirilyonluk oldun ne oldu adın? Bir kefenden başka nen var üstünde? Alimin,Arif'in haline güldün, Bir nasip olupta tövbe demedin, Ummadığın anda doldu ecelin, Bir kefenden başka nen var üstünde? Seyfet der yalnızca emelin senle, Sevdiğin servetin geldi mi senle? Dünyalık dostların öldümü senle? Bir kefenden başka nen var üstünde? |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Rüya Görsem
Hasretiğle yanıpta tutuştuğum, Hayelimde Gül yüzünü sevdiğim, Gül üstünde kokusunu bildiğim, Resulüm'le dolu bir rüya görsem... O'nun aşkı ile aşık olduğum, Hayatın okuyup hayran kaldığım, Ümmetine merhametin bildiğim, Habibim'le dolu bir rüya görsem... Ya Rabbim son arzum kutsal Medine, Sevgisiz yüreği getirir dile, Görüp te ölmeye razıyım bile, Resulüm'le dolu bir rüya görsem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Saddam Geçti! ...
Kulları azmayınca Mevlam bela vermezmiş, Diktatörlük rejimi bunca uzun sürmezdi, Vatanı seven lider,Amerika'ya uymazdı, Sekiz yıl kardeş kanı dökmemeliydi Saddam... Ne oldum dememeli,ne olacağına bakmalı, Bir kesimi savunup,diğerine zülüm etmemeli. Hakkı hep üstün tutup,adeletli olmalı, Başından büyük işler yapmamalıydı Saddam... Savaşı isteyerek,savaştan kaçmamalıydı, Halkına önder olup, ön safta olmalıydı. Kahramanca şavaşıp,öğle can vermeliğdi, Mahsenlerde saklanıp,korkmamalıydı Saddam... Ta küçük yaştan beri gaddar bir hali vardı, Müslümanca yaşardı,bazen haddi aşardı, O'na yakın olanlar Kral gibi yaşardı, Halk içinde ikilik yapmamalıydı Saddam... Amerika vurmayı zaten göze almıştı, Yıllar önce petrole salyaları akmıştı. O bölgede önceden hakimiyet kurmuştu, Kuveyt şavaşındada hata yapmıştı Saddam... Keşke kendi milleti hesabını görseydi, Bu kadar inanı,boş yere üzmeseydi. Kafirlerin elinde oyuncak olmasaydı, Komşularıyla hep dost kalabilseydi Saddam... Şair Seyfet ne desin artık olacak olmuş, Bir kafirin sözüyle,bir müslüman can vermiş. Son anda cesaretle,erkek gibi can vermiş, Günahı,sevabıyla devri kapattı Saddam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Sevgi İstiyorum...
Bir sevgi istiyorum,herkese ışık olsun. Bulutların içinden aleme umut yağsın, Toprakla su birleşsin, Dünyaya hayat versin, Rüzgarın esişinde bir sevgi istiyorum... Güller yaprak dökmesin, bülbüller üzülmesin, Kötülükler tükensin,gönül küsüp gitmesin, Gizlensin tüm korkular,sevenler huzur bulsun, Ruhları ısıtacak bir sevgi istiyorum... |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Sokak ki........
Sokak lambaların kör ışığı altında, Sayısız evsiz-barksız her gün o yoldan geçer. Sokağa baktığımda her köşede bir gölge, Kaldırımlar dolu baş, gözlerde kalmamış fer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Tek Şeyle Başlar Her Şey!
Herşey bir tekle başlar bunu iyi bilmeli, Yaratan'da bir tektir,O'na boyun eğmeli, Mevlam Peygamberleri hep tek,tek göndermiştir, Ve o tek peygamberler,büyük işler yapmıştır. Bir tek ağaç ormanı oluşturmaya yeter, Bir tek çiçek baharı müjdelemeye yeter, Bir tek damla bardağı taşırabilir, Bir tek dokunuş aşkı başlatabilir, Bir tek tebessüm buzları eritebilir, Bir tek oy yapılan seçimi kazandırabilir, Bir tek dua mümine Cenneti kazandırabilir... Saymakla bitmez tekler,çokları oluşturur, Teklerin arkasından ordular yarıştırır. Sabır,gayret,ihlasla tekleri sevmeliyiz, Aza kanaat edip,hep mutlu olmalıyız... |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bitsin Hasretim
Güzeller güzeli canım Sultan'ım Sana kurban olsun,canım cananım. Senle dolu bunca geçen yaşantım, Girde şu rüyama bitsin hasretim... Rahmetellil Aleminsin dillerde, O pak ismin daime gönüllerde. Kokuların goncalarda, güllerde, Çağır O diyara bitsin hasretim... Rüyalarda sayıklarım söylerim, Yaşamına bakar ah der inlerim, Azap dulu anmadığım günlerim, Gül yüzünü göster bitsin hasretim... O günleri ansam sinem yanıyor, Şefaat eyleki ruhum kanıyor, Bunca Dünya alem seni anıyor, Doğum yılında doğ bitsin hasretim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biz
Dünyaya gelmişiz elde olmadan, Üç arşınlık bezle döneceğiz biz, Kimi küçük yaşta,kimi ermeden, Vakit yettiğinde öleceyiz biz... Rabbi'miz der ise yarattım seni, Emrimi tuttun mu andın mı beni, Görmezmisin her an,her gün öleni, Elbet birgün hesap vereceğiz biz... Alimle Arif'le dalga geçersek, İbadet edenle alay edersek, Verdiği rızıka şükür etmezsek, Sonunda pişmanlık duyacağız biz... Dünya malı için çalp,çırparsak, Havadan kazanıp keyif çatarsak, Servetlere haramları katarsak, Hesabın zorunu göreceğiz biz... Sevip saymalıyız birbirimizi, Memnun etmeliğiz hep Rabbi'mizi, İhlaslı yaşarsak bu ömrümüzü, Belki ahirette güleceğiz biz... Bu dünya malına aldanma sakın, Ölüm insanlara kaş,gözden yakın, Seyfet der kalpleri kırmaktan sakın, Hakkın rahmetini göreceğiz biz... |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biz Kalmayalım Geri
Tarihteki mirasa biraz sahip çıkalım, Geleceye düşünüp,rehaveti atalım, Devlet,millet malına yeni şeyler katalım, Alem aya çıkarken biz kalmayalım geri... Cinsiyet ayırmadan,eğitelim herkesi, Teknoloji yolunda,terlemeli ensesi, Vatan,millet aşkıyla coşturmalı herkesi, İller icat yaparken biz kalmayalım geri... Çoğalsın Fabrikalar,işsizimiz iş bulsun, İşçi iyi kazansın eve gururla dönsün, Yetim,öksüz korunsun,yuvada şenlık olsun, Hayırda,hasanette biz kalmayalım geri... Öğretmen Seyfet der ki Alem duysun adını, Halkın mutlu yaşasın,sende al muradını, Uzaya,Aya yazdır Türk'ün şanlı adını, El alem yükselirken,biz kalmayalım geri... |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biz Kimiz?
Biz kimiz diğerek başlarsak söze, Aklı kullanırsak döneriz öze, Aynada bakarsak simaya göze, O'na can veren var acep biz kimiz... Evvel bir damla su,sonumuz toprak, Mevla'mın emiri açık ve berrak. Kibiri,riyayı,kini üzerinden at, Hak böyle demişse acep biz kimiz... Gelin Hak sözüne kulak verelim, Baş koyarak kulluğunda duralım, Sevdalanıp hak aşığı olalım, Emir böyle ise acep biz kimiz... Sığınırız Rahman,Rahim ismine, Seyfet kulun baş koymuştur yoluna, Tüm mahlukat muhtaç senin eline, Kahhar'sın.Kuddus'sün acep biz kimiz... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|