![]() |
|
|
#101 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57950
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Karakaşlarına Kurban Olduğum
Karşında abide gibi dururum Sana yan bakanı çeker vururum Seninleyken öylesine mağrurum Karakaşlarına kurban olduğum Bil ki yokluğunda geçmiyor zaman Bil ki sensiz iken hâlim pek yaman Yüce dağlarımı kapladı duman Karakaşlarına kurban olduğum İz bırak ki canım izin süreyim Geç kapım önünden yüzün göreyim İste sevdiceğim canım vereyim Karakaşlarına kurban olduğum Kral olsam sözüm geçmez Sezar'a Beni ellerinle koyma mezara Senle güzel hayat denen manzara Karakaşlarına kurban olduğum Aşk gölüne dalıp çıktım karaya Bir bûsenle merhem ol bu yaraya Uzak durma dağlar girer araya Karakaşlarına kurban olduğum |
|
|
|
|
|
#102 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Karlar Gibi Kürü Beni
Yâra beni yâra beni Götürün o yâra beni Nazlı yârim ister ise Vursun yerden yere beni Ara beni ara beni Güzel yârim ara beni Diyar diyar dolaşıp da Nazlı yârim sora beni Sara beni sara beni Bir tek yârim sara beni Parmaklarım tarak bilip Saçlarında ara beni Koru beni koru ben Sevdam deyip koru beni Daldan düşen yaprak gibi Ezdirmeyip koru beni Kürü beni kürü beni Karlar gibi kürü beni İster isen tut kolumdan Körler gibi sürü beni |
|
|
|
|
|
#103 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kızıl Güller
Gölgenle ruhum arasında açan kızıl güller Aşkımızı anlatan en tatlı deliller Aşk çemberine düşünce gönüller Dil susar ve lâl olur bülbüller Kızıl güllerin yaprağında gizlenen esrar Gül bakışlı yarimde aslını arar Gül bahçesinden kalma tatlı hatıralar Kızıl güllerin alev rengiyle içimi yakar |
|
|
|
|
|
#104 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kurban Olduğum
Nedamet hissiyle yüzüme bakma Saçının teline kurban olduğum Sürgünüm uzatıp hasretle yakma Sevdanın semtine seyran olduğum Sensizlik hissiyle yüreğim yanar Sırdaşlar bir olmuş sevdamı sınar Resmine baktıkça yüreğim kanar İncecik beline hayran olduğum Hasretin gölünde yüzen kuğusun Peşine takıp da yüzdürme beni Sıladan kalbime tüten buğusun Vuslatı uzatıp üzdürme beni Sensizlik ne zor iş sorma hâlimi Yanaştım limana yaktım gemimi Yüklendim dertlerin cümle cemini Bal şerbet diline kurban olduğum Pişman etmiş seni yürekte sancı Eller göçer olmuş bense hep hancı Yok etmesin Allah aşka inancı Gülbeyaz tenine kurban olduğum |
|
|
|
|
|
#105 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kübram
Irmaklar seni çağlar, Kalbimdeki müjdesin. Cennetimdeki otağım, Sığındığım gölgesin. Yağmurlar seni ağlar, Kalbimdeki dileksin. Gökyüzünde süzülen Eşsiz bir meleksin. Sevda çiçeğime konan Bembeyaz kelebeksin Biliyorum Canözüm birgün, Birgün gel diyeceksin Sen ki sığmazsın zamana Kalbin aşkımla dopdolu Sen gibi eş gelmez cihana Varlığında kalbim huzur dolu |
|
|
|
|
|
#106 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mahşer
Ne gözümde fer, ne yüreğimde yar var Yine başım dumanlı dağlarımda kar var Ümit kuşum kara kafeslere kapatılmış Heyhat! Gönül sarayımda hasar var Ne sözümde şer, ne özümde hor var Biliyorum hesabın sorulacağı bir yer var Bilseydi insanoğlu bir parça balçıktan yaratılmış Aşıkın maşuktan bihaber olduğu mahşer var |
|
|
|
|
|
#107 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Manolya
İsmin yüreğime vurulmuş mühür Sen hiç solmayacak gülsün Manolya Mehtabın gögsünden akan bir nehir Gözümde masmavi tülsün Manolya Gün geçse de güzelliğin bitmiyor Kelimeler kifayetsiz, yetmiyor Hayâlin gözümden bir an gitmiyor İçime akan bir selsin Manolya Cennet ülkesinden uçup da geldin Güller diyârından kaçıp da geldin Günlerime güneş olup nur verdin Sevgiyle açılan falsın Manolya Masmavi gözlerin, başkadır huyun Gece şavkı düşer üstüme ayın Günlerin üstüne günleri sayın Kimselere vermem seni Manolya Sen uykularımı çaldıktan sonra Sabahlara kadar kaldıktan sonra Üstümden darlığı aldıktan sonra Seni sevmemem imkânsız Manolya |
|
|
|
|
|
#108 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mantı
Mantıkla aranda ‘k’ harfi var Mantığa o kadar yakınsın mantı Seni yiyen doyduğunu bilmez ki Benim haftada bir kaygımsın mantı Bezesine çevrilerek basılır İnce, nazik yufka gibi yazılır Hazırlanır köşe bucak kesilir Etli kıyma ile dolarsın mantı Tahtayla köşeye konarsın mantı Kıyma ile macun olur soğanı En kıymetlisi ufak ufak dolanı Kırk tanesi bir kaşığa dolanı Duvakla örtülü gelinsin mantı Kimselerin değil, Benimsin mantı Örtünün altında beklersin bucakta, Suyun kaynar, kazan ile ocakta. Kışta, yazda, sıcakta, Kınalı parmaklarla dolarsın mantı Pişmeden beklersen solarsın mantı Sana birde yayık yağı olursa Yiyenler bağdaş oturarak kurulsa Bana tahta kaşık diye bağırsa Yoğurdun bittikçe ekerim mantı Suyunu bağrıma dökerim mantı Pasaklı kadının yenmez mantısı Pişmeden yapışır üç-beş-altısı Onlar pişirirse yok oldun mantı Ustanı bulamazsan mahvoldun mantı Gelin desem duvağın ona benzer Sarımsaklı yoğurt üstünde gezer Seni ilk yiyenler canından bezer Batmanınan suyu içirin mantı İnsanı kendinden geçirin mantı Gadanı alsın senin, baklava börek Kurbanın olsun yağlama çörek Ölmeden yüzü bir daha görek İnan yemeklerin şâhısın mantı Yüzü çil duvaklı Ahûsun mantı |
|
|
|
|
|
#109 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Masal
Evvel zaman içinde kalbur saman içinde Gizli..Beşbaşı mağmur derin sevdalar varmış Dutlu pınar başında, şirin bir köy yerinde Saçları belik belik ikiz kızlar oynarmış |
|
|
|
|
|
#110 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mecburi İstikametin Aşk..
Senin adın Özlem Mecburi istikametin aşk.. Sen istediğin kadar kaç İster dünyaları gez İstersen diyar diyar dolaş Bu iş sulh ile olur Acele etme, aman yavaş |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|