![]() |
|
|
#101 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57962
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Yitirdiklerimize Rahmet ile (Deprem zedelere)
SİZ… 7.4 şiddetli depremi yaşadınız evinizde BİZ … 9 şiddetli depremi yaşadık yüreğimizde Siz, Anne baba çocuk yitirdiniz Biz yirmi bin insanın acısını yaşadık her birimiz ...... Sanmayın ki. Duyarsız sanmayın ilgisiziz ....... Yalnızca ve yalnızca çaresiz. SİZ yağmur altında çamur içinde sokaklarda Bizde uyuyamadık yataklarda. Sizin için ürperdik sıcacık odalarda Yağmurla ıslandığınızda çadırınızda Bizdik o an karlar altında….. Titrerdik. Sanmayın ateş düştüğü yeri yakar… Çaresizlikle yandık sabahlara kadar Dualar ettik Allah’ a her biriniz için Ölünüz için….. Diriniz için… ....... Kendimiz vardık her an yerinizde ....... Siz açken yediğimiz lokma inmedi midemize. Unutmadık Unutulmayacaktır o felaker Kalanlara sağlık.. Yitirdiklerimize Allah tan rahmet.
|
|
|
|
#102 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
İlle de Sen Diyor Ne Yapsam...
Divanendir kanım… coştu yine... Alıp yerden yere vuruyor düşüncelerimi Bir şeyler kopuyor içimden Onca ses susturmuyor içimde ki sesi İlle de sen diyor bir tanem ille de sen. Musap yüreğim Ayyaş yüreğim …hasret içmekten. Ölüm uykusundan vuslatı uyandırıyor umutlarım Umutlanmalara… Umutlanıyorum Kuşkular… Yankılanıyor taa derinden Yıldızlar geçerken hare hare gözlerimden Haykırıyor ya gelmezsen….. O ses! yükselirken geceden İlle de sen diyor ne yapsam ille de Sen. Kırık kanadında mavi turnanın Acıyorum… Bir gök martı uçuyor gözlerimden Darağacına asılıyorum Fermanın okunuyor derinden İlle de sen diyor ne yapsam ille de sen.
|
|
|
|
#103 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İmkansız...Aşk...
Kim ne söylerse söylesin / Unutmuş deme Sevimize aşkımıza / İhanet etme Gözlerinden ayrılığa /sakın yaş dökme --Sensiz geçen günlerimde / Senle Doluyum ........İmkan olsa buluşmaya / Ben dururmuyum Şu karanlık *******i / Benle yaşasan Hayalde resimde değil / Yanım da olsan Baharlara doğan güne / Senle başlasam --Bu hasretle ömür geçse,/ Unuturmuyum ......İmkan olsa kavuşmaya / Hiç dururmuyum Çocuklar kadar masumuz / Böyle bir Aşk da Yılların koyduğu aklar / olsada saçta Ömür boyu seveceğiz / dedik taa.. başta --Pişman olduğumu sanma / Hiç olurmuyum ......İmkan olsa kavuşmaya / Ben dururmuyum
|
|
|
|
#104 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İnadına Tebessüm İnadına
İğneledin beni hayat! Geven dikenli dağlarına Her adımda kanattın dizlerimi Nasırlaşmış ellerimi yardın ya.. Eyy… hayat! Kezzap hışmına İnadına tebessüm inadına. Sen güzdün, döken yaprağımı Ben bahar, filiz filiz budaklarda Kırdın karayelle dallarımı İnadına üzümlendim asmalarda Es ledim boranını Aldırmadan hışmına İnadına tebessüm inadına.. Sürme renkli bahtımdın Çizgileri alnıma Damga damga vuranımdın Hiç sevinme acıma.. Akrep zehri damıtmalara sevinme. Sevinme! Sürdüğün karalara Acıyı bal eğlemiş dudağımda İnadına tebessüm inadına. Ey Hayat! Mavi boncuklar dizdim sabrıma Pembe bendim, çiçeklendim dallarıma Çöllere nehirlerdim Düşmem desem de ağına Gazama bir gün yenileceğim bilirdim Son nefesimde Bakıp teslim bayrağıma sevinirsin Şimdiden Şimdiden.. alaycı tavrına.. İnadına tebessüm inadına.
|
|
|
|
#105 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İnsan Böyle de Yaşar Belki!
İnsan böyle de yaşar belki... Günler, kekremsi bir tat. Yağarken içindeki baharlara asit yağmurları Yakar pembe sevinçleri hayat.. Siler evrenden olanca rengi Bildiği tek renk kalır kara Ve hazırdır yürek tufanlara. İnsan, böyle de yaşar belki Yaşarken insanca çaresizliğini Kıran kırana yitikliğini... Çıkmazıysa kuytu yalnızlığı Susmuşsa sinesinde davul –zurna sesleri Beklemeyi gelin etmiştir diyarlara Ah... O vuslat dedikleri..nedir ki? Ne değildir ki yada..? Böylede yaşarmış insan.. Zahir sancısıyla Saklanırken kendi darasına ufalandığınca Unuturmuş bilmeleri bir yerlerde Atardamarında atan yaşamışlığın Pıhtılaşmış izleri siperlerde İnsan böyle de yaşar belki! Martılar üşüşsün ister bir akşam üstü. Sevmek mi emek, Emek mi sevmek.. diye düşünmeden Verir sadakasını tebessümlerinin Ve umar yalnızca.. Kanat çırptıkça martılar...umar Serinletir diye içini Parmak hesabı sayarken bir! , iki! Üç’e varamadan tıkar boğazını İdam sözcüklü ferman akıbeti Ayrılıktır elde kalan, Yoktur artık yâr dediği can bildiği Çatık çehre takvimlerle çarpılmak var Nisanlara dönmek yok Vakit eylülse Eylülce ölmek şimdi. Böyle yaşarken insan Öder şaşkınlığının bedelini.. Bu devranca nizam Çarmıha gererken değerlerini Her şafak- eşittir- bir akşam Hesabına kalan. Ve, Yakan içini her akşam Hey hayat! ... Ve aşk! Dimağımdan damağıma Kara duttan kekremsi tat.. Böyle de yaşarmış insan... Şaşkınlaşarak... Böyle de Heyhat! !
|
|
|
|
#106 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yollar Pusulasız Olsun!
Güzergahlar pusulasız olsun sevdiğim, Bir testi şerbet içip.. Bir seher düştüğümüz yol.. Mor şafağa uzanış.. Güçlü Kabardininde Kafkas’ın O’ zifir at sırtında çıkılan yol Yolumuz olsun Dizginsiz...gemsiz Götürsün isterse zorlara Heybemizde bir dolu bahtiyarlık Yüreğimizde bir cihan sevda İksir Mataramızda Neyimiz eksik.. Söyle ne gerek başka.. Düşülen yolda Bir Leyla emsali Bir mecnun Asrı- saadet İbadet.. bin şükür ederken Tanrıya, Varsay ki O yolda.. Bir başak salınışta Sarılmalarımız olsun Varsay ki! Yaşamsızlığı silkelemiş Yaşamalarda ölmelerimiz Kabirsiz kalmak bir ardıç altında Ne haz Tanrım! Ne lezzet! Biran bu düşe ermek Girip gecenin koynuna Yollara düşmek Yola yolcu gerek sevdiğim! Yolcu yola gerek! Bir meneviş Hadi Gel! ! Bir dokunuş nasipliğinden Aşkın olsun.
|
|
|
|
#107 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
YİNE SENDEN İÇMİŞİM....
Sevda; Balıklara yakışan rakı Arzuları mezelik Sarhoşluk değil! ! Ben bana sızıyorum geceden Kalabalık küfürlü bir kahır.. Naralı geçmekte içimden. Bu sarhoşluk… Devirmiyor masalar Ah keşke! ! Keşkelerce.. Kırılsaydı kadehler.. Kırılsaydı tabaklar… Anlamazdı kırıklığını nasılsa kırılanlar… Sarhoşum.. Yine senden içmişim Şişmişim.. Karanlıklar uzatmış gölgeleri Bu şehre sığmıyorum Bir İstanbul alıp koynuma Yalancı yalanlarla Bahara sızıyorum.. Sevda, Masalara yakışan bir kadeh rakı değil… Fosforlu bir şehir yansısından Ayılmalara… Biten rüya Hiç değil! Sarhoşum! ! ! Yine senden içmişim Gönlümdeki mahmurluk Senden yana kalanlarla Yine senden geçmişim…
|
|
|
|
#108 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yüreğim Çiçeklendi
Gözlerimde; Ne yana baksam Sarı eflatun yeşil, Ne yana baksam Mavi mor pembe açar. Tüm renkler gözlerimin Tüm renkler bugün benim Yüreğim çiçeklendi biliyor musunuz Yüreğim. Karanfil yasemin papatya Leylaklar kır çiçekleri sardunya Açıyor içimde bir bir Görmüyorsunuz Yüreğim çiçeklendi diyorum Anlamıyorsunuz Anlayamıyorsunuz ama Umurumda değil. Kıraç dağlar açtırdı çiçekleri Nasıl haykırmak geliyor içimden Mutluluğu bir bilseniz. Bütün şarkıları size verdim dağlar Bütün şiirler gökyüzü sizin Bugün çok güzelsiniz Her bir toprağı, taşı öpmek Bulutları okşamak istiyorum Şükürler tanrım sana Verdiğin yürekle seviyorum.
|
|
|
|
#109 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yüreğim Göklerde
Günü gelip öldüğümde, Yüreğimi gömmesinler bedenimle O nu kuşlara bıraksınlar Kuşlar yüreğimi gagalasınlar Sonra, uçsunlar ki göklere Bulut bulut dolaşsınlar...... Ne güzel işte Yüreğim göklerde.
|
|
|
|
#110 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Şiirler A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z
Şairler A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z Sizler A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z Şehrinizde Kalamam Tan yerine kadar yokuş ******* Gözlerim fersiz dizlerim bitap Gayret biçare acısına dayanamam Anladım ki Hasretimin yükü ağır Bu yükle ben yaşayamam Şehrinizi sevemedim buralara alışamam. Dar sokaklara şamar sesleri İndiren rüzgardan duvarlar sersem Ağaçtan dökülen yapraklar hicaz Yağmurları hüzzam Korkarım ki.. buralardan Hüsranımı duyuramam Bu şehri ben sevemedim şehrinizde kalamam. Varsa mavisinin tadı Sizin olsun şu gökyüzü Çiçeklerini saklayan dallar sizin olsun Sizin olsun güz suratlı sokaklar Nemrut bulutlu mevsim Sarhoş naralı akşamlar Yalancı gece sizin olsun Anladım ki buralara alışamam Bu şehri ben sevemedim şehrinizde kalamam. Hiç çocuklar görmedim çakıl taşla oynayan Türküler dinlemedim açık pencerelerden Ne kumaş dokuyan tezgahın sesi vardı Ne dantel ören kadın otururdu kapı eşiğinde Kuşlar bile terk etmiş ki besbelli Solucanlar bayram sevincinde. Anladım ki buralarda duramam Bu şehri ben sevemedim şehrinizde kalamam. Selamsız insanların insandan kaçışından Bitap düşmüş dizlerin adımları atışından Sevdasız yüreklerin fersiz boş bakışından Ölü şehrin yasındalar anladım ki Havanızı paylaşamam Şehrinizi sevemedim buralarda yaşayamam. Nevin KURULAR | Puan: 5.61/18 Oy Bu Şiire Puan Ver Arkadaşına Gönder Yazdır Hata Bildir
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|