![]() |
![]() |
#101 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 125 Thanked 197 Times in 120 Posts
Üye No: 44060
İtibar Gücü: 4225
Rep Puanı : 10060
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Keder Sana Yakışıyor
Ne kadar değişmişsin görmeyeli, Ellerin güzelliğini kaybetmiş nasırdan, Hüzün rengi almış saçlarının her teli Gözlerine gölgeler düşmüş kahırdan, Gözlerin ki, gördüğüm gözlerin en güzeli Ne kadar değişmişsin ben görmeyeli Böyle mahzun kederli değildin eskiden Fıkır fıkır gülerdi gözlerinin içi Dudakların nemliydi sevgiden, arzudan Yapraklarına çiğ düşmüş karanfiller gibi Baygın kokusuna anılarla beraber giden Böyle mahzun kederli değildin eskiden Sevdiklerin vefasız mıydı bu kadar Ağlamaktan mı karardı gözlerin Bir zamanlar gözyaşını sevmezdin Şimdi nerden yaşardı gözlerin Hasta mısın, yorgun musun nen var Sevdiklerin vefasız mıydı bu kadar Arzular vardır bilirsin anlatılamaz Eskisi gibi kalsaydın ne olurdu Taptaze, ıpılık kar gibi beyaz Keder sana yakışmıyor gül biraz Arzular vardır bilirsin anlatılamaz. Victor Hugo |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bu gece seninle son kez buluşuyorum
Son kez kadeh kaldırıyorum şerefine Ve son kez dinliyorum şarkımızı Bu gece uzun olacak biliyorum Çünkü bütün sonları yaşayacağım bu gecede Son kez bakacağım en güzel resmine Bir kez daha anlatacağım aşkımı Sana anlatır gibi Belki yüzbininci kez Ama bu son olacak Sonra dans edeceğim hayalinle Yorgunluktan düşene kadar Hiç durmadan dans edeceğim Çünkü son dansımız olacak Ve son bir şiir yazacağım senin için Son sigaramı içerken karalayacağım mısraları Acıyı, sevinci, gözyaşını sığdıracağım bir sigara paketinin üstüne Yeşili anlatacağım ve maviyi Bir mısrada beyaz olacağım Bir mısrada siyah Seni yazacağım tüm çıplaklığıyla Ve gün ağardığında son kez Doğduğum günki gibi Güneş yüzüme vururken Senin için son kez öleceğim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kelebek
uçmak istiyorum bir öğlen vakti gökyüzün de güneşe doğru onca gün sabırla beklemişim yemişim doya doya bir gün uçmak istiyorum uçmak istiyorum yemyeşil çayır boyu çiçek ten çiçeğe özler alıp, delicesine bir gün uçmak istiyorum uçmak istiyorum onca gün pupa olmuş yatmışım deli mavi hayaller kurmuşum bir gün de olsa uçmak istiyorum uçmak istiyorum o gün dağlardan ovalara seslenerek sevgimi haykırmak istiyorum bir gün de olsa uçmak hayali bile çok güzel aşka banarak bir gün uçmak istiyorum aman tanrım bir gün mü ne olur tanrım bir gün olsa uçmak istiyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Serseriyim Ama Bir O Kadarda Gururluyum (Elveda Sosyete Kızı)
Ben seni sevdim, Sense beni reddettin, Çünkü, ben bir serseriydim, Bilmezdim tavernalarda gezmeyi, Disko barlarda dans etmeyi, Birde ciğeri beş para etmez, Kibarlık etmeyi, Doğru, Belki sende haklısın, Ama şunu da unutma ki, O medeniyetli dediğin insan topluluğu, Seni bir gül gibi, Önce dalından koparıp, Sonra kaldırımlara atıp, Ezdikleri zaman, Seni elinden tutup, Kaldıracak bir serserin, Olmayacak, Sizin kibarlık dediğiniz, Aşkları oyuncak ettiğiniz, Medeniyeti diskoda, Eğlenmek sandığınız, Bir toplumda,Yaşayamam, Elveda sosyete kızı, Medeni insan,elvedaa… |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ! ! ! Orda bir serseri öldü dersin
Birgün kaf dağına kar yağarsa nedensiz Sonbahar geçti kışa merhaba dersin Buzlar sarkarsa zirveden yüreğine Gözyaşıma buz dayanmaz ateşsiz Yanarım orda bir serseri öldü dersin Siyah saçlarında başlarsa ağarma Zülfüne düşerse karbeyaz iki tel Kulakların uğuldarsa yel değirmeni misali Güneş doğduğunda kararırsa gökyüzü Anladım orda bir serseri öldü dersin Esen rüzgarda duyarsan şarkımızın ezgisini Meltem rüzgarı buram buram dağıtırsa sevgimizi Lokman hekim sona erdirise çaresiz derdimizi Yüce yaradan değiştirirse bizim alın yazgımızı Tanrım serseriyi bana bağışladı dersin... |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ANNE O BENİ HİÇ SEVMEDİ
Selamlar indirdiğim Karadeniz’den Karaman üstüne. Sevdalar düşürmediğim,yüreğim yaramın üstüne. Anne bir şeyler söylesene, O beni hiç sevmedi. Düşümde yer koymamıştı o sana. İnsan bu kadar mı yanar, Bu kadar mı yakın olur, Ve insan bu kadar mı uzak kalır insana. Anne anlasana. O beni hiç sevmedi. Gözlerinde deniz bulduğum, Gözlerine vurulduğum. Gözlerinde durulduğum. Yabana bakar da kırıldığım. Sevdalandığım. Darıldığım, Nefes gibi sarıldığım, Anne o beni hiç sevmedi. Dudaklarının bir kenarı İstanbul kokardı. Erciyes dağı gibiydi,kar vardı saçlarında. Manavgat gibi bakardı. Soğuktu hasreti,Şubat ayazında yakardı Nefesimle çekerdim içime, Damarımda o akardı. Falımda o, Düşümde o, Fikrimde o, Nereye gitsem karşıma o çıkardı. O beni hiç sevmedi anne Senin kadar sevdim anne, Yüreğin kadar sevdim , Hüsnü Yusuf çiçeklerini sevdiğin kadar hem de. Sevebildiğim kadar sevdim. Sevdasız küçük bir nokta, Severken koca bir devdim. O beni hiç sevmedi anne Yüreğimi sıkıştırdım Kenarı yakılmış mektuplarla zarflara. Posta çuvallarındaydım. Adını yazdıkça kumlara Adını silen Akdeniz’le boğuşmaktaydım. Her mevsim umutlar ektim saksılarıma. Kimisi papatya oldu kimisi menekşe. Umutlarla merhaba dedim sabahlarıma. Gülüşüme çiçeklerim oldu gerekçe. Adam gibi sevdim anne. Hem de erkekçe. O beni hiç sevmedi. O beni hiç sevmedi Anne. Adını andığımda dudaklarımın çatladığı yar, O hiç gidemediğim, Ulaşamadığım diyar. Benim bu diyar için kan dökesim var O beni ,o beni hiç sevmedi anne... |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mezarımda Taşım Ağlar
Güzel bana yar olmazsan, Bu yüreğim durmaz ağlar, Aşkınla canım alırsan, Mezarımda taşım ağlar. Dertli bülbül konmuş güle, Gezer durur daldan dala, Senin için düştüm yola, Tükenmeyen yollar ağlar. Güneşin battığı yerde, Hüznün kalır gözlerimde, Sitem dolu sözlerimde, Canlanan anılar ağlar. Bir menzile varamadım, Geçti ömrüm tutamadım, Yaralarım saramadım, Mahsun geçen yıllar ağlar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mezar Taşımdaki Dört Mısraya Bakarken Ağlayışına
ağlama, sonsuzluğun kapısıdır bu taşlar ağlama ki, onlarda feryât etmeye başlar neden toprak olduktan sonra geldin yanıma bir ömür nerde idin od düşerken canıma mâdem acı çekmemi istemiyordun gülüm neden yandığım halde, acı çekiyor külüm mahrumun olsam bile, ağlama, kabrimde ben dayanamam kederlenmene, kahrına rağmen eyvah, sende solmuşsun istilâ kıskacında sonbahar rüzgarları sevişiyor saçında gözlerinde, kırılgan tebessümü akşamın nerde, esirgediğin o mağrur ihtişamın dünya mı sarsılıyor, yoksa titriyor musun ben sana tiryakiyim hâlâ, biliyor musun toprağımda tütüyor hayalin, buhur gibi her gece bekliyorum gelmeni, sahur gibi komşularım soruyor: Kimdir bu nazlı sultan? adını anacağım ânda ağarıyor tan sen güneşe bakarken, uykuya dalıyorum haberini her yani gelenden alıyorum bu hayal hakikatin özüdür, rüya değil sûretimi görürsün, mezarıma bir eğil okursun kitâbemde vardığım son durağı bulursun başucumda gülümseyen burağı 'Hû' sesini fısıldar kulağına taşlarım ruhuna kâfur gibi yayılır gözyaşlarım |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mezar Taşıma
Dur, dur yâr gitme daha fazla uzağa Bundan ötesini çekemem Vur beni, canlı sokma mezara Kalbime sensizlik ekemem... Kavruldum kahır rüzgârlarında yıllarca Gözlerin var diye sabrımın ufkunda Gideceksen bir adım daha uzağa Beni de götür, her nereye olsa da... İhanet değmedi hayalime, rüyama Ne kalır ki geriye, benden sen çıkınca Ayrılığın soğuk eli kapımı çalarsa Durma, bir şiir yaz yâr mezar taşıma... |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() KARŞIDAKİ ÇİÇEK
Başımı kaldırıp baktığımda Diğer dairenin camında durmuş Yeni açan bi çiçekti önceleri Gözlerini dikmiş etrafı seyrediyordu İkinci katta camın önünde Bir karanfil hikmetiyle ne güzel de duruyordu Başını biraz öne eğmiş elleri bağlıydı Bazen bana bakıp gülümsüyordu Benimde ona baktığımı görünce Bir kuş gibi kalbi atmış utanmıştı sanki Gözlerindeki o masumluğu gördüğümde Varlığını hiç hissetmediğim bu kalbim Onun kalbindeki kuş olmuş Hayallere bırakmıştı kendini. Ne adını biliyordum ne kim olduğunu Ne beni düşündüğünü hissediyordum Ne de beni biraz olsun sevdiğini Sadece *******i yıldızları izler gibi O masum gözlerini izliyordum Hiç bir karşılık beklemeden Tek bir söz bile istemeden Sadece seyrediyordum Karşılıksizdı biliyordum sevgim Ama bu kuş kalbimi engellemem imkansızdı yanına gittim ellerini tuttum ve artık bu kalbim atmıyor gözlerindeki gözlerim gözyaşıyla ağlıyordu… |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|