![]() |
|
|
#1121 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57937
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Günbegün,
Yaklaşıyor vuslat saati, Hasretimize sebep zamandan, Geriye ne kaldı ki? Bak bugün Cuma. Temmuz yirmi bir. Güneş ikindi vakti. Az sonra akşam olacak. Ve geriye, Bir temmuz artığı, Bir ağustos kalacak. Burnumda tütüyorsunuz; Sen ve güzelim Ihlara.. Özlemimi yazmasam daha iyi, Mektubunda yazdığın gibi, Acılarım sinecek satırlara; Üzüleceksin şimdi. Dayan sevdiğim dayan. Düşün ki…. Ayrılık iki bahar arası kış. Hasretimiz gömlek kardan. Durmayıp akan zaman lodos, Soğuğa bulunmaz derman. Eritip yok edecekler. Diyecekler ki; Gayrı hasrete paydos. Şurada kalan ne ki, Bir temmuz artığı, bir ağustos. Amasya-1970
|
|
|
|
#1122 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Seni bilmem ama ben kararlıyım
Şu garip sevdadan cayalım gitsin Bu aşkta senden çok ben zararlıyım Bir kumar oynadık diyelim gitsin İçimde bir his var benden pes diyor Olmayan duadan ümit kes diyor Madem ki bahtımız böyle istiyor Kaderin emrine uyalım gitsin Seninle burcumuz tutsaydı keşke Aslanlar bir başka yengeç bir başka Yarını olmayan hayırsız aşka Ayrılık nikahı kıyalım gitsin Farzet ki bir rüya gördük ikimiz Gerçekte bu hissi tanımadık biz Böyle bir masalı yaşamadık biz Bir varmış bir yokmuş sayalım gitsin Marifet feleğin elinden çıkmış Dünyada başka bir terzisi yokmuş Keremi Aslıyı narına yakmış Ateşten gömleği giyelim gitsin Tiryaki gönlümde olmasın kuşkun Tek sana müptela tek sana düşkün Ardından bir ağıt yakalım aşkın Adını elveda koyalım gitsin
|
|
|
|
#1123 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Karşıya bakıyorum,
Uzaklardaki ufuk çizgime, Çizginin üstünde toprak, Altında deniz var, Normaldir, çünkü sahildeyim, Oturmuş bu güzelliği seyrediyorum, Sağ dönüyorum, art ardına yükselen binalar, Su ile kıyının birleşimindeki kayalıklar, O kadar güzel gözüküyorlar ki, anlatılmaz. Sola dönüyorum, bir sürü yelken direkleri, Bu da normal çünkü orası yat limanı, Tekrar kafamı karşıya çeviriyorum, Oda ne, gökyüzünde uçuşan martılar, Önce suya iniyorlar,sonra gökyüzüne çıkıyorlar, Kanatlarını açtıkları gibi havada süzülüyorlar, Sonra dikkatimi çeken, arada bir geçen tekneler, Suyun üzerinde kayıp gidiyorlar. Hepsini birleştirsem iyi bir takım oluyor, Ama ya ayrılık, işte o olursa hiç iyi olmaz. Çünkü ayrılığı ben iyi biliyorum, Acı, hasret, hüzün ve gözyaşı, Birleştiklerinde ortaya ayrılık çıkıyor. Ama bu güzellik hiç ayrılmasın, dağılmasın…
|
|
|
|
#1124 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kalbim gidişine ağlıyor,
Gözlerim ardına takılıp attığın adımlarla birlikte benden uzaklaşıyor, Kendimi odaya kapatıyorum kaderine razı olmuş bir mahkum gibi, Duvarlar üzerime doğru geliyor sanki, Yine gece, beynimde geçmişin silinmeyen izleri, Şehre karanlık çöküyor, bedenime yalnızlık, İçimde büyüttüğüm o çocuksu sevgi gitgide yaşlanıyor ve eski heyecanını kaybediyor, Önceleri beni mutlu etmeye yeten küçücük şeyler artık tat vermemeye başlıyor...
|
|
|
|
#1125 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ayrılık şarkıları söylerim senin için
Aşkınla yanıyor yüreğim hep için için Beni ansızın bırakıp gittin söyle niçin Kederler, gamlar, hüzünler şimdi benim için Benim sensiz bir günüm bile geçmezdi canım Sen çekip gidince hep eksik kaldı bir yanım Birer birer yitip gitti bütün hülyalarım Bir tek senin için yağmur gibi gözyaşlarım Seven yüreğim artık yaslı, gülmüyor yüzüm Yollarda seni arıyor yaşlı iki gözüm Senin tekrar bana geri dönmendir tek çözüm Seni çok seviyorum aşkım budur son sözüm.
|
|
|
|
#1126 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sevda bizim dilimizden anlamıyor
Baş belası şu başucumdaki saat Derinlerdeyim, çoğalıyorum, devrilmiş bir yalanım senle eli yüzü ağlamaktan şişmiş, iniltili bugünde anladım Yarın değil bugün yeni bir dünya kuracağım Zavallı hayallerimi, yağmalanan düşlerimi, yalan rüyalarımı Yavaşça, hınzırca tenhada terkedeceğim, farkettirmeden Üzerimdeki tek olası gerçeğimden kurtulacağım Rüzgarla gelen, yağmurla giden... vuruldum ben sana Ve kurtuldum işte. Yarın değil bugün hemen yeni bir dünya kuracağım Yenildim işte kazanmak...tarih........... Susma! geriye dönecek bir ömür değil bu Veda yok! sana hangi kelimelerle anlatayım kahrımı Bak izle bu gidişi, kapı altında sıvışan yaşamın gölgesi Kaybettiğin midendeki kramplı sıcaklık Bak izle bu gidişi dokunmadıkça anla sahip olduğumuz ne çok şey varmış... Milyon kere mihrap'lı yaradan sevdası...vedada Öykü öykü senli arınmamalar, masumiyet kadranları...vedada Bedenimdeki ıstırabım sahip olduğum varlığım soluğumuzun öte yakasından gelecek, kurtuşumu bekliyorum Sadece sen saçıyorum günün getirdiği her yere Kırıklara basmadan, kendi ölmüşlüğümde yen'im içimde eksik bir sayfaya ayrılık renkli, bıçak sırtı yokluklar bırakıyorum Bak izle bu gidişi, kan ter içinde öznesiz sızılar İçgüdüsel yırtıkların nasıl kan döktüğünü Karamıydı siyahmıydı senin sevdanın gülümseyişi Beri yollardan sormak için geldim, gıdımsız bu sensizliği Öte yollardan düştüm yokluğuna gidiyorum Güneşinde üşürken, gölgende olduğum art arda kaçıncı ilâhsızlık Batan yüreğim, engin ayrılıkla gürültülü anlaşmada Erdim sonuma bak ve izle gidişimi Helâk olmak sırayla.
|
|
|
|
#1127 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
*******in yoğun sessizliğinde,
Göz yaşım suluyor uykularımı. İp oldum,eğrildim zaman iğinde, Kâbuslar bölüyor uykularımı. *** Başımı yastığa koyduğum anda, Sabaha dek,su döverim havanda. Ecinniler sinsin oynar tavanda, Korkular yalıyor uykularımı. *** Baktığım noktada neler var,neler; Gördüğüm her cisim,beni inceler. Tuhaf vesveseler,kem düşünceler, Cımbızla yoluyor uykularımı. *** Sanki sağım solum hep dikenli tel, Özel muhafızım,devasa heykel. Göğsümün üstünde bir sihirli el, Burguyla deliyor uykularımı. *** Aynada yüzümü dişleyen biri!. Yaralı sinemi şişleyen biri!. İliğime kadar işleyen biri!. Askıya alıyor uykularımı. *** Kaç kez “mâvera”ya gider gelirim, Yorulurda,bir gün düşer ölürüm. Beynimi zonklayan “firkat”,bilirim, Taşlara çalıyor uykularımı.
|
|
|
|
#1128 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
AYRILIK SEVDAYA DAHIL
Acilmis sarmasik gulleri kokulariyla baygin En gorkemli saatinde yildiz alacasinin Gizli bir yilan gibi yuvarlanmis icimde kader Uzak bir telefonda aglayan yagmurlu genc kadin Ruzgar uzak karanliklara surmus yildizlari Mor kivilcimlar geciyor daginik yalnizligimdan Onu cok ariyorum onu cok ariyorum Heryerimde vucudumun agir yanik sizilari Bir yerlere yildirim dusuyorum Ayriligimizi hisettigim an demirler eriyor hirsimdan Ay isigina batmis karabiber agaclari gumus tozu Gecenin irmaginda yuzuyor zambaklar yaseminler unutulmus Tedirgin gulumser Cunku ayrilik da sevdaya dahil cunku ayrilanlar hala sevgili Hic bir ani tek basina yasayamazlar Her an otekisiyle birlikte hersey onunla ilgili Telasli karanlikta yumusak yarasalar Gittikce genisliyen yakilmis ot kokusu Yildizlar inanilmiyacak bir irilikte Yansimalar tutmus butun sahili Cunku ayrilmanin da vahsi bir tadi var Oyle vahsi bir tad ki dayanilir gibi degil Cunku ayriliklar da sevdaya dahil Cunku ayrilanlar hala sevgili Yanlizlik hizla alcalan bulutlar karanlik bir agirlik Hava agir toprak agir yaprak agir Su tozlari yagiyor ustumuze Ozgurlugumuz yoksa yalnizligimiz midir Eflatuna calar puslu lacivert bir sis kusatti ormani Karanlik coktu denize Yanlizlik cakmak tasi gibi sert elmas gibi keskin Ne yanina donsen bir yerin kesilir fena kan kaybedersin Kapini bir calan olmadi mi hele elini bir tutan Bilekleri bembeyaz kugu boynu parmaklari uzun ve ince Simsicak bakislari suc ortagi kacamak gulusleri gizlice Yalnizlarin en buyuk sorunu tek basina ozgurluk ne ise yarayacak Bir turlu cozemedikleri bu olu bir gezegenin soguk tenhaligina Benzemesin diye ozgurluk mutlaka paylasilacak suc ortagi bir sevgiliyle Sanmistik ki ikimiz yeryuzunde ancak birbirimiz icin variz Ikimiz sanmistik ki tek kisilik bir yalnizliga bile rahatca sigariz Hic yanilmamisiz her an dusup dusup kristal bir bardak gibi Tuz parca kirilsak da hala icimizde o yanardag agzi Hala kipkizil gulumseyen sanki atesten bir tebessum zehir zemberek
|
|
|
|
#1129 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Her satırı
Mendireğe dizili karabataklara benzeyen Bir mektup bırakarak Balıkçı koynundan Sisler içinde uzaklaşan kayık gibi Bir sabah usulca ayrıldın Koynumdan Bütün yolcularını Boğaz köprüsünün çaldığı Araba vapurunun Boş seferleri Gibi yanlızca rüzgâr Gezinir sensiz Yüreğimde Durgun bir sudur aslında deniz Ki çocukların acemi oltalarını denedikleri Kuytu bir iskelenin Tahtaları altına kazıdığım Ayrılık şiirini okudukça Dalgalanır...
|
|
|
|
#1130 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
birazdan bir tren kalkacak bu istasyondan
büyük umutlarımı alıp götürecek uzaklara ne gülüşlerim kalacak nede sevinçlerim zaten hep yarım yaşadım hep bir şeylerden yoksun sen de gittikten sonra ben diye bir şey kalmayacak dur son bir defa doya doya seyredeyim seni şöyle sıkıca sarılayım hissedeyim seni bu son görüşmemiz olacakbiliyorum seni alıp uzaklara götürecek buna ayrılık diyorlar sen de gittikten sonra ben diye bir şey kalmayacak saçların ne kadar güzelmiş farketmemişim zaten sende neleri farkettim ki gideceğini bile kara tren geldikten sonra anladım hata sende değil bende biliyorum ama sen de gittikten sonra ben diye bir şey kalmayacak
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 22 (0 üye ve 22 misafir) | |
|
|