04-22-2010, 12:53 AM | #111 |
Forum Kalfası
Kayit Tarihi: Aug 2005
Mesajlari: 7,071
Teşekkür Etme: 5 Teşekkür Edilme: 16 Teşekkür Aldığı Konusu: 15
Üye No: 4
Rep Puanı : 67186
Rep Derecesi :
|
Genç Osman - Aydın yöresi
Aman... Genç Osman dediğin bir küçük uşak Beline bağlamış ibrişim kuşak of of Of Of... Askerin içinde biricik uşak Allah Allah deyip geçer Genç Osman of,of Aman... Bağdad'ın içine girilmez yastan Her ana doğurmaz böyle bir aslan of of Of Of... Kelle koltuğunda geliyor Kars'tan Allah Allah deyip geçer Genç Osman of,of Aman... Bağdad'ın kapısın Genç Osman açtı Düşmanın cümlesi önünden kaçtı of of Of Of... Kelle koltuğunda üç gün savaştı Allah Allah deyip geçer Genç Osman of,of Aman... Askerin bir ucu göründü Van'dan Kılıcın kabzası görünmez kandan of of Of Of... Bağdad'ın içinde tozdan, dumandan Toz duman içinde kaldı Genç Osman of,of |
04-22-2010, 12:53 AM | #112 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Gönül Dağı - Orta Anadolu yöresi
Gönül dağı yağmur yağmur boran olunca Akar can özümden sel gizli gizli Bir tenhada can cananı bulunca Sinemi yaralar dil gizli gizli Dost elinden gel olmazsa varılmaz Rızasız bahçanın gülü derilmez Kalpten kalbe bir yol vardır görülmez Gönülden gönüle yol gizli gizli Seher vakti garip garip bülbül öterken Kirpiklerin oku cana batarken Cümle alem uykusunda yatarken Kimseler görmeden gel gizli gizli |
04-22-2010, 12:53 AM | #113 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Kırmızı Gül Demet Demet - Erzurum yöresi
Kırmızı Gül Demet Demet, Sevda Değil, Bir Alâmet Balam Nenni, Yavrum Nenni. Gitti Gelmez Ol Muhannet. Şol Revan'da Balam Kaldı, Yavrum Kaldı, Balam Nenni, Kırmızı Gül Her Dem Olmaz, Yaralara Merhem Olmaz Yavrum Kaldı, Balam Nenni, Ol Tabipten Derman Gelmez. Şol Revan'da Balam Kaldı, Yavrum Kaldı, Balam Nenni, Kırmızı gülün hazanı, Ağaçlar döker gazalı, Karayağızın güzeli Şol Revan'da balam kaldı, Yavrum kaldı. |
04-22-2010, 12:53 AM | #114 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Kıskanırım (Mühür Gözlüm) - Şarkışla yöresi
Mühür gözlüm seni elden Sakınırım kıskanırım Uçan kuştan esen yelden Sakınırım kıskanırım Kavumundan akrabandan Kardeşinden öz babandan Seni doğuran anandan Sakınırım kıskanırım Beşikte yatan kuzundan Hem oğlundan hem kuzundan Ben seni senin gözünden Sakınırım kıskanırım Havadaki turnalardan Su içtiğim kurnalardan Geyindiğim sırmalardan Sakınırım kıskanırım Al'İzzeti ancalardan Elindeki goncalardan Yerdeki karıncalardan Sakınırım kıskanırım |
04-22-2010, 12:54 AM | #115 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Kiziroğlu Mustafa Bey - Kars yöresi
Bir hışmınan geldi geçti Kiziroğlu Mustafa Bey Bu dağları deldi geçti Kim Kiziroğlu Mustafa Bey bir beyin oğlu Ah bir at biner ala paça Mecel vermez kırat kaça hey Az kaldı ortamdan biçe Kim Kiziroğlu Mustafa Bey bir beyin oğlu Ah hayeden de hayete per hayeden de hayete Per huyeden de huyate per hey |
04-22-2010, 12:54 AM | #116 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Nem Kaldı - Çukurova yöresi
Terkeyleyim seni hey kaşı keman Vefası olmayan yârda ne kaldı Hiç mi yok sevdiğim göğsünde iman Beni mecnun eden yârda nem kaldı Felek benden beter etsin hâlini Ben ölürsem yadlar sarsın belini Garip bülbül güle versin meylini Figanım arttıran yârdan nem kaldı Akar gözüm yaşı bir dem silinmez Ko başım sağ olsun yâr mı bulunmaz O yârin yanında kadrim bilinmez Kadrimi bilmeyen yârda nem kaldı Karacaoğlan der ki severim candan Can esirgemezdim cananım senden İşittim sevdiğim vazgeçmiş benden Giderim gurbete daha nem kaldı |
04-22-2010, 12:54 AM | #117 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Ayvalık’ın Kara Taşı
Ayvalık’ın Kara Taşı Yandı Ciğerimin Başı Emin Hacının Gardaşı Uyan Hacı Beyim Uyan Ayvalıktan Çıktım Yayan Dayan Ey Dizlerim Dayan Emmim Atlı Gendim Yayan Uyan Hacı Beyim Uyan Ayvalık’ın Ardı Kavak Kavaktan Dökülür Uvak Elim Kına Yüzüm Duvak Uyan Hacı Beyim Uyan Yöre : Yozgat Boğazlıyan |
04-22-2010, 12:54 AM | #118 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Aze
Dağların eteğinden geldiler Azeyi gelin almaya Azenin gece saçına Ak duvağı takmaya Düğün dernek kurulur sofralar dizilir Azenin gece saçına yıldızlar serpilir Azenin yüreğinde bir başka sevda gizlidir Azenin gece saçına yıldızlar serpilir Aze bizim aze dağların kızı aze Yüreği yiğit aze gözleri güleç aze Veremem veremem veremem azemi ellere Bir şahin uçur dağlara Azenin sevdiği o insana Bir şahin kanadından hey Aze bizim aze dağların kızı aze Yüreği yiğit aze gözleri güleç aze Veremem veremem veremem azemi ellere |
04-22-2010, 12:54 AM | #119 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Giresun /dereli
Beni Yollardan Alan Yari Yollara Birakan Dertlerden Alip Derde Koyan Yemin Olsunki Sensin Dünyayi Bana Verseler Yoluma Hali Serseler Unuttu Gitti Deseler Yemin Olsun Unutamam Duydum Beni Unutmuşsun Başka Birini Bulmuşsun Beyaz Gelinlik Içinde Sen Ellere Yar Olmuşsun Dünyayi Bana Verseler Yoluma Hali Serseler Unuttu Gitti Deseler Yemin Olsun Unutamam |
04-22-2010, 12:55 AM | #120 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Bade-i Lebbinden
Bade-i lebbinden nuşeden aşık Ne gezer mescitte meyhaneler var Onunçin kimseyle etmez ilişik Nasibini almış divaneler var Aşık olan aşk oduna alışır Sadık olan erenlere karışır Meyhaneden çıkar gelir ulaşır Hakka vasıl olmuş mestaneler var Hakkı gel sırrını eyleme ahir Öyle bir yol tut ki olasın mahir Harabat ehline hor bakma şakir Deffineye malik viraneler var |
Bu Konudaki Online üyeler: 7 (Üye Sayisi : 0 Ziyaretçi Sayisi : 7) | |
|
|