![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57905
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bu ilk kayan yıldızı bu mevsimin
Birden bakakaldım gecenin atlasına koyu bir lacivertti dolunayı birkaç gün geçmişti baktım aslına sevdalarım geldi aklıma uzaklar bir yıldızım vardı seçmiştim aradı gözlerim işte tam o anda bir yıldız kaydı kuyruğunda izini bıraktı mevsim yaza yakındı kaçtı... işte o özgürlüğüne düşkün gökteki en özgün ışıktı bu ilk kayan yıldızı bu mevsimin mevsim bahardı gönlüm hercai Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bugun bir ay var sana
kapkaranlıklarda bu gün bir ay var doğum sancıları gönlümde aşk şiir yazmak için var tam bir ay var dolunay var dolun ay sana aşk bana ay 18.03.2004 Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bugün martılar senin için umuda kanat açtılar...
Bugün martılar senin için umuda kanat açtılar... demişti.. nisan o bir ay o bir doğumgünü o bir dost o bir yağmur o geçmişteki anılarda bir koca yürekli o nevbahar ortası aşkı gönlümde insan öpsem martılarını uçuşlarındaki zarifliklerinde umutlarımı toplasam bir kesekağıdına şimdi olmayan üflesem kırlarında istanbulun nisanda açan ponpon ciceklerinde gibi bir fellini filminde yaşasam Amarkord ben gelmek isteyipte gelemesem teknelerin aşkları anlattığı dost *******ine yüreğim isyan yüreğim feryat aşk şiirim vuslat olurmuydu sence dediğin gibi martıları istanbul umut uçururmuydu bana kanat seslerinde nisan içimde hasret özledim nankör anılarımın sehrini birtek sizinle tahamülüm öldürdüğüm aşklarda ki şehirin benim için toplarmısınız yıldızlarını bir cam fanus içine akvaryum boğazın işveli sesinde nağmelerinizde şiirlerinizde kadehleriniz kalkarmıydı benim için ey dost bu mecnun Akdenizde ama suan ruhu bizimle diye nisan? sorarım solmuş benzimle yolları... ararım bana açılmış kolları ağlarım gelememe olasılıklarının dayanılmaz ağırlığı üstümde 07.07.2004 17 temmuz için side karardı... Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bulacağım Seni Aşk
Aşk insanı cocuk yapar... ne boya bakar ne posa nede yaşa.. Aşk yaşanır bir bebeğin gözlerinde bile aşk vardır... görebilen göze dokunabilen parmak ucuna. söyleyebilen dile.. Ben bir aşk cocuğu olarak doğmuşum diye yazılan şiire... ben hep aşk'kım ve AŞK kalacağım... Mayam aşk aslım aşk... arşa çıkan yüreğimde benim aşk.. onu bulacağım... bulacağım 03.02.2004 Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() cennette olmak,
bir ruya gordum biliyormusun? uykum uykunun içindeydi beni sarmıstı kolların kollarım kolarının içindeydi bu bir ruya değılmi dedim, değilmi? canım, kalbim kalbinin içinde olmak istedi. bir baktimki gozlerim gozlerinin icinde sesim sesinin içinde ben senin içinde cennetteydim 20.04.2003 Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çatal yol
'Seni yaşam denen bir savaşın ortasında Kılıcın kılıcıma takılırken buldum' demistin... o'na... savasalım... duellolar... sayfalar olmustu... dolmustu... mektup kutuları... merttin.. mertti.. bir o kadar yurekli...... idi sasirmistin... şeffaflığina... cıplaklığına... anımsarmısın... koselerdeki yazan adamı... sefin monologları konusmustun...pür dikkatli... hem korkusuz.. hem de cesaretli.. kırılmasın yüreğı... yüreginde binbir korku... asık olmustun o'na... bir yalınayak dilbere.... içini cekmistin hanı...kılıcın düsmustu yere... Kemer'de sahıle vuran dalgalarda...gece... O gece mehtabın izi dusmustu yureğıne.... bir iç cekintisi duyulmustu.. Akdenizde... Konyaaltına vurulmustu....çakıltasları yankılanmıstı.. bir el uzanmıstı... denizden.. gunesin doğmadığı yerden... sana... gulumsemisti... anladığında... ağlar örmustu balıkcılar...ince ince.. almıstın incecik ağları... atmıstın sevgiliye... tutuklamanın ince bir yoluydu....yureğini... balık misali.... sessiz... gece.... kılıcı dusmustu.... bir gece almıstın yerden...kılıcını fırlatmıstın... gidip günesi vurmustun... karamıstı dunya... birden...yok olmustun.. karalamalar kalmıstı...mektup kutusunda... ve oturup yazmıstı... geciken hikayeyi... okumusmuydun....dostum... o demisti... sana bunu... mutlaka...oku... ve anla...catal yolu.... 11.10.2003 Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çırılçıplak
doğma çırılçıplaktır insan... hersey çıplak, akıl çıplak, yurek çıplak, beden çıplak saf ve temiz..usu ve kalbi çırçıbıldak duşunceler vardır konusmasalarda anlasılanlar.. sesler ele verir.. parmaklar... sımsıkı yapısır eller... guvenir... ah çırilciplak.. sen oylece büyürsün... kocaman olur, boy pos endam... sen kıyılamıyan, sen sevgili olan.. bir gün gelir, kara bulutlar, şimsekler çakar... yanarsın, islanırsın sırılsıklam acımazlar semsiye seruvenı baslar.. kaçma... firtına dağıtır semsıyeyi...kurtaramazsın islanırsın cırcıbıldak sırılsıklam... acırsın..can yanar, canan yanar... bir kabuk ararsın... caretta caretta olursun... çekilirsin kabuguna sessizce...dalarsın derinlere korursun cırcıbıldak usunu, cıplak duygunu. dunya durmaz durustcesine... insanlar... kabugunu kırarlar, ağlarsın.... bakarsın hayatına soyle bir donup... arkana gorursun gerceğı.... gerçek...! sen hep cırcıbıldak anadan doğma çıplaksın... çırılçıplak mıyım, çırılçıplak mıyız... çırılçıplak 22.09.2003 Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çocuk çığlıkları
ince bir hüzün damladı gözümden kırmızıydı şiirden göklere baktım kan çanağıydı Akdenizin bir başka sahilinden bir cocuk sesi duydum 'yapmayın yeter artık' diye haykırıyordu bulutlar koşuyordu dağlara o bembeyaz gelen bir yarı tanrımıydı göklerden üstünde milyonlarca cocuk doğmuş, doğmamış 'neden' diye bağırıyorlardı... cennetten 'neden'? ! ! orada ateş yoktu... sadece bir meltem esiyordu bir şiirden! ! ! Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çocuk doğurmanın dayanılmaz haffiliği,
ayşecik' ti adı, küçük prenses hikayelerinden bir ince mesajdı hayat gösterilen filimlerden artan kırpıntılardı geleceği lüks bir hayat peri dokunuşuyla gezgin sinderellenın kızkadeşleri gibi aptalların küllerinden yaratılan dünyası fakir ve sıradandı. kadın olduğunda fabrikadaydı kenar mahallesinde sehrin çoluk çocuk içi içe tarlaya ırgat gerek diyerek coğalan cocuklarından ülkenin analar babalar tüketmişti aslan asker kurşun asker bu ülkede açmı var doğur Ayşecik başka ne varki hayatta... fabrikada, bir de evde köle,yatakta dilbersin. kocan isyan köyde ağaoğlu ve ekmek evde kahve, sehirde para kumar çalışmak yakışırmı ona bekçi olmalı veya şöför havalı.. bir ekmek koyamayan sofraya avrat mı dayak Ayşe cocuklar isyan ama yorgun ve perişan bir tiner kokusuyla uçuşan kelebektiler gülücüklerinde şiir mi? Şimdi yoksa bir kıssadan hisse mi hayata dokunmak ben diyeyim gökten üç elma düşmüş... hepsi mafyaya gerisi figüran. Side/20.02.2006 Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çocuk İncilerim
deli diyorlar bana desinler incilerim var içimde lekesiz annemle babamdan kalan aşk izi dizi dizi deli diyorlar bana desinler bir dondurma külahında bazen pamuk helvada veya atlıkarıncanın zil seslerinde dönen dedemin tiyatrolarında anneannemin masallarında biraz da Amasra Moru elimde memleketimdeki balık oltalarında deli diyorlar bana desinler cam bilyelerimin içinde hayallerim şimdi hala benimle gizemli düşlerimde maviler ve morların girdap izlerinde çocuk incilerim benim Barış’ın gizemli gözlerinde ve sesinde yaşamışlığım ölümlerin ucundan geçse bile genç yüreklerde kalakalmışım aynı mavide yeşilde kızılcık ağaçlarının altından güneşin batışından sevginin varolduğu ve kaybolmadığı yerde Nevin kalafatoğlu LARA /Ekim 2007 Antalya Nevin Kalafatoğlu
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|