![]() |
|
|
#111 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Rengini Arayan Dünya
On yaşlarında bir çocuğun anladığı kadar anlıyorum Savaşmak sözcüğünü Yoksul olmanın gereksindiğin çok şeyi alamamak olduğunu Ve haksızlığın doğarken getirilmediğini Ağayı, beyi, dayıyı O yaşlarda bir çocuk kadar anlıyorum Susuyorum Sus diyorlar, vurulursun Büyümek istiyorum Aklımın ve ruhumun şiddetli isteği bu Büyümek ve söz sahibi olmak İsteği ile Büyüklerimin korku ve acı yüklü tecrübeleri arasındaki gerilimden Hızla uzadı boyum Zaman doldu taştı Doldu taştı Sen de otuz Ben deyim kırk yaş ilerledim Hala on yaşlarında bir çocuğun anladığı kadar anlıyorum Savaşmak sözcüğünü Anlayacak başka ne var ki Savaşmak insanın kirli yüzü Barışsa mavi Salıyorum umutlarımı maviye Her biri bir güvercin paçasında, Aldığınız gün, siz de salın umutlarınızı Maviye Barışçıl kuşkanatlarıyla Derya Kızılgöz
|
|
|
|
#112 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Savaşa Dönük Çocuk Sesleri Ki Cıvıltı Değil
Ve ateş saçlarından yakaladı Oyun sonsuzluğundaki çocukları Kanattı ellerini Oyuncaklarını aldı Korkuydu gözlerindeki parlaklığın adı Tanımadıkları dünyanın korkunç yanınaydı Tanıklıkları Tedirgin uykularda geldi ölümleri Ana kokusu değil Ateşe değmiş et kokusu idi üzerlerine sinen Derisi alınmıştı yüzlerinin Ölmeden önce… Çığlıkları bu yüzden Derya Kızılgöz
|
|
|
|
#113 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sebatiye Külün Ve Ateşin Adı
Sebatiye dağların ömründen ördü saçını yaylalarında Kızılırmak’la Tavra’nın dili ile acem ile karışan, tarihi yazdıran, tarihten akan çağıl çağıl coşan tınısı sazın... Sebatiye savaşlara mecbur ve boynu vurulan türkmenin ağıdına, yedi kapıdan korunan surları ile sırra, Teber uzatmış boynunu Kızıldağlar’a bakar, bil ki güneş utanır yarın yüzüne bakmaya... Sebatiye hani sen içliydin Pir Sultan’ı doğurandın Aşık Veysel’in şehriydin şimdi otuzyedi canı yaktıran el oğlu elsin, Sebatiye 2 Temmuz’dan gele adısın külün ve ateşin... Kaç asır geçti de bitmedi ahı mazlumun, çektin de tüketemedin bedbah gülüşlerini, ozanın sazının telleri yolundu tutam tutam saç idi mızraba dolanan, oysa tarihi yazdıran, bağrında yaşayan halklardı... Yavuzun kılıcının adı oldu ateş sen kendi oğlunu kızını yaktın. Akdağlar’dan yel eser de Yıldızeline varmaz mı, Usta saza davranırda canlar semaha durmaz mı, bre zalım bu kaçıncı ferman daha kaçıncısı, diri diri yakmak Sebatiye senin dönen çarkın mı? Derya Kızılgöz
|
|
|
|
#114 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sen Gidersen Yıldızlar da Gider
Sen gidersen Her şey gider Ağaçlar, bulutlar ve karıncalar alır İlk yaz çocukluğumu. Buruk duruşum kalır geride Boş sallanır salıncak Sen gidersen Her şey gider Ve her şey Gözlerimden alır sonsuzluğu Kuşlar da gider Güz kuşları Hazan oku değmiş yapraklar uçuşur rüzgârda Güz hüznü kalır geride Mahzun bakar gözlerim Sen gidersen Her şey diyorum Ve her şey Bütün asfaltlar Demiryolları silinir Vapurlar son seferini yapar Uçak geçmez semalardan Sen gidersen Koca dünya kalır geride İnsanlar kalır Ve kimse anlamaz beni Sen gidersen Durup düşünmenin bir önemi yok. Gönlün akılda dizgini mi var sanki? Bağırsam alabildiğine Ezsem seni hece hece Gönlüm gider Aklım kalır geride Sen gidersen Utanırım ağlamaktan Boş vermişlikten Ve olura uyarlanmaktan utanırım İlk öpüşmede ürperen deli aşıklar gibi Tırmanırım gökyüzüne Yıldız toplamak için ceplerime Işısın içime Her gece diye Yıldızlar da gider Sen gidersen... Derya Kızılgöz
|
|
|
|
#115 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sensiz Şiir
Hoy! Hoy da hey... Kar yağıyor Yağıyor Yağıyordu Evlerin bacaları Tek katlı derme çatıklı evlerin Bacaları Tütüyordu Kül rengi duman çoğalırken üzerinde şehrin Sokaklarda Ekmek derdinde ordu Dolanıyordu Ben üşüyordum,sen yoktun Ssssss....t Dinle Yel değiyor güne Arap beygirlerinin toynaklarından Ve ağıtlarla yüklü sesleri taşırken yel orta doğudan Savruluyordu çöl kumu sokaklara Yanıyordu bir şehir Ekmek derdinde ordu ölüyordu Ben ağlıyordum, sen yoktun Su tutmuyordu toprak Susuz kök çürüyordu Mekan tutmuştu her yanı çaresizlik Tükeniyorken insanlık Ben özlüyordum, sen yoktun Her yeni gün devrilirken, asırlık çınar gibi başımızdan Yalnızlık geceye göz süzüyordu Her gün sensizken asırlıktı Ben seviyordum, sen yoktun ________________________________________ Derya Kızılgöz
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|