![]() |
![]() |
#111 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57905
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kimse Bilmiyordur
koyu karanlıkta, sen diye, rüzgar değiyordu tenime. sadece rüzgar... ben gözlerimi kapatıyordum, sen rüzgar beni öpüyordun. sesini duyuyordum tenin tenimdeyken. sadece ben bileyim diye, yaprakça konuşuyordun sen. dinledikçe seni, gecenin rengi sana çalıyordu. kokusunu mu şaşırmış bilemem, artık gül sen kokuyordu. seni getiriyordu her bir damla yağmur. geceye kaç tane düştün, yüreğime kaç düştün kimse bilmiyordur... Ali Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Korkuyorum İşte...
Uyansam... Açsam gözlerimi uykudan. Sıcak bedenimi hür bıraksam kış gecesine. Açsam mı bilmem pencerimi ruhunun hecesine. Duyuyorum; Dışarda rüzgarın arsız çığlığını. Görüyorum sisler ardındaki Yağmur damlalarının en son dansını. Annesini kaybetmiş serçenin hiç bitmeyen ağlamaklığını. Geceyi... Karanlıklığını... Ay ışığının encâmını. Bir ağacın kuytusuna sığınmış, Düşmüş bir yaprağın titreyişli hışırtısını. Kulaklarım sağır olacak, Gözlerimi açsam da penceremden dışarı. İstemeyi bilmeyen kör dilenci olacağım. Sonra... Sonra; Korkacağım... Yorganı üstümden atmaya korkacağım. Kalkmaya yeltenmeye korkacağım yatağımdan. Ellerimi pencereye yaklaştırmaktan.... Ya dolarsa odama sessiz gecenin gürültüsü. Ya gözlerimi kamaştırırsa karanlığın bembeyaz gelinlik örtüsü. Üstüme düşerse bütün savaşların bütün al kanları. Boğulursam eğer o kızıllıkta, Benim de kanım onların ki gibi başkasını boğmaz mı? Bilmiyorum... Ben, Biliyor musun ne kadardır dileniyorum? Sana gel de penceremi bir taşla yerlere diz çöktür diyorum. Rüzgâr isterse benden çok sahiplensin odama, Hem yorganı çekmem de üstüme bundan sonra. Fısıltısını dinlerim ağacı annesi sanan yaprağın. Korkma derim, Korkma. Derim ki, Elbet kurtulursun ölüm uğrar da. Sonra yağmur damlalarına da bir şey söyleyeyim derim... Ararım aklımın en ücra köşelerinde bir kaç sesi. Onlara da derim ki; Herşey bitti. Aklıma gelir serçe, Gözlerim dolar. Görürsün sen penceremin dışından beni, Aklına gelmez ağlayabildiğim, Odamın içinde kağıttan sandal bile yüzdüremediğim. Gözlerimden akan gözyaşı olmasa, Ve senin inatçı aklın odama yağmur yağıyar sansa, O kağıt geminin en kuru yerine, Tutunupta gidebilir miyim uzağa, Çok uzağa... Gidebilir miyim ben senden sene? Gidemem... Gidemem bir adım gölgenin ötesine. Gelemem de bir adım gölgenin berisine. Anca yorganımı bırakırım üstümden Ve üşürüm, Üşümeyi hiç bilme sen. Aklına getirme yağmur damlalarının son dansını. Minik serçelerin karanlıkta kimsesizliğe ağladığını, Rüzgarın arsız çığlığını. Aklına getirme sen kağıttan sandalımın, Gölgene yetişemden alabora olup battığını. Ve sen sandığım bir hırsızın kürekleri çaldığını. Suçlama kendini; Benim odama hiç yağmur yağmadı ki. Kağıttan sandal da yapmadım, Küreklerim yoktu ki kürekleri sen çalasın. Biliyorum, Serçeyi de sen ağlatmadın. Zaten rüzgarların arsız çığlığını hiç mi hiç duymadın. Ağacın gölgesine sığınmış yaprağı sen çaresiz hiç bırakmadın. Bunun suçu, Son dansların edildiği sonbaharın. Pencerelerin açılmayışının. Ali Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kördüğüm
Bir gün, Eli kanlı bir düğün... Bir kuşak, Kırmızı, Ve kördüğüm... 05.12.06 salı Ali Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kumdan Kale
Deniz kenarıydı, Güneş yolunu çoktan tutmuş batmaktaydı. Dalgalar ayaklar altında, Dağlar sallanmaktaydı. Gözlerim yüksek bir yerden, Çok yüksek bir kalenin, Bakmaktaydı, En ulaşılmaz penceresinden. Kapıları belki kırk katlı, Kilitli belki ama, Yine de açılması imkansız mıydı? Açıldı! İşte şimdi, Kalem kuşatıldı... ................ En son kapıda kilitti canım, Damağında özgürlüğün tadı. Elhamdülillah demedik ya, Sevdaya yine de kan bulaştı. Geceydi, Deniz kenarıydı, Güneş yolunu kaybetmiş ağlamaktaydı. Ve ben yenileceğimi bile bile direnişteyken, Kumdan kalem ayaklarının altındaydı. Ali Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Küsmek Belki de Sevda sebebi Bir Ölüme
Umudun yeşerttiği bir sevdada, Mevsimleri eksik bilmez bir acının sorusu; Nedir cemre? Kışlar yoksa nedir bu yüreğe düşen öyleyse? Küsmek belki de,sevda sebebi bir ölüme. Ali Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mecburi
Aysız bir gece vakti, Yoksan, Gölgemdir tek gözlerimin alabildiği. Yüreğimdir öğrenen kimsesizliği, Mecburi... ................ Tamamen bir bütün, Senmişsin aslında, Gecenin ta kendisi... Ali Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Merdiven
Ellerine dokunamazdım bir adım önümden, O merdivenleri inerken. Merdivenin korkuluklarına değerdi ellerin, Ardında ben. Biraz yavaşlasan ne olur du sanki inerken, O zaman, Ellerimin ellerine çarpması değildi bile işten... Sen bilmezsin ya, Hani kırılmıştı gönlüm sana bir dem. Ve alelacele o yerden kaçarken, O gün sendin merdivenlerde ardımdan gelen. Ama takipte değildi ellerin, Öylesineydi korkuluk demirlerine değmen. Ali Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Muamma
Tenim kızkın demirle parçalanıyor gibi, hasret çektiğim doğrudur. Düşlerim en saf halimle kandığım, yalan bir doğrudur... Onca akşam serinliğinde, öldüğümde çok olmuştur. Nefes aldığım olmuştur, Zorla, Sensiz... Değeri, değersiz... Değmez bir sevdanın yakamoz mavisinde, Muammaya kapılmışım yelkensiz... Ali Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nasıl Desem de bilsen
Vazgeçmişliğin sorhoşluğu var üzerimde, Bacaklarım tir tir titriyor, Bedenim sevinçten sendelemekte. Bilmiyorum. Sensiz, Belki düşmüşümdür de. Yani,nasıl desem de bilsen, Sana yenilmek güzel, Yüreğim ölümlere kafa tutarken... Ali Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nasıl İstersen
gözlerini güneşe her açışında, bütün gökyüzü renkleri senindir. istdiğini öldür, istediğini sevdir. kim darılır sana? kim sevilmediği için üzülür? sen yeter ki söz söyle, bir an olsun aklına düşeyim, sonra istersen güldür, istersen öldür. Ali Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|