![]() |
![]() |
#111 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57910
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() O ve Tütünü
En büyük icadı bilmedi Tek harf yazmadı Tek harf silmedi Ölesiye doymadı Doyasıya gülmedi -Sevdi mi? Herkesin bildiği Birini ölesiye sevdi: Tütünü O hırsız kedi Her Allah’ın günü Azar azar Süt gibi Ciğerini yedi En büyük icadı bilmedi Tek harf yazmadı Tek harf silmedi Adı Veysel’di Latife olsun diye, kimi Karani’yi de eklerdi Yoktu tasası, Tütünüydü tek derdi Katran sarı bıyıkları altından Zoraki bıçak ince gülerdi -Sevildi mi? Herkesin bildiği Biri O’nu ölesiye sevdi: Tütünü Bir sabah tütmedi, Bildi öldüğünü Elli küsur yıllık ömrün özeti: Tüttürdü, gitti… Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Özgürlük
Gelirken Tıraş takımı Beş on da kağıt getir Güzelim Beni içeri tıktılar Bugün Tek tesellim Sakalım bayağı gür Seyrek ama Sanki tel tel demir Kara bitek ve özgür Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özlem
Eylülde Sığacık ve Akkum Beyaz peynir ve kavun Yine bir eylül ve sanki orda bir ben yokum Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Palandöken’de bir şair
İlkyazda Palandöken Her bakışa bir giysi değişir Gelincik kırmızı Çiğdem beyaz Ay kıştan kalma deli sevişir Palandöken’de bir şair Palandöken bir şiir Her okunduğunda Şair değişir Şiir değişir Ay kıştan kalma Ay deli sevişir Not: Palandöken’li şaire ithaf edilmiştir. Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sanal Yaşam
Paylaşmak ve sair Ne kadar güzel söz varsa sevmeye dair Oya gibi işlese de, en yalın ağız şair Yani sözün kısası Nazım’ın şiirinden damıtılsa da duygunun en hası ve Dalında gümüşten yaprak, Baharın bütün renklerine batırılsa da toprak, Ne sonbahar ne yaz, Bir tek çiçeğe sığmaz Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Satılık Köy Çocuğu Var
Satılık köy çocuğu var Tek ısırık izi yok Al elma Yanaklar Yok bir eşi benzeri daha Kır çiçeği dolu iki gözbebeği ve her birinde onlarca bahar Satılık köy çocuğu var Yürek kesmece Bir serçe pır pır, Yüreğini iyi bilirim Dokunacaksan gözlerinle Ellerinle hayır Bakma, art niyet varsa İçinde, Su gibi hızlı ve sadece art niyetle kirlenir Işık gibi temiz ve gölgesizdir Bir tek kusuru var Serttir çabuk kırılır Bir de şu iz Bu izden en iyi analar anlar Kardeşine ait Kızamıktan ölmüştü geçen bahar Anlayacağın bu yürek sevdalı Bu yürek yarılmış nar Her şeyin zamanı, bir mevsimi var Kıymetini bilirsen Bu yürekten iki deyme adam çıkar Kalbine karşılık, satılık köy çocuğu var Yüreğindeki kanda bir nilüfer gibi yaşar Satılık köy çocuğu var Ciğerinde yaylalarca rüzgar bir zemheriye yetecek kadar soğuk var Üzülme Ne zaman yalın ağız, iki tatlı söz yüreğine değse O an yüzünde papatya gülücük patlar O bilir ve anlar Afiş afiş sinema Sinema sinema mısır patlar Çocuk yüzüne aldanma O bilir ve anlar Şehir çocukları kadar O anlar ama kekik ve toprak kokar ciğeri yanar Üzülme dedim ya Bu ciğerde Toprağına göz değmemiş kaç bahar var Böyle bir ciğere, sıradan şair destan yazar Kalbine karşılık satılık köy çocuğu var Yüreğindeki kanda bir nilüfer gibi yaşar Tutma ellerini boş yürek ellerlin yanar Sevdalı olmalı yüreğin göz bebeklerine kadar Tutma boş yürek, kan tutar Toprak damar damar çatlar Güneş batıdan doğar, kıyametim kopar Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen Beni Öldüreceksin
Şimdi ben Ekmek desem Sen kavga mı duyacaksın? Şimdi ben Elma desem Gül desem Dikmek için Göz çukurumu mu oyacaksın? Şimdi ben yol desem Köşe başlarına sinip Bastığım yerlere Mayın mı döşeyeceksin? Şimdi ben karakol desem? Sen bana Kelepçe mi uzatacaksın? Şimdi ben Sağ desem Sol desem Sen Kahrol mu diyeceksin? Şimdi Ben sana Ekmek versem Elma versem Gül uzatsam Yoluna ölsem Defol mu diyeceksin? Sonra da Utanmadan Sıkılmadan Buna demokrasi diyeceksin? Güldürme beni Sen beni öldüreceksin Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen Vicdan Ol Ben Avare
Sen vicdan ol Ben avare Dolaşalım cüzdanları Gönülleri pare pare Sen kırkta biri anlat Ben sevgiyi Taş kalplere Sen akil ol Ben divane Dolaşım memleketi Şehir şehir Hane hane Açları ben sayayım Sen dinlerken komşusundan bahane Servetin mi? Derdin mi? Kırkta birini verdin mi? Aç komşun var ise Var düşün sebebini. Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevgili Elim Geri Sayım Zamanı
Şu çıtalı, Şu uçak Yüzen şu şehir gibi gemi Şu anda, şimdi Saplanmak için cana Hızla yol alan mermi Karanlıkla bilenen bıçak Hepsi hepsi Senin eserin Bazen yumruksun demirden Bazen ipek yumuşaklığı göz yaşlarımı silen Avuçlarından su içtiğim Öpüp alnıma koyduğum Sevgili elim En bilen En çaylak En bilgin ve En alçak En soğuk ve En sıcak yerim On’a kadar saymasını senden öğrendim Şimdi de On’dan geriye… Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Son altın liran
Ciğerimde ucu Kopmuş urgan gibi duran Son nefesim Belki de son bozukluktur Zamanın zulasında bir an Harcadığın şu an Son altın liran Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|