![]() |
|
|
#111 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12132
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Son Soru - Son Cevap
A.Tufan Şentürk'e Ve bitti hikaye nihayet Kivraniyor zaman avuçlarimda... Neden dünya bir mezarlik olmaya mahkum? Son mevsim daldi son uykusuna Perişan saçlarimda. Renk mi, alev mi, ses mi? Nedir uzayip giden hayat? Damarlarimda dolaşan son damla kanda Nedir bu feryat? Ve neden durdu zaman, Ne çabuk geldi son saat? Kim bagladi bu karanliklari Dünyamin çatisina, Kim getirdi beni bu karanlik eve Gece yatisina? Bütün yollarin sonsuz oldugu yalan. Bir kitabe-i Seng-i mezara Ismim yagdiracak kadar Yaşiyor insan. Ve bitti hikaye nihayet Kivraniyor zaman avuçlarimda Neden dünya bir mezarlik olmaya mahkum? Son mevsim daldi son uykusuna Perişan saçlarimda... Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
|
|
|
|
|
#112 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Son Şarki
Tutuştu yine kalbim, yaniyor alev alev, Kemiriyor içimi istirap denilen dev. Kaderin cilvesi bu helâk olsan nafile Taş kalpliyse canan, sen istedigin kadar sev. Sevmek kolay güzelim sevilmemek inan zor Taş kalpli küçük yarim sevmek nedir bilmiyor. Alevsin sen yakarsin, sevmekten ne anlarsin Sevilmemek çok aci, acisini bana sor. Anlatmak mümkün degil, yitirdim ben gücümü Mutluluk dileyerek alacagim öcümü. Yalniz şuna inan ki sevdigim günden beri Doldurdun her saniye gündüzümü gecemi. Göçettik mi maziye kalmiyacak farkimiz, Dönecek tek plakta, tek olacak şarkimiz. Söndürecek Alevi evrende ESENYEL'ler Söylenecek mahşerde yalniz bizim aşkimiz. Ankara - 15.12.1969 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
|
|
|
|
|
#113 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sonsuzluk Türküsü
Sonsuzluğa varan yol İçimde kıvranıyor; Yanmak isterim bol bol. Sonsuzluk içimde kor, Arzularım bir umman, Ruhuma esir zaman, Ölmek kolay Yaşamak zor. Mesafeler cücedir İçimin aynasında. Coşkun ruhlar yücedir. Sevginin deryasında Ebediyyet ne tatlı. Seven gönül kanatlı Sonsuzluk ortasında. Istırap sarayının Kapısında bir kilit, Kapatmış onu ümit. Varlık tutuşup yandı Sönmez artık bu ateş. Aşk ruhumda uyandı. Mehtap fecir ve ahenk Tezgahımda dokunur, Yolu aydınlattı nur. Şu hür mavi ufuklar İçinde beni saklar, Orda fecir soyunur. Ötelerin ötesi Çekiyor beni her an, Tükendi artık zaman. Yokluk varlığa köle, Aşkla vuslat el-ele. Nura döndü ıstırap Sana şükürler Yarab. Edirne - 1950 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
|
|
|
|
|
#114 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sonu
Mavi ufuklara uzattim kollarimi Verin bana da biraz aydinlik. Günahlarin cenderesinde kalbim Gözyaşlarim, renksiz, ilik. Rüyamda göremiyorum Hatiralarimda uyuyan şehri. Beyaz sabahlarim karardi Kuşlar getirmiyor bekledigim haberi. Unutulan yillarin hasreti Gurbetin sonsuz yollari Içimde kivraniyor. Enginle boy ölçüşen günahlarim Huzursuzluktan yaniyor. Daha kirilmiyacak mi? Kara talihimin, kara kollari. Yikildi duvarlari hürriyetimin, saadetimin Aydinliklara hasret yaniyor içimde. Varlikla, yokluk verip elele Her zerresini kemirdi Kemigimin etimin. Gece kuşlari emdi aydinligini, dünyamin, Kirildi çelikten çemberi düşüncemin Ben ve herşey hatiralar yigini. Uzunköprü - 1949 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
|
|
|
|
|
#115 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sonu
Çagrilarim seslendi ufuk ufuk Iç boşlugumu doldurmak arzusuna. Zaman boyunca agladi sonsuzluk, Kisirlaşti aşklar Ve düşünce içindeki öksüz mana. Varligin tadina doyamadik Bir iç sizisi uzayan günler: Düş... Mutluluk borcunu bir türlü ödeyemedik. Mekan çerçevesinde tutsak, yaşanti ölmüş. Kanat sesine hasret, bir bahçenin içinde Kirilmaz diye inandigimiz putlara taptik. Seneleri yokluga kuledip Kara bahtin peşinde Topladigimiz (başimizi yaran) taşlarla Kendimize yalnizca bir mezar yaptik. Isparta - 1962 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
|
|
|
|
|
#116 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Şavrole Sebahat’a Mektup
Mektubunda: "Gel bizimle yaşa, bütün zenginligimi sererim ayaklarina. Gelmezsen ben geleyim, raziyim gecekonduna, bir dilim ekmekle bir baş soganina" diyorsun. I Burasi bizim mahalle, Yollari asfalt degil toprak. Evleri kerpiçten, tek katli; Duvar görünür pencerelerinden Çatlak, çatlak. Yildizlara hasrettir burada gözler. Balkonu yoktur evlerin, Gökyüzünü göremezler. Bilye taşir çocuklar ceplerinde Fistik, findik yemesini! bilemezler. Tüm yaşantilari Güneş altinda yazin, Kişin ayazda; Sen yaşayamazsin aramizda. II Burasi bizim meyhane Yalniz aglanir burda. Sen gelemezsin, Aglamasini bilemezsin, Için kabarir Içemezsin bu şaraptan; Şişesi iki liradan. Hem zenginligine yakişmaz, Hem de zehir gibidir. Palamuttur mezemiz Pişirilmiş, simsiyah bir tavada Yeşil yeşil zeytin, kokar salata. Bizim meyhanenin rengarenk işiklari yoktur. Tavaninda bir tanecik, onbeşlik Ampul yanar. Sinekleri vardir kara, kara Uçuşurlar havada. Küfürlü, uçkurlu türküler çalinir. Sahibinin sesi gramofonda. "Sen ellerin olamazsin Sen benimsin en sonunda" III Senin kokteyline de ben gelemem "Neden mi?" gülmesini bilemem. Anlaşamayiz seninle. Sen aglamayi unutmuşsun Bense gülmeyi. Hem yakişmam, o süslü, püslü yerlere O bin bir işik köreder gözlerimi Saklayacak yer bulamam Kocaman ve nasirli ellerimi. Cevap veremem Lugatimda bulunmayan sözlere. Nasil bakarim ben O yeşil çerçeve içinde parildayan gözlere? Ben anlamam bar-amerikandan, Beni sarmaz gavurca şarkilar. Zevk de duymam piyanodan, Gelemem dedigim bundan. IV Sen şehrin göbeginde oturursun Evinde şofben vardir banyonu isitan. Bizim için mutluluktur Su akinca musluktan Mahalle çeşmesinde. V Benim yolum kenar mahalleye gider Inişli, yokuşlu, hem de karanlik. Sen düşünmezsin geçimi Benimse ekmek derdi Bir kurt gibi kemirir içimi. Sen alafrangasin ben alaturka Benim sözüm açik-seçik Senin işin: -Mendukka-dukka-. VI Bana bahsetme, aşktan, sevdadan, Birak beni, kendimi yaşayayim Kendi içimde. Senin aklin sevdada Benimkisi geçimde. Nasilsa ayrilik var Bu sevdanin sonunda Çevremde birak beni Sen de, yürü git, kendi yolunda. VII Biliyorum paran çok... Paran çok amma... Ne yazik ki çarşida Gönül satan dükkan yok. Onun için cigerparem Bu sevdanin sonu bombok Ankara - 18.10.1966 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
|
|
|
|
|
#117 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Şimdi
Vakit geçti, Kapandi tüm kapilar. Boşlugun uzaylaşti içimde, Sensizlik atiyor yüregimde şimdi Damar, damar. Barajlarda hapsedilmiş, Özgürlügüne aglayan Sulara döndüm. Yokluguna siziyorum şimdi Azar, azar. Sensiz bu yaşam Bilmem ki neye yarar? Sana varan yollar kesilmiş şimdi Duvar duvar. Sensizlik atiyor yüregimde şimdi Damar, damar. Ankara - Haziran 1974 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
|
|
|
|
|
#118 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Şimdi
Şimdi gurbet denilen bir elem denizinde Keder adli dalgalar içimi dolduruyor. Yürüyorum aşkimin silinmeyen izinde Andigim her hatira yüzümü solduruyor. Birden boşaltmak için kalbimi ufuklara Yaşaran gözlerimle daliyorum engine. Fakat vermiyor seni bana hiçbir manzara Yoksun güzelim yoksun, şimdi yalnizim yine. Balikesir - 08.10.1939 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
|
|
|
|
|
#119 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Takvim
Istedigin kadar yan Ve yalvar hiçkirarak; Tatli günler düşüyor Takvimden yaprak yaprak. Ne gecesi gündüzü, Bulutlandi gökyüzü. Kirkini aşti ömür Olduk gönül öksüzü. Dizde derman tükendi Neye yarar yalvarmak. Depoda benzin bitti Yaklaşiyor son durak. Ankara - 09.12.1971 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
|
|
|
|
|
#120 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Teselli
Hicranı bestele, gönül durma yan. O sarı yıldızın nuru sönmede, Kölesi olduğun bu kahpe zaman, Mevlevi bir derviş gibi dönmede. Ne çıkar hasrete köle olsan da. Gurbetin evladı kara bahtlıdır. Ferhat da can verdi yalçın dağlarda Istırap Neş’eden daha tatlıdır. Çilekeş gönüller aşkın sahibi, Çekmeyen ne bilir mutlu olmayı. Bir avuç feryattır ömür nasibi Her çiçek bekliyor bir gün solmayı. Ayları bağrında eritir yıllar; Her geçen günümüz bir solgun, rüya... Kim olmuş bu yolda mutlu bahtiyar Hep böyle dönecek bu sarhoş dünya. Edirne - 1950 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|