![]() |
![]() |
#111 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 125 Thanked 197 Times in 120 Posts
Üye No: 44060
İtibar Gücü: 4225
Rep Puanı : 10060
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Mezar taşı var başucunda
Doğuştan kalbi delikti Yıldız’ın Annesinin gözleri önünde günde güne eriyordu Ana yüreği kaldıramıyordu bunu İyileşmesi için dua ediyordu Rabbine Bir umut ışığı doğmuştu ameliyat olacaktı İyileşip annesinin kollarına koşacaktı Daha bir umutlu olacaktı yarınlar Annesi okuyacağı okulları bile şimdiden düşünmüştü İyi bir gelecek annesine yakışan bir kız olacaktı Yıldız Olamadı.. Olmadı.. Hayallerin, düşlerin, umutların üstünü kara toprak kapattı Yıldız ameliyattan çıkıp koşamadı annesine Bir candan bir can gitmişti. Bembeyaz gelinlikle görecekken kızını Kefenle teslim ettiler annenin ellerine Oysa sabah öperek dualarla yollamıştı gözünün bebeğini Hastalığından dolayı hiç konuşamamıştı Yıldız Annesi gözlerine bakarak anlıyordu ne istediğini Ameliyata girerken o küçücük dudaklarının arasından Anne kelimesi çıkmıştı Hüzünle mutluluk o an birbirine karışmıştı İlk kez konuşmuştu ve Annesi son kez duymuştu. Dört yaşındaydı Yıldız annesinin mavişi yaşama sebebiydi Ecel gence yaşlıya bakmaz… Azrail giren evde duman tütmez, aş pişmez Ölümün sessizliği dolar eve Selası veriliyor Yıldız’ın son yolculuğunu haber veriyor hoca Tanıyan tanımayan camiye akın ediyor yalnız bırakmıyorlar Yıldız’ı bu son yolculuğunda Küçücük bir beden yatıyor musalla taşında Annesinin sıcacık kollarından ayrılan Yıldız Anne şefkatiyle Yıldız’ı kara toprak kucaklıyor Annesi beklerdi her gece Yıldız’ı başucunda Annesinin yerine Bir mezar taşı var şimdi Yıldız’ın başucunda |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Mezar Taşım Haykırdı Gerçeği
Biliyordum Bir gün bana Geleceğini. O geciken gün Bu gündü. Biliyordum Geçmişi sileceğini. Sırtından attığın İnat yükündü. Biliyordum Huzuruma gireceğini. Titreyen ellerinde Bir demet kır çiçeği. Biliyordum Onları toprağıma Sereceğini. Mezar taşım haykırdı Yüzüne gerçeği. |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mezar Taşı
Yıkılmıştım,yaralıydım,yıkık ve virane Daha kendime gelememiştim,ben bi çare Aglıyor,sızlıyor,seni arıyordum,yoktun,ne çare Unutamıyor,fakat,yaşıyordum, bi çare Seni sonsuza kadar yaşatmaktı,gaye Bır sey yapmalıydım,herkez görmeli, ne gaye Kimse seni görmüyor,bilmiyordu,ne çare Bir gün, bir mezar taşında adını gördüler,ne çare |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() --------------------------------------------------------------------------------
Şimdi nereye gidiyoruz ona bakalım Bilmeliyiz nereye gittiğimizi Kapıları çarparak dışarı çıkıyoruz değil mi Islak taşlarında kayarak bu eski sokağın Hala değişmeyen kaldırımlarında birbirimize tutunarak Ellerimizi arıyorsak Artık bilmeliyiz İçimde yalnız bir göçmen yerini arıyor Yağmur yağıyor, gökyüzü kapalı Nehrin bulanık suları köpürmüş, duyuyorum Beni kendine ayırmışsın, farkındayım Yollara çıkarmışsın, yaşlı atların toynak sesleri Duman içinde ve alacakaranlığın Yüzüne bakıyorum bir pencere açılıyor Bembeyaz bir zambak uzanıyor geceye Yaşadığı toprağa benzemiyor Eğimine bakılırsa dağların yalnızlığı Bu kente hiç yakışmıyor Adresi unutmuşuz kimbilir nerde Bulanık yüreklerimiz Karıştırdıkça eski aşklar ufalanıyor Yalansız, özürsüz hatta özlemsiz Bir kadın bir erkeğe tutunuyor Anılarına tutunuyor, acısız Resimleri tarıyor ıslanmış tümü Hepsi siyah beyaz Kimseyi tanıyamıyor Bu caddeler, bu evler, bu nehrin kıyısı Siniyor her yere dağıtıp durduğun sesin Sütunlara, vitrinlere, ayak seslerine Kafesler darmaduman Tüm kuşlar salıverilmiş Suyun üstünde tüten sis Dokunsan masmavi hüzün |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gençliğimi kimse bilmez
Sakallarımdan çocuk kokusu, Ağzımdan ay ışığı fışkırır benim Ceketimi yağmurlara astoğımdan beri; TEHLİKELİ ŞİİR OKUR,DÜNYAYA SATAŞIRIM BEN... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Delikanlıyı da Yıkarmış Sevda Hayat yine delikanlıya acı yüzünü döndü. Yani yine acı gerçekler karşısında En güzel hayaller söndü. Daha düne kadar ağzında ıslığı, elinde otuz üçlük tespihiyle Dünyaya meydan okurken, Bir deli yürek sevdasını yüreğini tam ortasına gömdü. Her şeye gücü yetti de bir sevdaya yenik düştü. Hayata küstü. Artık kimseyle konuşmuyor, yüzü gülmüyor Çünkü hesaba ayrılık düştü. Sanki oyuncağı elinden alınmış bir çocuk misali doldu yüreği üzüntü. Yalnızlık ve karanlık artık onun en iyi dostu. Arıyordu ancak bulamıyordu ruhunu aydınlatacak ufku. Ancak büyük bir hakikati buldu çıktığı yolda. Delikanlıyı da yıkarmış sevda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() YAĞMURLU DENİZ
Bırakın beni Dışarda yağan yağmurlar alsın Yanısıra yağan yağmurların Kaldırımların dibinden dibinden Mutludur denize doğru giden. O her gün oyuklarından yere iner Yaprak yaprak merdiven bir ağacın Biraz dudak boyar, biraz taranır Önünde içi yağmur dolu bir aynanın Çıkar adımlarını yağmurlara bırakır. Açıklarda denizin üstünde yüzen Yağmurlarlayım ben Aşk yorgunu dinlenen... |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İlkbahardan ötelerde bi mevsimdin sen... yaz akşamları denize düşen ince bir portreydin.. mevsimler yapraklara acımazdı hazan zamanı gelirdi, bembeyaz olurdu her yer, gittiğin yollarda izlerin kaybolurdu.. mevsimler gelirdi ve giderdi.. Soğuk akşamlarda sarıldığımdın sen benim, yağmurlarımın bulutuydun gözlerimde.. ağlardım sen her gittiğinde bu şehirden.. bilirdin.. giderdin
ama.. Şimdi kaybolmuşluğumu arıyorum kendimde, yalnız başıma.. duvarlarına resmini çizdiğim, ardından tuğlalar ördüğüm bomboş bir evdeyim... Kalemim küskün kağıtlara.. yüreğimde yaprakları dökülmüş bir sonbahar... Giderken sana verdiğim sözler geliyor aklıma, duymamıştın sen... unutmayacağım, ağlamayacağım demiştim... unutmadım... sensizse bu şehir, sensizse bu hayat, neyleyimki ben... bırak aksın gözlerindeki yaşlar topraklarıma... geç kalmış sevgileri anlatırken bana melekler duyarım belki hıçkırıklarını. Ama artık, sana söz verdiğim gibi... ağlayamamki ben... |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sebebi Gözlerindir
Hayata tek gülüşünle bile tutunabiliyorsam Kurak çöllere umut çiçeklerini ekebiliyorsam Dilimde her an senin ismini sayıklıyorsam Sebebi hayatıma umut saçan o gözlerindir Gece yarısı ter içindeyken hayalinde teselli buluyorsam Kırık sazımla toprak kokan türküler okuyorsam Karanlık gecemi bir tek yıldızla aydınlatıyorsam Sebebi gülümsemeyi öğreten gözlerindir Tek bir gözyaşında ölümün kefenini giyiyorsam Rüzgar olup saçlarında esmeyi görevim biliyorsam Acılarımı tek kalemde geçmişe çiviliyorsam Sebebi karakışımda baharı yaşayan o gözlerindir Gökkuşağı renkli kalemimden satırlara ismin dökülüyorsa Aşkımdan mısralar kalbine tek tek süzülüyorsa Çocuksu düşlerim yüreğinde kanatlanıyorsa Sebebi sevmeyi delice yaşatan o gözlerindir Karanlık geceden sonra seherin geleceğini anımsıyorsam Mavi denizlerin tam ortasına ismini yazıyorsam Ölüme rest çekip tüm benliğimle sana koşuyorsam Sebebi yarınlarımda tek umudum o gözlerindir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mezar taşı
Şiir yazıyorum sebebi sensin derdimin Şiirlerle avutuyorum kendimi rahatmı vicdanın Uyku yok bende sen rahat uyurmusun Bilmemki sen feryadı duyacak kalp taşırmısın Yoksa taşıdığın sadece bir et parçasımı Bir aşık feryat ediyor çekilen çile aşığa revamı Esra yola çıktım sende bulmak için esrarlı aşkı Sen bana tattırdın en iyisinden zehir ve ağı Yollarda yürüdüm ******* boyu seni Aradım yıllar yılı bir yudum kalb i sevgi Dağ taş dolaştım akıttım gözümden kanlı yaşı Şimdi mutlumusun sana özlemimi anlatıyor mezar taşı |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Mezar Taşında Yazıyordu..!
GÖKHAN’ı vurdular… Adımsız kalacak artık Şehrin ıslak yolları, Bizim evin arka sokakları. GÖKHAN’ı vurdular, GÖKHAN’ı sırtından vurdular…! Kumrular görmüş kaçarken Eşkıyaları. Pis yüzlerini, kanlı ellerini Sonra bir daha uçmadılar Öylece durdular… GÖKHAN’ı kalleşçe vurdular. Sirenler… telsizler… polis anonsları… Cankurtaran; GÖKHAN’ı sedyeye koydular! Simitçiye sordular, Meydandaki ihtiyar biletçiye..? Oysa tek şahidi kumrulardı cinayetin! Kumrular gözyaşı kuşları Öylece sustular! GÖKHAN bir akşam vaktinde vuruldu Okul dağılmamıştı daha, Akşam cemaati çıkmamıştı camiden… Sıcak bir kan sızıyordu etrafa Gözlerde korku Yürekte ihtizaz GÖKHAN gurub vaktinde vuruldu Yalnızca kumrular ağlıyor, GÖKHAN kanatlanıp uçuyordu! Ve Şehrin kan kokulu yollarında, Bizim evin arka sokaklarında Eşkıyalar kol geziyordu! |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
|
|