![]() |
![]() |
#1201 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57922
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çözülür Dillerin
Eğer, Allah'ın varsa çözülür dillerin, Bilmezmisin be seni nasıl severim, Aslı'da kimmiş, bilsen nasıl överim, Eğer, Allah'ın varsa çözülür dillerin. Ben değil, sen sevseydin no'lurdu, Sor bakalım Önder zalimmo'lurdu, Her nere gitsen, seni arar bulurdu, Eğer, Allah'ın varsa çözülür dillerin. Deli gönül abdal olmuş geziyor be, Sana benzer birin görse ölüyor be, Yas yerleri gibi matemin tutuyor be, Eğer, Allah'ın varsa çözülür dillerin. Ceylan gözlerinde ahdım kaldı der, Sen kendine bakma halimiz beter, Bana ne ellerin lafları çekilen yeter, Eğer, Allah'ın varsa çözülür dillerin. Yusuf Önder Bahçeci
![]() |
#1202 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çukurova Tarlalarında Güzeller
Çukurova tarlalarında pamuk toplayan güzeller, Hepsi de birbirinden güzel, gerçekten güzeller, Çukurova tarlalarında pamuk toplayan güzeller, Sevdiği yiğitlerin kâlbini de, böyle hep ezerler. Çukurova tarlalarında pamuk toplayan güzeller, Hepsi de benim, anam ve bacımdır bu güzeller, Hepsinin gönlündede yatan bir aslan var bilirler, Çukurova tarlalarında pamuk toplayan güzeller. Pamuk elleri pamuk toplamakla nasır bağlamış, Hepsinin kaderi aynı, kaderleri böyle bağlamış, Belki, bir yiğidi sevmiş, varamamış ve ağlamış, Çukurova tarlalarında pamuk toplayan güzeller. Güzeller mutlaka okumalı, hakim, doktor olmalı, Güzeller okuyunca aydınlanıp sevdiğine varmalı, Sevdiğine varamamışsa *******i hep ağlamalı, Çukurova tarlalarında pamuk toplayan güzeller. Yusuf Önder Bahçeci
![]() |
#1203 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çullanıyorlar
Mal bulmuş mağribi gibiler çullanıyorlar, Bunlar aynılar, kof zihniyet çok oluyorlar, Mevta Fatiha bekler çiftetelli oynuyorlar, Mal bulmuş mağribi gibiler çullanıyorlar. Ben Mevtanın sahibi olsam def ederim, Mevtayı rahatsız etmeyin, çekilin derim, Hele şaplak çalanlara da neler ederim, Mal bulmuş mağribi gibiler çullanıyorlar. Mevtaya üzüldüğünden değil, edebiyat, Acaba kısa günün kârı ne eder ne fiyat, Nasıl olsa meydan boş, palavralarını at, Mal bulmuş mağribi gibiler çullanıyorlar. Hiç görmedim davada hakim savcı bir, Bunların ki yargısız infaz, idamın istenir, Mahkemeye ne gerek ki cezalar verilir, Mal bulmuş mağribi gibiler çullanıyorlar. Yusuf Önder Bahçeci
![]() |
#1204 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çuval Geçirdim
Geçen sene içinde, tatil için Köyümüze gitmiştim, Köyde gezerken baktım, sığırdan dönen eşşekler, Çocukken eşşekleri çok severdim bineyim dedim, Hayvan değil mi bu işte, çok aksiydi, binemedim, Hemen orada bulunan yaşlı bir amca bana dediki, Bana bak oğlum, bu eşşek çok fazla çifte savurur, Şunu iyi bil seni de sırtına bindirmez fazlaca anırır, Bana söylermisin bana Amca nasıl bineyim dedim, Amca bana, Oğlum hayvanın başına bir çuval geçir, İnan gözü bir yeri görmez, çifte de savurmaz, dedi, Vallahi Amca iyi fikir, iyi fikir, dedim, gülümsedim, Bir çırpıda hemen oralardan bir çuval ele geçirdim, Bulduğum çuvalı hemen eşşeğin başına geçirdim, İnanırmısınız, eşşek anırmayı kesti ve çifte atmadı, Ondan sonra bende, güzel, güzel eşşeğe bindim.... Yusuf Önder Bahçeci
![]() |
#1205 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çünkü Bunu Bilmedin
Bilsem seni severmiydim, Sana gönül verirmiydim, Senin için ölürmüydüm, Çünkü bunu bilmedin. Bilsem harap olurmuydum, Bilsem serap olurmuydun, Bilsem seni görürmüydüm, Çünkü bunu bilmedin. Bilsem seni sorarmıydım, Rüya görüp yorarmıydım, Bilsem seni bulurmuydum, Çünkü bunu bilmedin. Bilsem seni bırakmazdım, Bilsem sana kızamazdım, Bilsem yola bakmazdım, Çünkü bunu bilmedin.... Yusuf Önder Bahçeci
![]() |
#1206 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dağ Başında ki Eşkiyalar...
Dağ başında ki eşkiya, şiiri ne bilir, Onlar ancak anladığı dille yola gelir, Analar ağıtlar yakıyor elbet biri gelir, Dağ başında ki eşkiya, şiiri ne bilir, Onlar ancak anladığı dille yola gelir. Parayla satılan hainler ve dönekler, Allah'ın yardımı önemli be dönekler, Malı gördüğü yere dönen, dönekler, Dağ başında ki eşkiya, şiiri ne bilir, Onlar ancak anladığı dille yola gelir. Yusuf Önder Bahçeci
![]() |
#1207 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dağ Ceylanı
Benim sevdiğim, dağ ceylanı gibi kaçar, O güzel bakışları, kalbimde yaralar açar, Bilirmisin, seni seven Önder, nasıl naçar, Benim sevdiğim, dağ ceylanı gibi kaçar, O güzel bakışları, kalbimde yaralar açar... Yusuf Önder Bahçeci
![]() |
#1208 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dağlar Taşlar Ağlıyor
Dağlar, taşlar ağlıyor, Bu sevdanın yüzünden, Mecnun oldum bilmiyor, Bu sevdanın yüzünden. Dağlar, taşlar inliyor, Sevdim onu bilmiyor, Benim yüzüm gülmüyor, Bu sevdanın yüzünden. Dağlar, taşlar gelir dile, Sen Allah'tan sabır dile, Düştüm dillerden dile, Bu sevdanın yüzünden. Mecnun çöllerde gezmiş, Kerem dağları delmiş, İkiside cân vermiş, Bu sevdanın yüzünden. Mecnun çöllerde gezsin, Ferhat dağları delsin, Önder Cennet istemesin, Bu sevdanın yüzünden.... Yusuf Önder Bahçeci
![]() |
#1209 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dağlar Taşlar Gelir Dile
Güzel sevdim derdi ile, Dağlar taşlar gelir dile, Gel Allah'tan sabır dile, Gör bakalım neler olur.... Yusuf Önder Bahçeci
![]() |
#1210 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dağlar Yol Verse...
Ne sevdiği belli, ne sevmediği, Aşamadım ki bir türlü o gediği, En sonunda oldu, onun dediği, Ne sevdiği belli, ne sevmediği, Alacağın olsun, diyebilirmiyim, Seni çok sevmişim, delimiyim, Dağlar yol verse gelmezmiyim, Aşamadım ki bir türlü o gediği... Yusuf Önder Bahçeci
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|