![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hiç Beni
Görmeseydi gözlerin… Sever miydin hiç, beni? İçeceksen, hep senin Yudum yudum iç beni. Alevli akışınla… Kül eyle yakışınla… Erit, yok et bakışınla… Sansın herkes felç beni. Doğru muyum, yalan mı? Tanıdık mı, yaban mı? Kapladın her yanımı… İnanmazsan ölç beni. Ne söylesen darılmam… Her ne etsen kırılmam… İnan…kusura kalmam… Önemseme geç beni. Çiğne, bir yol olsam da… Kopar, bir gül olsam da… Çiçekli dal olsam da…. Acıma hiç, biç beni. İşlemişsem bir kusur… Büyüksün sen, gör mâzur… İster yerden yere vur… İstersen et linç beni. Meyil verip de sana… Bakmışsam başkasına… Sorma, asla arama… Kötülerle seç beni. Hülyâlara yaslandım… Umutlarla paslandım.. Deli idim uslandım… Sanma n’olur genç beni. Bitti gücüm, kararım… Düzen tutmaz ayarım… Acılarla ağlarım.. Bilme artık dinç beni. Aciz, eksik insanım… Acır, üzülür canım… Yok deme…var, vicdanım Sanma mermer, tunç beni. Sen nedir hiç bilmezdim… Ben nedir hiç bilmezdim… Kin nedir hiç bilmezdim… Böyle etti hınç beni.
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hiç Bir Yerde Olmayan
Yıldız yıldız, seni aradım; bulut bulut. Gökkuşağında; Yoktun; mehtabın gizeminde; Ayrılma, buluşma kavşağında… Rüzgar oldum… kovaladım; ulaştım, en ulaşılmaz yerlere bile; ışık oldum; gökyüzünde, yeryüzünde, seni aradım; sevinçte, hüzünde; binbir umut… kavrula kavrula özleminle… güllerin kokusunda, çiçeklerin bakışında, seni aradım; sordum; akşama, sabaha ağladım geceye bulamadım, kalbimden başka bir yerde…
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hüzün Bestesi
Gözlerimde eylül tortuları var Üşürüm ekimin ayazlarından. Rüzgarlar geciken müjdemi kovar İlhâm natürmortun beyazlarından… Kasımda kurşunî hüzün gökyüzüm Aralık buz tutan hasret albümü. Yalancı bahardan tortu gündüzüm Puslandıran, koruk sevdâ gönlümü… Ocak tipisinde hapis yüreğim Şubat cemresini bekler umutla. Bayat kurşun gibi yağar kırağım Kimsesiz, ayrılık gününü kutla! Bakışlarım mâsum kaçağa benzer Duygularım güzlek sağanağında… Bilmem…unuttuğum kaçıncı ezber. Hüzün tebessümün kül yanağında... Buruk kelimeler çeker susuzluk Kalem tutmaz, hicran çetelesini... Almaz, demir attı, cana sonsuzluk Ürkmüş, çıkaramaz gönlüm sesini... İnler kalbimdeki mâtemli bağlar Ağlarım, çalmayın hüzün bestesi! Acı…bir beste ki, bestekâr ağlar Ayrılık, yalnızlık, özlem güftesi.
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İki Elim Yakanda
Silemezsin; yüreğim silmek istemedikçe, Yüreğimden sevgini, gözümden hayâlini; Kâlbim gözyaşlarıyla yazar göğe dilekçe… Nasıl taşıyacaksın, bu aşkın vebâlini? Sensiz geçen her zaman, içime hicran yağar… “İki elim yakanda, ” bil ki sonsuza kadar, Sensizlik hançerinin iliklerimde ucu.. Her şeyi döktün, kırdın; düşünmeden sonucu… O günden beri kâlbim tutar ölüm orucu Görmeni hiç istemem, hâlimin son hâlini… Ayrılığın zehriymiş, meğer aldığın karar “İki elim yakanda, ” bil ki sonsuza kadar,
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İki Kadın İki Oy
'Bu şiiri; sırf yaşayabilmek ve yaşatabilmek adına sağırlara seslenen ama sesini duyuramayan, hep hor bakılan, gırtlağı sıkılan saf ve temiz kadınlarımıza, kızlarımıza ithaf ediyorum' Bir kadın…Bir kadın daha! Bir de çocuk! ne ayakkabısı var ayağında ne de sırtında gocuk! Dökülür billur gözyaşları boncuk boncuk! Kadınlar…kadınlar…kara yazılı ve azılı kadınlar! masum, zavallı, aç, sefil çocuklar! oyuncak beklerken…oyuncaklar(! ?) Birinin afişlerde resmi… boy boy! Yaldızlı harflerle yazılmış altına ismi(! ?) Birininse sarf malzemesi her yere ve her şeye ismi, cismi! Birinin ihtirası kalkmış şaha… Aldıkça…ver, yok mu diyor, daha? - etrafında etten korumalar ve demirden zerre olsun çıkmayan, emirden(! ?) diğerinin isyanı sarılmak üzere silaha! fırsat bulabilirse kutsal(! ?) amirden yanmış…kapkara farksız beti benzi kömürden! Birini boş vaatlerle dolu şuh kahkahalar sarsarken; yeri, göğü… Diğerinin feryatları yırtıyor. Kim bu nimetleri dağıtan(! ?) Niye böyle adaletsiz tartıyor(! ?) İkisi de oy diyor kadının Oyyyy! ! ! Oyyyy! ! ! Biri açlığından…susuzluğundan Yoksulluğundan…çaresizliğinden… Uykusuzluğundan…huzursuzluğundan… Şikâyet ederek…aldatılmışlığından… Tedavisiz yaralarından… Alil ve aciz kalmışlığından… Diğeri…ihtirası ve yeniden kucaklamak için tadına doyamadığı kutsal mirası ekâbiranın iktidarı için… Oyyy! …oyyy! İki kadın ve iki oy… Offff! Aman offff! Oyyy! aman oyyy! Bin al, bir koy(! ?) Soy babam, soy! ? Sen iç, sen ye, sen doy(! ?) Görülmemiş böyle şölen… böyle toy!
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Îlan-ı Aşk!
Ateş basıyorsa yüreğimi seni anınca... ve görmüyorsam... düşünmüyorsam senden başka... yalnız hayâlin bürüyorsa gözlerimi… sensen en ve tek değerli… kimseye değer vermiyorsam... bir çılgına dönüyorsam sensiz kalınca... Bir telini bile... değişmek istemiyorsam başkasına... içimde ateş topu gibi duruyorsan... sana yan bakan bir gözün yapışıyorsam yakasına... kalbimle birlikte çarpıyor, nabzımla bir vuruyorsan... yokluğunun...dayanamıyorsam şakasına... söyler misin nedir bu? Ben bulamadım bir cevap... sende de bir cevap yok mu? Sözüm ve sözlüğüm sensen... her cümlem seni târif ediyorsa... Sen aklıma düşünce... - aklımda olmadığın bir ân zâten yok! aklım başımdan gidiyorsa.... sensen kördüğüme dönen özüm... ve sensen problemim, problemime tek çözüm... gözüm sensen...ağlayan ve sensen gülen yüzüm. Bütün cesâretimle söylüyorum... Sır olmaktan çıksın artık bu... İlk ve son sözüm! değilsin ve olamazsın aslâ tabu! böyle olmasaydı keşke! ... daha nasıl anlatayım! ? anla artık iki gözüm! ve anlat bana! düştüğümün delili mi bu, aşka?
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İlk Busenin Ateşi
Gitmez dudaklarımdan ilk bûsenin ateşi... Kâlbimde başlattığı yangın devam ediyor... Batmaz, karanlığıma doğan sevdâ güneşi... Her yanımı felç eden salgın devam ediyor... Unutamam; sarhoşluk verdiği o süzüşü... Aklımı baştan alan o hercai gülüşü... Sanmam, bir daha görmem mümkün olsun o düşü... O günden beri aklım dalgın devam ediyor... Bir esrarlı manzara varlığını bürüyen... Özlem oduyla yanan, içten içten çürüyen... Kavuşma coşkusuna umudunu sürüyen... Korkuluk umutlarda...yılgın devam ediyor Çöktü direnci, güçsüz...hiçbir aşkı kaldırmaz… Bir çılgınlık içinde, umarım ki çıldırmaz! ? Nasihat ettim, îkaz ettim, aslâ aldırmaz! Uslanmaz gönlüm, yola, çılgın devam ediyor...
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İlk Göz Ağrısı
İlkokula başladığım ilk gündü.. O sabah ne kadar heyecanlandığımı anlatamam! Okula gittiğimde.. sınıfın kapısında kara gözlü, esmer yüzlü, ufak tefek; o güne kadar hiç görmediğim -Çünkü herkes birbirini bilir, tanırdı ve birbirinden haberdar olurdu o zaman! bir kızla karşılaşmıştım, hatırladığımda, her zaman içimi sızlatan! Çocuk yaşıma rağmen, dizlerim titremiş, gözüm kararmıştı heyecandan! Bir kez bakmıştım gözlerine, oda bana bakarken; gözlerini mahcupça dikmişti yere; ondan sonra utanmıştım, bir daha bakmaktan! Sonra tiryakililiğe dönüşmüştü, Korkmuştum, onsuz yapamamaktan! Halimizden belliydi: o benden, ben ondan hoşlanmıştık; bilmeden sevdâyı, aklımız ermezken aşka! Ben biraz sâkin, sessiz, içine kapanık O ele avuca sığmaz, biraz deliceydi Diğer ve sonradan hayatımca tanıdığım kızlardan başka -sonradan öğrendim okulda herkese sevgiliydi! ! ? Diğer erkek öğrencilerle bir rekâbet içinde; kıskançlık, didişme, ümitlerle ve ne hayallerle geçti seneler.... İlk okulu bitirdik aynı dönemde; ben kasabadaki ortaokula yazıldım o yatılı okul imtihanını kazandı, gitti; uzak, kâlbimin ve aklımın hep kendiyle olduğu bir yere! Yazları okulların tâtil edildiği zamanlarda, buluşurduk onunla ara sıra; ben onun nasırına basardım hep, o da benim nasırıma! Ne o benim, Ne de ben onun, kalmazdık kusuruna! Konuşurduk oradan buradan, düzeni bozuk dünyadan! Solculuğu savunurdu bana, ben hep Milliyetçiliği ona! - Büyük dâvâlar yaştırdık minnacık yüreklerimizde habersiz dünyadan! Ne ben onu kandırabilirdim ne o beni edebilirdi iknâ O hep Amerika’ya kızardı, emperyalizmi kınardı! Ben Hep Rusya’ya kızar komünizm’i kınardım! Ama içten içten o benim için ben onun için yanardım! O bir kutupta, ben bir kutupta didişir, kavga ederdik; geldiğimiz de bir araya mıknatısın aynı kutupları gibi âdetâ! Ne o benim sevdiklerimi sevdi... hayat boyunca... ne de ben onun sevdiklerini... Birbirimizi sevdiğimiz muhakkaktı yanaşmasak da îtirafa! Sanki çekiliydi ikimizin dilinde de gerçekleri söylememizi engelleyen binlerce kelepçe! Ola ola birbirimizin yaktığı yangınlar gönlümüzde zıtlaşmaktan zevk alırdık ikimizde! Bir çok şeyi yok etti ve bir çok şeyi ortaya çıkardı zaman: ben, zıtlıklar olmadan, olunmayacağını idrâk ettim; o ise anladı yaşayamayacağını ben olmadan! Ben evlendim başka biriyle, çoluk çocuğa karıştım! o hâlâ kimse sevdiği...! ? ne zamana kadar bekleyecekse? sevdiğini beklemekte! O belki bilmiyor, bilmesi mümkün değil de! Uzaklarda biri var, onu ilk günkü gibi seven, bir kendinin, bir de Allah’ın bildiği sevgisini söyleyemeyen kimseye! ? ve sonsuza dek sevecek, içinde hep sevdiği, sevgisi hep içinde! Sığınmış sevgisinin gölgesine., biri var... belki genç, belki ihtiyar...! ? sevdiğinin hayâliyle birlikte ya çok mutsuz, ya çok bahtiyar! ? Ve hep olacak o bilse de bilmese de.
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnanamadım!
Her cevri, her kahrı göze almışsın Hatıratı bir bir yere çalmışsın “Bitti her şey” diye, haber salmışsın Yıkıldım, duyunca, inanamadım! Şaşırdım el, ayağım dolaştı Çektiğim ızdırap haddini aştı Hicranın taşkını gözümden taştı Yıkıldım, duyunca, inanamadım! İçim târifsiz bir acıyla doldu Gözlerim karardı, dilim lâl oldu Ruhum elem sellerinde boğuldu Yıkıldım, duyunca, inanamadım! Hasta yüreğimden bin parça böldün İçimde alevsin, sanma ki söndün Hangi kusurumdan bana sırt döndün? Yıkıldım, duyunca, inanamadım! Bulutlarda hâlâ ayak izimiz Yıldızlarda yazılıdır ismimiz Ne sebepten böyle dargın olduk biz Yıkıldım, duyunca, inanamadım! Bitti mi, inanmam, saadet devri? Konulmuş yerine acı makberi Kalbinden silmişsin ah, bu fakiri Yıkıldım, duyunca, inanamadım!
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnsan Ezmesi
Hiç bir şeyin benzemez ezmesine İnsan ezmesi Ez ayaklarınla Canından bıktırıncaya dek Yalvararak baktırıncaya dek. Ez, ökçelerinle öldüresiye ez Görsün bir, nasıl olurmuş? Efendinin çizmesi Kah kafasına vur, kah ensesine İsterse âlemi bürüsün sesi İzin vermediğin hiçbir şeyi Koyamasın kesesine Sana yakışan, yaraşan Zehirli, acıları doldur kâsesine Acıma, hiç merhamet gösterme Bir başka lezzettir insan ezmesi. Ez ellerinle! Sürüm sürüm sürü yerlerde Boğ tükürüklerde Hücre hücre hissetsin acıyı Yansın canı ateşlerde Umursama yerliyi, yabancıyı Gerektiğinde çek Daya başına tabancayı Horon tep üzerinde Geçene dek kendinden Kalmasın nefsinin Alınmamış bir hevesi Büyük zevk verir Ve büyük heyecan Ezilmiş insan üzerinde gezmesi. Ez, gözlerinle ez! Bildir, bilmeze haddini Aralıksız darbelerle Döv, yılanın isyankar bendini Biraz toparlansın Düzeltsin biraz kendini Dik gözlerine gözlerini Yiyemesin aşını, ekmeğini. Ne kadar büyük suç Boyun eğmemesi Alaylı alaylı göz süzmesi Kendisi üzülmeyip Efendisini üzmesi Ne kadar asap bozucu Bu kadar baskıya Bu kadar zulme rağmen Hâlâ başı dik gezmesi Ez! Sözlerinle ez! Hançer gibi saplansın Âsînin yüreğine, her hecesi Hayalinde meşgul olsun hep Ne gündüzü olsun, ne gecesi Kabuslarla dolsun rüyaları Istıraplarla düşüncesi Sesi, soluğu çıkmaz oluncaya İçin hazla doluncaya Yoruluncaya kadar ez! Yorulunca vazgeçme Asla bıkkınlık gösterme Ne kadar ezersen ez, yetmez! Nefse tatminsiz lezzet Ve heyecan verir Pestilini çıkarasıya ez Hoş olur pestili çıkmış Bir kimseyi yüzmesi Hiç bir şeyin benzemez ezmesine İnsan ezmesi Ez, ayaklarınla ez! Ez, ellerinle ez! Ez, gözlerinle ez! Ez, sözlerinle ez! Büyük zevk verir Ve büyük heyecan Ezilmiş insan üzerinde gezmesi.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|