![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57947
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Umut Topladım
Umut topladım yüreğimden. Umut topladım, Umuda giden yolda. Belleğime perçinledim umudu. Bekledim bir gün gelir diye. Nafile, dönmedi geriye. Gözyaşı oldu umut, Gönül yağmuru oldu, Yağdı sağanak sağanak, Coşkun sulara karıştı. Güz düştü sevgiye. Sevgi topladım gönüllerden, Yumakladım yüreğime. Kör oldu, topal oldu, Kırıldı kolu, kanadı. Gitti, bilmem nereye. Hüzün topladım ömürden, Sakladım yüreğime. Çileyi zevk edindim. Önümde hüzün, arkasında ben. Yürüdüm bir ileri, bir geri. Bırakmadı yakamı Kendimi bildim bileli. Umut topladım hayattan, Umut vaad ettim yüreğime, Umut dağıttım olabildiğine. Alanlar umutlandılar, Çırpınıp kanatlandılar. Bilmediler umutta umutsuzluğu, Bilmediler kırık kalpte mutsuzluğu. Mesafeler girdi araya. Dün gitti, bugün bitti, Yarın ya var, ya yok. Umut topladım bebeğim, Umut topladım biteviye. Yerlerden, göklerden, Umut topladım, Sürgün denizlerden, Umut, sığ sularda tutsak, Hürriyet, avucumda yasak. Ruhumu dağlara saldım, Gönlümü deli sevdalara. Yıldızlara ulaştı ahım, Nereye baksam loş. Ay bulutta, gönül umutta. Umut topladım umutsuzlukta, Umut topladım bebeğim, Umut topladım, Umutsuzlukta. Rabia Barış
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Üç Aylar
ÜÇ AYLAR Üç Ayların fazileti, Peygamberin risaleti, Müminlerin kerameti, Ne mübarektir üç aylar. Recep, Şaban gelir onda, Berat gecesinde yanda, Ruhlar şad olur o anda, Ne mübarektir üç aylar. Leyle-i Kadir haz bulur, O bin aydan eftal olur, Müminleri nardan korur, Ne mübarektir üç aylar. Miracı güzin ondadır, Beş vakte izin ondadır, Ne yaparsan mizandadır, Ne mübarektir üç aylar. Narı cehim söndürülür, Zebaniler döndürülür, Günahkârlar affolunur, Ne mübarektir üç aylar. Rabia Barış KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN. Rabia Barış
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Üsküdar
Hangi tepeden baksam Buram buram tarih var. Hüsnüne nişan taksam Ey muhteşem Üsküdar! Deniz seninle güzel, Kız kulesi bir model, Adın bir ömre bedel, Ey muhteşem Üsküdar! Esince yıldız yelin, Süzülür servilerin, Şahısın ilçelerin, Ey muhteşem Üsküdar! Sen bir cennet bağısın, Sen bir dost kucağısın, Osmanlı ocağısın, Ey muhteşem Üsküdar! Sende Karaca Ahmet, Sende üstatlar, himmet, Sen ki yalancı cennet, Ey muhteşem Üsküdar! İstanbul’un dünüsün, Musikinle ünlüsün, Tarih senle öğünsün, Ey muhteşem Üsküdar! Avrupa’sın, Asya’sın, Tükenmeyen sevdasın, Gizemli bir rüyasın, Ey muhteşem Üsküdar! Gönlümde gül bağısın, Sultanlar diyarısın, Şehr-i yârın yarısın, Ey muhteşem Üsküdar! Rabia Barış
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Üstada İthaf
Bir ışık söndü bugün, gözyaşı neye yarar? Şairler sultanını şair gönlünde arar, Rahat uyu üstadım, cennet mekanın olsun, Herkesi yutan toprak seni beratla sarar. Berat arefesinde Allah’ına koştun sen, Her an sezdin ölümü, Allah için coştun sen, Yazdın, çizdin, haykırdın hakikati aleme, Yılmadın zindanlarda, davanda haklıydın sen, Ölmedin büyük usta, ölümsüzlüğe erdin, Açtın kanatlarını, İslamiyet’e serdin, Yerini dolduracak bir daha var mı acep? O altın kaleminden milletine haz verdin. Dulkadiroğulları soyundan gelir soyum, Sen bir büyük şairsin, ben yolunda yolcuyum, Nükte nükte döktürdün azade mısraları, Sihirli kaleminin ucunda bir duyguyum. Sakarya Türküsü sen, Hafakan sen, Çile sen, Şiirde sultan oldun, şairul şuara sen, Araçtı Büyük Doğu, çağımda çığır açtın, Beyitler dilimizde, gönüllerde yine sen. Ağlamak boşa bugün, sızlamak boşa bugün, Bir fatiha okuyan sana candan dost bugün, Ölüm güzel olmasa, ölür müydü peygamber? Senden aldım bu sözü, sana veririm bu gün. Rabia Barış
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Vicdan
VİCDAN Vicdan, vicdan dedikleri, Nefse göre yönleniyor. Biraz makam, biraz mevki, Kerhen bile dinleniyor. Günah, sevapla iç içe, Vicdanen der seçe seçe, Suyu alta saklar keçe, Virüs böyle canlanıyor. Azık heybeye doluyor, Sonsuzum sanan ölüyor, Şeytan karşıdan gülüyor, Hak, en baştan önleniyor. Kaçınılmaz hesap günü, Yok, sayarlar geçen dünü, Tutmak istese bugünü, Gayrı her şey sonlanıyor. Haksızlığı göre göre, Ayırırlar bin bir türe, Acep vicdan neye göre, Neden niçin şenleniyor? Rabia BARIŞ Rabia Barış
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yabancı
Hasret yolcusuyum aşk diyarında, Vuslat limanında dur be yabancı, Katıl kervanıma taze yarında, Yüküme inciler vur be yabancı. Şevkime aldırma ışığım sönük, Bir ulu çınarım kendime dönük, Dertli bülbül gibi yüreğim yanık, Sorma ahvalimi sır be yabancı. Hicranı gamdayım çile ördüğüm, Çözemem sırrımı sanki kördüğüm, Gönül aynasında neydi gördüğüm? İnleyen firakım zar be yabancı. Sanmıştım yarimi serime ser taç, Gül dedim gülşene giydirmedi taç, Yaramı sarmadı güldeki ilaç, Diyemem derdimi ar be yabancı. Kanayan kalbimi rüzgara astım, Dertli yüreğimi dehlize bastım, Sevda ikliminde bir kara yastım, Canda sere yânım var be yabancı. Ruhumu astılar darağacına, Aşkımı bastılar gül ağacına, Yıllardır hasretim yar kucağına Teselli kar etmez zor be yabancı... Mavi semalarda yaralı kuştum, Kanadım kırıldı yoluna düştüm, Vadiler dolaştım ummanlar aştım, Hastayım bu cihan dar be yabancı... Rabia Barış
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yalnızlık
YALNIZLIK Güneşin gurubu ufku sararken, Kara bulut gibi çöker yalnızlık. Akşamın loşluğu cama vururken, Canımı tenimden söker yalnızlık. Avutmaz sevdamı ne lale ne gül, Açmaz kucağını menekşe sümbül, Halimi anlamaz şu dertli bülbül, Gözümden inciler döker yalnızlık. Maziyi andıkça yanar yüreğim, Resmine baktıkça kanar yüreğim, Işıklar söndükçe söner yüreğim, Acı tohumunu eker yalnızlık. Hazin tükenişim kanıma işler, Yakamı bırakmaz hayaller düşler, Döşümün solunda bir sancı başlar, Belimi ikiye büker yalnızlık. Karanlık abanır çığ gibi iner, Anılar toplanır omzuma biner, Ruhumun koyuna bir korku siner, Keyfince seyrime bakar yalnızlık. Muhteşem bir dünya, muhteşem sanat, Bir zerre içinde gizli kâinat, Yağmurda bereket rüzgârda kanat, Aklımı varlığa takar yalnızlık. Şu benim yıldızım usulca kayan, Haykırsam sesimi çıkar mı duyan, Halim bir Allah’a bir bana ayan, İçimi kor gibi yakar yalnızlık. Bir yanımda kalem bir yanda kâğıt, Önümde dizeler dilimde ağıt, Dağıt diyor gönlüm keyfince dağıt, Dört duvar içinde sıkar yalnızlık. Rabia BARIŞ Rabia Barış
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
YANA YANA
Kadere boyun büktüm, Derdi sineye çektim. Hani gel diyecektin? Ağlarım yana yana. Sılamın güllerine, Hasretim yollarına, Al götür beni ölüm, Yârimin kollarına. Neler gördüm ben neler, Özlem bağrımı deler, Güle düştü gölgeler, Ağlarım yana yana. Tabutun rengi sarı, Elimden aldı yarı, Terk ettim bu diyarı, Ağlarım yana yana. Sılamın güllerine, Hasretim yollarına, Al götür beni ölüm, Yârimin kollarına... Rabia BARIŞ Rabia Barış
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yarim Gelecek
Söyleyin güneşe, bir başka doğsun, Yarın bu ellere yârim gelecek. Nur olsun aydınlık geceyi boğsun, Yarın bu ellere yârim gelecek. Bulutlar dağılsın, ay harelensin, Rüzgar ayağına nağmeler sersin, Gönlümün yıldızı göklere ersin, Yarın bu ellere yârim gelecek. Sevdiğime eşlik etsin turnalar, Yarim yolda eskimeyin aynalar, Dar vakitte yoğunlaştı duygular, Yarın bu ellere yârim gelecek. Güller ağır dursun, goncalar açsın, Kuşlar kanat vurup enginden uçsun, Leylaklar etrafa rayiha saçsın, Yarın bu ellere yârim gelecek. Duydum yola çıkmış inci tanesi, Hasret ateşiyle yanmış sinesi, Bugün çabuk solsun günün minesi, Yarın bu ellere yârim gelecek. Gözeler kaynayıp pınarlar taşsın, Çağlayan nehirler sevdaya koşsun, Özlemle tutuşan yürekler coşsun, Yarın bu ellere yârim gelecek. Kara tren sağlıcakla getirsin, Vuslat anı acıları bitirsin, Uzayan yollara takat yetirsin, Yarın bu ellere yârim gelecek. Rabia Barış
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yaşasın Milli Takım
YAŞASIN MİLLİ TAKIM Terimin arslanları akıncılar gibiydi, Türk milleti adına ulaşılmaz sevgiydi. Kükredi milli takım, havalandı fileler, Fatih’in arslanları akıncılar gibiydi. Rabia barış. Rabia Barış
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|