![]() |
|
|
#121 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57950
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ecel
Sığarım sanma! Yanıltır seni,cüssen; Ecelin perdesi kimmiş,göreceksin; Vakit gelmişse eğer,cismini örtsen Seni ihbar edecektir düşen aksin. Doğumun sırrına bir bak,hatıran ne? İliğin aktığı yerden çıkılan kat, Seni insan yaptı,hâmîni bir anne. Hayatın rahmidir,anla,bu kainat! * * * Ahrazi
|
|
|
|
#122 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ecele sırtımı dayarım bugün
Ecele sırtımı dayarım bugün, Uzak diyârlardan gel diyenim var. El verse canıma kıyarım bugün, Hele biraz daha kal diyenim var. Hüzünden hüzüne aktığım gibi, Neşenin keyfini yaktığım gibi, Giderdim kendimden bıktığım gibi, Hele biraz daha gül diyenim var. Dertlerin şavkında bir akşam üstü, Yitirdim kendimi kaybettim dostu, Yollara sürülmek fikrimin kastı, Hele biraz daha çel diyenim var. Nazarım üstüne asılı adım, Eyvah ile yazılır garip yâdım, Nasibim ele düşmüş dün miâdım, Hele biraz daha al diyenim var. Ahrazi dil sükut neyler kelâmı, Doldurmuşum terke doğru çilemi, Bir nefes mühleti gördüm âlemi, Hele biraz daha kal diyenim var. Ahrazi
|
|
|
|
#123 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ecelin eceli,en son gidecekle birdir.
Cân devşiren meçhûl beden, Ölüm seni bulur elbet, Baş koyunca en son giden, Ecel o gün ölür elbet. Ahrazi
|
|
|
|
#124 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ecelin kışa döndüğü anda tek güneş vardır o da Aşk
Kimse bilmez benim mecnûn hâlimi, Ne sarhoşum ne de aklım başımda. Âciz buldum nice namlı âlimi, Kaç ömür var benim şu genç yaşımda. Metih sanma,bir başkadır niyetim, Anlat diyen söze karşı diyetim, Ruh garipse beden kaldıysa yetim, Dile kadar hepsi benim peşimde. Yazmak kolay,mânâya cân mı gerek, Âh’ta yeter derdim budur diyerek, Lâkin durmaz,söze kanmaz bu yürek, Hayât gibi sayfa açar düşümde. Şâir için şiir dünyâdır mâdem, Feryât etme ona kıyma âmâdem, Kelâm belli ama feyiz ama dem, Pir nûrdur âşk soğuk ecel kışında --------------------------- ‘’Söyle kimsin,zikrin fikrin nicedir Sana göre hangi cihân yücedir? ’’ __Kimse bilmez benim mecnûn hâlimi… - - Ahrazi
|
|
|
|
#125 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Eğer savaşacaksan
Eğer savaşacaksan Dövüşeceksen aslanla dövüş, Aslan kavgadan kaçmaz, Dalaşacaksan bir kurtla dalaş, Saldıracaksa saldırır, çekinmez, Dağlarda kartala meydan oku, Kanatlarını gizleyemez, Akreple bile uğraşabilirsin, Zehri görünmese de, iğnesi görünür, Ama bir yılanla savaşma, Çünkü yılan kuytuda bekler, göremezsin, Zehri ağzındadır, sokmadan bilemezsin. Güreşeceksen bir ayıyla güreş, Onun güreşi hilesizdir, oyun bilmez, Düşman arıyorsan, tilki gibi olsun, Onun silahı zekasıdır, Ama bir çakalla savaşma, Çünkü çakal sessiz gelir, göremezsin, Mertçe savaşmaz, yenemezsin, Bunların hepsi etrafında dolaşır, Tanıdıklarının yüzüne iyi bak, anlarsın, Ve unutma, yılan leylekten, Çakal değnekten korkar, Ya sende bu ikisinden korkuyorsundur, Ya da bu ikisi senden. Ahrazi Ahrazi
|
|
|
|
#126 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ehli kabir
Mes’ûd musun,anlat bana,umduğunu buldun mu? Çok sevdiğin şu dünyâda bir gün umuldun mu? *** Ahrazi
|
|
|
|
#127 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
En sâde mevkî
Ölüm en sâde mevkîsidir ömrün. Görenler çok yakın olduğu halde, Düşünmek istemez kendini bir gün, Yatarken böyle bir taşlı mahalde. Ne tatmış,tadacak! Kul denilen ne? Ne ummuş tâlihin geldiği yerden? Kimin hâmîsi olmuşsa bir anne, Temin etmiştir mülkünü kabirden. * * * .... Kâlû belâ'dan sonra Ahrazi
|
|
|
|
#128 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Esâret
Hür zannediyorlar kendilerini fakat biliyorum kanatlarıyla bağlandı kuşlar semâya dâimâ onlar/esârettenesârete uçuyor Nasıl çekerse yolun kahrını bir yaya Öyle çekmekte kuşlar da kanatlarıyla. Göçmen kuşların hikâyesidir ki,ağlaşan kanatsesleriyle kızıllaşır her sabah/tan Nasıl da benziyor hikayemiz Nasıl da yakın birbirine; gölgesinde gür Yapraklı bir ağacın S�*nân’ın sert taşları gibi kuruyor Dallarla yapraklar/asırlardır Mîmârîsine katılmak için kırlangıçların Her bahar b�*r çok daľ saľ ľ anıyor Bir başka vücûd ekleniyorGölgelere �*şte böyle geç�*yo/r�*kl�*mler Dünyamızdan Kendi cisminden Kaçmak ister gibi nehir membâından çok uzakta alır soluğu özlem çektiği yalnızca bir deniz midir senDelemiş midir havada kaybolan buğu Hür zannediyorlar kendilerini fakat biliyorum oluklarıyla bağlandı ırmaklar toprağa dâimâ onlar/OyağmurdânOyağmûra akıyor suyundan haz alır sanmak için yunusu rûhun çırpındıkça batıp’çıkmalı nefesalmadansevmelisinokyanusu Orda bir ateş var ki,deri/nde Veren odur rengini mercanların ısıtmaz hiçbir ateş soğuk benlikleri Isıttığı kadar mercanlar gibi yanan canların. Nehrin ve denizin hikâyesi bu yağmurla başlar,toprakta büyür,enginde son bulur kayığa sorulur mu altında kimin olduğu balıklar Ne bilsin yaşadığı yer Kimin oluğudur her göçmen kuşu,bıraktığı ülkelerde bir başka Gelen ve giden izliyor Her nehrin akacak bir yolu var önünde Her gelen bu dünyadan kırgın gidiyor Bilinmez doğarken canlıyı hangi hicran ağlatır Kim teselli eder kalbini ölülerin Her esâretin nihâyet birzinciri vardır uçmak istersen Bir gün bu kalelerden Kanatlanmak için göz kapağını kaldır Hür zannediyorlar kendilerini fakat biliyorum akıllarıyla bağlandı insanlarhayallere… * * * Ahrazi
|
|
|
|
#129 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ey akıl
Evvelce ne varsa boş; hatırlamak lâzım da, Kaç mâzi yatar benim o kalkmaz enkâzımda. Gel şimdi bugünde kal,yarında bir anlam yok, Seyyâh gibi gezme hiç Şu dünyâ pervâzımda. ..........................................Ey akıl! Mevlâ’yı an. Ahrazi
|
|
|
|
#130 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ey can bulası dost(Kimsin deme bana)
Ey can bulası dost hali bilmeden, Dertli deme bana derdim aşkımdır. Gönlümle baş başa bir gün kalmadan, Yurtsuz deme bana yurdum aşkımdır. Nice cihân gezdim çula sığmayan, Nice mekân kurdum dile değmeyen, Ufku ne eylesin yola doğmayan? Yönsüz deme bana ardım aşkımdır. Ahrâzi dil,zaman sözle süreli, Göze âlem çokta fer’de yaralı, Adım hasmım olmuş bende duralı, Kimsin deme bana ferdim aşkımdır. Ahrazi
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|