![]() |
![]() |
#121 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57909
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Iskenderuna hasretim
Eskidendi çoook eskiden.... ...Akçayın tepelerinden gemileri sayardım.Çocukken! limana giren yanaşan,limandan ayrılan. Silonun gıcırdayarak çalışan doldurma bantlarının sesi, ...taa uzaklara gelirdi,Buğday dolduran o demir yığınlarının karnına. ...kuşlar nasiplenirdi dökülen tanelerden. Kırlangıçlar hızlı hızlı uçarlardı yuvalarının üzerinde bir o yana, bir bu yana havada! Araçlar yük getirir sıraya girer, sıradan ayrılırlardı yine sabırla. Sağındaki sahaya yığın yığın kümelenen linyit madeninin kokusu-tozu havalanırdı, ...kırlangıçlar gibi uzaklara. Sonra; onlarda bir yükselir bir alçalırdı, gemilerin gidip gelmesiyle. .....küme küme! .......yığın yığın! Hemzemin geçidi ara ara açılır, -trene yol verilir sonra tekrar giden geleni sayardım bir içeri limana, bir gemilere doğru hızla giden gelenleri, gözden kaçırmadan. Ağır yürüyen vinçler çelik kollarını geminin karnına bandırır .. bir şeyler alıp birşeyler bırakırlardı bir içeri bir dışarı, tıpkı şimdi boğazıma takılan şey gibi. Onu farkettim uzaklarda. Boğazıma düğümlenen.Hasreti! ! ! güzel şehrim.... İskenderunuma. Berlin 18.07 2007 m. göden Mehmet Göden
![]() |
#122 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İçimdeki sızı!
İblistir bilinir şeytanlar başı, Çıkıyor altından kaldırma taşı! Allayıp! pullayıp! diriltsende naaşı, Yüzünde, tükenmiş hayat izi var. Vardır elbet! hergün gülenler, Zaman su misali! demiş erenler, Mazlumdan çalıpta hayat sürenler, Sanmayın! Allahtan ecel sözü var. Berlin 28.03.07 Mehmet Göden
![]() |
#123 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İçindeyim...
Bir ben kendimin içindeyim, Giden gitti,Ardına bile bakmadan! Ben:ikilem içindeyim. Ne arayanı var! ne soranı, Öylece takılıp kaldım ömür denilen şeye, Şakaklardaki karmı suçlu,benmi? İçimdeki çocukla yarış içindeyim, Can`a minnet değmezmiş, Beş paraya alınıp satılabilen Bir gururu taşımak, Gönül yorgun! ben tarumar,ışık yok, Kendi Zindanımın içindeyim. 15.02.2006 Mehmet Göden
![]() |
#124 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnsan..!
İnsan vahşi olmasa barış olurdu, Her karesi doğanın nakış olurdu, Yaşanan mevsimler yaz, kış olurdu, Bütün bu suçların miladı insan, ° Hava toz toprak kurumuş heryer, Ciğere salınan nefes zor girer, Her nimetten yararlanır ardından söğer, Kendi kendisinin celladı insan, ° Dünyayi miras bilir Allahın lutfu, Bebeğine öğretiyor bu nutku, Kararmış sis kaplamış göremez ufku, Gördüğü rüyanın yalanı insan 03.04.2006 Mehmet Göden Mehmet Göden
![]() |
#125 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnsanoğlu..!
Yürüyorum ardımda ne izim var! Ne geçmiş,tarihin hükmü! Kayıpların adayıyım, ..ve benim gibi canlıların tümü.... Toprağa atılan tohum benim, Ekilen ekin yeşersede..yerime, İnsan eli değmesede ruhlara, Taşıyorum nefsime aldığım yükü. Kolaymı,kolaymıki? sözden caymak, İşte yaşadığım,bendeki sığıntı, Kimseler görmeden 'mi? Gizli gizlimi? Defetmekteyiz ömrü, Ecele daha çok var, sanarız ya! Sahiplenip herşeyi. Yeryüzü bizim...Taş,Toprak.. Allahtan dilenen,fazladan sürenin hükmü, Uzay bizim,evren bizim! Başkasının burda işi ne? Yıldızlar elimizde, Ay gökyüzünde,kalır kalacak, Biz! bir anlık sığıntıyız nefeste. Iskenderun,Temmuz2006 Mehmet Göden
![]() |
#126 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İskenderun
İskenderun; Sıcağın ten yakar, hasret içimi... sulara kucak açan balıkçının geçimi idi sahil. Yillar ve onlarla kimler geldi kimler gecti? dünyayı kılıcıyla fetheden isim babanda dahil. söylede zamana dursun! geçmesin zaman....yaşlanma! yağsın yağmurlar gölet gölet! avuç içi kadar alanına yarıkkaya kudursun! yıkılsın önündeki kötülükler. topukların boy boy ev önünde salkım söğütler.. asmalarda altın sarısı üzümler. .....seninle yeşersin solmasın ümitler. palmiyeler uzatsın ellerini göklere. ....imdadın karışsın çığlıklara. kuraklık çekmesin kanalın! Suyu koku yaymasın! Tanımasın pisliği sazlığın. Güleç yüzler geri gelsin. karpuz kabuğundan önce girilsin denize, suyu hırçın vurmasın kumsalına körfezin, can yakmasın geniz yakmasın kıyın. ..ürkek sevdalara tanıklık etsin bankların ic geçiererek martılara. sen öyle yaşa içimizde biz yolcuyuz sen kal daha. ne hoş şeysin hatırada 12.04.2007 berlin. Mehmet Göden
![]() |
#127 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstanbulu arıyorum..!
Küçük bir pencereden görüyorum seni, Yaşlı İstanbul... Yüzün yorgun! bedenin hasta, Üzgünmüsün bu haline? Gözün puslu! kalbin yasta! Yeşilin yerine, yapılar konmuş! Yedi tepene, milyon evler, Her bir haneye bin umutla, Uzak diyarlardan gelmişler, Kimler yaşar oralarda? Ne ederler bilmezmisin? Sokakların onca Lale, Her biriyle bir yerdensin! Tepelerin çarpık evler, Her birisi, bir çirkinler! Her yerinde,İstanbul yok! Sokak sokak başka yerler! İstanbul`um ah İstanbul! Sen ne bakir bir yermişsin? Onca çalınan güzelliğini, Has yüzüne vermişsin. 27.03.2006 BERLiN Mehmet Göden
![]() |
#128 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İsteksizim...
Kimse birşey anlamıyor sözlerimden! -ve bakıyorlar bana gülerek... Sanıyorlar bir benim günahkar, -sanki! bir benim ölecek... Toprağa karışanlar karıştı, -çoktan oldular ot, böcek.... Kalmasın dünyada yükümü alayım! -varsa öteye birisiyle nakledecek.. Ecel gelmeden haber versin Sorsammı, varmı yerime ölecek? -ben keyiften arkaya yaslanayım Biraz çerez olsun hayat,biraz yiyecek. ekim2007 Mehmet Göden
![]() |
#129 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İster..!
El elden üstündür, Akıl danışmak ister, Burun havada da olsa, Birşeye batmak ister, Ciğer hava doldurur, Vücut boşaltmak ister, Yağmur yükseğe yağar, Dereler taşmak ister, Göz sever gördüğünü, Gönül yarışmak ister, Şapka başta durmayı, Akıl sıvışmak ister, Kuşlar yüksekten uçmak, Avcılar vurmak ister, Küsmüş küseni ona, Gönül sarılmak ister, İsteklerin son yokki, Toprak herşeyi ister. Berlin-2000 Mehmet Göden
![]() |
#130 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstiyor..!
Ben:daldayım etrafımda ağaç gölgesi, Karanlık üstüme düşüyor! Aklım erdi ereli, kararındayımda! Yaralanıp kalbim,ellerime düşüyor! * Ne o? günahlarımmı bunlar? Ayaklarım ağır, Dünyamı yorgun! Benmi kaçamıyorum? da..Hayallerim hep üstüme düşüyor! * Gözlerimde karartı var, Işık nedir bilmek istiyor, Nerde kaldı can dostları? Nerde bıraktık yoldaşları? Herşeyin hesabını vermek, ve...herşeyi bilmek istiyor. Berlin 21.08.2005. Mehmet Göden
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|