![]() |
![]() |
#121 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57907
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Nehirdeki Gökyüzü
Ağaçlara mavi rüzgarıyla giden o nehirde Islatıyorduk yüzümüzü, dokunan hayallerle Sen bana bir ömürdün o suyun sesinde Gül koklatıyorduk, duygu alan gözlerimizle. O nehir zengindi, içindeki gökyüzüyle Yıldızlar dalgasında, ay ise parlak sesinde *******i koparıyorduk, yaşanan her gündüzde Sözlerimiz, kaynağında akıyordu sevgimize. (Aksaray / 02 Nisan 2006) Çiğdem Çakır |
![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Nehirdeki Tebessüm
Hayaliyle güldüren mehtaplı toprakta Akan nehir, kaynağında gül kokusuyla Hislerime dokunan ak tebessümdür. Güneşin baharında coşkulu ağaçlar O pullu mavinin yüzüne gölge verdi. Suyun hareketi, dağ özlü papatyalar Pak mevsimi ömürdü, ruhlara yansıyan Yumuşak dalgası uzanırdı, akşam kokan. Düşünceler oldu heyecanlı anılarım, Sarhoş baharım yalnızlık kokuyordu Ama yalnızlığın aşklarını sarıyordu, Yürek, tutkusuyla yüzüyordu gökte Nedeni tekrar sevmekti gizemiyle. (Aksaray / 12 Nisan 2006) |
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nerdesin
Parlak gölün mavi sessizliğiyle Salar idim kendimi o derinliğe, *******in isimsiz hayallerinde Yüreğimin hasreti yâr nerdesin? Hislerimi alan dolunay mevsiminle Tatlı heyecanlar olur aşkın, benliğimde, Gül kokusu saran meltem rüzgârları ile Yüreğimin hasreti yâr nerdesin? Hani diyorum, aniden gelsen gerçeğinle, Ruhunda tutulsam, masum olan sevgimle, Bir duysam sesini, konuşsam seninle, Yüreğimin hasreti yâr nerdesin? (Aksaray / 22 Mart 2007) Çiğdem Çakır |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nur Yüzlü Annem
Görmediğim her an, adı hasret olan yüreğim, Gurbet koklayan nefesim, dilimde anneciğim, Günaydınla başladığım her güne yaşama sebebim Nur yüzünü görmek daim olan isteğim. Bir sözün değil, bin sözün azdır her anıma benim, Bir gülüşün gözümden gitmez yıllansa da günlerim Vefalı ömrün, dua eden ellerin bizedir anneciğim Ne söylesem yetmez, ruhuma işlenir yüreğim. (Aksaray/27 Mart 2007) Çiğdem Çakır |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() O Yoldaki Çeşme
İlkbaharda en güzel boyanan bir yol var ya Kenarında çeşmen duruyor, susuz avuçlara. Çimenler davet serdi halısında, bu serinliğe Geçerken yönü aldım, ateş yakan nefeste. Yüce dağlardan kopan o kar serinliğini İçerken daha da susadım, andıkça sevgini. Manasında gül kokladığım sözlerin, sayfalarla Akıyor suyun sesinde, aşktan kalan hatırada. Saniyeleri bulduğum geçmişin aydınlığında Gözlerinle tadılan hayalleri kurdum soframa. Rüyalara bir gün kazandığım bu ıslak mekânda Tebessüm aldım senden, tarih sunulan havasıyla Can getirdin yaşanandan, sensiz yarınlarıma. (Aksaray / 22 Mart 2005) |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Okyanus Gözlerin
Rüyalara varan okyanus gözlerin Mavi derinliğinden sözler okutur, Kitaplar açar, ısınan harflerin, Seni yaşatır, yürekteki şiirlerin. Duygularımdır geceye akan gözlerin Sevgi kucağını, renginde veren gizlilerin, Hislerimde yürek çarpıntısı o özlemler İfadelerinde aşkımdır, gözlerine ulaşan. Bakışlarından dökülen sayfaları okurum Anlarım, sunduğun bahar müjdesi hayatını Alırım, yaşanmamış yarınların bahtını. Eksik umudu tamamlarım geleceğimize, Sen tarih olursun, gerçeğin nefesine. Dinlemeye ne gerek, o gözlerin var ya Güneşin sıcağı olan, yağmurdaki sessizlik. Bakışında yıldıza yazılan, kendimi okurum, Bana isim arzularında, günleri bulurum. (Aksaray / 11 Nisan 2007) Çiğdem Çakır |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ölümsüz Notalarla Keşfediyorum
Ölümsüz notalara bu akşamı alan bir şarkımla Kara zincirle bağlanan bugünümden çıkıyorum Keşfediyorum toprakta saklanan rahmeti Yıldızın dokunduğu sarı rüzgârları tadıyorum. Duygulara güneş, ay sıcağında damlıyor O damlayan bir sıcaklıktır, düşünceleri akıtan Yorgun bedende durmayan, akşamın hür ruhuyla Getirdiğim sessiz sahillerin denizinde Dalga oluyorum, aşkın en yüksek sesinde. Kavuşuyorum, mavi heyecanda sır olan sevgiliye Bir bulut buldum bu akşam, beni yağdıracak Uzak topraklarda beni yârime okutacak Kendimi yazdım bu akşam, dağılan hislerimle. (Aksaray / 07 Temmuz 2007) Çiğdem Çakır |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ömür Kokusu Temmuz Sabahı
Ömrüm,sevdalı gözlerle uyandı temmuz sabahı, Papatya özünü bedenime sardım, umut ellerimde Tohumlara katıp ufka dağıttım, yolları çıktı önüme. Yâr döküldü saçıma,güneşin sabah gözlerinden, Nefesti düşünceme inen, yüreğimin heyecanında, Hayal olup hislerimi sardı, sıcaklık avuçlarımda. Ona tutkularımın ateşiyle, aşkımın izi kaldı, Sesini aldım bu sıcaklığın, sonraki aylarda, Mevsimleri kazandım şiirin tatlı rüzgârıyla. (Aksaray / 15 Temmuz 2006) Çiğdem Çakır |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Pembe Kır Çiçeği
Hıdrellez günün yeşil dünyasında Müsterih duruşuyla bir çiçek gördüm, Boynu dik, canından pembesini alan yüz Kökünden tutmuş toprağı, havasında hür Anlattığı yalnızlıkta muhlistir. Renginde ateşli duygulara dağılıyor, Pembe sıcağında söz çıkan bakışlarıyla Lanse ediyor hayat veren güneşini. Sevgilere kol açandır yaprağında Oturun yanıma, huzuru alın diyor. Toprağı su akıtandır dalan gözlere, Kanlanan heyecanlar aşka koşuyor. Sislerin koynundaki şaşkın dağlar Çabalar gösteriyor o canı arayışta Belli ki çiçeğin dokunmasına hasretler. Pembe havalar tadılıyor buse veren çiçekten, Yürek rengini buluyor en güzel sözlerden. (Aksaray / 06 Mayıs 2006) Çiğdem Çakır |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Pembe Mehtap
Güneşten aldığı renkleri konuşturan nehir Gönül hazinesiyle coşan sohbete tanıktı, Çimenindeyse papatya neşeleri yayıldı. İlkbahar şarkısıyla buluştu gözlerimiz, Pembe mehtapla aydınlandı yüzümüz, Yürekte saklı söylenmemiş ifadeler Bir bir döküldü mukaddes geceye. Heyecanımıza kapılan goncalar açıldı, Sevdalı istikbalimiz ağaçlara yazıldı, Gök kokusu rüyalar uykumuza ulaştı. (İstanbul / 09 Mayıs 2002) Çiğdem Çakır |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|