![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kimliğim
Sormayın kimliğimi, Sormayın benden, Ne olduğumu? Yeter beni dinleyin, Dilimi anlayın Beni duydunuz mu? Ha....! ! Duymadınız mı? Yoksada ben lâlmıyım? Sözümü anlatabilmedim! Yada..... Siz sağır mısınız Beni duymuyorsunuz? Öyleyse.... Onu çözmeye çalışacağım: Ben bir Türkmen’im Erbil Doğum'luyum Kerkük Yandaşıyım Kifir ile Tuzdan Ayrı değilim Tela fer, Dakuk ve Mendeli Soydaşıyım Soyum Türk... Dinim İslam..... Bütün dünya Türkleri ile Kan kardeşiyim. Not: Kifri, Tuz, Telafer, Dakuk ve Mendeli Irak Türkmenlerin meşhur İlçeleridir. Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kocaman Erbil’im
Ağlamadan dayandı gör, Yaşın silmez mert Erbil'im, Gafil dostlar oyandı gör, Yatıp dalmaz mert Erbil'im. Sevgin dolu canla beden, Yollarımı aydın eden, Yazık göçtü bizden giden, Hiç yıkılmaz mert Erbil'im. Sena kurban bütün varım, Giderse uğrunda serim, Soyulsa tenimden derim, Adın ölmez mert Erbil'im. Çok gizlisin bilinmezsin, Suçluya aff kılınmazsın, Tarih gibi silinmezsin, Eşin gelmez mert Erbil'im. Toprağında kimler yaşar? Suyun sevgi dostluk koşar, Çoklar buna dalıp şaşar, Gülün solmaz mert Erbil'im. Türkmeneli daim şanda, Yaşayacak hep bu şenda, Dostumuz darda düşende, Bakıp gülmez mert Erbil'im. Bu dünyada dileğimsin, Aç karnıma çöreğimsin, Yad karşında bileğimsin, Yerin dolmaz mert Erbil'im. Tarihlerde adın vardır, Dağlarında dolu kardır, Her diyara dostur yardır, Gaflat almaz mert Erbil'im. Tarihin kocadır koca, Şehirlerden oldun yüce, Biz öğrenci sensin hoca, Kini bilmez mert Erbil'im. Kurulmuş top kapısına, Göz tikilmiş tapusuna, Kan katmışız yapısına, Yada kalmaz mert Erbil'im. Dünyaya değişmem taşın Belalıdır billem başın Hayın olan dosta karşın Kinin silmez mert Erbil'im. Kifri, Dakuk dönmez sözden, Bağlanmışız kandan gözden, Kerkük Telafer'le Tuzdan, Gafil kalmaz mert Erbil'im. Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kötümserlik
Neresine baksan, Veran görünür Benim sevgili Memleketim. Gögü bile.... Maviliğinin Rengi bozulmuştur, Şimşekler çakmasında Karanlıklar... Boğuyor bizi, Ne bir kurtaran var Nede güvence. Sabahlar... Ufuklardan aydınlık yerine Bizi karanlıklar basar. Bahçelerimiz... Sessiz Ağaçlar yapraksız, Bülbüler ise... Seven güllerden Küsülü, yalnız budaklarda Ne güller açar Ne de bülbüller ötiyor İşte bir siyah Kara bulut... Bahçemiz örter. İnsanları Memleketimin... Tuhaf, tuhaflar Benimle bir Mahallede Oynayan ve büyük olan kimseler, Beni tanımıyorlar! Bunlar beni hepsi... Umutsuzluğa götüriyor Cennet dalımı kıracaktır Birazdan. Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Köylü Kızı
Seninleyim ömür boyu, Yemin ettim köylü kızı, Elden içtim hayat suyu, Öldüm bittim köylü kızı. Ümit veren sözler için, Evim yıkan gözler için, Ay kaçıran yüzler için, Gönül sattım köylü kızı. On dördürdüne girdi yaşın, Öldürücü her bakışın, Siyah gözün hilal kaşın, Görüp yandım köylü kızı. Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kuş Dili
Gökte uçuşan Bütün kuşlarla Selam gönderdim O, Nazlı yara. Selamım geri Verdiler Kuşlar dönmeden! O, an bildim ki Sevda yüreklim Bana veda Etmeden Toprağa Verilmiştir. Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mehmedim Git
Yürek dayanmıyor yollara çıkım, Yolun açık olsun git Mehmet’ im git, Bahar çiçeklerin yoluna dikim, Yolun açık olsun git Mehmet ‘im git, Yüreğim dayanmaz yanacak için, Yüzünden bahs etme başka bir biçim, Vatan borcun öde yükselsin gücüm, Yolun açık olsun git Mehmet ‘im git, Şeref alanında şehitlik kazan, Türkçe okusunda mallamız ezam, Tarih yaprağına yazdırır yazan, Yolun açık olsun git Mehmet ‘im, Gör yüce tarihin yaprağı parlak, Binlerce kurbanlar vermişiz ancak, Katıl o, kervana kalsın yüzün ak, Yolun açık olsun git Mehmet ‘im Git. Esat Erbil Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Merhaba
Ne bir güzel tesaduf Geçtin dedin merhaba Çektırdın bana of of Geçtin dedin merhaba. Cevabin verdi gönlüm Emir etti seni sevim Seni bekliyor evim Geçtin dedin merhaba. Pahalısın yar durdan Aklımı aldın birden Anlamadım bu sirdan Geçtin dedin merhaba. Halim halinden beter Acılar bir gün biter Dayanmam artık yeter Geçtin dedin merhaba. Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Meşhur Erbil’im
Erbilimi süslendiren yüksek meşhur Kale’di, Birde sultan Muzaffer’in minaresi laledir, Tarihlerde değeri var bütün yerden aladı, Ataların yurdu olan serbest şanlı Erbil’ im, İnsanlığa kolun açar ölmez ünlü Erbil‘im, Milletin uygarlığı da örnek olmuş her yana, Bütün dünya varlığını değiştirmem vatana, Satmam özgür toprağını bulanırsam al kana, Ataların yurdu olan serbest şanlı Erbil’ im, İnsanlığa kolun açar ölmez ünlü Erbil ‘im, İşgal oldu güzel şehrim yabancılar elinde, Türkçülük için çalışan,engel durdu yolunda, Döndü giden soydaşlarım umutları dilinde, Ataların yurdu olan serbest şanlı Erbil’ im, İnsanlığa kolun açar ölmez ünlü Erbil’ im, Esat Erbil Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mutsuzum
Eyvah aşk elinden çok çektim cefa Seninle sürdürdüm yıllarca safa Umutsuz olduğum önceden belli Olmadı zamandan bizlere vefa. Dilerim Tanrıdan hep yüzün gülsün Başka bir ortakla güllerin solsun Nasibim olmadın yeter mutlu ol Hayatım çileyle hasretle kalsın. Artık dönecek mi? Günler geriye Her şeyi unuttum gelme beriye İkimiz hayatta bir hayr görmedik Kocalmadan yaşta geldı yarıya. Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mühabbetin
Aşka düştüm çetin halim Senden başka kimi seçim? Sen rehberim sensin dalım Mühabbetin dolmuş içim Gitme uzağ aklım alma Başkasına kaçıp dalma. Sensin beni ben eyliyen Hayatımı şen eyliyen Göz yaşımı kan eyliyen Gel ol sakım noşla içim Gitme uzağ aklım alma Başkasına kaçıp dalma. Sen ögretin ben nezanı Aşka sitem kalp ezeni Destanları hoş yazanı Suç bende ise aff et suçum Gitme uzağ aklım alma Başkasına kaçıp dalma. Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|