![]() |
![]() |
#121 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12109
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kuru Dava
Aslın asaletin nedir diyorlar Kuru bir davadır güder dururuz Arkanı dönünce laf ediyorlar Boş kelam peşinde gider dururuz İnsanın aslına Adem diyorlar Havva'yı eye'den halk ediyorlar Çamurdan yoğurup yaratıyorlar Kuru bir hikaye eder dururuz |
![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kuruldu Gene
Bilmem kaçıncı hükümet, Kuruldu kuruldu gene. Yeter bitsin bu akamet, İki bine geldi sene... Çöpten ekmek aranmasın, Ast üstüne yaranmasın. Keleş ile taranmasın, Gençlerimiz gene gene.. Paramızın değerini, Eşeklerin eyerini, Yakıp yıkma işyerini, Çalışalım döne döne. Yaralarımız sarılsın, Sevgi hamuru karılsın, İNCE beraber olunsun, Ahmet, Ali, Fatma, Döne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kış *******i
Kış *******inde oturmuş düşünüyorum, Ardarda inanç ve ümît, sarsıntı ve kaos. Kış *******inde terliyor ve üşüyorum, Hülyâlarda sallantı ve rüyâlarda kâbus... Bülbüllerde sessizlik, çiçeklerde bekleyiş, Sevinç-hüzün iç içe; gönlümün itiyâdı... Ekseriya tekdüze, ara-sıra tekleyiş; Bahar nâraları yanında, hazân feryâdı. Bazan mûsikî gibi tatlı esiyor rüzgâr, Fıkırdıyor her şey; kuş, böcek, ağaç ve yaprak; Bazan serin bir poyrazla sarsılıyor bahar, Yeisle geriniyor dere, tepe, taş, toprak... Soluyor gül çehrelerinde güzellik renk renk, Azmin şakaklarında eski günlerin teri; Gurbet tütüyor her yanda, sarsılıyor âhenk Bir ürperten belirsizlik kaplıyor her yeri! Zirvelerde sis ve duman, ovalarda güneş, İçiçe esiyor her yerde bora ve meltem; Düşen rahmet damlaları, çılgın sellere eş, Zıtların bayramı, zifafta sevinç ve mâtem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kör İnsanın
Beyaz nurlar akar gider, İnsan gafil bakar gider, Aşıkları yakar gider, Görmez gözü kör insanın. Hak nurunu görmek için, Yaradanı bilmek için. Pis kalpleri silmek için, Kalay ister, zor insanın. İNCE Hakkın izindeyim, Parlayan nur gözündeyim. Uzak değil özündeyim, Lakin gözü kör insanın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Köroğlu Kör
Gözü görmez bizimkinin Aslı köroğlu, kör... Yanında duruyor senin, İster köroğlu kör.. Sırtta köroğlu oturur, At kırat mı, kırat.. Tüfek icad oldu artık Kılıcını kır at... Köroğlunun aslı belli, Kendi Mertoğlu, mert.. Yiğide hile düşünür Na Mertoğlu, Namert!.. Adım Sabit, Soyadım da İnce'dir de , İnce.. Sırat köprüsün gördüm de, Kıldan bile ince... |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Köyüme Özlem -II-
Çocuklar gitti mi çiğdem kazmaya? Oya işlendi mi allı yazmaya? Millet başladı mı bağı bozmaya? Köyden bir havadis verseniz yeller. Kocadere kurudu mu akar mı? Kağnı gıcırtısı köyü tutar mı? Bulgur kaynatılır metel atar mı? Dam başına yatak serseniz güller. Dalle'mminin Hasan sevdalandı mı? Bizim köyün kızlar boyalandı mı? Evler dolaşılıp sayalandı mı? Sayacı'ya sizde verseniz eller. Kamil emmi süt tozunu yaktı mı? Hoca'fendi minareye çıktı mı? Herkes duyup oruçların açtı mı? Komşulara sofra serseniz A'ler. Tuz taşları söküldü mü durur mu? Emlik kuzu en arkada kalır mı? Çeşmelerde gene öyle sıra olur mu? Testilerden bir su içseniz yeller. Ekinler biçilip, yığın olur mu? Getirilip harman yere konur mu? Öküz ve atlara yem bulunur mu? İNCE ile düven sürseniz beyler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() yLanet Olsun
Bir gün bile güldürmedi Ölem dedim öldürmedi Sev dedim de aldırmadı Lanet olsun böyle aşka Sevmeseydim seni keşke Mecnun oldumLeyla diye Boşa yeldim sevda diye Canımı verdim hediye Lanet olsun böyle aşka Sevmeseydim seni keşke Hangi seveni güldürdün Ferhat'a dağı deldirdin Nice yiğitler öldürdün Lanet olsun böyle aşka Sevmeseydim seni keşke Dünya yalan aşk da yalan Hara mısın ettim talan Var mı senden memnun olan Lanet olsun böyle aşka Sevmeseydim seni keşke Diyorlar ki sırat İNCE Kıydın nice yiğit gence Ateşin kalbe düşünce Lanet olsun böyle aşka Sevmeseydim seni keşke |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Leb Demeden
Sezişin kuvvetli bilirim seni, Leb demeden leblebiyi anlarsın. Yaralıyım deyip de öldürme beni, Ben ölürsem Sezini’yi yanlarsın... Ayrılma diyorsun aşkın ardından, Uyku girmez gece yarin derdinden, Selam mı var yoksa canan yurdundan, Esen yelden ne kokular dinlersin... Pay çıkarmaz mıyım dostun derdinden, Bu yüzden ayrıldım il’im, yurdumdan, Hep koşturdum gonca gülün ardından, Az sözümden sen çoğunu anlarsın. Yüz çevirmem mah cemalden, güzelden, Kertme yaptım zaten levh-i ezelden. Bir cevap yazayım sana tez elden, Belki Zeki gibi beni tanlarsın... Bir bilirdim yedi imiş kapısı, Hangi maddedendir acep yapısı, Bir de mevcut değil mi ki hepisi, Herşeyi söylersem beni Çanlarsın... Deş bakalım körelenmiş közümü, İyi baksan seyrederdin özümü, Türkçe yazar Türkçe derim sözümü, Kuşmuyum ki beni Süleymanlarsın.. Gülün özündeki şerbet aramam, Haddimi bilirim fazla varamam. Mutluluğun adresi ne soramam, Hüzün durağında niye sonlarsın... Arslan zannedirdim, korkuyor musun? Pir kelimesinden ürküyor musun, Yoldan şarampole sarkıyor musun, İNCE anlatmazsam nasıl anlarsın? |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Leyla'yı
Bulamadım bir Leyla'yı ararım, Sazım akort tutmaz yok ki kararım. Gelene gidene yari sorarım, Bulamadım o Leyla'yı nideyim. Leyla'yı bulanlar mevla'ya erer, Sarılır yarine gülleri derer. Dolanır çöllerde mecnun derbeder, Bulamadım o Leyla'yı nideyim. Yaradanı sevdim, sevdi yarattı, Gafillere bu dünyayı dar etti. Kendini gizledi, sırda sır etti, Açamadım o sırları nideyim. İNCE'yim de deli deli gezerim, Bazı olur deryalarda yüzerim. Senin aşkın ile sözler dizerim, Dizemedim aşk ipine nideyim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Leylam
Ne güzel yaratmış Leylam seni yaradan, Görünmesin çöller aman Mecnun incinir Güzelce yaratmış Leylam seni gülden gonca'dan, Değmesin bülbüller aman güller incinir. Özenmiş yaratmış Leylam Halik-i yezdan, Görmesin melekler aman Leylam incinir. Usandım ey gülüm artık yetmez mi figan, Bülbüller duymasın İNCE'm güller incinir. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kaan İnce | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 17 | 04-04-2009 09:53 AM |
İnce Saz Öykünmeleri | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-05-2008 09:40 AM |
İnce Belli | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-05-2008 09:40 AM |
İnce Taksim | mystical_waynak | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-13-2007 02:47 PM |
İnce Lorİ | F@sTaLaFisT@ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-09-2007 10:44 AM |