![]() |
|
![]() |
#1 |
Uzman ®
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 16 Thanked 27 Times in 23 Posts
Üye No: 43364
İtibar Gücü: 1874
Rep Puanı : 3450
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Şiir/Ben..
Şiir; ben Bitmeyen hüzünleri Sana yükledim Kırık dökük kelimelerim Ve yüreğim Nasıl burgu burgu Anlıyor musun? Şiir; ben Seni süslemek isterdim Aşkla Dolu dizgin dizelerine Vursun isterdim Güneşli yaz sabahları kelimelerim Anlıyor musun? Şiir; ben Seni mi yazıyorum, Sen mi beni yazıyorsun? Bilemiyorum Anlıyor musun? Şiir; ben Basamıyorum yere, Gücümün tükendiği yerde Dizelerine tutunuyorum Yüküm çok ağır biliyorum... Anlıyor musun? Şiir; ben Bir gün gidersem, Ve dönmezsem, Çok uzaklarda olsam da Duyarım... Kelimelerine değen gözlerden Anlarım... Ve seslerden ruhumu okşayarak Yalınayak koşar bana duygularım... Uzağa en uzağa gelip bulurlar beni.... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#2 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Şiirlerim de Öyle Acizler Yokluğunda
Yolun yolumdur, Acın, acı’m... Sevincin, kanattır ruhuma, Yokluğun yokluktur... Tüm denizleri ucuca eklesem Yokluğun etmez... Uçurumları üst üste koysam O uçurumlar ki, yokluğunu tarife yetmez... Dümdüz bir ovanın ortasında, Yalnız bir ağaç görsem O ben olurum... Rüzgar vurdukça dallarına Kendime dokunurum... Üşürüm... Bir çöl ortasında Sensiz kum fırtınasında O ben olurum... Savunmasız savrulurum... Gözlerim görmez benim, Dilim söylemez senden başka Kul ne kadar acizce, yüce rabbin yanında, Şiirlerim de öyle acizler yokluğunda.... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#3 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Tepesini Dişliyormuşum! ! !
Seni anlatmaya çalışıyorum şiirle, Olmuyor Kalem de bir durgunluk ki sorma “Yaz” diyorum “durma” Cıh! ! ! ... yazmıyor... inatlaşıyor benimle aklı sıra, sıkılmış benden yorulmuş, durulmuş kalem kelimeler yetmeyince anlatmaya canileşiyormuşum tepesini dişliyor muşum, hiç farkında değilim biliyor musun kaç kere yakmışım canını yine de yazamamışım aşkımı eskiden böyle değilmişim ben Kağıtta yüz buldu tabi kalemden O da başladı hemen Sen düşünce aklıma Bir bir dökülüyormuş içim üstüne, Hırçınlığımdan kazıyormuşum derisini Kalemle ikisi düşman gibi Yakıyormuşum canını Sensizliğin verdiği tüm sitemi Kusuyor muşum yüzüne Araları açılmış sonunda kalemle Dert yandılar bugün, benden senden Sen yanımdayken, koynundayken Yakmıyormuşum kalemin canını Kazımıyormuş ellerim canice kağıdı... Ne güzel anlaşıyorlarmış Sevişirlermiş saatlerce Kağıda, “ipeğim” dermiş kalem Mutluymuş kağıt halinden kalem üstünde gezinirken... Eskiden seninleyken... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#4 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Unuttur Terkedilmişliğimi
Isıt içimi, hiç olmazsa bugün ısıt beni, Bir söz, bir bakış, bir gül Öyle muhtacım ki... Al çıkar beni yalnızlığın koynundan daha sıkı kavra bedenimi Ondan Yoruldu başım koluma dayanmaktan Bir omuz, sıcacık bir omuz ol bana, Bırak ağlayayım bugün hiç olmazsa Ve sen sev beni, ağladıkça Bir gün için de olsa unuttur bana Sevgisizliğimi, unuttur kimsesizliğimi Öyle sev ki öyle sar ki beni Unuttur terkedilmişliğimi. Ve terketmişliğini... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#5 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Uyanın Öldünüz mü Beee! ! !
uyanın ne olur uyanın birlikte uyanalım bugün hepimiz sen de uyan sen de... aç o gözlerini de bir bak şöyle kendine, ona, bana hadi bak hepimize... neden duygularınız, duygularımız öğütülürken içimizde ve yok olurken onurumuz, aşklarımız söyleyin nedir bu vurdumduymazlığımız.... köşe başında aç işte o çocuk yanında şu boyacı belki kazanmıştır bugün bir ekmek parası... kopmuşuz birbirimizden öyle rezil, öyle pişkin öyle kemiksiz dillerimiz. Merdiven altına kaldırmış çoktan merhametini kimilerimiz... Çürümüş sandıklarda kanaviçelerin arasına gizlenmiş sevgilerimiz... Analar bırakmış çocuklarını, satmış babaları elleriyle evlatlarını Ne oluyor bize doğramış yine üç kuruş için rahminden koptuğunu anasını, Öfkemiz aşmış boyumuzu, soyumuzu... Unutmuşuz dostluğu, aşkı, sevdayı, çıkmışız insanlıktan çoğumuz... Para, ün, şöhret kara bir çalı gibi dolanmış ayaklarımıza Bencilliğimiz, utançlarımız, yalanlarımız tutunmuş köşe başlarına Şeytan bağlamış elimizi ayağımızı kara bir yazmayla, Nasıl da bakıyor gözlerimize alayla.... Umursamaz, utanmaz olmuş yüreklerimiz... Yok yok insanlığı soyunuyor kimilerimiz... Uyanın ne olur, kabusu bitirmek için... Uykuya dalanı geri döndürmek için... Aşk, sevda, dostluk, iyilik, merhamet, doğruluk ölüyor ellerimizde Ne oluyor bana, sana, ne oluyor bize Uyanın ne olur Öldünüz mü beee! ! ! ! Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#6 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Vazgeçtim Senden
Vazgeçtim senden.... Vazgeçtim... İstemem artık ellerini İstemem... Öpmem ben o dudakları Yemin olsun... Yanıp tutuşsam da hasretinle Dokunmam... Anmam artık adını Tutamazsam sözümü, Aldığım bir nefes bin kere haram olsun... Vazgeçtim senden... Vazgeçtim... İnanmam sözlerine, Ve o yalan oynaşan gözlerine, Gönlüm bağlanmaz senin Zehirli gönül tellerine... Vazgeçtim... Vazgeçtim senden... Bil ki bozarsam bu yemini ben Koynuma senden önce giren Ölüm olsun.... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#7 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() yA bİR yAPrak Ya bİR nEFEs
Bir ağaç olsam mı acaba evinizin önünde... Dallarım yatak odanızın penceresinde... Açtığınızda perdeyi ilk ışıkla Gözleriniz yapraklarıma değse... Uzayınca kollarım budasanız beni Böylelikle dokunurdunuz tenime Rüzgar okşadıkça varlığımı Bir şarkı olup fısıldardım sizi size... Yazın sıcağında gölgem de düşer çıplak teninize Baharda koklardınız çiçeklerimi, Kışın bir avuç kara karışırdım da eridikçe kar avuçlarınızda kıymık olup batardım parmaklarınıza Mevsim bu durur mu durduğu yer de... Sonbahar da gelir elbette İşte o zaman açınca pencerenizi Rüzgar yatağınıza kadar getirirdi beni... hiç olmazsa yaprak olup girerdim koynunuza... Biliyor musunuz o ağaç bile daha şanslı galiba, Siz böyle kaçın benden, ya bir yaprak ya bir nefes ya da bir GÜL’e karışıp gireceğim bir gün gönül pencerenizden... sonra keseceğim yatak odanıza uzanan tüm dalları, olur ya biri daha yaprak olur da girer aramıza sonbaharda... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#8 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Ya sen? Sen Beni! ! !
Ben seni sevmiş miydim, O sen miydin? Damarlarımda dolaşan, Alev alev yakardı parmakların Pişerdi etlerim de Yine de kaynaşırdı kemiklerim seninle... Ben seni sevmiş miydim? O Sen miydin? Yağlı urganlarla boynuma doladığım, Sevgili azrailim, alın yazım, celladım, Durma al canımı, Azrail sensen eğer. Ölüm seninle gelsin... Sana değer.... Yine de ölmeden önce, Ben seni sevmiş miydim? Ya sen! , Sen beni? Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#9 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Yağmur
Yağmur var Ankara’da Hava gri, Rüzgar alabildiğine hırçın, Ağacın, çiçekle aşkı ıslandı... Sırılsıklam, Bulutlar indirdiler biriken ne varsa yeryüzüne Ben gibi.. Yağmur var Ankara’da Hava mağrur, hava çılgın Bir güneş, bir yağmur. Alabildiğine grilik önce, sonra bir ışık, Ve bir aşk sarhoşluğu bulutlarda Toprakla bütünleşmenin verdiği doyum. Ben gibi... İçim yağmurlu, fırtınalı, Ankara gibiyim. Griyim, Yağmurla birleşti toprak. Kavuştular işte... Güneş açtı. Ben de şimdi yağmurunu bekleyen Toprak gibiyim. Sonra! ! ! Sıra güneşte... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#10 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() YaKAMOZ nEYSE
Tütsüydü aşk Büyülü bir dilimdi zamanda Umut mistik bir kokuydu Koynunda.. Uzardı sevişmeler bakışlarda Dalga dalga döverdi deniz kayalıkları Yakamoz şahitti, Ay aşka gelirdi seviştikçe Denize düşerdi... Dingin bir zenginlikti dokunuşlar Ve azgın bir kısraktı çırpınışlar Yürek atışları depremdi... Yıldızlar çarpışırdı gökte Alev alev ellerine düşerdi... Tütsüydü aşk Nefesinde nefesti Şahitti yakamoz, Ay aşka gelirdi seviştikçe Denize düşerdi... Ay denizin üstünde Durur mu söyle Umut işte... Yakamoz neyse Aşk ta öyle... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|