![]() |
|
|
#1371 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57947
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Aşk sadece bir sevgidir derdim
Âşık olmadan önce Ana baba sevgisi Bacı gardaş sevgisi gibi Hep abartılı bulurdum aşk masallarını Ferhat aptallığından delmiş dağları Mecnun deliliğinden yanmış çöllerde Keremin neden yandığını anlayamadım hiç Aşkı yaşamadan önce Sevgi yüreğe çöreklenmesin bir kere İnsanda ne akıl kalıyor ne ar Yeme içme duygusu hak getire Dünyanın gidişatı hiç önemli değil Bir kor gibi oturmuş yürekte yar Sis yumağı düşüncede Sabah akşam sevgili var
|
|
|
|
#1372 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
“Ben seni, benim seni sevdiğimi bilmediğin kadar
sevdim.” “Sevgili” sormuştur “Sevgisiz”e “Sevgi nedir? ”, diye. “Sevgisiz” cevap vermiştir: “Onun için ölmektir, değerini bilsin” diye. “Sevgisiz” de sormuştur “Sevgili”ye “Sevgi nedir? ”, diye. “Sevgili” cevap vermiştir:
|
|
|
|
#1373 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gözlerine yakalandım ey sevgili
Maviler derinliğinde dönüşsüz, Dalgaların mendireklerimi yıktı birer birer Sahillerimde tropik rüzgârlar esiyor ödünsüz. Sendendir bu darbeler ey sevgili Birbalıkadam gibi vurgun yemişliğim Dağbaşlarında tiz rüzgârlarda ayaza bırakılmışlığım Sendendir ney sesinin ince nağmelerinde Gönül kafesime vuran Sol yanımda gonca bir gül gibi duran. Kale burçlarımda bir beyaz bayrakla beklerken Kapımda nöbetçiler tek sıra merasim bölüğü
|
|
|
|
#1374 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir sevgilim olmalı,
Diye düşünürüm bazen. Sevgilerle dolu içi dışı, Sevgi adına yakıştığı, Ya da adı üstünde,bir sevgili. Hani lafın gelişi derler ya, Sevgi veren,sevgi kokan, Sevgiyi çok iyi anlatan. Sevgiyi her an üzerinde yaşatan, Masumluksa,olabildiğince onda, Temiz sevgi diye sorulduğunda. Sevgili dedin mi akan sular duracak, Aldığın nefesinde yürek yerinden kopacak. Öyle bir sevgili olmalı, Her gün seni yeniden sen yapacak. Seni hayatın içine atacak, Canı
|
|
|
|
#1375 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ya Rabbi!
Hiçbir sevgi seninki kadar doyurmuyor ruhumu Hiçbir sevgili senin kadar mutlu etmiyor kalbimi Ve vermiyor hiçbir yemek Yanımda olmanın dimağıma verdiği tadı Öncesinde sevmedim bunca hiçbir adı Rabbim,benim olanların en güzeli! Ayırma yolundan Kır nefsimdeki paslı inadı Bırakma sensiz Çünkü yokluğunda kırık,ruhumdaki tüm kuşların kanadı Ey sevgili En sevgili Tek sevgili! Değil mi ki, Sana çıkar tüm yollar Değil mi ki, Sensiz geçen dilimlerin adı 'ömrümd
|
|
|
|
#1376 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşk cesarettir sevgili
aşk: yüzme bilmezken denizi ve okyanusu hiç görmemişken su bile değmemişken bedenine dalabilmektir sonsuz suların en dipsiz en derin yerine. Aşk özğürlüktür sevgili aşk: seni neyin beklediğini bilmediğin nasıl geri döneceğini düşünmediğin balta girmemiş ormanlara dalmak uçsuz bucaksız dağlar aşmak uçurumların kıyısında koşarcasına dolaşmaktır. Aşk ulaşılmaza ulaşmaktır sevgili aşk: bir adımınla güneşe varmak bir vuruşunla dağları devirmek
|
|
|
|
#1377 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ben bir serseri mayındım
Senden önce,sevgi idi gerçeğim Sevmeyi sevdim deli dolu yaşadım Renk ve renk coşkuluydu sevmelerim Acıları bal edip yaşadım güzellikleri Doğa idi,kuşlar idi,arzularım'dı sevgili Sevgilimdi hayat yansıdım aşkımla Beni sapa sardı aşk dedikleri Çıktın karşıma bir boş anımda Işıltısıyla yüreğinin sevgilim O güzel gözlerinle davetkar bakışın Yüreğinde ve gözlerinde esirim şimdi Kocaman yüreğim başka atıyor artık Özlemin dolduruyor, süslüyor her
|
|
|
|
#1378 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Uzun ayrılıklardan sonra bir gece sen
Sen ki sevgi dolu yüreğinle işte orda Beni öpercesine bakan bakışlarınla Tekrar sevgiye koşarcasına Heyecanlı ve ürkek halinle gene sen Karşımda duran sen, tüm beni özlemişliğinle Tekrar benim gönlüme ulaşmak istercesine Bana geldiğin işte o gece Herşeyi belkide, ilk günki sevgimiz gibi düşünürken Oysa sen uzun ayrılıklar içerisinde Bensiz yaşadığın diğer sevgi ve paylaşımlarınla Yok ettiğin sevgiliye koşuyorsun Neden ki sevgili, bana
|
|
|
|
#1379 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ahlat ağacının meyvesiydi
Anamın yediği ekmeğin unu, Ben ana karnında kurmuştum Ağaçla dostluğumu, Kucaklamış beni ağacım Bebekken beşiğimde, Tıkır tıkır, tatlı tatlı ninnilerle Korumuş beni anam gibi Uyumamış,dikilmiş kapılarda, Yorgan olmuş örtülmüş üzerime Köyde, topraklı damlarda, Bereket çağırmış üstüme Büyütmek için beni Toprak kokulu akşamlarda, İyiye, güzele, doğruya Yüceltmek için binleri Sevgili kitaplarda, Her kelime bir meyve, Ağacın dostluğu var k
|
|
|
|
#1380 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dön
Arkanı dönme yüzünü dön bana Aştan, ekmekten, sudan ziyade Muhtacım sana Beni bu dünyaya Niçin saldığının farkındayım. Önce Bezm-i elest'te yüzleştin ruhumla Sonrası mühürlü bir damla Toprak, su, ritim ve nur Baştan sona evrensel bir mâcera Hâlime güldüğünün farkındayım. İrinli Bir çıban gibi sürdürürken varlığımı İçimde senin aşk tohumun yeşerdi Çimdikleyip deştin çıbanımı Anladım noksan yanımı Yüreğimin sağaldığının farkındayım. Yakam Her zaman s
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 6 (0 üye ve 6 misafir) | |
|
|