![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gözyaşını Yut!
biliyorum şiddetli oldu bu şiddetli travmayı ani bir tepki ile karşılamalıydım faydalı olacağını düşünmeden, veya habersiz! /bir emir cümlesi, ''olan''la bu kadar mı örtüşür? / gözyaşını tut demeyeceğim bu insafsızlık olur! içten içe ağla ama belli olmasın yut! gözyaşını yut! /ansız ve apansız çıkma karşıma bir de/ al yalnızlığın tüm yüklerini sal kendini çokluklara tut kendini ve gözyaşlarını yut karış yokluklara... ... biliyorum siddetli oldu en azından kendim için! bu yokuşun ve bu ani duruşun vebali kime ait? /kim çekiyorsa ona ait! / Fatih Gökler
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gül
Gül diyecektim: Gül bir kere! Ama gül... Gül hazan bilmesin; gül ki hazan bilmesin! Güldür adın senin. Çünkü yadın güldür. Farkın güldür. Güle tutkunsun, bilirsin. Gülden aşkınsın. Gülde suskunsun. Güle suskunsun. İlla vurgunsun. Gül diyecektim: Gülsen, güllerin açar.. Gül diyecektim. Başka birşey demeyecektim. Güldür senin adın çünkü. Güldendir yadın. Gül yaprağıdır yerin, gül goncasıdır, Güle gönül açarsın, Gül dostundur, Gül rengindir, Gül gül'dür, gülersen, Gül. Ey gül. Fatih Gökler
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gül Güne Yanar
bakmak istemediğim tepeleri aşmış gelmiş olsan bir gün gözümü kaçırdığım istemeden, o yerlerden her bakışın, az sonrayı resmettiği, ölmeden ölünen ıslak gökyüzü, yağmurdan değil, damlalarından gözün hatta bakmadan bilinen, yine de gelinen / beklenilen rahvan atların resmi geçidine denk gelse gelişin en az onlar kadar ürkek ama kararlı varmak için süvarisiz, sahipsiz, özgürlüğün en vahşisine denk biliyorum görür görmez ufuktan, bir anda yitecek yine de umudu taşıyan yelelerden tutup da gelsen her günün tatlı telaşı siner aşıkların kalbine her gün, bir aşık gözyaşına yenilir, yıkanır tazelenir her günün mavisi günden siyah, siyahı geceden mavi her günün kızıllığı gülden emanet, yağmur düşer çiselenir kıpkırmızı gonca gibi gelsen, bir kucak goncayla gelsen temenniler buruksa da, tebessüme eşlik eder her gün bir kızıllık, şafak atar tepelerde avuçlar içmek ister, gözyaş ister keyfekeder mavi karışır suya, siyah buluta, bulut gözlerinde her gün bir gül özler; gülü gizler, gün ömre bedel bakmak istemediğim tepeleri aşmış gelmiş olsan bir gün kıpkırmızı gonca gibi gelsen, bir kucak goncayla gelsen yine de umudu taşıyan yelelerden tutup da gelsen her gül güne yanar, günde yanar, her gün yanar her gün güle yalvar, güle yakar, her gün yakar! Fatih Gökler
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gül Telaşı
Geldim ki yoksun, nöbetler tuttu beni Hayalin biri gitmiş, hiç tanımam geleni Erkendir gül harmanı, bülbül bile lâl olur Bu gidişle gidenler hasret burcunu bulur Neden diye soramam, hakkım yok arayamam Bir anlasan bir bilsen, bile deyip kıyamam Binbir ima - çağrışım, hiçbirini duymazsan Yaza yaza yazdıkça nice olur bu devran Kalemde klavyede güç biter derman kalmaz Kalp çıldırır, hızını hiçbiri kaldıramaz /İstersen bin dize yaz, anlatamaz kafiye Bölük pörçük satırlar bir düşünsen ne diye/ Dahasını yazamam bunu benden bekleme Bir nefeslik canımı bin telaşa ekleme... _Anla artık, anla ki gönlüme resmin düşsün _İzin düşsün kalbime, kaleme ismin düşsün... Fatih Gökler
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gülüm Gülüm
fazla fazla sözler yazmak kime yarar artırır mı ateşi azaltır mı alevi.. diyemediğini mi anlatır,, dediğini mi söyletir kimi kime dinletir faydasızları zorlama a gülüm zoru bulup durma gülüm durulması gerek dedim,, duruldun,, durmadın yaktın,, durulması gerek dedim, durdum... sildim durdum, yazdım yazdım da,, yazamadım, anladım... özün özü gülüm özün sözü gülüm sözün özü gülüm sazın sözün azı gülüm ömrümün baharı yazı gülüm ismini kalbime kazı gülüm yoksa bitmez içimde sızı gülüm ama biliyorum,, bülbül ateşsiz yanar... zaten, güller de telaşsız solar... gülüm... Fatih Gökler
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gülün Kayıp Nefesi
gülüm beni sessiz dinle sessiz oku, ama oku lütfen gönlünle karanlığın elleri boş durmadı gâh seni gâh beni aldı götürdü bilemedik sokakların çıkmazlığını bilemedik karanlığın çıkarlarını sandılar ki yıkıldık ve çözüldük sürgünlere dağıldık da azaldık dönem dönem sarsıldık ırgalandık yine de biz, hep aşka yakalandık gülüm anlıyor musun ince sızıyı anlıyor musun alnımdaki gizli yazıyı /yürüdüğü yollar yolları olmuş seveni sevmiş sen hatırına gülüşlere gülmüş anlayabilsen bir nefes ummuş can hatırına/ /Kısa derler türküme, uzun olsa ne çıkar Ulaşır mı gülüme, aklım başımdan çıkar/ Akdenizce Siirler Yazilar Fatih Gökler
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gün Döndü
gün döndü bir şey anlatmakta her zaman döne dolaşa bir şey belki kendi de bilmiyor içimizin resmidir anlatamadığı yutkunup durursunuz ya bakıp bakıp bizi mi çağırır ne kendimizi görmeye küsseniz de söyleşirsiniz günle hoş bir gün, kötü bir gün, her gün uyandığınızı bilirsiniz en azından ona oysa giderken hep bakar ardına bir şeyler söylemeniz için hatırına unuttuğumuzdan mıdır nedir döner gelir bir vakte kadar dertlenir gün döndü kırlangıçlar çığlık çığlığa bir böcek ayağını sürümekte bir bebek hızla emeklemekte bir aşık umutsuz beklemekte maşuk bir yerlerde dört dönmekte bekletmekte gün döndü gölgeler uzadı yine yine tekrarı dünün öbür günün her günün tekerrür üst üste yazmakta kaderi mi, başka bir sırrı mı yaz boz tahtasında bir gün daha geçmekte gün döndü bir fırsat daha var işte başka bir güzellik bu işte değişik bir alışverişte kendimizi görmek var gün döndü müjdeler olsun az kaldı az kaldı buluşmaya ayrılmaya ayrışmaya olgunlaşıp pişmeye gün döndü düne kadar sade bir merhaba'ydın gözün aydın neydi muradın /gerçi bunu hep yaptı, yapageldi yepyeni sayfaları her defasında açageldi mazerete meraklı insana mazeretsiz sebepler yazageldi gün döndü, bizi sevdi, sevdirdi bakmayın umutsuzlara bahtsızlara bildin ya artık, kara bahtın aydın olur gün aydın olur.../ gün döndü kandil yandı muradın olsun gün aydın olsun... Fatih Gökler
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Günbatımı
Söyleyemedin. O kadar da istekliydin İçinden tekrarlayıp durdun Ondan beklemek yerine Söylemeyi tercih ettin.. Ama diyemedin! Elalem yaptı yapacağını,, Ama sen yapamadın. Bir kez daha ıskaladın. Bir kez daha erteledin. Yapamadın.. Ne kadar da etkilenirsin herşeyden! Dönerken geriye, Tesadüf ki(!) günbatımıydı. Tesadüf ki(!) hava da gamlıydı. Tesadüf ki(!) Istanbul da sessizdi.. Senin gibi.. Gamlıydın Alımlıydın Ne olurdu seni duysaydı,, konuşmadığın halde.. Ne olurdu söyleseydi,, senin yerine.. Şu batası gurur yerine! Kelimeleri teker teker sıralasaydı. Sıralamakla kalmasa, haykırsaydı.. Bunları yapsaydı,, boğazın suları ayaklarını ıslatmasaydı! Bunları yapsaydım, boğazın suları ayaklarını ıslatmasaydı! ! ! Biliyor musun, sanki tarih tekerrür ediyor: Biliyor musun içimde birşeyler dönüyor Tesadüf ki(!) günbatımı, Tesadüf ki(!) hava gamlı, Tesadüf ki(!) Istanbul sessiz.. Senin gibi.. Benim gibi.. Fatih Gökler
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güneş Payda
pay edilen güneş güneşçikler doğurdu her biri diğerine eş her oku on ikiden vurdu ısıttı güneş, ışıttı bunca zaman gör-e-mediğim şavktı koyu gölgelerle barışıktı kendi aleviyle kendini yaktı pay etti güneş kalbini ’bir’ onlara, ’sonsuz’ bana! son onlara... / sor onlara hasret rıhtımına varanlara /gitti güneş pay’dasız hangi çözüm faydasız şimdi başım ferdasız hangi gönül sevdasız/ ...pay edilen güneş bıçak bıçak kesilen, ufaltılan çoğaldıkça ızdırap, her fiil işteş her dönüşünde azaltılan paylaşılan gün, güneş paramparça hislerim, histerilerim paramparça güneş, atomlar, fotonlar kim bilir ki -bilmezsen- nerdeyim ... yokluğunda, deli miyim neyim olmadığın her yerdeyim... Fatih Gökler
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ha
Ha bulmuşum tonunu hayatın, Ha yaşamışım rastgele! Ha sarhoş olmuşum nefesiyle,, kalbinin sesiyle.. Ha berduş olmuşum,, köşe bucak, hayaliyle! Fatih Gökler
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|